2021高考专题英语统考版二轮复习高考题型拆分组合练10 阅读理解提速练 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考专题英语统考版二轮复习高考题型拆分组合练10阅读理解提速练 WORD版含解析 2021 高考 专题 英语 统考 二轮 复习 题型 拆分 组合 10 阅读 理解 提速 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考题型拆分组合练(十)阅读理解提速练阅读理解ACheck off the four cornersArizona,Utah,Colorado and New Mexico are not simply the only four American states that meet at a single point,but they also host the USs greatest concentration of national parks.This is the place to come for that classic scene of the lonely desert ro
2、ad extending to the horizon.On your way,take in such sights as the Monument Valley and the mysterious remains of centuriesold civilizations in Colorados Mesa Verde.Find beauty in the desertWith many miles of excellent roads,a selfdrive trip in Namibia makes total sense.Plan a route north from capita
3、l Windhoek to wildliferich Etosha National Park,before crossing Damaraland to reach the Skeleton Coast.The most impressive desert views are in the NamibNaukluft National Park to the south.At Sossusvlei,the landscape takes on the quality of a surrealist painting.Cross half a continentThe 1,761milelon
4、g Stuart Highway runs north to south through Australias Red Centre.It is not a road where every turn shows new wonders;the reward of this trip comes in the gradual change in your surroundings,from red soils in Australias outback to the tropical(热带的) leaves of the Indian Ocean coast.Take the high roa
5、dAmong all the crashing of continental plates that raised up the Canadian Rockies,a 144mile route was left more or less clear at their centre.The Ice fields Parkway now passes through this amazing scenery;with the access it brings to icy lakes,waterfalls and ice fields,the section between Banff and
6、Jasper has a good claim to being the most scenic in the world.【语篇解读】本文介绍了四个公路旅行,包括其特色、地理位置等信息。1Where can you experience ancient civilizations?AIn Australias Red Centre.BIn the Canadian Rockies.CIn Colorados Mesa Verde.DIn the NamibNaukluft National Park.C考查细节理解。根据Check off the four corners部分尾句“On yo
7、ur way,take in such sights as the Monument Valley and the mysterious remains of centuriesold civilizations in Colorados Mesa Verde.”可知,在科罗拉多州的梅萨维德国家公园可以体验古老的文明。故C项正确。2What can you do on a selfdrive trip in Namibia?AExplore the Monument Valley.BEnjoy the striking desert views.CSave some endangered wi
8、ldlife.DGo through the largest national park.B考查细节理解。根据Find beauty in the desert部分中的“The most impressive desert views are in the NamibNaukluft National Park to the south.”可知,在纳米比亚自驾游可以欣赏到令人印象深刻的沙漠景观,故B项正确。3What can you infer about the trips mentioned in the text?AThey provide the amazing road advent
9、ures.BThey offer new wonders across the world.CThey are for those who love various national parks.DThey are intended to raise environmental awareness.A考查推理判断。根据第一部分第二段第一句中的“the lonely desert road”,第二部分第一句中的“excellent roads”,第三部分第二句中的“a road”,第四部分标题Take the high road,并结合全文其他内容可推知,这些旅行都提供令人惊叹的公路冒险,故A项
10、正确。B (2019湖南、湖北八市十二校联考)Visitors still stop at the old house in Scituate,Massachusetts.But the house is not what brings them there.What they want to see is the old stone well beside itand the ironbound water bucket thats put on its edge.Two hundred years ago,this farmhouse was the home of Samuel Wood
11、worth.During the long summers of his childhood,young Samuel would often pause at the well.It was a welcome break,especially on a hot afternoon.On such a day he would eagerly draw a bucketful of cold water and satisfy his thirst with a refreshing drink.When he was fourteen,Woodworth left Scituate for
12、 New York City,where he started his own newspaper.Later he worked as an editor at other newspapers and magazines while writing novels,plays,and poetry in his spare time.His life was busy,and he rarely had time to visit the family farm.But Woodworth never stopped thinking of his Scituate home.After w
13、ork one evening,Woodworth poured himself a glass of city water.After that,he remarked to his wife,Lydia,how wonderful it would be to have a long,cool drink from the oaken bucket at his fathers well.Lydia had a suggestion:Why not put it to poetry?It was a suggestion Woodworth could not resist.That ni
14、ght he wrote The Bucket. In it he captured the world of his childhood on a hot summer day and the simple joy of stopping for a drink at his fathers well.His poem was an instant success.It seemed to touch everyone who had ever been homesick.At the height of its popularity,The Old Oaken Bucket(as it c
15、ame to be called) was translated into four languages,and the words were set to a popular tune of the time.Over the years,countless people have read or sung Woodworths ode to his boyhood.Today it is the official song of Scituate,Massachusetts.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Samuel Woodworth童年时代家里的那只橡木桶和父亲的水井给他
16、留下了深刻的印象,由此激发了他的写作热情,文章最后也表达了他强烈的思乡之情。4Why does the author use flashback(倒叙) in Paragraph 2?ATo help readers appreciate the well water.BTo help readers enjoy city life.CTo help readers understand how hard Woodworth was.DTo help readers learn about Woodworths childhood life.D推理判断题。根据第二段第二句“During the
17、 long summers of his childhood,young Samuel would often pause at the well.”可推知,作者采用倒叙的目的是为了让读者了解Samuel的童年生活。故D项正确。5What was Woodworths purpose for writing the poem?ATo share his opinion.BTo introduce his hometown.CTo express his emotion.DTo make some complaints.C目的意图题。根据倒数第二段最后一句“In it he captured t
18、he world of his childhood on a hot summer day and the simple joy of stopping for a drink at his fathers well.”可推知,Woodworth写这首诗的目的是想表达他对童年时代农场生活以及家乡的思念之情。故C项正确。6What can we infer from the text?AThe water in the well tasted better than that in the city.BThe well and the water had a deep impression on
19、 Samuels mind.CWoodworths wife reminded him of the well and suggested putting it to poetry.DNot many people paid much attention to the poem at first.B推理判断题。根据第四段第三句“After that,he remarked to his wife,Lydia, how wonderful it would be to have a long,cool drink from the oaken bucket at his fathers well
20、.”可推知,水井和井水给Samuel留下了很深的印象。故B项正确。7Which of the following can be the best title for the text?AThe Old Oaken BucketBLiving in New YorkCGrowing up on the FarmDGood Suggestions From WifeA标题概括题。通读全文可知,文章通过介绍游客参观当年Samuel生活过的农场发现了井边的那只橡木桶,引出了Woodworth的童年生活经历和那首诗的创作过程。故A项正确。CA walk through the galleries of
21、Quebecs Montreal Museum of Fine Arts(MMFA) places individuals facetoface with some 43,000 artworks ranging from Chinese ceramics to Inuit sculpture.While the visiting is an incredible cultural experience,a group of local physicians will soon be able to prescribe(开处方) museum visits as treatment for s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-515827.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2019年高考语文大二轮复习课件:第六章 提分点一 一、鉴赏诗歌的形象 .ppt
