2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit 1 People of Achievement课时作业 新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版高考英语一轮总复习 第1部分 模块知识复习 Unit People of Achievement课时作业 新人教版选择性必修
- 资源描述:
-
1、第一部分选择性必修第一册UNIT 1阅读理解A(2021石家庄市质量检测一)Stephen Wamukota, a nineyearold boy from Mukwa village in Western Kenya, is making the headlines worldwide for his creative hand washing machine. The young boy came up with the idea after watching villagers, who do not have easy access to running water and strug
2、gle to find an effective way to wash their hands to avoid catching and spreading COVID19Using the few resources he could getwood, nails, and a bucketStephen designed and built a simple but functional washing station. The clever creation, which is made up of two pedals(踏板) one to release soap and the
3、 other to release water enables villagers to wash their hands in a contactfree way, thus reducing the likelihood of catching the infectious disease. “I had bought some pieces of wood to make a window frame, but when I came back home after work one day, I found that Stephen had made the machine,” his
4、 father, James, told the media. “The concept was his, and I helped tighten the machine. Im very proud. ” James credits Stephens building skill to the village schools curriculum(全部课程), which teaches children to construct items from a very young age. The invention, which went_viral after James posted
5、a photo online, has made Stephen an instant celebrity in Kenya. In early June 2020, the countrys leader gave Stephen the Uzalendo Award for making significant contributions towards the nations fight against COVID19Stephen has also been promised a full scholarship to a school that can develop his cre
6、ative talent, by the county governor. Though thrilled at the unexpected fame and success, Stephen is not satisfied with what he has achieved. The young boy has already built another hand washing machine and plans on adding several more. 1What inspired Stephen to design the hand washing machine?AThe
7、school project he was working on. BThe few resources he could use in his house. CThe difficulty the villagers had keeping their hands clean. DThe number of the villagers getting infected with the disease. 2Whats the original function of the pieces of wood?ATo make the frame of a window. BTo start a
8、fire to cook meals. CTo create two pedals of a machine. DTo construct a hand washing machine. 3What does the underlined phrase “went viral” in Paragraph 4 mean?ASpread rapidly. BDisappeared suddenly. CImproved immediately. DMatured gradually. 4What can we learn from Stephens story?AGood fame is bett
9、er than anything. BMany hands make light work. CA small child can make a big difference. DFailure is the mother of success. 【语篇导读】看到村民们没有方便的自来水,而且很难找到有效的洗手方式来避免感染和传播新型冠状病毒肺炎,来自肯尼亚西部村庄的九岁男孩发明了洗手机。1C细节理解题。根据第一段第二句可知,看到村民们没有方便的自来水,而且很难找到有效的洗手方式来避免感染新型冠状病毒肺炎后,Stephen想出了这个主意。故选C项。2A细节理解题。根据第三段中的“I had bo
10、ught some pieces of wood to make a window frame”可知,A选项正确。故选A项。3A词义猜测题。本题可以使用代入法,只有把A选项代入后逻辑成立。即James在网上发布了一张照片后,这项发明“迅速传播”,使得Stephen立刻成为肯尼亚名人。B项意为“突然消失”,C项意为“立即改进”,D项意为“逐渐成熟”,代入后均不符合语境。故选A项。4C推理判断题。本文记述了年仅九岁的男孩Stephen发明洗手机,帮助村民防止感染和传播新型冠状病毒肺炎的事迹,主人公年龄虽小,贡献却很大。故选C项。B(2021山东省潍坊市五县联考)This year research
11、ers expect the world to snap 135 trillion photographs, or about 37 billion per day. All those pixels (像素) take up a lot of room if they are stored on personal computers or phones, which is one reason why many people store their images in the cloud. But unlike a hard on drive which can be encrypted t
12、o protect its data, cloud storage users have to trust that a tech platform will keep their private pictures safe. Now a team of Columbia University computer scientists has developed a tool to encrypt(加密) images stored on many popular cloud services while allowing authorized users to browse and displ
13、ay their photographs as usual. Malicious(恶意的) attempts to access or leak cloudbased photographs can expose personal information. In November 2019, for example, a bug in the popular photograph storage app Google Photos mistakenly shared some users private videos with strangers. Security experts also
14、worry about employees at cloud storage companies on purpose accessing users images. So the Columbia researchers came up with a system called Easy Secure Photos (ESP), which they presented at a recent conference. “We wanted to see if we could make it possible to encrypt data while using existing serv
15、ices,” says computer scientist Jason Nieh, one of the developers of ESP. “Everyone wants to stay with Google Photos and not have to register on a new encryptedimage cloud storage service. ”To overcome this problem, they created a tool that preserves blocks of pixels but moves them around to effectiv
16、ely hide the photograph. First, ESPs algorithm (算法) divides a photograph into three separate files, each one containing the images red, green or blue colour data. Then the system hides the pixel blocks around among these three files (allowing a block from the red file, for instance, to hide out in t
17、he green or blue ones)But the program does nothing within the pixel blocks, where all the image processing happens. As a result, the files remain unchanged images but end up looking like grainy blackandwhite ones to anyone who accesses them without the decryption (解密) key. 5Whats probably the main p
18、urpose for people to store images in the cloud?ATo save storage room. BTo make photos beautiful. CTo try a new storage way. DTo keep their privacy safe. 6Why might employees in cloud storage companies be distrusted by experts?AThey sell users passwords. BThey have invented new tools. CThey often let
19、 out personal information. DThey may steal a glance at users images. 7Whats the advantage of ESP?AIt can provide clear images. BIt can decrease the upload time. CIt can classify images automatically. DIt can encrypt data on the original platform. 8What does Paragraph 4 mainly talk about?AMethod of d
20、ecryption. BImageprocessing technique. CSeparate files of images. DData analysis of colours. 【语篇导读】哥伦比亚大学的研究人员想出了一个名为“简易安全照片”(ESP)的系统,可以对存储在许多流行云服务上的图像进行加密,同时允许授权用户像往常一样浏览和显示他们的照片。5A推理判断题。根据第一段的“All those pixels (像素) take up a lot of room if they are stored on personal computers or phones, which is
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558193.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
