江苏省宿迁市宿豫中学2015届高考高三英语二轮专题复习精练:阅读理解(12).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 宿迁市 中学 2015 高考 英语 二轮 专题 复习 精练 阅读 理解 12
- 资源描述:
-
1、2015届高考高三英语二轮专题复习精练:阅读理解(12)A“Sooner or later, we will have to recognize that the Earth also has rights to live without pollution. What we must know is that human beings cannot live without the Earth, but the planet can live without humans.”Evo MoralesI am not one to tell people what to do; I basica
2、lly believe that as Americans we have a right to our own opinions, social issues, etc. Now, with that being said, I must stress one issue that seems to be a growing trend:pick up your trash.I love the fact that parents involve their children in outdoor activities. In fact, I encourage outdoor activi
3、ties for children. I think that being outdoors away from technological devices fuels the imagination. That is to say, it provides materials for childrens writing and creation. I really do love seeing a family sitting along a river bridge and enjoying some summertime fishing as well as exploring.But
4、what I do not like is going back to the same area the next day and finding the place littered with trash. Pick up your trash.If you are teaching your children about outdoor activities, such as fishing, teach them to respect nature as well. When packing your supplies for the days outing, throw a smal
5、l kitchen bag in with the rest of the items. Use the kitchen bag to throw your papers, cans, wrappers, containers and everything else that is not at the site upon arrival. Remember to take the kitchen bag with you. Dont misuse your responsibility and model.I am the first one to admit that I am not p
6、erfect when it comes to the “Reduce, Reuse, Recycle”program. From my desk right now, I can see a pile of old magazines that need to be taken to the recycling center. But I would never leave trash along a roadside or other public areas.I would like to see future generations enjoy the outdoors without
7、 all the pollutants left behind today. For now, I would just like to take my wildlife photos without litter in the background. Pick up your trash.1What is implied in Evo Morales words in Paragraph 1?A. Human beings should change their attitude towards the Earth.B. Human beings will live forever on t
8、he Earth safe and sound.C. Human beings have realized the importance of caring about the Earth.D. Human beings only know they have rights to ask for more from the Earth.2Why does the author think he is not perfect when referring to the Three Rs program?A. He isnt accustomed to using the kitchen bag.
9、B. He would never pick up trash at the roadside.C. He always throws the old magazines to the dustbin.D. He doesnt take his old magazines to a recycling center.3What is the purpose of this passage?A. To give parents some guidance on how to educate their children.B. To teach a lesson to those parents
10、who dont care about the Earth.C. To show his attitude towards parents behavior in outdoor activities.D. To ask parents to guide their kids to respect nature in outdoor activities.作者通过引用别人的话介绍了美国人的环保理念:收拾好自己的垃圾。1A。推理判断题。根据第一段的内容可推知,人类已经严重地污染了地球,地球迟早有一天会抛弃人类而独立存在,由此暗示出人类必须改变对地球的态度。所以选A项。2D。细节理解题。从倒数第二
11、段中的“From my desk right now, I can see a pile of old magazines that need to be taken to the recycling center.”可知,作者认为自己也有不足的地方,因为他没有及时清理桌面上的旧杂志。所以选D项。3D。写作意图题。从文章多处出现的“Pick up your trash”,第三段中的“I love the fact that parents involve their children in outdoor activities.”以及第四段中的“If you are teaching your
12、 children. teach them to respect nature as well.”等内容可知,作者写本文的目的是叫家长指导孩子在进行户外活动时爱护环境。所以选D项。BGiven that many peoples moods (情绪) are regulated by the chemical action of chocolate, it was probably only a matter of time before somebody made the chocolate shop similar to a drugstore of Chinese medicine. L
13、ooking like a setting from the film Charlie & the Chocolate Factory, Singapores Chocolate Research Facility (CRF) has over 100 varieties of chocolates. Its founder is Chris Lee who grew up at his parents corner store with one hand almost always in the jar of sweets.If the CRF seems to be a smart ide
14、a, thats because Lee is not merely a seasoned salesperson but also head of a marketing department that has business relations with big names such as Levis and Sony. That idea surely results in the imagination at work when it comes to making different flavored (味道) chocolates.The CRFs produce is “gre
15、en”, made within the country and divided into 10 lines, with the Alcohol Series being the most popular. The Exotic Serieswith Sichuan pepper, red bean (豆), cheese and other flavorsalso does well and is fun to taste. And for chocolate_snobs,_who think that they have a better knowledge of chocolate th
16、an others, the Connoisseur Series uses cocoa beans from Togo, Cuba, Venezuela, and Ghana, among others.4What is good about chocolate?A. It serves as a suitable gift.B. It works as an effective medicine.C. It helps improve the state of mind.D. It strengthens business relations.5Why is Chris Lee able
17、to develop his idea of the CRF?A. He knows the importance of research.B. He learns from shops of similar types.C. He has the support of many big names.D. He has a lot of marketing experience.6Which line of the CRF produce sells best?A. The Connoisseur Series.B. The Exotic Series.C. The Alcohol Serie
18、s.D. The Sichuan Series.7The underlined words “chocolate snobs” in Paragraph 3 probably refer to people who _.A. are particular about chocolateB. know little about cocoa beansC. look down upon othersD. like to try new flavors本文介绍了Singapores Chocolate Research Facility的一些情况。4C。考查细节理解。由第一段第一句中的“Given
19、that many peoples moods (情绪)are regulated by the chemical action of chocolate.”可知,巧克力能改善人们的情绪,故本题选C。5D。考查推理判断。由第二段中的“thats because Lee is not merely a seasoned salesperson but also head of a marketing department.”可知本题选D。6C。考查细节理解。由最后一段第一句“The CRFs produce is green, made within the country and divide
20、d into 10 lines, with the Alcohol Series being the most popular.”可知本题选C。7A。考查推理判断。根据画线部分后的定语从句“who think that they have a better knowledge of chocolate than others”可知,chocolate snobs是指那些对巧克力非常熟悉的人,故可推断出他们也是对巧克力比较挑剔的人。A项中的be particular about意为“对挑剔”。CEvery Tuesday, my daughters have two hours of softb
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-559611.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
【三海教育】部编版语文五年级上册-18.慈母情深 第2课时【优质课件】.pptx
