河南省郑州市第一中学2019-2020学年高二英语上学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 郑州市 第一 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省郑州市第一中学2019-2020学年高二英语上学期期中试题(含解析)说明:1 .本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)满分150分,考试时间 120分钟。2.将第I卷的答案代表字母填(涂)在第II卷的答题表(答题卡)中。第卷第一部分 听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分:满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选 出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。 每段对话仅读一遍。1.Where does the conversation take place?A.At school
2、. B. At home. C. At a shop.2.What5s the season now?A.Summer. B. Fall. C. Winter3.When does the man want to go to the library?A. On Saturday B. On Sunday, C, On Monday.4.What does the woman suggest the man do?A.Turn up the gas in the fireplace.B.Get some more wood from outside,C.Let the wood bum a bi
3、t more.5.Why didnt Mary sleep well?A. She had a headache.B. She was troubled by noise.C. She had a stomachache,第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5 秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What will the man do on Saturday nigh
4、t?A.Pick up the womans sister.B.Watch a DVD.C.Go to a club.7.What day is it today?A. Friday. B. Saturday. C. Sunday.听第7段材料,回答第8、9题。8. Where does the woman plan to go?A, San Francisco. B. Sacramento. C Los Angeles.9. Whats the best way to see California according to the man?A. Go there by plane. B.Ta
5、ke the train along the coast.C.Go through the center of California.听第8段材料,回答第10至12题。10.Why does the man like to go listening to music?A.To make new friends. B. To kill time. C. To learn from others.11.What hobby do the speakers share?A.Going to concerts.B.Playing musical instruments.C.Listening to p
6、op music.12.How will the speakers improve their theory of music?A.By turning to the mans uncle for advice.B.By practicing playing music every day.C.By exchanging experience with each other.听第9段材料,回答第13至16题。13. How did the woman get the computer?A.She ordered it. B. She borrowed it. C. She got it as
7、a gift.14.What surprises the man about the computer?A.The size. B. The price. C. The color.15.What did the woman do in the cafe today?A.She talked with a friend.B.She worked on her resume.C.She looked for a job there.16. How does the woman feel about noisy cafes?A.She dislikes the noise.B.She ignore
8、s the noise.C.She is inspired by the noise.听第10段材料,回答第17至20题。17.Whafs the talk mainly about?A.A history of electronics.B.Hearing loss caused by loud music.C.Different ways to listen to music.18. How many students involved in the study probably set no limit on their listening time? A. Over 150. B. Ab
9、out 120. C. Around 300.19.Who was asked about their use of music players?A. Only students. B. Only adults. C. Both students and adults.20.What do studies show about hearing loss?A.It happens very quickly.B.It will last throughout your life.C.It is caused by noise below level 90.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一
10、节(共15小题;每题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AA CV is a sales document; it conveys the information of what you are looking for and why. Why you are qualified for such work, covering your previous work experience, education, qualification and interests, so effort should be made to make CV as c
11、lear as possible in order to sell you most effectively for the post which you are applying for.ProfileThe profile should be a short sentence stating clearly:What work you are looking for What you have to offer (Why you are qualified)I believe in starting the CV with a profile. This explains to the e
12、mployer what you are looking for and summarizes all of the attributes ( 特质) that can be found in detail on the rest of your CV.The employer knows what they are looking for. If your profile states this in summary, then you are making their job a lot easier and they are more likely to put you in the “
13、yes pile, as they quickly check a large volume of CVs.Work ExperienceWork experience should come directly after the profile in reverse chronological (反向时间 顺序) order. The first thing an employer will look at is the last job you have had and if you had the relevant experience or achieved something rel
14、evant to the job you are applying for in previous roles.EducationEducation should be also in reverse chronological order.Other QualificationsIf you have attended any training courses or have industrial qualifications they should be entered here. Remember this is a sales document list everything you
15、have done here sell yourself!InterestsQualify you hobbies and interests. Do not mention a thing like I like to go running without qualifying it as to what has been achieved. For example it would be better to say “I am part of the Harriers running club.” or “I recently completed the Great North Run.1
16、. If your profile states your attributes in summary, youll_.A. make your job a lot easierB. be sure to persuade the employerC. be more likely to get the jobD. fail to pass the interview2. To write a good CV, you have to _.A. tell everything youve experienced in detailB. place the Profile after the W
17、ork ExperienceC. use only short sentences to express yourselfD. present the relevant facts to the employers3. Which is the most concerned by the possible employer?A. Your interests.B. Your last job.C. Your training courses.D. Family background.【答案】1. C 2. D 3. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章向人们介绍了一份优秀的简历应该包含哪些
18、重要内容。【1题详解】细节理解题。根据第三段中的If your profile states this in summary, then you are making their job a lot easier and they are more likely to put you in the “yes pile, as they quickly check a large volume of CVs.可知,如果你的个人资料概括地说明了这一点,那么你就让他们的工作变得容易多了,他们更可能把你放在“是”的一堆里,因为他们很快就检查了大量的简历。由此可知,如果你的个人资料概述了你的能力,你会更
19、有可能得到这份工作。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据第一段中的Why you are qualified for such work, covering your previous work experience, education, qualification and interests, so effort should be made to make CV as clear as possible in order to sell you most effectively for the post which you are applying for.可知, 为什么你能胜任这样的
20、工作,包括你以前的工作经验、教育程度、资历和兴趣,所以你应该尽可能地把简历写清楚,以便能最有效地得到你所申请的职位。由此可知,要写一份好的简历,你必须向雇主陈述相关的材料。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据第四段中的The first thing an employer will look at is the last job you have had and if you had the relevant experience or achieved something relevant to the job you are applying for in previous roles.
21、可知, 雇主首先要看的是你最后一份工作,以及你是否有相关经验或取得了与你在以前职位上申请的工作相关的成就。由此可知,雇主最关心的可能是你上一份工作。故选B项。【点睛】做好细节理解题的要领是:1.明确题意,顺藤摸瓜。2.按照要求,寻找答案来源。3.找准关键词,明白其暗示作用。4.多读课文,正确使用排除法。如第3小题,Which is the most concerned by the possible employer?根据第四段中的The first thing an employer will look at is the last job you have had and if you h
22、ad the relevant experience or achieved something relevant to the job you are applying for in previous roles.可知,雇主首先要看的是你最后一份工作,以及你是否有相关经验或取得了与你在以前职位上申请的工作相关的成就。由此可知,雇主最关心的可能是你上一份工作。故选B项。BSix years ago. something unforgettable happened. My wife, Liz, and I celebrated our 50th wedding anniversary that
23、 year. It was a lovely event hosted by our sons for us. Many wonderful friends from the past surprised us with presents and congratulations. Our gift to each other was a driving trip out west. We drove from Ontario into Alberta, then southward into Glacier National Park in Montana, and continued to
24、Yellowstone National Park.It was a cold spring day, and the Beartooth Highway had opened for the season just days before. Alongside the road, there was still a great amount of snow remaining. The seenery was so impressive that we made numerous stops to record memories with my camera. At roughly the
25、highest point of the highway, I stopped at a lookout to catch the amazing views, with my wife in the center of my camera lens.There were not many vehicles on the road. Occasionally, cars with energetic young tourists passed by. And then we heard a motorcycle in the distance. The driver of the motorc
26、ycle, in rags, parked behind our car. As he approached us, his only words were, “Give me your camera and get over there with your wife. I must admit I felt nervous that we might be robbed where we just created some beautiful memories. Surprisingly, he just took a picture of us, handed back my camera
27、 and rode off before we could express our gratitude. The photo he took is one of the most cherished and prized of our trip.I learned my lesson somewhere I least expected it. God judges us just by our heart, so we should never judge a man by his appearance. If the motorcycle driver reads this story a
28、nd remembers the situation, we would like to say thank you to him.4. According to the passage, the trip was _ .A. a gift for their wedding anniversaryB. a suggestion from their friendsC. in late autumn six year agoD. taken by train to the west5. Which of the following can conclude the passage?A. The
29、re is no best, only bette.B. Dont judge a book by its cover.C. Put yourself in others shoes.D. A contented mind is an everlasting feast.6. The author was nervous when the motorcyclist offered to take a picture because _.A. the motorcyclist would break the cameraB. he could have lost the camera with
30、memoriesC. the motorcyclist might not be good at taking picturesD. his wife might not be satisfied with the view there7. Which of the following best describes the driver of the motorcycle?A. kind and straightforwardB. cautious and admirableC. rich and skepticalD. creative and tolerant【答案】4. A 5. B 6
31、. B 7. A【解析】本文是一篇记叙文。作者讲述了自己和妻子在一次作为结婚礼物的旅行中难忘的事,告诉我们不要以貌取人的道理。【4题详解】细节理解题。根据第一段种的Our gift to each other was a driving trip out west.可知, 我们给对方的礼物是开车去西部旅行。以及文章整体描述来看,本文讲述的这次旅行是结婚纪念日的礼物。故选A项。【5题详解】主旨大意题。根据第四段中的God judges us just by our heart, so we should never judge a man by his appearance.可知, 神凭我们的心
32、审判我们,所以我们决不可凭外貌审判人。这是本文要告诉我们的人生哲理,B选项“Dont judge a book by its cover.”表达的意思与主题契合。故选B项。【6题详解】细节理解题。根据第三段中的I must admit I felt nervous that we might be robbed where we just created some beautiful memories.可知, 我必须承认,我感到紧张,我们可能会被抢劫,我们只是创造了一些美好的回忆。由此可知,作者担心那个衣衫褴褛的人会抢走他的相机。故选B项。7题详解】推理判断题。从文中摩托车司机直接向作者要相机
33、给他们拍照,并没有过多的言语,为作者和妻子创造了美好的回忆,由此推知,摩托车司机非常的善良而且直率。故选A项。CA group of young adults are building wooden boats, serving as workers in a boat building program sponsored by the Alexandria Seaport Foundation to be taught skills, self-confidence and discipline to change their lives for the better.The young w
34、orkers learn their craft at the foundations seaport center, a floating wooden house on the banks of the Potomac River in Alexandria, once a busy seaport town in America. The yearlong program teaches small groups of young adults from 18 to 22 years old how to build small wooden sailboats. The program
35、 pays them a small wage.A number of the young adults have not finished high school, and the foundation works to help them pass their GED, a high school equivalency. Those who do not have adequate math skills receive tutoring from a volunteer. One of the young workers, Chris, said he was a good stude
36、nt but had to drop out of high school to work due to his family situation. The program manager, once a role model of the group, remarked: “They know Im living proof of what hard work and dedication gets you to. ” Now more than halfway through his apprenticeship, Chris said he feels better about hims
37、elf.When the wooden boats are finished, they will be sold. Chris said he will be sad to see them go5 but knows that, like life, they are meant to sail forward. There is so much creativity that gets into making them. Theyre beautiful on the water. Im delighted theyre going to be a good home.8. What i
38、s the boat building program intended to do?A. Offer boats to companies that need them.B. Donate boats to the poor community nearby.C. Help more people learn about the history of boats.D. Make a better life for those young adults in trouble.9. What can those young workers learn in this program?A. The
39、y learn how to manage a program.B. They learn how to build up confidence.C. They learn how to build boats and sell them.D. They learn how to teach others math problems.10. What can we infer from the text?A. The boats built are meant for tourism.B. Chris dropped out of school for poor marks.C. The yo
40、ung workers are all taught by volunteers.D. Participants of the program are not all teenagers.11. What is this article mainly about?A. Hard work is what leads to success.B. The art of building boats is hard to learn.C. The future of the youth lies in themselves.D. Building boats improves the youngs
41、lives.【答案】8. D 9. B 10. D 11. C【解析】本文是一篇记叙文。文章讲述了一群年轻人在基金会的支持下学习技能以改造他们的生活,让我们明白了年轻人的未来在于他们自己。【8题详解】细节理解题。根据第一段中的A group of young adults are building wooden boats, serving as workers in a boat building program sponsored by the Alexandria Seaport Foundation to be taught skills, self-confidence and di
42、scipline to change their lives for the better.可知, 一群年轻人正在建造木船,在亚历山大海港基金会赞助的造船项目中担任工人,学习技能、学会自信和纪律,以便更好地改变他们的生活。由此可知,造船计划的目的是让那些有困难的年轻人过上更好的生活。故选D项。【9题详解】细节理解题。根据第一段中的A group of young adults are building wooden boats, serving as workers in a boat building program sponsored by the Alexandria Seaport F
43、oundation to be taught skills, self- confidence and discipline to change their lives for the better.可知, 一群年轻人正在建造木船,在亚历山大海港基金会赞助的造船项目中担任工人,学习技能、学会自信和纪律,以便更好地改变他们的生活。由此可知,在这个项目中,那些年轻工人能学到如何建立信心。选B项。【10题详解】推理判断题。根据第二段中的The yearlong program teaches small groups of young adults from 18 to 22 years old h
44、ow to build small wooden sailboats.可知, 这个为期一年的项目教一小部分来自18到22岁的年轻人如何建造小型木制帆船。由此可知,只有一小部分18到22岁的年轻人,故在这里工作的人并非都是年轻人。故选D项。【11题详解】主旨大意题。根据最后一段中的Chris said he will be sad to see them go, but knows that, like life, they are meant to sail forward.可知, 克里斯说,看到他们离开他会很难过,但他知道,就像生活一样,他们注定要向前航行。由此可知,这篇文章主要是想要告诉我
45、们年轻人的未来在于他们自己。故选C项。DWhen Pope Francis recently told a reporter that he stopped watching television 25 years ago, it reminded me that several of my friends had gone TV-free as well. They had really quit TV? It seemed fairly unlikely.And so it was. It turned out that most Americans who cut the cord ar
46、e not getting rid of their TV sets. What theyre doing, like my friends, is canceling their cable or satellite TV contracts. Not such a major move, but nice cost savings. You can still watch lots of TV programming these days on your computer or TV by subscribing to an online streaming service. Netfli
47、x is currently the most popular of those.There is, however, a small group of the population that has adopted a true zero-tolerance policy when it comes to television. Listen to what was said about TV by none other than Randy Pausch, the Carnegie Mellon professor In 2010 following his terminal cancer
48、 diagnosis, he called out TV as the enemy of productivity. If you really want to have time back in your life, he said, unplug you TV and put it in a closet and put a blanket over it.My friend Laura Schiff, a former journalist, appreciates that point all too well. Television always felt like a waste
49、of time, she told me the other day. When her old TV failed, she decided not to replace it. No regrets. Without TV I get a much deeper understanding of the world and whats going on around us. The amazing irony (讽刺): Schiffs late father, Arthur Schiff was the genius behind such memorable TV marketing
50、catchphrases (广告语) as Act now and youll also receiveand But wait, theres more!For some Americans, there is no more. There is already too, too much 一 too much stupid programming, too much commercials for products no one needs. Most of all, “TV robs us of our precious time, as author Joshua Fields Mil
51、lbum said in his book, Everything That Remains.12. We learn from paragraph 2 that most Americans who cut the cord _.A. stop watching TV completelyB. get rid of their TV setsC. canceling their TV contracts to save moneyD. still watch lots of programs through cable TV13. According to the passage, Netf
52、lix is probably _ .A. a popular online streaming serviceB. a satellite TV stationC. a new brand of TV setsD. a most popular TV program currently14. Why was Randy Pausch against television?A. It was a waste of money.B. He had little time to spare for it.C. It was a waste of productive time.D. He suff
53、ered from headaches because of it.15. We can infer from the last paragraph that some Americans _.A. demand changes in televisionB. will never believe TV catchphrasesC. spend more time watching TVD. will never watch TV【答案】12. C 13. A 14. C 15. D【解析】本文是一篇说明文。文章介绍了一些美国人对电视的排斥的现状。【12题详解】细节理解题。根据第二段中的It
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
