江苏省常州市2019-2020学年高一英语下学期学业水平监测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 常州市 2019 2020 学年 英语 下学 学业 水平 监测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省常州市2019-2020学年高一英语下学期学业水平监测试题(含解析)注意:本试卷共五个部分,答案全部做在答题纸上。满分为150分。考试时间120分钟。第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和 阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the man probably do?A. Attend a meeting. B. Give Craig a call. C. Wait
2、in the office.2. What is the probable relationship between the speakers?A. Strangers. B. Co-workers. C. Schoolmates.3. What is David doing this year?A. Traveling around the world.B. Teaching Chinese at school.C. Learning a foreign language.4. How does the man want to travel?A. By car. B. By train. C
3、. By plane.5. What is the woman going to do tomorrow evening?A. Visit Bob at his home. B. Go shopping with Bob. C. Expect a call from Bob.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6至7题。6.
4、 What kind of party is it?A. A birthday party. B. A wedding party. C. A housewarming party.7. At what time will Linda arrive at the party?A. 5:30 p.m. B. 6:30 p.m. C. 7:30 p.m.听第7段材料,回答第8至10题。8. Who is the man?A. A passer-by. B. The car driver. C. The truck driver.9. What happened according to the c
5、onversation?A. A car was hit on Highway 204.B. A truck was burned on Highway 204.C. The driver of a truck was badly hurt.10. How soon will help come?A. In five minutes. B. In ten minutes. C. In fifteen minutes.听第8段材料,回答第11至13题。11. How did the woman lose weight?A. She has been working too hard.B. She
6、 took diet pills.C. She has healthy diet and regular exercise.12. Whats the mans problem?A. He loves eating too much.B. There is no gym near his place.C. He has to work overtime.13. What small changes did the woman make in her life?A. Taking a lift to her apartment.B. Taking a walk after dinner.C. S
7、tarting to ride her bike.听第9段材料,回答第14至16题。14. What are the speakers mainly talking about?A. Their jobs. B. Their apartments. C. Their driving experiences.15. How does the man feel about his present situation?A. Dissatisfied. B. Shocked. C. Satisfied.16. What will the man do then?A. Drive the car to
8、work.B. Visit the womans apartment building.C. Talk with his landlady.听下面一段独白,回答第17至第20题。17. To whom is the speaker talking?A. New employees. B. Foreign tourists. C. International students.18. What are girls advised to do in a cafe?A. Take care of their bags. B. Dont talk to strangers. C. Leave the
9、place quickly.19. What is the best place to park a car?A. Beside a house. B. One quiet road. C. In a public car park.20. What should one do when walking home alone at night?A. Stop a police car for help.B. Walk in well-lighted areas.C. Take a knife for self-defense.第二部分 阅读理解(共三节,满分44分)第一节(共12小题;每小题2
10、分,满分24分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AShakespeares Family Homes PassEnter the world of Shakespeare and see the places that inspired a genius, with entry to five historic properties (房产) in Stratford-upon-Avon.The properties:Shakespeares Birthplace - Enjoy a multimedia exhibition and live theatre
11、Halls Croft -Visit the traditional herb gardens and home of Shakespeares daughterSusanna Anne Hathaways Cottage - Hear readings of Shakespeares most popular sonnets Maty Ardens Farm-Watch falconry displays and traditional craftsShakespeares New Place - Walk in the footsteps of Shakespeare and explor
12、e where he wrote some of his most iconic works like his four tragedies (悲剧).Price Adult ((18+)) 20Child (3-17) 10 Under 3: freeConcession (优惠) 15 60+ and students (18-25) with ID*Tickets are valid (有效) for one visit to each of your 5 properties in a 72 hour period,*Please note that customers who are
13、 disabled can buy a concession ticket and then will be able to have one carer admitted free.Opening dates and timesWinter Season: 4 November 2019 - 15 March 2020Shakespeares BirthPlace: open Monday - Sunday, 10am - 4pmShakespeares New Place: open Monday - Sunday, 10am - 4pmAnne Hathaways Cottage: op
14、en Monday - Sunday, 10am - 4pmHalls Croft: open Monday - Sunday, 11am-4pmMary Ardens Farm: closed*Shakespeares BirthPlace, Shakespeares New Place, Anne Hathaways Cottage: open on the 24 December 10am-lpm, closed 25-26 December.Spring/Summer/Autumn Season: 16 March 2020 - 1 November 2020Shakespeares
15、BirthPlace and Anne Hathaways Cottage: open Monday - Sunday, 9am - 5pm.Shakespeares New Place, Halls Croft and Mary Ardens Farm: open Monday - Sunday 10am-5pmClosing times listed above are last entry.Houses close 30 minutes after last entry.1. According to the advertisement, visitors can _.A. hear S
16、hakespeares sonnets at Shakespeares BirthplaceB. explore where he created some of his master worksC. visit the properties many times with the ticket in 72 hoursD. visit the 5 properties free of charge on Christmas Day2. If Tom, who is disabled, visits the properties with his wife and 13-year-old son
17、, he should at least pay _.A. 10B. 25C. 30D. 503. Li Hua, a fan of Shakespeare from China, will visit Shakespeares BirthPlace on July 25. He should exit at the latest before _.A. 4:00 pmB. 4:30pmC. 5:00pmD. 5:30 pm【答案】1. B 2. B 3. D【解析】这是一则旅游广告。游客可以根据广告中提到与莎士比亚有关的地方,去探索他的一些大师作品是在哪里创作的。【1题详解】推理判断题。根据
18、第一段Enter the world of Shakespeare and see the places that inspired a genius, with entry to five historic properties (房产) in Stratford-upon-Avon.“走进埃文河畔斯特拉特福的五处历史古迹,你就能领略到莎士比亚的世界,领略到激发天才灵感的地方。”由此可知,根据广告,游客可以探索他的一些大师作品是在哪里创作的。故选B。【2题详解】细节理解题。根据文章中Price:Adult ((18+)) ,20;Child (3-17),10 ;Under 3: free;
19、Concession (优惠),15 ,60+and students(18-25) with ID和*Please note that customers who are disabled can buy a concession ticket and then will be able to have one carer admitted free.“请注意,残疾人士可购买优惠票,并可免费安排一名护理人员入住。”由此可知,Tom一家三口可以买一张成人票(20),一张优惠票(15 ),再有一个人是免费的,所以如果残疾的汤姆带着妻子和13岁的儿子去看房子,他至少要付25英镑。故选B。【3题详解
20、】推理判断题。根据Spring/Summer/Autumn Season: 16 March 2020 - 1 November 2020中Shakespeares BirthPlace and Anne Hathaways Cottage: open Monday - Sunday, 9am - 5pm.和Houses close 30 minutes after last entry.“房屋在最后一次进入后30分钟关闭。”由此可知,来自中国的莎士比亚迷李华将于7月25日参观莎士比亚的出生地。他最迟应该在下午5:30之前离开。故选D。BNew climate-control jackets
21、have helped people stay warm in subzero conditions, and even made cows comfortable enough to produce more milk. But it all began with an Indian graduates simple wish for clothing that could be used for both the cold Boston winters and heated MIT campus rooms. Now, the MIT graduated company has begun
22、 selling the jackets and other clothes that allow wearers to control their level of comfort without adding or removing layers. “Our products can go from 0C to 100 C in the push of a button,” said Vistakula, founder and CEO of the company. “We have four levels of heating and four levels of cooling th
23、at include low, medium, high and very high.”When electricity runs through the junction where two different metals meet, it creates a temperature difference so that one side heats up and the other side cools down. Such heat-exchange equipment also needs fans to blow away the heat. “We were able to re
24、duce the weight and get rid of the need for a fan,” Vistakula told Innovation News Daily. “That made it very suitable to put it into clothes.”The current clothing runs on a range of laptop batteries (电池) that can support up to eight hours of hot or cold comfort. Aside from shoes, jackets and bike he
25、lmets, the startup also sells knee and elbow packs that provide hot or cold therapy (疗法) for aching joints. Thats just the beginning, as the 20-person team tries many new and different applications (应用) in the search to find what works. They have their eyes set on a “HaemoSave” application that coul
26、d use freezing temperatures to control bleeding, and pain during medical emergencies. “Thats at a very early stage,” Vistakula explained.“It works for superficial (表面的) wounds, but we have to do deeper wounds and see what happens.” In another case, tests with jackets adapted for cows succeeded in en
27、abling the cows to produce more milk. But the current costs mean that farmers cant afford such equipment - at least not until the company scales up its production and lowers the price.Its an ambitious goal but their confidence is supported by the startups innovation (创新) philosophy. “Nature has been
28、 innovating for billions of years, so you just have to look in the right place,” Vistakula said. “If you go looking for answers, youll find them.”4. Which of the following statements is TRUE according to the passage?A. The technology were first designed to control climate.B. The clothing is user-fri
29、endly with a simple push of button.C The clothing runs on batteries that can last at least eight hours.D. The clothing needs fans to create a temperature difference.5. According to Vistakula, next they have to test whether HaemoSave can _.A. be applied to reduce painB. be used to control bleedingC.
30、function for deeper woundsD. make body temperatures low6. It can be inferred from the passage that _.A. the technology doesnt work well in practiceB. the technology can be widely applied in lifeC. the company will increase production to meet market needsD. the company is now facing a very uncertain
31、future7. What can we conclude from what Vistakula said in the last paragraph?A. We can probably innovate anything in nature.B. Innovation should be encouraged to protect nature.C. It has taken billions of years for nature to change.D. We should innovate as it agrees with Nature.【答案】4. B 5. C 6. B 7.
32、 D【解析】这是一篇记叙文。新型的气候控制夹克可以帮助人们在零度以下的环境下保持温暖,甚至可以让奶牛舒服地产更多的奶。这说明“科学技术可以广泛应用于生活中。我们应该创新,因为它符合自然。”【4题详解】细节理解题。根据第一段中“Our products can go from 0C to 100 C in the push of a button,” said Vistakula, founder and CEO of the company. “We have four levels of heating and four levels of cooling that include low,
33、 medium, high and very high.” Vistakula是该公司的创始人和首席执行官,他说:“我们的产品可以通过一个按钮从0摄氏度到100摄氏度。”“我们有四个加热和冷却级别,包括低、中、高和非常高。”由此可知,只需一个简单的按钮,衣服就很人性化。所以B项正确。【5题详解】推理判断题。根据第四段中“It works for superficial (表面的) wounds, but we have to do deeper wounds and see what happens.”“ 它对表面伤口有效,但我们必须对更深的伤口进行研究,看看会发生什么。”由此可知,根据Vis
34、takula的说法,下一步他们必须测试HaemoSave是否对更深的伤口有效。故选C。【6题详解】推理判断题。根据第一段中New climate-control jackets have helped people stay warm in subzero conditions, and even made cows comfortable enough to produce more milk. But it all began with an Indian graduates simple wish for clothing that could be used for both the
35、cold Boston winters and heated MIT campus rooms.“新型的气候控制夹克可以帮助人们在零度以下的环境下保持温暖,甚至可以让奶牛舒服地产更多的奶。但这一切都始于一位印度毕业生的一个简单愿望:既能在波士顿的冬天穿,又能在麻省理工学院的校园里取暖。”由此可知,从文章中可以推断出技术可以广泛应用于生活中。故选B。【7题详解】推理判断题。根据最后一段Its an ambitious goal, but their confidence is supported by the startups innovation (创新) philosophy. “Natur
36、e has been innovating for billions of years, so you just have to look in the right place,” Vistakula said. “If you go looking for answers, youll find them.” 这是一个雄心勃勃的目标,但他们的信心得到了这家初创公司创新理念的支持。Vistakula说:“大自然已经创新了数十亿年,所以你只需要找对地方就可以了。”“如果你去寻找答案,你就会找到它们。”从Vistakula在最后一段所说的,可知“我们应该创新,因为它符合自然。”故选D。CIt wa
37、s decades ago now, but its still one of the most memorable conversations of my life. On a long, slow train heading north, with nothing to do but watch the rain, the man sitting opposite began trying to talk to me. Like most young women who have learned the hard way to be careful of strangers, I was
38、unfriendly. But curiosity took over when he said that he was just bored, and liked talking.So thats what we did for hours and hours as the man turned out to be quite talkative. When the train finally pulled in, we didnt change numbers. However, I still think about it sometimes on long, boring journe
39、ys, before getting a phone out and scrolling silently like everyone else. Its a rare person who can cheerfully break the social rule about not talking to strangers without any ill intention, but life would be more interesting if more of us knew how to do it.And thats why I cant be as cynical as I pr
40、obably should be about “Tube Chat” campaign launched to encourage Britons to talk to each other. All anyone is being asked to do is to start a conversation they wouldnt otherwise have had maybe with a friend from whom theyve been apart or a neighbor they dont know.Obviously, it takes more than a bit
41、 of small talk over garden fences to unite strangers together. More people live alone than did so a generation ago, and the rise in freelancing(自由职业)means more of us work alone too. We socialize increasingly through screens, sending texts instead of bothering to call.Its true that the “Tube Chat” ca
42、mpaign of a few years back failed in its attempts to make Londoners talk to each other on public transport. But even city people who would normally die rather than make eye contact with strangers still happily gather in large numbers by the Thames for the New Years Eve fireworks. They would get a fa
43、r better view at home on television its not really about the fireworks, but about being part of something communal (公共的).Theres no guarantee (保证) that this latest campaign to reconnect will succeed wherever others have failed. But if there ever a moment to stop social disbelief it may start a fire t
44、o warm a world that sometimes feels cold. Wherever my train friend is now, _.8. The author introduced her train friend to _.A. share her most memorable but boring journeyB. express her deep regret for losing touch with himC. show that talking to strangers can add interest to lifeD. explain why peopl
45、e are becoming indifferent9. The underlined word “cynical” is closest in meaning to _.A. doubtfulB. supportiveC. confusedD. disappointed10. The example of Londoners gathering for the New Years Eve fireworks is used to show that _.A. “Tube Chat”, failed in its attempts to unite strangers togetherB. i
46、ts hard to break the social rule about not talking to strangersC. people have a wish to be socially connected by natureD. “Tube Chat” made some difference to reconnecting people11. Which of the following best fits in the blank in the last paragraph?A. I hope hes still talkingB. I hope he is still as
47、 interestingC. I will miss him foreverD. I will try to get in touch with him12. Which of the following would be the best title for the passage?A. Keep our desire to connect.B. Avoid talking to strangers.C. Show respect for social disbeliefD. Socialize with our friends.【答案】8. C 9. A 10. C 11. A 12. A
48、【解析】这是一篇夹叙夹议文。作者通过自己一次火车上和陌生人聊天的愉快经历告诉我们,我们要有和别人交流的想法,这样我们的生活会更有趣。8题详解】推理判断题。根据文章第一句It was decades ago now, but its still one of the most memorable conversations of my life.可知,距今已有几十年了,但它仍然是我一生中最难忘的对话之一。再结合第二段but life would be more interesting if more of us knew how to do it.可知,但是如果我们中的更多人知道如何去做,生活会
49、更有趣。由此推知,作者介绍自己火车上的朋友,目的是告诉我们与陌生人交谈可以增加生活趣味。故选C。【9题详解】词义猜测题。根据上一段Its a rare person who can cheerfully break the social rule about not talking to strangers without any ill intention,but life would be more interesting if more of us knew how to do it.很少有人能毫无恶意地打破不与陌生人交谈的社交规则,但如果我们中有更多的人知道如何这样做,生活将会更加有趣
50、;再结合划线单词所在句的内容可知,此处划线单词“cynical”的意思是“怀疑”,因为作者认为和陌生人可能会有趣,所以作者不怀疑这项活动。故选A。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段 But even city people who would normally die rather than make eye contact with strangers still happily gather in large numbers by the Thames for the New Years Eve fireworks. 可知,即使是那些通常宁愿死去也不愿与陌生人有眼神接触的城市居民,仍
51、然开心地大批聚集在泰晤士河边,观看新年前夜的烟火表演。由此可推知,从本性上来看,人们希望与社会有联系。故选C。【11题详解】推理判断题。根据最后一段But if there ever a moment to stop social disbelief it may start a fire to warm a world that sometimes feels cold.可知,如果有一个时刻可以阻止社会的不信任,它可能会点燃一堆火来温暖这个有时会感到寒冷的世界。由此可知,作者愿意和陌生人交流或交谈,所以作者还是希望自己的火车朋友还能那么健谈。故选A。【12题详解】主旨大意题。阅读文章,并结合
52、第一段It was decades ago now, but its still one of the most memorable conversations of my life. 可知,作者结合自身的经历和一项社会活动“Tube Chat”来告诉我们,我们要有和别人交流的想法,这样我们的生活会更有趣,结合选项可知,选项A,符合题意。故选A。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The sixth mass extinction (灭绝) is not a worry for the future. It
53、s happening now, much faster than expected before, and its entirely our fault, according to a study published Monday.Humans have already wiped out hundreds of species (物种) and pushed many more to the edge (边缘) of extinction through wildlife trade, pollution and habitat loss. _13_Gerardo Ceballos Gon
54、zalez, a professor of ecology at the National Autonomous University of Mexico, said approximately 173 species died out between 2001 and 2014, which is 25 times more extinct species than you would expect under the normal, background, extinction speed._14_ There have been five mass extinction (大规模灭绝)
55、events in the Earths history, each wiping out between 70% and 95% of the species of plants, animals and microorganisms. The most recent, 66 million years ago, saw dinosaurs disappear.The past events were caused by terrible changes of the environment The sixth mass extinction - the one happening now
56、- is different: its caused by humans._15_ But it took millions of years to restore(恢复)the number of species.When one species in the ecosystem disappears, it destroys the entire ecosystem and pushes other species toward destruction. _16_Hundreds of species of frogs are suffering population decrease a
57、nd extinctions because of the chytrid fungus (真菌) disease, which is sometimes spread into new areas by humans. Climate change is likely making it worse._17_ The researchers also said the current COVID-19 shows how the carelessness with which people treat the natural world can backfire badlyThe resea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
