江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高一上学期期中调研英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省淮安市淮安区2020-2021学年高一上学期期中调研英语试题 WORD版含解析 江苏省 淮安市 淮安 2020 2021 学年 高一上 学期 期中 调研 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、20202021学年度第一学期期中调研测试试题高一英语第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What color are Julies shoes?A. Black. B. Brown. C. Dark blue.2. Who dies in the story?A. The dragon. B. The soldier. C. The prince
2、ss.3. Which animal is in the field?A. A sheep. B. A cow. C. A horse.4. What is the woman going to do this evening?A. Go on a trip. B. Attend a concert. C. Look after her brother.5. What is the homework for next Tuesday?A. Writing an essay.B. Reading the textbook.C. Listening to some radio programs.第
3、二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选岀最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给岀5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where are the speakers?A. At their house. B. At a museum. C. At a restaurant.7. What is the man interested in?A. Rock music. B. History. C. Diet.听第7段材
4、料,回答第8至10题。8. When is the big game?A. Today. B. Tomorrow. C. In three days.9. Why was the girl planning not to go to soccer practice?A. She wasnt given her uniform.B. She doesnt think its important.C. She is busy with her studies.10. What will make the girls mother angry?A. Losing her uniform. B. No
5、t passing an exam. C. Missing a sports game.听第8段材料,回答第11至13题。11. Why was there an accident?A. The traffic light was broken.B. The cars slid in bad weather.C. The drivers didnt see each other.12. How many students were in the accident?A. Two. B. Four. C. Six.13. Who broke an arm?A. Michelle. B. Linda
6、. C. Liam.听第9段材料,回答第14至16题。14. What are the speakers mainly talking about?A. The influence of the Internet on reading.B. Various books on the Internet.C. Changes in communication.15. Why does the woman use the Internet?A. To have fun.B. To check her email.C. To learn new technology.16. What has the
7、man stopped reading?A. Books. B. Magazines. C. Newspapers.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who is the speech for?A. The managers. B. The employees. C. The customers.18. Why is the speaker giving the speech?A. To set a regular meeting.B. To introduce himself.C. To teach about technology.19. How long has the spe
8、aker worked with technology?A. For about a month. B. For about two years. C. For about twenty years.20. What is the speakers goal?A. To study computers. B. To earn more money. C. To collect great ideas. 第二部分 阅读理解 (共两节 ,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AObviously, you w
9、ant to make the most of your precious time, to squeeze (挤压) every last drop out of the days. Here weve prepared the best events for you to enjoy in June in Shanghai.Shanghai International Literary FestivalThe literary event champion of Shanghai is back! Every type of author is set to appear at this
10、years gathering, including legendary Chinese American writer Amy Tan (The Joy Luck Club and The Bonesetters Daughter), Internet business expert Duncan Clark (Alibaba: The House That Jack Ma Built), the Anthill founder Alec Ash (Wish Lanterns: Young Lives in New China) and many more. Stay tuned for (
11、敬请关注) our full festival preview and author features.June 1022, various times, RMB 85 or RMB 150 (for literary lunches). Glam.Vivienne Westwood The iconic (人像的) fashion designer is the subject of this exhibition of Chinese modern art and environmental-friendly fashion inspired by Westwoods strong att
12、itude towards a climate revolution. Participating artists include Sun Xun, Wu Junyong and Zhang Ruyi.Until June 28, free entry. Chi K11 Art Museum.Dog Day SaturdaysOn the first Saturday of the month, The Rooster (Jingan) throws a backyard party where dogs are welcome. There will be free hot dogs. Fl
13、ying Dog Beers and dog treats for the little buddies. Donations will also be collected for local animal rescue group, Best Friends China.June 6, 35p.m., RMB 50. The Rooster (Jingan).Mom to Mom SaleSell or stock up on clothes, toys, books, strollers and other family goods at this twice-a-year market
14、organized by Shanghai mothers. Sellers will contribute 15 percent of all their profit to the charity group, Heart to Heart.June 2122, 10 a.m.2 p.m. Free entry. Shanghai Racquet Club.1. If you want to buy some books, which is the best choice for you?A. Shanghai International Literary FestivalB. Vivie
15、nne WestwoodC. Dog Day SaturdaysD. Mom to Mom Sale2. Which of the events support charity work?A. Vivienne Westwood and Dog Day Saturdays.B. Mom to Mom Sale and Shanghai International Literary Festival.C. Vivienne Westwood and Mom to Mom Sale.D. Dog Day Saturdays and Mom to Mom Sale.3. What can we le
16、arn from the passage?A. Both Vivienne Westwood and Dog Day Saturdays are free of charge.B. You can go to Shanghai on June 21 to attend two events.C. All the events are held annually.D. Donations will be collected for animal rescue groups all over China.【答案】1. A 2. D 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要讲述了6月份将会在
17、上海举行的四种活动。【1题详解】推理判断题。由文章Shanghai International Literary Festival部分中的“Every type of author is set to appear at this years gathering, including legendary Chinese American writer Amy Tan (The Joy Luck Club and The Bonesetters Daughter), Internet business expert Duncan Clark (Alibaba: The House That Ja
18、ck Ma Built), the Anthill founder Alec Ash (Wish Lanterns: Young Lives in New China) and many more.(每一种类型的作家都会出现在今年的聚会上,包括传奇的美籍华裔作家谭恩美喜福会和接骨师的女儿,互联网商业专家Duncan Clark阿里巴巴:马云建造的房子,Anthill创始人Alec Ash希望灯笼:新中国的年轻人等等)”可知,有很多作家和书籍会出现在Shanghai International Literary Festival上,所以想要买书的话Shanghai International L
19、iterary Festival是最好的选择。故选A项。【2题详解】细节理解题。由文章Dog Day Saturdays部分中的“Donations will also be collected for local animal rescue group, Best Friends China.(当地动物救援组织,Best Friends China,也将得到捐赠)”以及Mom to Mom Sale部分中的“Sellers will contribute 15 percent of all their profit to the charity group, Heart to Heart.(
20、卖家将把他们全部利润的15% 捐给慈善组织,Heart to Heart)”可知,Dog Day Saturdays 和 Mom to Mom Sale支持慈善工作。故选D项。【3题详解】推理判断题。由文章Shanghai International Literary Festival部分中的“June 1022(6月10日到22日)”以及Mom to Mom Sale部分中的“June 2122, 10 a.m.2 p.m.(6月21日22日上午10点下午2点)”可知,你可以在6月21日去上海参加两个活动。故选B项。BI used to think education was the mos
21、t important thing in my life. Recently my attitude has begun to change , although I still hold that it is a significance for everyone in the world today. As a top senior school student, I was asked to make a speech on how to learn English well. Standing in front of the audience (观众)and face to so ma
22、ny freshmen , I was trembling, I didnt remember any word that I had prepared. I ran out of the meeting room without finish my speech, leaving everyone puzzled . I cried that night in my room, feeling that I was a loser.Studying takes up so much of my time that I feel unable to really develop myself.
23、 I just storing knowledge , yet I failed to communicate with others. I have received many prizes in school, but they dont necessarily reflect anything about me. I dont know how to socialize when I leave school. I fear I will be of no use to society.Now I realized that everyone has his own way of liv
24、ing. I want to change my lifestyle. Of course I will keep studying . Yet I plan to look for a part-time job, which might turn out to be a good chance to get to know society. I still believe that working my hardest makes me happy. I still stay in school. But I will not allow it to shelter me from the
25、 real world.4. What does the underlined world “trembling” in paragraph one mean?A. AngryB. excitedC. sadD. frightened5. What does the author think of the prizes she has received?A. Show that she is a top studentB. Doesnt necessarily reflect her real lifeC. Only mean that she knows how to learn, but
26、she doesnt know how to socializeD. Show how much time she has spent in learning6. Why do the author worry that she is useless in society?A. Because she is unable to develop herself.B. Because studying takes too much of her timeC Because she doesnt know how to communicate with othersD. Because she fe
27、els that she is a loser.7. What might the author do in the future?A. She will communicate with others as soon as possibleB. She will make more money by dong various part-time jobC. She will drop out of schoolD. She will concentrate on her studies.【答案】4. D 5. B 6. C 7. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。作者过去认为学习是最重要的,
28、但是最近一次失败的演讲经历让作者意识到社交能力同样也很重要,于是作者打算兼顾学习的同时通过做一份兼职工作来培养自己的社交能力,融入社会。【4题详解】词句猜测题。根据第一段倒第三句中的“I didnt remember any word that I had prepared”(我不记得我准备的任何词)可知,此处是指“我”很害怕,以至于忘词。所以trembling意为“害怕的”。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第二段第三句“I have received many prizes in school, but they dont necessarily reflect anything abo
29、ut me.”(我在学校里获得过很多奖项,但它们并不一定反映出我的一切。)可知,作者认为她所获得的奖项不一定能反映她的真实生活。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第二段最后两句“I dont know how to socialize when I leave school. I fear I will be of no use to society.”(我离开学校时不知道如何社交。我害怕我对社会没用。)可知,因为她不知道如何与别人交流,所以她害怕自己在社会上没用。故选C。【7题详解】推理判断题。根据最后一段第四句“Yet I plan to look for a part-time job
30、, which might turn out to be a good chance to get to know society.”(然而,我计划找一份兼职工作,这可能是一个很好的了解社会的机会。)可知,作者将来可能会尽快与他人沟通,故选A。CWe all want to be successful in our work. But what happens when our success comes at the risk of losing important friendships? If your friends didnt receive what they were hopin
31、g for, your success could make them feel uncomfortableBut does that mean we shouldnt enjoy our achievements in case we displease someone or that we should feel sorry for being successful while others arent?Those of us who value friendships might feel embarrassed for achieving more than our friends .
32、But we deserve(应得)our success,and nothing should take it away. Jealousy (嫉妒) is only natural,but its often unreasonable,too. Your success is probably not connected with your friends progress,so you shouldnt feel bad about achieving your goals. If your friends stay unfriendly,dont be afraid to keep y
33、ourself away from them. You are not responsible for their weaknesses.On the other hand,your friends may think highly of your recent success while hiding their real feelings. They could be jealous,angry or sad that they are not progressing at the same rate. So,be careful not to talk big. Its a thin l
34、ine between pride and overconfident,and by crossing the line,you may risk losing team support.Next time you want to boast about your endof year win,or highclass new office,consider your listeners. Maybe your friends narrowly missed out on a position raising,or experienced pay cuts which meant they d
35、idnt get what they were expecting. If your work is on a rising path,it doesnt mean thats the case for everyone.Perhaps a step forward in your work has meant that you dont spend as much time with your friends as you used to. If youve changed a job. or moved to a new office,take the time to stay in to
36、uch with old friends. Dont let that hard work go to waste by losing touch with them.8. The author starts the passage with two questions to _.A. lead to the topic of the textB. show his writing purposeC. tell us the problem between friendsD. explain how to make friends9. From the second paragraph,it
37、can be inferred that_.A. our success will certainly hurt our friendsB. we could enjoy our successC. friends will surely help us make progress.D. our success is linked to our friends progress.10. What does the passage mainly tell us?A. How to avoid hurting a friend.B. How to keep relationships betwee
38、n friends.C. How to enjoy success to the fullest.D. How to share our success with friends11. Which of the following is true according to the passage ?A. We should feel sorry for being successful while our friends arent.B. If our friends support our success we should consider their feelings.C. When w
39、e achieve great success,we should make our friends proud of us.D. When we achieve great success,we also can help friends make progress.【答案】8. A 9. B 10. D 11. B【解析】【分析】这是一篇议论文。作者认为,在获得成功时,如果朋友觉得嫉妒,那我们没有必要因为他们的感受而贬低我们的成功,我们也应该在分享成功时顾及他们的感受。【8题详解】推理判断题。根据第二段前两句“Those of us who value friendships might
40、feel embarrassed for achieving more than our friends. But we deserve(应得)our success, and nothing should take it away.”(我们这些珍视友谊的人可能会因为比朋友取得的成就多而感到尴尬,但成功是我们应得的,没有什么能夺走它。)可知,作者用两个问题开始一篇文章是为了引入主题。故选A。【9题详解】推理判断题。根据第二段第二句“But we deserve(应得)our success,and nothing should take it away.”(但成功是我们应得的,没有什么能夺走它
41、。)可知,我们可以享受我们的成功。故选B。【10题详解】主旨大意题。根据第二段第二句“But we deserve(应得)our success,and nothing should take it away.”(但成功是我们应得的,没有什么能夺走它。)和倒第二句“If your friends stay unfriendly, dont be afraid to keep yourself away from them.”(如果你的朋友不友好,不要害怕远离他们。)可知,第二段主要是讲如果朋友对你的成功表示不友好,可以远离朋友,根据第三段最后两句“So, be careful not to t
42、alk big. Its a thin line between pride and overconfident, and by crossing the line, you may risk losing team support.”(所以,注意不要夸夸其谈。骄傲和过度自信之间只有一线之隔,越了这条线,你可能会失去团队支持。),第四段第一句“Next time you want to boast about your endof year win,or highclass new office,consider your listeners.”(下次当你想炫耀你的年终胜利,或者高档的新办公室
43、时,考虑一下你的听众。)和最后一段最后一句“Dont let that hard work go to waste by losing touch with them.”(不要因为与他们失去联系而让你的努力付之东流。)可知,最后三段主要是讲在获得成功时如何与朋友分享才能保持友谊。所以文章主要是讲如何与朋友分享自己的成功。故选D。【11题详解】细节理解题。根据第三段第一句“On the other hand,your friends may think highly of your recent success while hiding their real feelings.”(另一方面,你的
44、朋友可能会高度评价你最近的成就,而隐藏他们的真实感受。)以及第三句和第四句“So, be careful not to talk big. Its a thin line between pride and overconfident, and by crossing the line, you may risk losing team support.”(所以,注意不要夸夸其谈。骄傲和过度自信之间只有一线之隔,越了这条线,你可能会失去团队支持。)可知,如果我们的朋友支持我们的成功,我们应该考虑他们的感受。故选B。DDear Teenager self,Oh, how I wish you c
45、ould see what I see now. Im older, and life has made me wiser. Nothing is the way I thought it would be, its so much better.When I look back, I see you as one person but I know there were two of you:one that the world saw and the secret one that only you knew. I remember the nights and days filled w
46、ith worry, sadness, and confusion(困惑). I remember being both of you. I remember the smile I would show to my friends and then I remember the tears no one knew that I cried behind my closed bedroom door.Oh, how I wish I knew that everything would be okay someday. But I probably wouldnt have believed
47、it at the time.Oh, how I remember those teenager years as the most painful years of my life. Living under a microscope(显微镜),everything was enlarged ,you think that whatever happens will stay that way forever. In fact , Nothing is farther from the truth.Ever heard of Marcel Proust? He had a particula
48、rly painful life, but when he came to the end of it, looking back, he felt that the most painful things in his life were the best things in his life, because they made him who he was.Its hard to believe, but its true. Your teenage years were the best suffering of your life. Those painful breakups, l
49、onely nights, and tears cried are the times that will make you stronger, smarter and shape you become a determined adult in the future.12. Who might be the writer of the letter?A. This is a letter from Marcel Proust to encourage the Youth.B. This is a letter from an adult to his youth.C. This is a l
50、etter from a teacher to his studentsD. This is a letter from a father to his son.13. “Nothing is farther from the truth” in the fourth paragraph really means _.A. Teenagers are easy to hurt.B. Everything stays the same.C. Teenagers years are suffering.D. The growing pains of teenagers will pass one
51、day.14. What does the Marcel Prousts example in para5 show?A. He had a painful life and he was upset.B. He complained about his past life.C. He thought blaming others is meaningless.D. He was grateful for the painful experience of his youth.15. Which is the following saying best express the main ide
52、a of the letter?A. Sunshine always come after the rain.B. Better late than never,C. Joy is shared, but sorrow is tasted.D. Actions speak louder than words.【答案】12. B 13. D 14. D 15. A【解析】【分析】这是一篇应用文。作者以成年人的身份给青少年的自己写了一封信,告诉他青少年时期的成长痛苦总会过去,而这会是一生的宝贵财富。【12题详解】推理判断题。根据“Dear Teenager self”(亲爱的青少年的自己)和第一段
53、第二句“Im older, and life has made me wiser.”(我年纪大了,生活让我更智慧了。)可知,这是一封成人写给青少年的自己的信。故选B。【13题详解】词句猜测题。根据第四段第一句和第二句“Oh, how I remember those teenager years as the most painful years of my life. Living under a microscope(显微镜),everything was enlarged ,you think that whatever happens will stay that way foreve
54、r. ”(哦,在我的记忆中,少年时代是我一生中最痛苦的岁月。生活在显微镜下,一切都被放大了,你以为无论发生什么,都会永远这样。)和第三段第一句“Oh, how I wish I knew that everything would be okay someday.”(哦,我多么希望我知道有一天一切都会好起来。)可知,此处是指一切青春期的成长痛苦都会过去,一切都会好起来。所以 “Nothing is farther from the truth”的意思是青少年成长的烦恼总有一天会过去的。故选D。【14题详解】推理判断题根据第五段第二句“He had a particularly painful
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-562898.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023七年级语文上册第四单元14走一步再走一步精品课件(部编版).pptx
