江苏省灌南县实验中学2022届中考英语提优练习阅读训练2无答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 灌南县 实验 中学 2022 中考 英语 练习 阅读 训练 答案
- 资源描述:
-
1、阅读训练一、阅读When he was 11 years old, he loved fishing in the lake near his familys house in New Hampshire.On the day before bass (鲈鱼) season began, he and his father went fishing in the evening. When his rod (鱼竿) bent over, he knew something huge was on the other end. His father watched with admiration
2、 as the boy skillfully pulled the fish in. Finally, he lifted it from the water. It was the largest one he had ever seen, but it was a bass. The boy and his father looked at the handsome fish. The father lit a match and looked at his watch. It was 10 pm two hours before bass season began. The father
3、 looked at the fish, then at the boy. “Youll have to put it back, son,” he said. “Dad!” cried the boy. “There will be other fish,” said his father. “Not as big as this one,” cried the boy. He looked around the lake. No other fishermen or boats were anywhere around. He looked again at his fathers ste
4、rn (坚决的) face. Even though no one had seen them, the boy knew that the decision was not negotiable (可商量的). He slowly lowered the fish back into the water. The fish swam away. The boy thought that he would never again see such a great fish. That was 34 years ago. Today, the boy is a successful archit
5、ect (建筑师) in New York City. He has never again caught such a large fish as the one he landed that night long ago. But he does see that same fish again and again every time he faces a question of right and wrong. His father taught him it is the practice of doing right that is difficult. Do we do righ
6、t when no one is looking?1. The father asked the boy to put the bass back in the water because _. A. it wasnt bass season yet B. he wanted to teach him to love animals.D. it was the custom to free a fish after catching it. C. he didnt like bass at all.2. What does the underlined phrase “with admirat
7、ion” mean?A. sadlyB. proudlyC. jealouslyD. carelessly3. The son was _ to put the fish back to the lake at first.A. worried B. amazed C. happy D. unwilling4. What does “that same fish” in the article stand for?A. Rewards. B. Good lessons. C. Big success. D. Right choices.5. What is the best title of
8、this passage?A. Bass Season B. A Father and a SonC. Lifetime CatchD. An unforgettable ExperienceBWhich part of the world has the most nearsighted students? Just look around you its East Asia. Nine in ten school leavers in major East Asian cities are nearsighted, according to the BBC. Experts say boo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022二年级数学下册 6 有余数的除法 5 解决问题(1)作业课件 新人教版.pptx
