分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 20

类型海口嘉勋高级中学2023届高三英语上学期11月期中检测试卷(Word版附答案).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:564140
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:20
  • 大小:107KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    海口 高级中学 2023 届高三 英语 上学 11 期中 检测 试卷 Word 答案
    资源描述:

    1、绝密启用前海口嘉勋高级中学2022年11月高三年级校考英语试卷 使用时间:2022年12月12日注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有

    2、一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man do most weekends? A. He watches matches. B. He visits museums. C. He goes shopping. 2. What does the man suggest the woman do? A. Go back to look for it. B. Report to the police. C. Buy a new one. 3. What will

    3、 the woman do first? A. Go to the teachers office. B. Go to the classroom. C. Go to the library. 4. How many languages can the woman speak up to now? A. Two. B. Four C. Three. 5. What is the probable relationship between the two speakers? A. Classmates. B. Manager and employee. C. Teacher and studen

    4、t.第二节(共15小题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the man asking the woman for? A. Help with his research. B. Advice on the companys products. C. Advice on his job interview. 7. What is the

    5、 woman always ready to do? A. Wear casual clothes. B. Go shopping with the man.C. Learn more about the company. 听下面一段对话,回答第 8、9 题。 8. What does the woman want to borrow? A. A dictionary. B. A notebook. C. Some money. 9. How long does the woman work every evening? A. For three hours. B. For two hours

    6、. C. For four hours. 听下面一段对话,回答第 10 至 12 题。 10. How long has the man lived in this area? A. For 5 years. B. For 20 years. C. For 10 years. 11. How far is the gas station from the place where the two speakers are? A. About half a mile. B. About two and a half miles. C. About two miles. 12. What can b

    7、e known about the gas station? A. It is very small. B. It is very large. C. It has a red roof. 听下面一段对话,回答第 13 至 16 题。 13. What does the woman suggest the man do? A. Buy a small family car B. Buy a sports car. C. Sell his family car. 14. What season is it at the moment? A. It is winter. B. It is autu

    8、mn. C.It is spring. 15. Whats the possible relationship between the speakers? A. Friends. B. Father and daughter. C. Husband and wife. 16. Why doesnt the man want to get a new car? A.For the high price. B. For his feeling to the old one. C.For the season. 听下面一段独白,回答第 17 至 20 题。 17. Why did the lady

    9、want the pianist to sing? A. She was tired of listening to the piano. B. She knew he could sing well. C. She wanted to make him famous. 18. When did the pianist know he had a talent for singing? A. After he became a famous pianist. B. Long before he played the piano in the bar. C. That night after h

    10、is first singing. 19. What happened to the pianist at last? A. He became a well-known singer in America. B. He continued to play the piano in the bar. C. He had his own piano bar. 20. Which of the following will the author of the passage agree on? A.People will succeed if they have talent. B. Few pe

    11、ople have real talent. C. Everyone should make full use of his talent.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题:每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWHERE TO STAY IN BOSWELL?TOUR GUIDE TO OUR BEST HOTELSFIRST HOTELAddress:222 Edward RoadTelephone:414-6433The number of rooms: 120Single room: $25Doub

    12、le room: $35Special attractions: Air-conditioned rooms. French restaurant. Swimming pool. Shops. Coffee shop and bar. Telephone, radio and television in each room. Close to the city center.FAIRVIEW HOTELAddress: 129 North RoadTelephone:591-5620The number of rooms: 50Single room: $12Double: $18Specia

    13、l attractions: Close to the airport. Telephone in each room. Bar. Restaurant. Garage. Swimming pool.ORCHARD HOTELAddress: 233 Edward RoadTelephone:641-6446The number of rooms:120Single room: $15Double$20Special attractions: Facing First Hotel. European restaurant. Coffee shop. Television. Nightclub.

    14、OSAKAHOTELAddress: 1264 Venning RoadTelephone:643-8200The number of rooms:180Single room: $30Double $50Special attractions: Air-conditioned rooms. Japanese and Chinese restaurants. Swimming pool. Large garden. Shops.21If you want to eat Chinese food, you will go to the restaurant in _.AFairview Hote

    15、lBFirst HotelCOrchard HotelDOsaka Hotel22 The cheapest price for a single room is _ in _ in Boswell.A$ 12 / First HotelB$ 15 / Osaka HotelC$ 12/ Fairview HotelD$25 / Orchard Hotel23The total (总的) number of the room in the hotels in Boswell is _A120B170C290D470BOne day, when I was going to check in a

    16、t an airport, I noticed there was a big problem. The counter person was telling everyone that all the planes were having problems and they would not be able to fly! And it was suggested that a bus would be provided to take us to Seattle. Everyone was worried, as we only had an hour and a half to mak

    17、e the connecting flight, and the bus was not even at the airport yet.Finally, the bus pulled up, and the driver said, “They just pulled me out of bed after an all-night shift (夜班), and they expect me to get you to Seattle in time to catch your flight. Good Luck!”Needless to say, everyone was in a re

    18、ally bad mood. I was loading my luggage into the bus and had slung (吊) my banjo over my back when the driver said, “What? Are you going to play that in my bus?” “Well, really did not plan on it,” I replied. “I was only kidding,” said the driver. But I started thinking about it, and I pulled out the

    19、banjo. A worried, angry woman said, “Well, what if I dont like it?” “Then tell me and I will stop,” I replied.We drove off, and the tension made the atmosphere in the bus horrendous! Then I started plucking (弹奏) the old song Blue Skies. In a few minutes, I noticed everyone was singing along. I start

    20、ed to sing, too, and before long, the whole bus burst into song. One song led to another and everyone seemed to have a request. “Do you know You Are My Sunshine?” Everyone laughed and sang, with food passed around the bus, and before long, the airport was in sight. The bus driver called, “We made it

    21、! We never would have done it without the help of our banjo player.” Shouts of approval rang through the bus. The driver said to me, “This was the best ride I ever had. Thanks for your music.”A few weeks later, my mailbox was filled with letters from my new friends. Their letters reminded me of how,

    22、 by reaching out with just a song, you can turn a very tense situation into a peaceful experience-a magical, musical bus ride.24What can we learn about the driver from his words in Paragraph 2?AHe was glad to take those people to the airport.BHe was late because he just returned from an all-night sh

    23、ift.CHe thought it was hard to get those people to the airport in time.DHe thought he was lucky to take those people to the airport.25When the author decided to play his banjo, _.Athe driver fully supported himBnot all the passengers preferred that ideaCall the passengers disliked that ideaDthe whol

    24、e bus burst into song26The underlined word “horrendous” in Paragraph 4 can be replaced by _.Achangeable Bstrange Cvery bad Dcheerful27What does this text mainly tell us?AA wonderful musical bus ride.BAn unforgettable flight to Seattle.CA great banjo player.DThe amazing friendship on a bus.CWith the

    25、Chinese language becoming popular, the UK government plans to invest 10 million pounds to help more kids learn Mandarin (普通话). Do you think it is necessary for the UK pupils to learn Mandarin? Some people share their opinions online.Tsd (UK): The learning of any language can be valuable and useful,

    26、but it is not suitable for everyone. Chinese is a difficult language to learn and the UK is said to be bad at learning foreign languages. Why should they learn Chinese when most people in the world speak English?Mark (US): I studied French for 2 years in high school and German for 4 years in college

    27、. I studied Mandarin informally for about 4 months before moving to China. Now I speak Mandarin every day as my wife doesnt speak English. But it is far from being fluent. Learning additional languages is a great thing, which offers a different view on the world around us. Nowadays, its almost neces

    28、sary to be able to speak more than just your mother tongue.George (UK) : No, unless theyre taught from a very early stage of childhood. Mandarin is so difficult. If China really is going to lead the world, itll have to do so by speaking the world s leading language English.28What is probably Marks m

    29、ain purpose of learning Chinese?AHis frequent travel to China. BFurther education in the future.CEffective communication with his family. DThe official request of his company.29Tsd from UK disagrees to learn Chinese for some reasons except _.AIt is difficult to learn Chinese.BThe people in the UK ar

    30、e not good foreign language learners.CEnglish is the mostly spoken language.DChina is not as developed a country as the UK.30What does George think of learning Chinese?AIts of little use. BIts unnecessary.CIt takes too much time. DIts not popular.31What seems to be the major problem when foreigners

    31、try to learn Chinese?AIts difficulty as a language.BMisunderstanding about China.CThe great popularity of English.DNo enough learning resources.DIf having to make a choice between reading an e-book and a printed book, which would most people choose? Some would go for an e-book while some still prefe

    32、r the hard-printed book. Undoubtedly, e-books do have benefits. Firstly, changes to an electronic publication are relatively easy to make. They are quicker to obtain. E-books are more easily updated. The printed books on many subjects can become outdated very quickly. Secondly, e-books can be easily

    33、 and quickly kept up to date. You usually get far more than just the e-books. Most e-books are sold with bonuses and related information that usually do not come with the purchase of a printed book. Moreover, they take up less space. Instead of a big library, you can fit literally thousands of books

    34、 on your computer. It also makes it easier to share this information with families and friends. For nearly twenty years, additionally, futurists have been predicting the development of printed books. The conventional view has been that digital e-books are on the verge of replacing paper books. Howev

    35、er, this has not been the case. A printed book has its advantages too. Firstly, it is an object that can be carried and used alone. It needs no electric outlet (插座), no batteries, nothing. Secondly, e-books will always require some forms of support that the printed book does not need. I believe that

    36、 the online publishing has not taken off because people want real books. What is being published online more and more are pamphlets (小册子) and things that really do not need to be in print. These are stuff that people throw away afterward. More often, people do not want to read a book on the computer

    37、. What could be better than a paper book? It lasts a long time. These books are designed to last a long time without disappearing. To sum up, there is no denying that the printed book is still very much preferred over its digital cousins. Reading electronic publications is just not the same when it

    38、comes to books. People are still very interested in real books and notebooks.32What can we know about an e-book?AIt will never be out of date.BIt always gives you an added bonus.CIt can deliver information quickly.DIt has taken the place of printed books.33Which statement would futurists probably ag

    39、ree with?APrinted books will disappear.BPrinted books can be used alone.CE-books have many restrictions.DE-books have no drawbacks.34What is one cause of the failed online publishing?AThe low demand for book industry.BThe expectations from people.CThe guidance of policy.DThe desire for the printed b

    40、ooks.35What does the author think of the future of the printed book?AHopeless.BUnpredictable.CCostly.DPromising.第二节(共5小题:每小题2.5分,共12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。As global warming becomes more and more serious, each one of us must take action to help.First, diet.Changing what you eat

    41、could easily have a significant effect because animal agriculture creates about 14% of the worlds greenhouse gas emissions (排放). 36 Each kilo consumed produces 26.5 kilos of CO2 emissions, five times more than chicken or turkey. Changing to plant-based diets could reduce emissions greatly.Second, tr

    42、avel.Nearly all transport relies on fossil fuels. In the US, driving one mile in an average 2016 car emits 404 grams of CO2 equivalents per mile. But taking nearly any other means of transport will reduce CO2 emissions. 37 Third, energy. 38 But a few quick changes can make a difference. Switch from

    43、incandescent (白炽灯) lights to LEDs. They use a quarter of the energy and last 25 times longer. And taking for showers, the average water heater is set to 140 degrees Fahrenheit. But bringing it down by 20 degrees can save 250 kilograms of CO2.Fourth, waste.Think before you buy. The fashion industry c

    44、reates about 10% of global greenhouse emissions and consumes more energy than flight and shipping combined. 39 If you re buying food, bring your own containers and just get the amount you need.Last but not least, plant a garden.Plant a garden instead of building a yard out of cement (水泥), the produc

    45、tion of which creates 8% of global CO2 emissions a year. _40_So from a burger to a cyclist, no one thing will have a big influence, but lots of little things can.AAlmost every household appliance needs it.BWhen you do make a purchase, try to buy it in large quantity.CPlanting a garden helps reduce C

    46、O2 emissions and produce oxygen.DEach of us contributes a particular amount of CO2 into the atmosphere.EAs we all know, the environment around us is getting worse and worse.FAfter walking, cycling is the best choice because it almost has no emissions.GIn 2017, beef was found to be one of the most da

    47、maging foods to the climate.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15题:每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Last week, Tom and his mom went to a restaurant to celebrate his fifth birthday. When he and his mom were talking there, a waitress 41_ curiously from a distance. Eventually, the waitress

    48、 realized that the mom was talking in sign language to her little boy who also had 42 aids in his ears.When the waitress 43 that it was Toms birthday, she decided to give the boy a special gift. She went to the Internet and 44 how to say happy birthday in sign language. She quickly got all the rules

    49、 down. Then, she went up to Toms table and 45 to him, Happy birthday to you! Tom and his mom were really 46 .Later, Toms mom said this was the first time he had 47 in sign language with people other than her and his teacher. It was a simple phrase 48 it was an important gift for Tom.She added that t

    50、he 49 from the waitress made her very moved. Thanks to the 50 waitress, his fifth birthday is one that we will 51_ for a lifetime, the mom said. My boy was always worried that he would appear very 52 when he was talking in sign language. Today, he saw that someone 53 tried to talk to him in his 54 l

    51、anguage. Its very 55 for him.41. A. commented B. sang C. concluded D. watched 42. A.walking B. reading C. hearing D. speaking 43. A. admitted B. learned C. expected D. imagined 44. A. adjusted to B. looked up C. reflected on D. went with 45. A. signed B. pretended C. shouted D. whispered 46. A. frig

    52、htened B. hurt C. confused D. impressed 47. A. studied B. taught C. talked D. settled 48. A. and B. so C. or D. but 49. A. gift B. apology C. benefit D. explanation 50. A. silly B. impatient C. kind D. clever 51. A. work B. celebrate C. enjoy D. remember 52. A. noisy B. funny C. cool D. excited53. A

    53、. angrily B. actually C. shyly D. casually 54.A. special B. formal C. secret D. official55. A. difficult B. free C. important D. useless第二节(共10题:每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Nowadays, more and more people have chances to travel, study, work or even live abroad. It is necessary for y

    54、ou to keep in mind these general 56 (rule) for polite behavior.If you 57 (invite) to an American friends home for dinner, first of all, arrive approximately on time (but not early)Americans expect promptness(准时)When youre invited to someones home for a meal, 58 is polite to bring a small gift. Flowe

    55、rs or candies are always appropriate. If you have an attractive item 59 (make) in your native country, your host or hostess would certainly enjoy receiving that as a gift.Wearing proper clothes and a beautiful smile is simply not enough.Table manners are also of great 60 (important)Do not open your

    56、mouth to talk, 61 you have swallowed your food. Also,chew food with your mouth 62 (close)When you want to get the food that is 63 a distance, do not stretch your hands to reach for it. Instead, ask for the food to be passed to you.Dont leave 64 (immediate) after dinner, but dont overstay your welcom

    57、e, either. When your friends seem to be getting tired and running out of conversation, take their behavior as 65 signal to leave. The next day, call or write a thank-you note to say how much you enjoyed the evening.第四节 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)66.假如你是李华,你的朋友James来信说,随着高考的临近,学习和心理压力日益加大,正常的学习和生活受到了影响。请

    58、你用英文给他写一封回信。内容要点如下:1.表示理解并给予安慰;2.提出建议并说明理由。注意:1.词数应为80词左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答;3.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear James, Yours,Li Hua第二节(满分25分)67.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。One day, Dad took Tim and Lily to the supermarket. Now where has Tim gone? asked Dad. Lily shrugged. Keeping track of Tim was not

    59、 on her agenda today. Shed been trying to decide on the perfect gift for Dads upcoming birthday. This year, she was determined to prepare a present that couldnt be bought at a store or ordered online. Daddy! Tim appeared out of nowhere, disturbing Lilys thoughts. He yelled, holding a cereal (麦片) box

    60、 in the air, Lets get it! Its nutritious and delicious! And it has a dragon inside! Tim remembered Dad saying that when he was a kid, almost every box of cereal(麦片) came with a toy. Ever since, Tim was certain that he, too, would find a toy in the next box. When they got home, Dad and Lily began put

    61、ting away the groceries. Tim couldnt wait to take the box of cereal upstairs to his room. By the time they finished, Lily could hear Tim shouting. No! No! Tims voice kept getting louder and louder. Lily imagined each word as the sound of a hammer striking metal. Then she raced towards her brothers r

    62、oom. The moment she stepped inside, she felt a crunch (嘎吱声) beneath her feet. It was obvious that Tim dumped all that cereal looking for a toy dragon. They lied! No dragon. Just a picture on the box. Tim sounded close to tears. Annoyed as Lily was, she said quietly, Lets see what the box says. I don

    63、t know how to read. her brother said in a low voice. It reminded Lily that last school year, Tims teacher who sent home easy-to-read books and worksheets insisted that he was ready to learn to read and just needed some extra help, but Tim complained about books for babies and boring homework assignm

    64、ents. It was really a headache for Dad to teach Tim to read! At the thought of these, it seemed that Tims dragon issue had swept away her concern for a present for Dad. 注意: 1. 续写词数应为 150 左右; 2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Paragraph 1:Lily decided to cooperate with Tim, making up a dragon story and having Tim

    65、read for Dad. _Paragraph 2:After what seemed to be a century, Dads birthday finally came. _英语试卷参考答案第一部分 听力1-5 ABACC 6-10 CBBAC 11-15 BCAAC 16-20 BACAC第二部分 阅读理解21-23 DCD 24-27 CBCA 28-31 CDBA 32-35 CADD 36-40 GFABC第三部分 语言运用41-45 DCBBA 46-50 DCDAC 51-55 DBBAC56. rules 57. are invited 58. it 59. made 6

    66、0. importance 61. unless 62. closed 63. at 64. immediately 65. a第四部分 写作66.应用文写作参考范文:Dear James,I am awfully sorry that you are so stressed that it has affected your study and life. However, the situation cant be unchangeable if you take the following suggestions.To begin with, keep a balance between

    67、 study and rest. All work and no play makes Jack a dull boy. Additionally, its highly recommended to have brief conversations with your close friends or trustworthy teachers, from whom you are bound to get confidence. Most importantly, youll be more organized and less likely to be affected by pressu

    68、re if you make a regular learning schedule.Please take my suggestions into account. Im convinced everything will be better and may you succeed this summer.Yours,Li Hua67.读后续写参考范文:Lily decided to cooperate with Tim, making up a dragon story and having Tim read for Dad. “What a good idea it is! Dad mu

    69、st be satisfied with such a special present!” Lily thought to herself, feeling a surge of excitement. She couldnt wait to share it with Tim. Unexpectedly, he shook his head in disapproval. Aware that Tim was not confident with himself, Lily cast an encouraging look at him, saying, “Ill help you, and

    70、 Im sure youll make it.” Tim nodded. In the following days, Lily taught him to read with great patience. Then, a new dragon story was born. Meanwhile, Tim also learned to read the story they made up.After what seemed to be a century, Dads birthday finally came. They told Dad to sit in the middle of

    71、the couch. Lily stood in front of Dad while Tim stood behind her. “This is a present from both of us! A dragon story written by us!” Lily announced and she could feel Dad was in surprise. When it was Tims turn to read the story, he turned to the first page, reading slowly. Having finished, he caught

    72、 sight of Dad wiping tears off his eyes. “This is the best birthday present I have ever received!” he said, holding both children in his arms. It was at that time that Tim seemed to have grown up.听力原文Text 1W: There are many good places for shopping in London. And Ive been to lots of museums. I like

    73、living here.M: So do I. I like here because I can watch football matches most weekends.Text 2W: Oh, Ive lost my mobile phone at the station.M: Oh dear. If I were you, I would report it to the police immediately.Text 3M: Would you like to go to the library with me to return a book?W: Id like to, but

    74、I must go to the teachers office to hand in my homework first.Text 4M: Can you speak French now?W: Not yet, but I want to learn it next term. So far I have already mastered Japanese, Chinese and English.Text 5W: Mike, I want to talk with you right now.M: Whats up?W: You promised to hand in perfect h

    75、omework, but it is full of mistakes.Text 6M: Could you help me figure out how to get ready for my job interview?W: The most important thing is to make sure you know the company and what services or products it provides. Do you know all about them?M: Yes, I understand nearly everything about the comp

    76、any.W: Whats more, you have to decide whether the company is casual or formal. When you are choosing what to wear, keep all of that in mind. Have you chosen what to wear in the company?M: No, not yet.W: Im always ready to go shopping with you! Anytime you need help, please let me know. Should we tal

    77、k about other basics?M: OK, Im listening.Text 7W: Ted, can I borrow your notebook for chemistry?M: Here you are.W: You are a great help, Ted.M: I dont quite understand why you need my note book. You do well in making notes.W: Well, recently, I have to work in a restaurant from 7 oclock to 10 oclock

    78、every evening. And sometimes I cant follow the teacher.M: Oh, thats really bad for your study. Do you have to work part-time?W: Yeah. My father lost his job two months ago and I must make some money by myself.M: Hmm, I understand. Please take care of yourself!W: Thanks.Text 8W: Excuse me, sir. Im a

    79、bit lost. Could you help me out, please?M: Sure! I can give you directions. I know this area well. Ive been living here for ten years. Where are you heading?W: I need to find a gas station. My car is low on gas.M: Alright. Go down this road and drive on for about two more miles.W: OK. Is it on this

    80、road?M: No. Take the third left and go for about half a mile. You will get to the gas station?W: Is the gas station on the left side or the right side of the road?M: It will be on the right.W: What does it look like?M: It has a red roof. You cant miss it.W: Thanks a lot! Text 9W: Jack, I think we sh

    81、ould get a small family car?M: What? You mean we should sell my sports car! Never!W: But its expensive to run and its really old. You bought it long before I met you.M: Thats true but I never have any trouble with it! It always starts at once when I press the starter!W: It didnt start at once yester

    82、day morning!M: That was only because it was so cold now in winter!W: Good cars should starts easily in any season.M: Thats right but I still dont want to sell my sports car. Its my old friend.Text 10Once there was a pianist in a bar. People came just to hear him play. But one night, a lady was tired

    83、 of listening to the piano and asked him to sing a song. So he did. He had never sung in public before. Now he was singing for the very first time! Nobody had expected he could sing so beautifully! All the people present had a good time and the pianist was also very happy because he found that he co

    84、uld sing well.He may have lived the rest of his life as a no-name pianist in a no-name bar. Now he found, by accident, his ability to sing, so he went on working hard on singing. Later, the pianist became one of the best-known singers in the US. His name was Nat King Cole. You, too, have skills and

    85、abilities that you havent found. You may not feel that your talent is great, but it may be better than you think. With hard work, most skills can be improved. Besides, you may have no success at all if you do nothing about your talent.第二部分 阅读理解A篇【导语】本文属于应用文。文章介绍了几个旅馆的房间数,价位,以及提供的配备设施。21细节理解题。根据最后一则信

    86、息的“Japanese and Chinese restaurants. Swimming pool. Large garden. Shops.”(日本和中国餐馆。游泳池。大花园。商店。)可知,想吃中国餐可以去OSAKA HOTEL 。故选D。22细节理解题。根据第一则信息的“Single room: $25 ”;第二则信息的“ Single room: $12”;第三则信息的“Single room: $15”和第四则信息的“Single room: $30”可知,第二则信息(FAIRVIEW HOTEL )的12美元最便宜。故选C。23细节理解题。信息中四个旅馆所提到的房间数分别是“120

    87、,50,120,180”,因此在Boswell的总房间数是470。故选D。B篇 【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了一场美妙的音乐巴士之旅。在机场转往西雅图的大巴上,原本很疲惫焦虑的一车人,因为作者的音乐而振奋,最终及时到达终点。24推理判断题。根据第二段中“They just pulled me out of bed after an all-night shift (夜班), and they expect me to get you to Seattle in time to catch your flight. Good Luck!”(我刚刚下夜班,他们就把我从床上叫起来,并希望我及时将

    88、你们送到西雅图,我只能说祝你们好运了!)可知,司机觉得要把那些人及时送到机场很困难,故选C。25推理判断题。根据第三段中“A worried, angry woman said, Well, what if I dont like it? ”(一个焦急、愤怒的女人说:“如果我不喜欢它怎么办?”)可知,当我决定弹琴时,并不是所有人都赞成,故选B。26词义猜测题。根据第四段中“We drove off, and the tension (紧张) made the atmosphere in the bus horrendous! ”(我们开车走了,车上的紧张气氛让人horrendous!)可知,根

    89、据“the tension”可知,划线词应该是“不好,很糟糕”的意思,故选C。27主旨大意题。通读全文可知,本文讲述了在机场转往西雅图的大巴上,原本很疲惫焦虑的一车人,因为作者的音乐而振奋,最终及时到达终点的故事,故本文主要讲述的是一场美妙的音乐巴士之旅,故选A。C篇【导语】本文是一篇说明文。随着中国影响力的逐步增强,普通话也正在逐渐走向世界。英国政府计划投资1000万英镑帮助更多的孩子学习普通话。有些人在网上分享他们的观点。28推理判断题。根据第三段Now I speak Mandarin every day as my wife doesnt speak English. Nowadays

    90、, its almost necessary to be able to speak more than just your mother tongue.(现在我每天说普通话,因为我妻子不会说英语。如今,除了母语之外,能够说更多的语言几乎是必要的。)” 可推知Mark 学汉语的动机是为了有效的交流。故选C。29细节理解题。 根据第二段“The learning of any language can be valuable and useful, but it is not suitable for everyone. Chinese is a difficult language to le

    91、arn and the UK is said to be bad at learning foreign languages. Why should they learn Chinese when most people in the world speak English?任何语言的学习都可能是有价值和有用的,但它并不适合每个人。汉语是一种很难学的语言,而且据说英国不擅长学习外语。世界上大部分人都说英语,他们为什么要学中文?)”可知,D选项China is not as developed a country as the UK 未被提到,所以应except D, 故选D。30推理判断题。根

    92、据文章最后一段“If China really is going to lead the world, itll have to do so by speaking the world s leading language English(如果中国真的要领导世界,它必须说世界上最主要的语言英语)”可推知不必要学汉语,故选B。31推理判断题。根据文章中第二段“Chinese is a difficult language to learn (汉语是一门很难学的语言)可推断,外国人在尝试学中文时的主要问题在于中文太难学。故选A。D篇【导语】本文是议论文。文章讨论了电子书和印刷书籍各自的优缺点,并对

    93、其未来做出预测。32推理判断题。根据第二段中的“They are quicker to obtain(它们更容易被获取)”和“Secondly, e-books can be easily and quickly kept up to date.(其次,电子书可以轻松快速地更新)”及“It also makes it easier to share this information with families and friends.(这也使得与家人和朋友分享这些信息变得更容易)”可知,电子书更新快,获取方便,易于分享。由此推知,电子书可以快速地传递信息。故选C。33推理判断题。根据第三段前两

    94、句“For nearly twenty years, additionally, futurists have been predicting the development of printed books. The conventional view has been that digital e-books are on the verge of replacing paper books.(此外,近二十年来,未来学家一直在预测印刷书籍的发展。普遍观点认为,数字电子书即将取代纸质书)”可知,未来学家认为未来电子书将取代印刷书籍。由此推知,未来学家可能会同意印刷书籍即将消失这个观点。故选A

    95、。34细节理解题。根据倒数第二段第一句“I believe that the online publishing has not taken off because people want real books.(我认为在线出版并没有成功是因为人们想要真正的书)”可知,在线出版没有成功的原因是人们对印刷书籍的需求。故选D。35推理判断题。根据最后一段第一句“To sum up, there is no denying that the printed book is still very much preferred over its digital cousins.(综上所述,不可否认的是,

    96、印刷书籍仍然比数字书籍更受欢迎)”及最后一句“People are still very interested in real books and notebooks.(人们仍然对真正的书籍和笔记本非常感兴趣)”可以看出,作者认为印刷书籍的未来是有希望的。故选D。【导语】本文是一篇说明文。我们每一个人都可以为拯救地球保护环境做出自己的贡献。文章介绍了五种保护环境的做法。36根据下文“Each kilo consumed produces 26.5 kilos of CO2 emissions, five times more than chicken or turkey.(每消耗一公斤会产生2

    97、6.5公斤的二氧化碳排放,是鸡肉或火鸡的五倍)”可知,选项承接下文说明牛肉对气候的不良影响。故G选项“2017年,牛肉被发现是对气候最有害的食物之一。”切题。故选G项。37根据上文“But taking nearly any other means of transport will reduce CO2 emissions.(但是使用几乎任何其他的交通工具都会减少二氧化碳的排放)”可知,选项承接上文,说明一种环保的出行方式。故F选项“位于步行之后,骑自行车是最好的选择,因为它几乎没有排放。”切题。故选F项。38.根据标题“energy(能源)”及下文“Switch from incandes

    98、cent (白炽灯) lights to LEDs. They use a quarter of the energy and last 25 times longer. And taking for showers, the average water heater is set to 140 degrees Fahrenheit. But bringing it down by 20 degrees can save 250 kilograms of CO2.(从白炽灯切换到LED灯。它们消耗四分之一的能量,寿命是前者的25倍。淋浴时,热水器的平均温度设为华氏140度。但是将温度降低20度

    99、可以减少250公斤的二氧化碳)”可知,选项承接标题说明能源在家庭中的重要性。故A选项“几乎所有的家用电器都需要它。”切题。故选A项。39.根据上文“The fashion industry creates about 10% of global greenhouse emissions and consumes more energy than flight and shipping combined.(时尚产业产生了约10%的全球温室气体排放,消耗的能源比飞行和航运的总和还要多)”可知,选项承接上文说明在购买时的数量很大,对环境造成了不好的影响。故B选项“当你要购买时,总在试图大量购买。”切

    100、题。故选B项。40.根据上文“Plant a garden instead of building a yard out of cement (水泥), the production of which creates 8% of global CO2 emissions a year.(种植一个花园,而不是用水泥建造一个花园,水泥的生产每年产生全球8%的二氧化碳排放)”可知,选项承接上文说明种植一个花园对环境的益处。故C选项“种植花园有助于减少二氧化碳排放和产生氧气。”切题。故选C项。第三部分语言运用【语篇解读】 语篇类型:夹叙夹议。主题语境:人与社会。主旨:一位好心的餐馆服务员为了给有听力障

    101、碍的小Tom一个特殊的生日祝福而临时学习手语。41. D 在Tom 和母亲用手语交谈时,有位服务员在远处好奇地观察( watched)。42. C 根据the waitress realized that the mom was talking in sign language to her little boy可知,Tom 不能用正常的语言交流,耳朵里戴有助听器(hearing aid)。43. B 根据that it was Toms birthday可知,女服务员了解到( learned)那天是 Tom 的生日。44. B 句意:她上网查找如何用手语说“生日快乐”根据She went t

    102、o the Internet可知,她在网上查找(looked up)如何用手语说“生日快乐”。45. A根据how to say happy birthday in sign language可知,女服务员来到 Tom 的桌前用手语说(signed):“祝你生日快乐!”46. D 根据Later, Toms mom said this was the first time he had in sign language with people other than her and his teacher.可知,女服务员用手语祝福 Tom 生日快乐的行为让 Tom 和妈妈对此印象深刻(impre

    103、ssed)。47. C 根据in sign language with people可知,此处表示用手语与他人交流(talked)。48. D 句意:这是一个简单的短语,但它是给 Tom 的一个重要的礼物。上下文形成转折关系,需要用but连接。49. A 句意:她补充说,女服务员送的礼物让她非常感动。根据it was an important gift for Tom可知,此处是信息词 gift 的复现。50. C 句意:这位母亲说:“多亏了那位好心的( kind)女服务员,他的五岁生日将是我们一辈子都会记得的生日。”根据上文Then, she went up to Toms table an

    104、d to him , Happy birthday to you!可知,这位母亲觉得女服务员是很善良的。51. D根据She added that the from the waitress made her very moved.和for a lifetime可知,他的五岁生日将是一辈子都会记得(remember)的。52. B 根据My boy was always worried和when he was talking in sign language可推测,Tom 担心自己用手语说话时,会显得很滑稽(funny)。53. B 根据Then, she went up to Toms ta

    105、ble and to him, Happy birthday to you!可知,此处表示他看到有人真的(actually)试图用他的特殊语言和他说话。54. A 楼根据常识可知,他使用的手语是特殊的(special)语言。55. C根据he saw that someone tried to talk to him in his language可知,他看到有人真的试图用他的特殊语言和他说话,这一点对他而言尤其重要(important)。【语篇解读】语篇类型:说明文。主题语境:人与社会。主旨:如今,人们有越来越多的机会出国旅游、学习甚至定居。本文以在美国被邀请去别人家做客时应该注意的一些(餐

    106、桌)礼仪为例,向我们介绍了在异国他乡和外国人接触时应注意的一些规则。【答案与解析】56rules考查名词单复数。rule为可数名词,前有these修饰,所以用复数形式。故填rules。句意:为了举止礼貌,你很有必要记住这些一般规则。57are invited考查动词的时态和语态。句意:如果你被邀请去一个美国朋友的家里共进晚餐,首先你要准时到达(但是不要早到)。本文介绍的是客观情况,且根据主句为一般现在时可知,从句也应用一般现在时;you与invite之间为被动关系,即“你被邀请”,应用被动语态。故填are invited。58it考查代词。句意:当你被邀请去某人家里用餐时,带一个小礼物是很有礼

    107、貌的。设空处在句中作形式主语,真正的主语是不定式短语to bring a small gift。故填it。测训诊断:本题易误填this或that,用于指代,但此处缺乏形式主语,而this或that不能用作形式主语。59made考查非谓语动词。句意:如果你带了一件在你的祖国制造的漂亮的礼品,男主人或女主人一定会喜欢收到这个礼物。if引导的是一个状语从句,且从句中已有谓语动词have,因此,make应用非谓语动词形式;item和make之间是被动关系,所以用过去分词作定语。故填made。60importance考查词性转换。句意:餐桌礼仪也很重要。设空前有介词of和形容词great修饰,应用名词形

    108、式;be of importance意为“重要的”,相当于be important。61unless考查连词。句意:除非你已咽下食物,否则不要张嘴说话。根据句意可知,设空处引导条件状语从句,表示“除非”,故填unless。62closed考查词性转换。句意:此外,咀嚼食物时,嘴要闭着。此处为with的复合结构,根据句意,设空处表示“闭着的”这种状态,所以用过去分词转化的形容词作宾语补足语。故填closed。63at考查介词。句意:当你想吃离你较远的食物时,不要伸手去够。at a distance为固定搭配,意为“在远处,离一段距离”。故填at。64immediately考查词性转换。句意:晚饭后不要立刻离开,但也不要逗留过长时间,以免不受欢迎。设空处修饰动词leave,作状语,应用副词形式。故填immediately。65a考查冠词。句意:当你的朋友似乎感到疲倦,不想再和你交谈时,把他们的行为当作一个离开的信号。设空处表泛指,指“一个信号”,应用不定冠词。故填a。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:海口嘉勋高级中学2023届高三英语上学期11月期中检测试卷(Word版附答案).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564140.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1