湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(64)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北 武汉市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 基础训练 64 答案
- 资源描述:
-
1、湖北武汉市2016高考英语阅读理解二轮基础训练(64)及答案阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 People from East Asia tend to have more difficulty than those from Europe in distinguishing facial expressions and a new report published online in Current Biology explains why. Rachael Jack, University of Glasgow researcher, sai
2、d that rather than scanning evenly(均匀的) across a face as Westerners do, Easterners fix their attention on the eyes. We show that Easterners and Westerners look at different face features to read facial expressions, Jack said. Westerners look at the eyes and the mouth in equal measure, whereas Easter
3、ners favor the eyes and neglect (忽略) the mouth. According to Jack and her colleagues, the discovery shows that human communication of emotion is more complex than previously believed. As a result, facial expressions that had been considered universally recognizable cannot be used to reliably convey
4、emotion in cross-cultural situations. The researchers studied cultural differences in the recognition of facial expressions by recording the eye movements of 13 Western Caucasian and 13 East Asian people while they observed pictures of. expressive faces and put them into categories: happy, sad, surp
5、rised, fearful, disgusted, angry, or neutral. They compared how accurately participants read those facial expressions using their particular eye movement strategies. It turned out that Easterners focused much greater attention on the eyes and made significantly more errors than did Westerners. The c
6、ultural difference in eye movements that they show is probably a reflection of cultural difference in facial expressions, Jack said. Our data suggest that whereas Westerners use the whole face to convey emotion, Easterners use the eyes more and mouth less. In short, the data show that facial express
7、ions are not universal signals of human emotion. From here on, examining how cultural factors have diversified these basic social skills will help our understanding of human emotion. Otherwise, when it comes to communicating emotions across cultures, Easterners and Westerners will find themselves lo
8、st in translation.( ) 1. The discovery shows that Westerners . A. pay equal attention to the eyes and the mouth B. consider facial expressions universally reliable C. observe the eyes and the mouth in different ways D. have more difficulty in recognizing facial expressions ( ) 2. What were the peopl
9、e asked to do in the study?A. To make a face at each other. B. To get their faces impressive. C. To classify some face pictures. D. To observe the researchers faces. ( ) 3. What does the underlined word they in Paragraph 6 refer to?A. The participants in the study. B. The researchers of the study.C.
10、 The errors made during the study. D. The data collected from the study. ( ) 4. In comparison with Westerners, Easterners are likely to .A. do translation more successfullyB. study the mouth more frequentlyC. examine the eyes more attentivelyD. read facial expressions more correctly( ) 5. What can b
11、e the best title for the passage? A. The Eye as the Window to the SoulB. Cultural Differences in Reading EmotionsC. Effective Methods to Develop Social SkillsD. How to Increase Cross-cultural Understanding【语篇解读】本文为科普说明文。主要介绍了最新的科学研究发现:东方人比西方人更难于读懂他人的面部表情。1. 答案:A考点:细节理解题解析:根据第三段 “Westerners look at t
12、he eyes and the mouth in equal measure, whereas Easterners favor the eyes and neglect (忽略) the mouth.” 可以得出答案2. 答案:C考点:细节理解题解析:根据第五段 “by recording the eye movements of 13 Western Caucasian and 13 East Asian people while they observed pictures of. expressive faces and put them into categories: happy,
13、 sad, surprised, fearful, disgusted, angry, or neutral.”可以判断选C3. 答案:A考点:词义猜测解析:根据定语从句 “that they show”所修饰的 eye movements 在研究中为the participants 所作(从the eye movements of 13 Western Caucasian and 13 East Asian people”可知)可判断选A4. 答案:C考点:细节理解题解析:根据第六段 “It turned out that Easterners focused much greater at
14、tention on the eyes and made significantly more errors than did Westerners.”可判断选C5. 答案:B考点:主旨大意题解析:文章首先指出科学研究的最新发现:东方人比西方人更难于读懂人的面部表情。之后更具体地介绍研究的结构及其研究过程,最后得出结论:文化差异丰富了理解情感的基本社会技巧,即:不同的文化背景使人理解他人情感的方式也不尽相同。由此判断最佳标题应为B。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。The term “underemployment” has three related
15、meanings. In one sense, it refers to a situation in which someone with excellent job qualifications (资格) is working in a position that requires less qualifications, as for instance in the case of a lawyer driving a school bus. In the second sense, it means working part-time when one would prefer to
16、be working full-time. In the third sense, it is a form of overstaffing (人浮于事) in which employees are not being fully made use of. All forms of underemployment have effect on the economy and the health of the business community. Long-term underemployment can also cover up the truth behind the employm
17、ent situations. When nations collect employment statistics, they usually come up with a base number of “unemployed” individuals, using that number to judge the health of the job market. This number does not include part-time workers looking for full-time jobs, as they are considered employed, and it
18、 also doesnt reflect workers who are underpaid, considering their qualifications. In the first sense, underemployment is a common problem in many of the developed world. Many people with college degrees are working in low-level or service industry jobs because the job market is full. The issue of pa
19、rt-time employment is also very serious. Some people are forced into part-time jobs, while others find themselves taking a part-time job because nothing else is available, even though they really need to work full-time. This problem is especially common in areas with seasonal employment, where emplo
20、yers find it cheaper to maintain and lay off part-time staffs, rather than keeping a full staff at all times. In the sense of shortage of workers, underemployment appears in a variety of situations. Some companies maintain a full staff to be prepared for seasonal work, or to keep well-trained, quali
21、fied workers so that they will be available when needed. Labor laws and union pressures may also prevent a company from cutting down on staff or working hours, leading to a situation in which people report to work, but have nothing to do. 1. The purpose of the passage is. A. to show underemployment
22、is becoming more serious todayB. to imply women are laid off more than menC. to explain the meaning of “underemployment”D. to tell the present economic situations2. According to the text, underemployment means. A. the same meaning as the wordunemployedB. employees are not fully taken charged ofC. qu
23、alified workers get a low salaryD. people who do manual work for wages3. When it comes to unemployment statistics, . A. the underpaid workers are includedB. it implies the people who are jobless C. the part-time employees are included D. it shows the employment situation of a country4. Which of the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2024春七年级语文下册 专题一 字音 字形作业课件 新人教版.ppt
