江苏省无锡市江阴市高级中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 无锡市 江阴市 高级中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省无锡市江阴市高级中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C、三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。每段对话仅读一遍。1. When does the conversation take place?A. On Monday. B. On Tuesday. C. On Wednesday.2. What is the woman going to do?A. Buy a coffee. B. Check her timeta
2、ble . C. Attend a meeting.3. When will the train arrive?A. At 9:30. B. At 9:45. C. At 10:00.4. Why is the woman eating so much?A. She is starving. B. She forgot to eat. C. The food looks so inviting.5. What does the man mean?A. The punishment is against the students right.B. The students should serv
3、e the professor well.C. It is right to punish the students.第二节(共15题:每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. When is the final exam to be held?A. On January 8th B. On January 29th. C. On February 8th.7. What is the woman doing?A. Wri
4、ting a paper on American History.B. Reading a book.C. Preparing for the final exams.听第7段材料,回答第8至10题。8. How will the woman travel around in Washington D.C.?A. By air. B. By train. C. By car.9. What does the man want to do?A. Travel with the woman. B. Spend a week on the beach. C. Relax at home.10. Wh
5、at is the probable relationship between the speakers?A. Colleagues. B. Brother and sister. C. Husband and wife.听第8段材料,回答第11至13题。11. What can we learn about the woman?A. She is interested in climate change.B. She finds the speech today of great use.C. She is looking forward to see the guest speaker n
6、ext week.12. How is todays speech according to the man?A. Inspiring. B. Dull. C. Better than the last speech.13. What probably will be the next topic?A. Time. B. Sports. C. Solar-power products.听第9段材料,回答第14至16题。14. What can we learn from the man s schedule for Saturday night?A. He will watch a socce
7、r game with Dave.B. He will see a film with his sister.C. He will study at home.15. How long will the woman have the car on Sunday?A. About four hours. B. About six hours. C. About eight hours.16. What are the speakers doing?A. Arguing with each other.B. Trying to reach an agreement.C. Planning a me
8、aningful weekend.听第10段材料,回答第17至20题。17. How do most students in the speaker s class feel about their university lives?A. Surprised. B. Upset. C. Happy.18. Which is the correctly mentioned description about the students high school lives?A. They got up at 6 a.m. and went to bed at the mid-night.B. The
9、y were buried in piles of homework.C. They took many exams to prepare for the college entrance examination.19. What struck the speaker most?A. Her students had a terrible school life.B. Her students were addicted to TV series.C. Her students didnt like the freedom in college life.20.What is NOT the
10、advice given by the speaker?A. They should get actively involved in school activities.B. They should learn to manage their time well.C. They should turn to her for help.第二部分: 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ABetter known by his stage name KUN, Cai Xukun is a p
11、henomenon, opening up the music industry in China.Last year, after participating in the reality TV show Idol Producer, receiving the most votes from fans, the singer-songwriter rose to fame overnight. At just 21 years old, Cai has topped Chinese music charts with multiple singles.On July 26, KUN rel
12、eased his newest single Young. Within just 20 seconds, it reached a million sales.KUN wrote the song to share his understanding of youth. He mixed R&B and electronic beats (节拍) to make it more cheerful. A reviewer wrote on QQ Music, “When you listen to the song, you just seem to go back to youth aga
13、in.”The song was an early birthday present to himself which he celebrated on Aug 2. KUN also hopes that he always has the courage to pursue (追求) his love of music, no matter what people think. “My works are like my children and I have put my best effort into them.” he told the Global Times.Indeed, K
14、UN has written and produced most of his songs on his own. “I want every piece of my work to have my own spirit in it,” he told music website Soundigest, “I feel more enjoyment when Im performing my own work.”Although KUN loves performing onstage, when the lights go down, he prefers to fall back into
15、 his own world and darkness at night. “I always get inspired when its quiet, late at night/ he told I-D magazine, “Its a great moment for me to create new things. Sometimes, I can write songs with a melody (旋律) I heard in a dream.”To develop his introspection (反思) and find new inspiration, KUN atten
16、ds different kinds of musical performances from festivals to opera houses. “I just like to do everything, all for my music, all for my art,” he told I-D.With such talent and dedication to music, it seems that KUN will continue to make his mark in the competitive Chinese music industry.1. What do we
17、know about KUNs newest single?A. It earns him a birthday present.B. It makes people feel happy and energetic.C. It shows how he pursues his dream.D. It combines jazz and electronic music.2. What does KUN usually do to get inspiration for music?A. He goes to music shows.B. He talks to famous singers.
18、C. He attends music classes.D. He finds melodies in his dreams.3. Which would best describe KUN?A. Courageous and patient.B. Talented and humorous.C. Hardworking and creative.D. Optimistic and outgoing.【答案】1. B 2. A 3. C【解析】本文为一篇说明文。文章介绍了著名歌手蔡徐坤出道及成名的经历,说明了他对于音乐孜孜不倦的追求和热爱。【1题详解】细节理解题。根据第四段中的He mixed
19、 R&B and electronic beats (节拍) to make it more cheerful.和When you listen to the song, you just seem to go back to youth again.可知,蔡徐坤在创作这首歌曲时,把节奏布鲁斯和电子节奏混合在一起,使节奏更加欢快,当你听这首歌的时候,你仿佛又回到了青春。由此可知,这首新曲使人们感到高兴并且充满能量。故选B项。【2题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的To develop his introspection (反思) and find new inspiration, KUN a
20、ttends different kinds of musical performances from festivals to opera houses.可知,为了发展他的反思和寻找新的灵感,蔡徐坤参加各种各样的音乐演出从节日演出到歌剧院。故选A项。【3题详解】推理判断题。根据倒数第二段中的To develop his introspection (反思) and find new inspiration, KUN attends different kinds of musical performances from festivals to opera houses.可知,为了发展他的反
21、思和寻找新的灵感,蔡徐坤参加各种各样的音乐演出,由此可知,他很勤奋;根据倒数第三段中的I can write songs with a melody (旋律) I heard in a dream.可知,蔡徐坤可以利用梦中的声音去创作旋律,由此可知,他富有创造力。故选C项。BA long time ago, and still in some countries today, the dollar and penny did not even exist. Actually, trading a cow for two pigs is still the norm (常态) for many
22、cultures. So how is it that we get to use paper and coins?The biggest challenge for ancient cultures was to have a system that would allow people to exchange products with each other. However, the problem came up when one person was in need of something immediately that they didnt have a product to
23、trade. For example, a farmer that needed wheat only had fruit to exchange but the fruit wasnt ready to hand over for another two months. This is what started the idea of a “common currency”. The farmer could buy what he needed with “currency” and just as important, the value of the goods he was exch
24、anging was standardized. He did not have to worry about giving anything in return now or later; his deal was complete. Thus “money” was born.Over time, each country has developed its own currency and something that might cost 1,000,000 lire in one country might be 1 dollar in the US currency. Most c
25、ountries also frequently use powerful political people as the “face” of their currency. The US currency is the best example of this. Can you name all the presidents that currently appear on not only paper money but also coins?The real excitement, however, is the future of how we buy things. People h
26、ave started to use debit cards (借记卡) that allow you to pay using your bank account rather than cash. That has given way to something called Mondex. Mondex allows you to “wave” your card past any special device that can read these cards. You no longer have to insert, swipe (刷) and then punch in numbe
27、rs, which could cause security problems.4. Whats the purpose of Paragraph 1?A. To introduce the topic of the text.B To explain what money was like in history.C. To tell us that there was no money long ago.D. To compare the difference between a cow and two pigs.5. The farmer had an idea of using curr
28、ency when _.A. he had a product to exchangeB. he had made a lot of moneyC. he had nothing to trade for what he neededD. he would harvest his fruit6. Mondex is a kind of card which can _.A. keep you safe if you are in troubleB. save you a large amount of moneyC. help you trade safely and conveniently
29、D. make you happy whenever you are bored7. What does this passage mainly talk about?A. The evolution of payment.B. The trade in ancient times.C. The use of money in the world.D. New ways of payment.【答案】4. A 5. C 6. C 7. A【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了纸币和硬币的由来和历史历程。【4题详解】推理判断题。根据第一段中Actually, trading a cow for
30、two pigs is still the norm for many cultures. So how is it that we get to use paper and coins?可知,事实上,用一头牛换两头猪在许多文化中仍然是一种常态。那么我们是如何使用纸和硬币的呢?以及第二段第一句The biggest challenge for ancient cultures was to have a system that would allow people to exchange products with each other.可知,古代文化面临的最大挑战是建立一个允许人们互相交换产
31、品的系统。由此可推知,第一段的目的是引出第二段文章主题。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第二段中For example, a farmer that needed wheat only had fruit to exchange but the fruit wasnt ready to hand over for another two months. This is what started the idea of a “common currency”.可知,例如,一个需要小麦的农民只有水果可以交换,但这些水果要再过两个月才能交易。这就是“共同货币”概念的起源。由此可知,当农夫没有东西
32、可以交换他所需要的东西时,他就有了使用货币的想法。故选C。【6题详解】细节理解题。根据最后一段中Mondex allows you to “wave” your card past any special device that can read these cards. You no longer have to insert, swipe (刷) and then punch in numbers, which could cause security problems.可知,Mondex允许你通过任何特殊的设备来读取你的卡片。你不再需要插入、滑动然后输入数字,这可能会导致安全问题。由此可
33、知,Mondex是一种可以帮助你安全方便地交易的借记卡。故选C。7题详解】主旨大意题。根据第一段中Actually, trading a cow for two pigs is still the norm for many cultures. So how is it that we get to use paper and coins?可知,事实上,用一头牛换两头猪在许多文化中仍然是一种常态。那么我们是如何使用纸和硬币的呢?以及结合文章主要介绍了纸币和硬币的由来和历史演变过程。故选A。CWe can achieve knowledge either actively or passivel
34、y(被动地)We achieve it actively by direct experience, by testing and proving an idea, or by reasoningWe achieve knowledge passively by being told by someone elseMost of the learning that takes place in the classroom and the kind that happens when we watch TV or read newspapers or magazines is passiveCo
35、nditioned as we are to passive learning, its not surprising that we depend onitin our everyday communication with friends and co-workersUnfortunately, passive learning has a serious problemIt makes us tend to accept what we are told even when it is little more than hearsay and rumor(谣言)Did you ever
36、play the game Rumor? It begins when one person writes down a message but doesnt show it to anyoneThen the person whispers it, word for word, to another personThat person, in turn, whispers it to still another, and so on, through all the people playing the gameThe last person writes down the message
37、word for word as he or she hears itThen the two written statements are comparedTypically, the original message has changedThats what happens in daily lifeThe simple fact that people repeat a story in their own words changes the storyThen, too, most people listen imperfectlyAnd many enjoy adding thei
38、r own creative touch to a story, trying to improve on it, stamping(打上标记)it with their own personal styleYet those who hear it think they knowThis process is also found among scholars and authors: A statement of opinion by one writer may be restated as a fact by another, who may in turn be quoted by
39、yet another; and this process may continue, unless it occurs to someone to question the facts on which the original writer based his opinion or to challenge the interpretation he placed upon those facts8. According to the passage, passive learning may occur in _A. doing a medical experimentB. solvin
40、g a math problemC. visiting an exhibitionD. doing scientific reasoning9. The underlined word “it” in Paragraph 2 refers to _A. active learningB. knowledgeC. communicationD. passive learning10. The author mentions the game Rumor to show that _A. a message may be changed when being passed onB. a messa
41、ge should be delivered in different waysC. people may have problems with their sense of hearingD. people tend not to believe in what they know as rumor11. What can we infer from the passage?A. Active learning is less importantB. Passive learning may not be reliableC. Active learning occurs more freq
42、uentlyD. Passive learning is not found among scholars【答案】8. C 9. D 10. A 11. B【解析】本文是一篇说明文,主要介绍了被动获得知识所存在的一个严重的问题被告知的可能是谣言。并用现实生活中简单的事例加以说明。【8题详解】推理判断题。由文章第二段前两句we achieve knowledge passively by being told by some else,in the classroom and the kind that happens when we watch TV of read newspaper or
43、magazines is passive可知被动学习是指由别人告知所获得的知识。故选C. A、B、D 都是主动学习。【9题详解】推理判断题。根据it 所在句可知这个代词指代的是前句所提的被动学习,句意:在日常生活中依靠被动学习并不奇怪。【10题详解】推理判断题。通过第四段最后一句可知,原始的含义改变了,例证了第三段提出的论点“被动学习使我们接受被告知的事物,甚至有时是谣言。”因此A项为正确项。【11题详解】推理判断题。此题可用排除法。A、C两项未提,而由最后一段第一句可知D项不正确。由文章第三段加后几段的例证可推知B 项正确。DMy father was 44 and knew he wasn
44、t going to make it to 45. He wrote me a letter and hoped that something in it would help me for the rest of my life.Since the day I was 12 and first read his letter, some of his words have lived in my heart. One part always stands out. “Right now, you are pretending to be a timekiller . But I know t
45、hat one day, you will do something great that will set you among the very best.” Knowing that my dad believed in me gave me permission to believe in myself. “You will do something great.” He didnt know what that would be, and neither did I, but at times in my life when Ive felt proud of myself, I re
46、member his words and wish he were here so I could ask, “Is this what you were talking about, Dad? Should I keep going?”A long way from 12 now, I realize he would have been proud when I made any progress. Lately, though, Ive come to believe hed want me to move on to what comes next: to be proud of, a
47、nd believe in, somebody else. Its time to start writing my own letters to my children. Our children look to us with the same unanswered question we had. Our kids dont hold back because theyre afraid to fail. Theyre only afraid of failing us. They dont worry about being disappointed. Their fearas min
48、e was until my fathers letteris of being a disappointment.Give your children permission to succeed. Theyre waiting for you to believe in them.I always knew my parents loved me. But trust me: That belief will be more complete, that love will be more real, and their belief in themselves will be greate
49、r if you write the words on their hearts:“Dont worry; youll do something great.” Not having that blessing from their parents may be the only thing holding them back.12. We learn from the text that the author _.A. lost his father when he was youngB. worked hard before he read his fathers letterC. ask
50、ed his fathers permission to believe in himselfD. knew exactly what great thing his father wanted him to do13. What does the author tell us in the 3rd paragraph?A. Children need their parents letters.B. Children are afraid to be disappointed.C. His childrens fear of failure held them back.D. His fat
51、hers letter removed his fear of failing his parents.14. Which of the following is TRUE of the author?A. He got no access to success.B. He wrote back to his father at 12.C. He was sure his parents loved him.D. He once asked his father about the letter.15. The main purpose of the text is to _.A. descr
52、ibe childrens thinkingB. answer some questions children haveC. stress the importance of communicationD. advise parents to encourage their children【答案】12. A 13. D 14. C 15. D【解析】这是一篇记叙文。作者的父亲通过一封信告诉作者对他的爱与信任,这种爱与信任让作者在生活中取得了很大的进步。以此鼓励父母亲给孩子鼓励与信任。【12题详解】细节理解题。根据文章前两段第一句My father was 44 and knew he was
53、nt going to make it to 45. Since the day I was 12 and first read his letter, some of his words have lived in my heart.可知我父亲当时44岁,他知道自己活不到45岁。从我12岁第一次读到他的信的那天起,他的一些话就深深地印在了我的心里。所以我们从课文中得知作者年幼时失去了父亲。故A正确。【13题详解】 推理判断题。根据第三段最后三句Theyre only afraid of failing us. They dont worry about being disappointed.
54、 Their fearas mine was until my fathers letteris of being a disappointment.可知现在的孩子很担心没有符合我们的期望值,而我却没有这样的担心,由此判断出父亲的信让我不害怕让父母亲失望。故D项正确。【14题详解】 细节理解题。根据最后一段前两句I always knew my parents loved me. 可知我很清楚地知道我的父母亲很爱我。所以他确信他的父母爱他。故C项正确。【15题详解】推理判断题。作者的父亲给他写的一封信告诉作者父亲对他的爱与信任,这种爱与信任让作者在生活中取得了很大的进步。再根据文章最后一段th
55、eir belief in themselves will be greater if you write the words on their hearts:“Dont worry; youll do something great.” Not having that blessing from their parents may be the only thing holding them back.可知父母亲的爱和信任对孩子有很大的影响。由此判断出作者建议父母给孩子鼓励。故D项正确。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中
56、有两项为多余选项。One of the great benefits of being able to record sound is to make books available for listening. With the appearance of audio recordings, many people were able to hear literary classics read aloud. Audio books are, of course, books read aloud and recorded to be listened to on some kind of
57、player. As sound technology has changed, audio books have changed, as well. _16_ Now, books are also available on audio tape or CD.Talking books are books created for people who have sight problems. Some of these talking books often need special players to be used. Many visually damaged people are a
58、ble to receive players for free. _17_CD technology has caused great changes in the talking book industry, since more data can be written on a single disc. _18_ So the visually damaged person has a multi-use machine._19_ Some are even read in the form of a play, in which different actors take the par
59、ts of the characters in the book. They may also have sound effects or music to help improve the listening experience.Some book clubs have started offering audio books as part of their services. Libraries also have audio books available and they may also be purchased online or at any book store. _20_
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-565793.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
广东省佛山市高明实验中学北师大版高中英语必修2课件:UNIT 5 LESSON 4.ppt
