江西省赣州市第一中学2020-2021学年高二下学期开学测试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江西省赣州市第一中学2020-2021学年高二下学期开学测试英语试题 WORD版含解析 江西省 赣州市 第一 中学 2020 2021 学年 下学 开学 测试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021学年高二第二学期开学摸底测试第一部分 听力(共两节)(30分每题1.5分)第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation take place?A. In a kitchen.B. In a garage.C. In a grocery store.【答案】A【解析】【原文】M: OopsIm sorry, Mom, I broke anoth
2、er plate. I should probably let you finish.W: No, you go ahead. I got those dishes at a garage sale. Just be more careful!2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How old was Elvis when he died?A. 77 years old.B. 42 years old.C. 50 years old.【答案】B【解析】【原文】M: Elvis Presley was super famous in the mid-fifties, but why do
3、people always say “Elvis has left the building”?W: Thats an old saying. It just reminds people that Elvis is gone but not forgotten. He died in 1977. Did you know he was only 42 when he died?3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the man wish he could do?A. Ride on a train.B. Write an article.C. Travel arou
4、nd the world.【答案】C【解析】【原文】W: I just read a newspaper article about a man who traveled around the world on $20 a day. He traveled mostly by bus and train.M: Wow, thats amazing! I would love to do something like that one day.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why did the boy spit the cookie out?A. It has too much m
5、ilk.B. It was too hard.C. It was too hot.【答案】B【解析】【原文】M: Thanks for the cookie, Grandma. Did you bake these?W: Yes, I did! I baked them a couple of weeks ago. They soften up if you put them in some milk. Hey, why did you spit it out? M: Its as hard as a rock! I think I broke my tooth!5. 【此处可播放相关音频,请
6、去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. Birds.B. The womans yard.C. Food from the grocery store.【答案】A【解析】【原文】W: Those birds love my yard. See? They are probably looking for worms.M: Yeah, they are lucky they can find meals in lots of places. We have to go to the grocery store to buy our
7、food.W: True, but I wouldnt want to eat what they do, even if its free.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What is the probable relationship between the speakers?A. Teacher and st
8、udent.B. Parent and child.C. Boss and employee.7. How does the woman most likely feel?A. Annoyed.B. Let down.C. Sorry【答案】6. A 7. C【解析】【原文】M: Marissa, if your papers continue to be late, I will have to give you a failing grade for the course.W: Im sorry! Ive been having a really hard semester. M: You
9、 need to try a little harder, okay?W: I know, I will. Theres just been a lot going on lately. Im moving out of my house, and my brother is in the hospital.M: Im sorry to hear that, but this is the 7th paper youve turned in late. W: I promise Ill get the next one in on time. Just please dont fail me.
10、 M: Ill give you one more chance, but just one. Dont let me down.听下面一段对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. What are the speakers planning to do?A. Go to a yoga class.B. Go on a hike.C. Have a race.9. What is the woman worried about?A. The snakes.B. Getting lost.C. Getting too tired.【答案】8. B 9. A【解析】【原文】M:
11、 The hike will last for 2 hours. Well start at sea level and then climb up a few hills. Are you ready?W: I sure am. The one-hour yoga class this morning really made me full of energy. Im feeling so good. I bet I can race you up those hills. M: That wont be necessary. We want to take our time to enjo
12、y the sights along the way. Well point out certain plants, some of the insects, and watch out for possible snakes. W: Snakes? Uh, I definitely will be racing you up the hill!M: Not to worry. Nature is a wonderful thing. We are all meant to enjoy it together snakes, spiders, trees, and us humans.听下面一
13、段对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What does the man always get from the food truck?A. A burger.B. Bacon jam.C. A cheese sandwich.11. What was the woman doing around 8:00 a.m.?A. Working.B. Having breakfast.C. Enjoying a morning coffee12. Why do the speakers need to hurry up?A. So there will be food l
14、eft.B. Since theyre already late.C. So they wont miss too much work.【答案】10. A 11. A 12. A【解析】【原文】M: The Bacon Bacon food truck is down the street. Im going to get lunch. Can I get you something?W: I was wondering why I was so hungry. I skipped breakfast. I have been working straight since I got here
15、 to work at 8:00 a.m. I even didnt have time to drink my morning coffee. A big juicy bacon burger would be awesome. M: I always get a burger. Today Im going to try their grilled cheese sandwich. I hear it has three different kinds of cheese, bacon, and bacon jam.W: Jam made out of bacon? Wow. Id buy
16、 a big jar of that bacon jam right now if they have it!M: They might. Okay, Ill go down and pick up lunch for you and me. W: No, wait. I need a break, and I need to make sure I can buy that jam. M: OK, lets hurry. If we wait too long, the lunch crowd will be there, and they might run out of everythi
17、ng.M: The Bacon Bacon food truck is down the street. Im going to get lunch. Can I get you something?W: I was wondering why I was so hungry. I skipped breakfast. I have been working straight since I got here to work at 8:00 a.m. I even didnt have time to drink my morning coffee. A big juicy bacon bur
18、ger would be awesome. M: I always get a burger. Today, Im going to try their grilled cheese sandwich. I hear it has three different kinds of cheese, bacon, and bacon jam.W: Jam made out of bacon? Wow. Id buy a big jar of that bacon jam right now if they have it!M: They might. Okay, Ill go down and p
19、ick up lunch for you and me. W: No, wait. I need a break, and I need to make sure I can buy that jam. M: OK, lets hurry. If we wait too long, the lunch crowd will be there, and they might run out of everything.听下面一段对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Who ranked the number one hotel in the world?A. A pop
20、ular website.B. A famous newspaper.C. A high-quality magazine.14. What do all the rooms in the hotel have?A. Balconies.B. King-size beds.C. Direct access to private pools.15. What do people mainly go to the hotel for?A. Shopping.B. Relaxing.C. Enjoying the club.16. What may have changed the womans m
21、ind about the hotel?A. The area around the hotel.B. The price of the rooms.C. The food that is available.【答案】13. C 14. B 15. B 16. B【解析】【原文】M: This hotel in India just got ranked the number one hotel in the world!W: What by some silly website that specializes in top ten lists just to sell more ads?M
22、: No, by Travel + Leisure magazine.W: Oh, really? They really know their stuff. Hey, that looks more like a palace!M: Its designed after the ancient palaces of northern India. W: It looks like a lot of the rooms have balconies. M: Yeah, those are the suites that have direct access to private pools.
23、But all the rooms have Wi-Fi, flat screen TVs, king-size beds, daily newspapers, and W: OK, stop talking! Weve got to make our reservations!M: Well, hang on a second. You dont really like Indian food. W: But I thought they offer other choices besides Indian foodM: Maybe. Also this part of India is p
24、retty quiet. Theres no shopping or clubbing. People go there to relax. W: Thats OK. I can go shopping anywhere.M: The rooms start at $350 per night, and those suites are $750 per night. W: Whoa! I thought India was supposed to be inexpensive!听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What is the weather l
25、ike in the Southern states?A. Sunny.B. Snowy.C. Rainy.18. How much rainfall has been reported in some Texas stations?A. 2 inches.B. 15 inches.C. 24 inches.19. In which state is the temperature rather high according to the talk?A. Florida.B. Arizona.C. Texas.20. What can we infer from the talk?A. The
26、 weather in the USA is very pleasant now.B. The weather conditions are very poor in the USA.C. The weather conditions vary greatly in the USA.【答案】17. C 18. B 19. B 20. C【解析】【原文】And now for the weather report for the following 72 hours. The national weather map shows a high-pressure area all along th
27、e eastern coastline, which will bring them very pleasant, sunny weather from New York to Florida. But showers and thunderstorms are happening from the Ohio River all the way south to the Gulf coast, pouring down heavy amounts of rain over the Southern states. By far the worst of the storms has happe
28、ned in and around Texas. Some Texas stations have reported up to fifteen inches of rain in a 24-hour period with high winds and thunderstorms. Two typhoons were reported along the Gulf coast of Texas, but we havent got the exact information about any damage or injuries. Heavy amounts of snow were re
29、ported in the Rocky Mountain area with record cold temperatures in Denver and Boulder. As much as a foot of snow has fallen in some of the mountain stations. In contrast, temperatures in Arizona and the desert Southwest went over the 100-degree mark again under bright, sunny skies.第二部分 阅读理解(共两节,满分40
30、分)第一节(满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项.ABelgium is the land of music festivals. There are rock, pop, world, electronic music festivals and more, so youre sure to find a festival that suits your taste.GroezrockGroezrock could be considered the opener of the festival season in Belgium. This fest
31、ival grew from a small event to an international festival that had 33,000 visitors in 2016. If youre into the harder stuff(东西), this is where you need to go.When? April 29-30, 2017. Where? Meerhout. Music? Punk, emo, ska and rock in all its variations. Free? No.Sfinks MixedSfinks is a world music fe
32、stival that focuses on bringing culture together. There are also plenty of things to do besides watching the performances. Good to know for families: Sfinks is a kid-friendly festival, with workshops, storytelling and performances aimed at children.When? July 27-30, 2017. Where? Boechout. Music? Wor
33、ld. Free? The festival is free; the camping is not.Graspop Metal MeetingIf Groezrock doesnt seem rough enough to you, Graspop Metal Meeting might. As the name says, this festival is all about metal, rock and punk. In 2016 the festival received 140,000 visitors who came to watch the more than 100 ban
34、ds performing.When? June 16-18, 2017. Where? Dessel. Music? Metal. Free? No.Genk on StageGenk on Stage is a pop musical with not only a lot of Belgian artists, but also some international names. 80,000 people attended Genk on Stage in 2016.When? June 23-25, 2017. Where? Genk. Music? Pop. Free? Yes.2
35、1. Which may kick off the festival season in Belgium?A. Groezrock.B. Sfinks Mixed.C. Graspop Metal Meeting.D. Genk on Stage.22. What do we know about Sfinks Mixed?A. It enjoys worldwide popularity.B. Its mainly targeted at kids.C. It combines fun with culture.D It features certain types of music.23
36、Where are crazy metal music enthusiasts most likely to go?A. Meerhout.B. Boechout.C. Genk.D. Dessel.【答案】21. A 22. C 23. D【解析】【分析】本文为应用文。作者介绍了比利时几个重要的音乐节。【21题详解】细节理解题。根据Groezrock部分中的“Groezrock could be considered the opener of the festival season in Belgium”(Groezrock可以被认为是比利时音乐节季的首演)可知,Groezrock拉开了比
37、利时音乐节的序幕。故选A。【22题详解】细节理解题。根据Sfinks Mixed部分中的“Sfinks is a world music festival that focuses on bringing culture together.”(Sfinks是一个致力于将文化融合在一起的世界音乐节。)可知,该音乐节将娱乐和文化结合在一起。故选C。【23题详解】推理判断题。根据Graspop Metal Meeting部分中的“If Groezrock doesnt seem rough enough to you, Graspop Metal Meeting might”“this festiv
38、al is all about metal, rock and punk”和“Music? Metal.”可知,对于狂热的Metal乐爱好者,Graspop Metal Meeting可能更适合他们;再结合下文的“Where? Dessel”可知举办地是Dessel。故选D。BWhen newspapers and radios report the damage caused by a hurricane (飓风)called Hazel,girls named Hazel are probably played a joke on by others.To keep out of trou
39、ble,the Weather Bureau says,“Any resemblance(相似)between hurricane names and the names of particular girls is only accidental.”Some women became angry because hurricanes are given their names,but many other women are proud to see their names make headlines.They dont even care that they are the names
40、of destructive storms.Because more women seem to like it than dislike it,the Weather Bureau has decided to continue using girls names for hurricanes.In some ways a hurricane is like a person.After it is born,it grows and develops,then becomes old and dies.Each hurricane has a character of its own.Ea
41、ch follows its own way through the world,and people remember it long after it has gone.So it is natural to give hurricanes names,and to talk about them almost as if they were alive.24. What happens to the girls named Hazel when hurricane Hazel is reported?A. They suffer from hurricanes.B. The Weathe
42、r Bureau looks for them.C. Others often make fun of them.D. They cant find boyfriends.25. The underlined word “They” in the second paragraph refers to _. A. the reportersB. the headlinesC. some women who become angryD. some women who are proud26. Public opinions make the Weather Bureau _.A. stop nam
43、ing hurricanes after womenB. go on naming hurricanes after womenC. name hurricanes after menD. look for a new method to name hurricanes27. According to the passage,which is more reasonable?A. Some women feel unhappy because hurricanes are given their names.B. All the hurricanes are caused by women.C
44、. Many women want to be reported by TV and newspapers.D. A hurricane grows and develops in the same way as a person.【答案】24. C 25. D 26. B 27. A【解析】【分析】文章是说明文。讨论了飓风的名字和很多女孩的名字类似的问题。【24题详解】细节理解题。由第一段第一句中的“When newspapers and radios report the damage caused by a hurricane (飓风)called Hazel, girls named
45、Hazel are probably played a joke on by others.( 当报纸和电台报道被称为Hazel的飓风所造成的破坏时,名叫Hazel的女孩可能会被别人取笑。)”可知,当飓风Hazel被报道的时候,别人可能会取笑名叫Hazel的女孩。故选C项。【25题详解】细节理解题。该词所在句上文“Some women became angry because hurricanes are given their names,but many other women are proud to see their names make headlines.( 一些妇女因为飓风的名
46、字而生气,但许多其他妇女自豪地看到她们的名字成为头条新闻)”结合划线句句意 “她们甚至不在意它们是毁灭性飓风的名字”可知,They此处显然指那些为自己的名字上了报纸而自豪的女士。故选D项。【26题详解】细节理解题。由第二段最后一句“Because more women seem to like it than dislike it,the Weather Bureau has decided to continue using girls names for hurricanes.( 因为更多的妇女比起不喜欢它似乎更喜欢它,因此气象局决定继续使用女孩的名字来命名飓风)”可知,公共的观点让气象局
47、决定继续使用女孩的名字来给飓风命名。故选B项。【27题详解】细节理解题。由第二段的“Some women became angry because hurricanes are given their names”可知,有些女士因为用自己的名字给飓风命名而生气,因此一些女性因为飓风的名字而感到不高兴。故选A项。CThomas Edison lit up the world with his invention of the electric light.Without him,the world might still be in the dark.However,the electric l
48、ight was not his only invention.He also invented the motion picture camera and 1,200 other things.About every two weeks he created something new.Thomas Edison was born in 1847.He attended school for only three months.His mother taught him at home,but Thomas was mostly self-educated.He started experi
49、menting at a young age.When he was 12 years old,he got his first job.He became a newsboy on a train.He did experiments on the train in his spare time.Unluckily,his first work experience did not end well.They fired him when he accidentally set fire to the floor of the train.Then Edison worked for fiv
50、e years as a telegraph operator,but he continued to spend much of his time in experimenting his first patent in 1868 for a vote recorder run by electricity.Thomas Edison was totally deaf in one ear and hard of hearing in the other,but he thought of his deafness as a blessing in many ways.It kept con
51、versations short,so that he could have more time for work.He always worked 16 out of every 24 hours.Sometimes his wife had to remind him to sleep and eat.Thomas Edison died at the age of 84.He left a great many inventions that greatly improved the quality of life all over the world.28. How often did
52、 Edison make a new invention?A. About every fourteen days.B. About every seven days.C. About once a week.D. About twice a week.29. The underlined word “fired” in the passage means “_”.A. gave somebody a jobB. set fire to somebodyC. let somebody downD. forced somebody to leave his job30. Edison consi
53、dered his deafness as_.A. something badB. a giftC. a kind of abilityD. a disadvantage31. What does the passage mainly talk about?A. The function of the electric light.B. Edison and his experiments.C. The importance of inventions.D. The whole life of Edison.【答案】28. A 29. D 30. B 31. D【解析】【分析】本文是记叙文。讲
54、述了爱迪生的一生。【28题详解】细节理解题。由文章第一段最后一句“About every two weeks he created something new.”可知,他每两周就有一项新的发明,故答案为A项。【29题详解】词句猜测题。由上文的句子“Unluckily, his first work experience did not end well.(不幸的是,他第一次工作的结果并不好。)”以及“Then Edison worked for five years as a telegraph operator(然后爱迪生做了五年的电报操作员)”可推测出,爱迪生做第一次工作时,很不幸他被解雇
55、了,故该词义为“解雇”,与D项“迫使某人离开工作”意思相近。故答案为D项。【30题详解】细节理解题。由倒数第二段的句子“Thomas Edison was totally deaf in one ear and hard of hearing in the other, but he thought of his deafness as a blessing in many ways.( 托马斯爱迪生一只耳朵完全聋了,另一只耳朵听力很差,但他认为他的耳聋在许多方面是一种福气)”可知,爱迪生把自己的耳聋看作是礼物。故答案为B项。【31题详解】主旨大意题。第一段讲述爱迪生的发明创造,第二段讲述爱迪
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-566419.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《创新方案》2017-2018学年高中语文(人教版)必修一课件:附录一 1 写触动心灵的人和事 .ppt
