2019_2020学年高中英语模块综合检测北师大版选修7.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 _2020 学年 高中英语 模块 综合 检测 北师大 选修
- 资源描述:
-
1、模块综合检测(时间:120 分钟 满分:150 分)第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Tom,is it raining?M:Im not sure.Ill go and have a look.1.What does the woman want to know?A.What the weather is like.B.Wh
2、ere the man is going.C.How the man looks like.答案:A W:Where were you born?M:A town in the south of China.2.Where was the man probably born?A.In Beijing.B.In a town near Chicago.C.In a town near Guangzhou.答案:C W:Where is John?M:I saw him at the library just a moment ago.3.Where is John probably now?A.
3、In the classroom.B.In the library.C.In the office.答案:B W:Youd better make good use of your spare time to clean your room.M:But I cant get everything organised.4.What is the mans problem?A.He likes to organise everything.B.He is disorganised.C.He always makes good use of his spare time.答案:B W:Somethi
4、ng is wrong with our TV.M:Why dont you ask Mr Green to have a look?5.What does Mr Green probably do?A.A guide.B.A repair man.C.A boot and shoe repairer.答案:B 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作
5、答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6 至 8 题。M:Theres a new production of RomeoandJuliet.Thats on at the Riverside Theatre.W:Its very long.Im not sure that I feel like sitting through four hours of Shakespeare.What else is there?M:There is BarefootinthePark.Thats on at the Lincoln Theatre.W:Thats by Neil Sim
6、on,isnt it?M:Thats right.I saw it last month.Its very good and very funny.W:But you wouldnt want to see it again,would you?M:No,not particularly.W:Is there anything else?M:Theres a new play called TheHeadoftheSnake.W:Whats that about?M:I cant remember.But it had good reviews.6.How long will Shakespe
7、ares play last?A.Four hours.B.Three hours.C.Five hours.答案:A 7.Whats on at the Lincoln Theatre?A.RomeoandJuliet.B.BarefootinthePark.C.TheHeadoftheSnake.答案:B 8.Why doesnt the man want to see BarefootinthePark?A.Because it lasts four hours.B.Because it was directed by Neil Simon.C.Because he saw it las
8、t month.答案:C 听第 7 段材料,回答第 9 至 11 题。W:Shall I phone and tell your secretary youre not coming today?M:Yes,please,dear.Tell her Ive got a cold and have a headache.W:Then put the cigarette out.Its very foolish of you to smoke when youve got a cold.M:Very well,dear.Youre quite right.W:Look,heres some boi
9、ling water.Do as I tell you now.Ive put something in the water thatll do you a lot of good.Wrap this cloth round your head and put your nose over the water.Thats right.Breathe in deeply!M:It smells nice.W:Now,another deep breath.Now,breathe out.Slowly!9.Where does the conversation most probably take
10、 place?A.In the office.B.At the doctors.C.At the speakers home.答案:C 10.What can we know about the two speakers?A.The woman is a nurse.B.The man catches a cold.C.The man doesnt have a cold at all.答案:B 11.What did the woman do with the mans trouble?A.She told him to go to bed.B.She took some hot water
11、 for him.C.She telephoned the doctor at last.答案:B 听第 8 段材料,回答第 12 至 14 题。W:What shall we do this evening?M:I dont know.W:Lets go to the cinema.M:No,not this evening.Lets stay here.W:No,lets go to the restaurant.Shall we go to an Italian restaurant?M:I dont like Italian food very much and I dont like
12、 French food,either.I prefer Chinese food.W:Is there one near here?M:I dont think so.W:Lets have another drink.M:Okay.12.Where are the two speakers probably?A.In a bar.B.In a restaurant.C.At a cinema.答案:A 13.What does the woman suggest at first?A.Going to a restaurant.B.Having another drink.C.Going
13、to the cinema.答案:C 14.What kind of food does the man like better?A.Italian food.B.French food.C.Chinese food.答案:C 听第 9 段材料,回答第 15 至 17 题。W:What do you plan to order,please?M:Ive just had a vegetable salad.W:Is that all?M:Yes.My doctor told me that I should lose some weight.Im too heavy.W:How do you
14、feel?M:I feel fine.In fact,Ive never felt better.W:And how long will that take you?M:Well,Ive just started.So maybe six months.W:Do you plan to eat nothing but salad for six months?M:No,Ill be able to eat fruit and certain meat.But most importantly,I should never eat anything of meals.15.Where are t
15、he two speakers?A.At the womans home.B.In a restaurant.C.In a hospital.答案:B 16.What is the man allowed to eat according to the doctor?A.Only fruit and meat.B.Only fruit salad.C.Fruit,certain meat and vegetable salad.答案:C 17.How long will the man probably be on a diet?A.40 days.B.A year.C.6 months.答案
16、:C 听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。Ann did not get the job at the coffee bar because the manager wanted someone who could work both on Saturdays and Tuesdays.Ann was disappointed and she decided to stay for a cup of coffee.On the chair next to her was a newspaper.It was a local newspaper,lying open at a pag
17、e full of job advertisements.Immediately,Ann saw an advertisement for a childrens nurse for Saturdays and school holidays.She wrote down the address and noticed it was only two streets away from her flat.Ten minutes later,she was at the house.Mrs Harris was extremely pleasant and told her she could
18、start the following week.18.Why didnt Ann get the job at the coffee bar?A.She couldnt work on Saturdays.B.She couldnt work on weekends.C.She couldnt work on Saturdays and Tuesdays.答案:C 19.Where did Ann see an advertisement later?A.In a newspaper.B.At a bus stop.C.On the corner of a street.答案:A 20.Wh
19、at job did Ann get at last?A.A waitress in the coffee bar.B.A bus conductor.C.A nurse for children.答案:C 第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项。A What will people die of 100 years from now?If you think that is a simple question,you have not been paying
20、attention to the revolution that is taking place in biotechnology(生物技术).With the help of new medicine,the human body will last a very long time.Death will come mainly from accidents,murders and wars.Todays leading killers,such as heart disease,cancer,and aging itself,will become distant memories.In
21、discussion of technological changes,the Internet gets most of the attention these days.But the change in medicine can be the real technological event of our times.How long can humans live?Human brains are known to decide the final death.Cells(细胞)are the basic units of all living things,and until rec
22、ently,scientists were sure that the life of cells could not go much beyond 120 years because the basic materials of cells,such as those of brain cells,would not last forever.But the upper limits will be broken by new medicine.Sometime between 2050 and 2100,medicine will have advanced to the point at
23、 which every 10 years or so,people will be able to take medicine to repair their organs(器官).The medicine,made up of the basic building materials of life,will build new brain cells,heart cells,and so onin much the same way our bodies make new skin cells to take the place of old ones.It is exciting to
24、 imagine that the advance in technology may be changing the most basic condition of human existence,but many technical problems still must be cleared up on the way to this wonderful future.21.According to the passage,human death is now mainly caused by .A.diseases and aging B.accidents and wars C.ac
25、cidents and aging D.heart disease and wars 解析:根据文章第一段的最后一句可知,现在人类死亡的主要原因是心脏病、癌症和衰老等等。答案:A 22.In the authors opinion,todays most important advance in technology lies in .A.medicine B.the Internet C.brain cells D.human organs 解析:根据文章第二段的第二句“Butthechangeinmedicinecanbetherealtechnologicaleventofourtime
26、s.”可知,作者认为,当今最重要的技术发展在于医学。答案:A 23.Humans may live longer in the future because .A.heart disease will be far away from us B.human brains can decide the final death C.the basic materials of cells will last forever D.human organs can be repaired by new medicine 解析:根据第一段的最后一句可知,现在人类死亡的主要原因是心脏病、癌症和衰老等,故可
27、排除 A项;根据第二段的第四句可知,脑细胞决定我们的死亡早已被人所知,故可排除 B 项;根据第二段最后一句的关键信息“Themedicine.willbuildnewbraincells,heartcells,andsoon.”可排除 C项。根据第二段的倒数第二句“Sometimebetween2050and2100.peoplewillbeabletotakemedicinetorepairtheirorgans.”可知选 D 项。答案:D 24.We can learn from the passage that .A.human life will not last more than
28、120 years in the future B.humans have to take medicine to build new skin cells now C.much needs to be done before humans can have a longer life D.we have already solved the technical problems in building new cells 解析:全文主要介绍了科技发展尤其是医学的发展给人类带来的巨大突破。但文章最后一段告诉人们,要想实现这个目标仍有好长的路要走。答案:C B Nine years ago,af
29、ter Leo had died,people said to me,“I never knew he was your stepfather.”You see,I never call him that.At first,he was no one special in my life.Then he became my friend.In time,I felt he was my father too.Leo married my mother when I was eleven.Two years later we moved into a house in a new suburba
30、n development,where we put down roots.At first our lawn(草坪)was just a mud pile with wild grass,but Leo saw bright possibilities.“We plant trees there to give us shade as well as some flowers,”he said.And just these little touches made our lawn different from all the others here.More importantly,a re
31、al family was forming.Leo was becoming a full-time parent,and I was learning what it meant to have a father.Weekday mornings when the weather was bad,Leo often drove me to school.Having a father drop you off might have been something my classmates took for granted,but I always thought it was wonderf
32、ul.Saturday mornings,we went to the hardware shop,and then stepped into the five-and-ten,buying a sports magazine or something else.Some people might think that doing shopping together is nothing special,but I,who had ever before spent my childhood watching other families do their everyday activitie
33、s,experienced them now with extreme joy.Looking back,I realize that Leo gave me what I needed most the experience of doing ordinary things together as a family.Soon after we moved to the suburbs,one of our new neighbours introduced herself to me.She had already met my mother and Leo.“You know,”she s
34、aid,“you look just like your father.”I knew she was just making conversation.“Thank you,”I said.Why tell her anything different?25.The authors purpose in writing this passage is .A.to show his pride to have a good stepfather B.to show how interesting a person Leo was C.to remind us of our parents D.
35、to explain why they moved to the suburbs 解析:根据第一段的“Yousee,Inevercallhimthat.Atfirst,hewasnoonespecialinmylife.Thenhebecamemyfriend.Intime,Ifelthewasmyfathertoo.”可知,作者因有一个好继父而感到高兴。答案:A 26.The underlined phrase“put down roots”in the second paragraph means .A.settled B.planted C.farmed D.worked 解析:根据该定
36、语从句前的“Twoyearslaterwemovedintoahouseinanewsuburbandevelopment.”可知,作者在此定居。答案:A 27.What did the author and his stepfather usually do at weekends?A.Planting trees in their lawn.B.Driving to school.C.Shopping happily.D.Visiting families.解析:根据第三段的“Saturdaymornings,wewenttothehardwareshop,andthensteppedin
37、tothefive-and-ten,buyingasportsmagazineorsomethingelse.”可知,周末作者和继父去商店购物。答案:C 28.In the authors opinion,.A.its not easy to live with a stepfather B.his stepfather was more important than his mother C.parents should think more about their children before divorce(离婚)D.love and friendship are extremely
38、valuable in stepfamilies 解析:根据第三段的“Lookingback,IrealizethatLeogavemewhatIneededmosttheexperienceofdoingordinarythingstogetherasafamily.”可知,继父给了自己未曾有过的经历,在作者眼中,他的关爱和友谊使作者接受了他。答案:D C The oldest and most common source(来源)of renewable energy known to man,biomass is one of the most important forms of ene
39、rgy production in the United States and elsewhere.Since such a wide variety of biomass materials are everywherefrom trees and grasses to agricultural and city-life wastesbiomass promises to play a continuing role in providing power and heat for millions of people around the world.According to the Un
40、ion of Concerned Scientists(UCS),biomass is a kind of renewable energy source that produces no carbon dioxide(二氧化碳),because the energy it contains comes from the sun.When plant matter is burned,it gives off the suns energy.In this way,biomass serves as a sort of natural battery(电池)for storing the su
41、ns energy.As long as biomass is produced continuouslywith only as much grown as is usedthe“battery”lasts forever.According to the Energy Information Administration,biomass has been one of the leading renewable energy sources in the United States for several years running through 2007,making up betwe
42、en 0.5 and 0.9 percent of the nations total electricity supply.In 2008although the numbers arent all in yetwind power probably took over first place because of the rapid development of wind farms across the country.Producing power from biomass helps reduce some 11 million tons of carbon dioxide each
43、 year.Some homeowners also try to make their own heat by using biomass materials.Such practice may save homeowners money,but it also produces a lot of pollution.So,the best way is to encourage power plants to use it.29.Why is biomass considered as“a sort of natural battery”?A.It burns merely plant m
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
