2021-2022学年新教材高中英语 课时性评价十五 Unit 5 Developing ideas练习(含解析)外研版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时性评价十五 Unit Developing ideas练习含解析外研版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 评价 十五 ideas
- 资源描述:
-
1、十五Unit 5Developing ideas. 单词拼写1. She now has authority(权力) over the people who used to be her bosses. 2. The story has all the elements(要素) of a soap opera. 3. She was walking along a path(小径) when she saw the little dog. 4. This becomes the source(来源) of truth for your application. 5. If you get in
2、to trouble, please press the red button(按钮) at once. 6. This tool can be used in a variety(多样化) of ways. 7. His public image (形象) is different from the real person. 8. The scientists will study the variety of trees in the wild and observe (观察) which are fruiting. 9. I had an encounter(邂逅) with my de
3、skmate in the street the other day. 10. I am deeply attracted by the photographs taken by the famous photographer (摄影师). . 单句语法填空1. She enjoys listening (listen) to music in her spare time. 2. I decided to concentrate all my efforts on finding somewhere to live. 3. It is my deskmate who/that helped
4、me with my written English in his spare time. 4. With prices going (go) up so fast, we cant afford luxuries. 5. Despite the approach of winter, the sun shone brightly. 6. While visiting the lake, we took many photos of it. 7. Staring directly at me, she didnt say anything about it. 8. A car ran by m
5、e at a high speed of about 120 km/h. 9. He is in hospital, recovering from a heart attack. 10. I dont know why youre so concernedit isnt your problem after all. . 完成句子1. Our city has a variety of(各种各样的)good shops and supermarkets. 2. The car went at a speed of(以速度)100 kilometers an hour. 3. I am lea
6、ving to concentrate on writing(专心写作). 4. In the West people think its rude to stare at a person(盯着人看). 5. After all(终究), you are a student now, and you should study hard. 6. The place is famous for its hot spring(以温泉而闻名). 7. I think Ill brave the elements(不顾天气恶劣) and take the dog for a walk. 8. Slow
7、ly I began to recover from my earlier depression(从自己以前的抑郁中走出来). . 阅读理解ABees may soon need to add protein shakes to their diet. Pollen (花粉) normally provides their protein (蛋白质). But rising levels of carbon dioxide (CO2) in the air have reduced the protein in pollen. Thats what a new study finds. Sci
8、entists compared recently collected flowers from Canada goldenrod. Then they compared pollen in them to pollen in goldenrod reserved at a museum in Washington DC. They found todays plants have less protein. Protein levels in pollen from the older flowers were 18 percent. Todays goldenrod pollen has
9、only about 12 percent protein. Thats about one-third less than 172 years ago. Over that same period, CO2 levels have gone up by more than one-third. Back more than 170 years ago, they were about 280 parts per million in air. Today they are about 398 ppm. To test whether CO2 changes had played a role
10、 in the falling protein levels, the researchers did some tests. They grew goldenrod for two years at CO2 levels of up to 500 ppm. More CO2 in the air led to lower levels of protein in the flowers pollen. Joan Edwards, one of the researchers, says that this drop in pollen protein could affect a bees
11、diet and health. It would be like eating junk food, tasting good but offering less nutrition (营养). Honeybees need to eat lots of protein. They use it to feed their young. They also need it to keep their immune systems healthy, says Cdric Alaux, a bee biologist at the French agricultural research age
12、ncy. Bee populations have been decreasing worldwide in recent years. A drop in their food quality might play a role, Edwards says. And that drop might affect crops too. “The health of the bee population is not just for the flowers and the bees and biodiversity. ” She worries it also could play a rol
13、e in “human health and well-being”. 【文章大意】这是一篇说明文。一项新的研究发现, 空气中二氧化碳含量的上升降低了花粉中的蛋白质含量, 这会影响蜜蜂的饮食和健康, 从而导致蜜蜂种群的减少。1. The second paragraph is mainly developed by _. A. giving examples B. following the time orderC. explaining reasonsD. providing numbers【解析】选D。细节理解题。由第二段“Protein levels in pollen from . .
14、 . about 398 ppm. ”可知, 以前的黄花花粉中蛋白质含量为18%。今天的黄花花粉只有12%的蛋白质, 大约比172年前少三分之一。在同一时期, 二氧化碳含量上升了三分之一以上。早在170多年前, 它们在空气中的含量约为280 ppm。今天它们大约是398 ppm。所以第二段主要通过提供数字来展开段落, 从而说明二氧化碳含量在上升, 花粉中蛋白质含量在下降。故D选项正确。2. According to the text, Joan Edwards might agree that _. A. the drop of protein in pollen has a good inf
15、luence on beesB. todays flowers can provide bees with enough nutritionC. the drop of protein in pollen leads to a smaller population of beesD. the smaller population of bees has nothing to do with the human race【解析】选C。细节理解题。由第四段第一句以及最后一段可知, 研究人员之一琼爱德华兹说, 空气中二氧化碳含量的上升降低了花粉中的蛋白质含量, 这会影响蜜蜂的饮食和健康。近年来, 全
16、世界的蜜蜂种群一直在减少。所以根据短文, 琼爱德华兹可能同意花粉中蛋白质的减少导致了蜜蜂种群的减少。故C选项正确。3. What is the main idea of the text? A. Todays flowers contain more protein. B. Protein levels in pollen connect with CO2 levels. C. Drop of protein in pollen affects bees. D. Bee population is becoming smaller recently. 【解析】选C。 主旨大意题。由第一段和第四
17、段“Joan Edwards, one of the researchers, says that this drop in pollen protein could affect a bees diet and health”第六段“Bee populations have been decreasing worldwide in recent years. ”可知, 短文主要在说明花粉中蛋白质含量的下降对蜜蜂产生了不良影响。故C选项正确。B(2021张家口高一检测)Save the Animals. Animals are natural resources(资源) that people
18、 have wasted all through our history. Animals have been killed for their fur and feathers(羽毛), for food, for sport, and simply because they were in the way. Thousands of kinds of animals have disappeared from the earth forever. Hundreds more are on the danger list today. About 170 kinds in the Unite
19、d States alone are considered in danger. Why should people care? Because we need animals. And because once they are gone, there will never be any more. Animals are more than just beautiful or interesting. They are more than just a source of food. Every animal has its place in the balance(平衡) of natu
20、re. Destroying one kind of animal can create many problems. For example, when farmers killed large numbers of hawks(鹰), the farmers stores of corn and grain were destroyed by rats and mice. Why? Because hawks eat rats and mice. With no hawks to keep down their numbers, the rats and mice multiplied(繁
21、殖) quickly. Luckily, some people are working to help save the animals. Some groups raise money to let people know about the problem. And they try to get the governments to pass laws protecting animals in danger. Quite a few countries have passed laws. These laws forbid(禁止) the killing of any animal
22、or plant on the danger list. Slowly, the number of some animals in danger is growing. 【文章大意】本文主要讲述了现在许多动物面临着许多的危险, 人们的杀戮以及其他原因威胁着动物的生存, 幸运的是, 一些国家已经采取措施来保护这些动物。4. Animals are important to us mainly because _. A. they are beautiful and lovelyB. they keep the balance of natureC. they give us a lot of
23、pleasureD. they give us a source of food【解析】选B。细节理解题。从文中第四段 Every animal has its place in the balance of nature. Destroying one kind of animal can create many problems. 可知, 动物重要的原因是他们可以保持生态平衡。故选B。 5. What has happened to the animals on the earth? A. Thousands of kinds of animals are gone forever. B.
24、 A few kinds of animals have died out. C. All kinds of animals are in danger. D. About 170 kinds of animals have disappeared forever. 【解析】选A。细节理解题。从文中第二段Thousands of kinds of animals have disappeared from the earth forever. 可知, 数以千计的动物已经消失了。故选A。 6. Why do people kill animals? A. They kill animals to
25、 raise some money. B. Animals destroy their natural resources. C. Animals create many problems. D. They kill animals for something they need. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段“Animals have been killed for their fur and feathers, for food, for sport, and simply because they were in the way”可知, 他们捕杀动物是为了他们需要的东西。故选D。
26、7. What can we conclude from the fact that quite a few countries have passed laws protecting animals in danger? A. Animals in danger will not be killed any more. B. The number of some animals in danger will increase. C. Every person will know the importance of protecting wild animals. D. Animals in
27、danger will be kept away from people. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段 “These laws forbid the killing of any animal or plant on the danger list. Slowly, the number of some animals in danger is growing. ”可知, 濒临灭绝的动物的数量在法律的保护下会增加。故选B。. 应用文写作假定你是李华, 你的美国朋友Peter想了解大象。请你给他写封邮件, 根据下面的提示介绍一下大象这种动物。1. 是陆地上最大的动物; 2. 生活在河
28、谷中, 以草和树叶为食; 3. 经常群居, 互相照顾; 非洲大象每年迁徙。注意: 1. 词数80个左右; 2. 可适当增加细节, 以使行文连贯。_【参考范文】Dear Peter, The elephant is the largest animal on land today. It weighs about ninety kilograms and is about one metre high when born. When it is 12 years old, it does not grow any more. The elephant, whose color is grey,
29、has a long trunk and two big ears. It usually lives in valleys where there are enough grass or leaves, for it mainly feeds on grass and leaves. It drinks a lot of water every day. The elephants in Africa migrate to find nice food every year. Usually living in groups and caring for each other, the el
30、ephant is and will continue to be one of the greatest creatures. Yours, Li Hua. 阅读理解(2021徐州高一检测)Green living has become more important than ever and as time goes by, it will only become a more important issue. While it used to be a matter of making an extra effort to save energy and reduce waste in
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385627.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
四年级上语文课件(B)-只有一个地球_沪教版.ppt
