2021-2022学年英语北师大版选择性必修第一册练习:UNIT 1 SECTION A TOPIC TALK .docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年英语北师大版选择性必修第一册练习:UNIT 1SECTION ATOPIC TALK 2021 2022 学年 英语 北
- 资源描述:
-
1、UNIT1RELATIONSHIPSSectionATOPICTALK&LESSON1课后篇巩固提升必备知识基础练.单词拼写1.One reason why people like him is that he has a sense of (幽默).答案humour2.As an (外向的) girl,I get along well with my classmates.答案outgoing3.With his (难以置信的) talent,Messi has surprised the world.答案incredible4.Follow these tips,and your time
2、 spent doing research on the Internet will be much more (值得的).答案worthwhile5.One of his less attractive (特征) is criticising his wife in public.答案traits6.He decided to take his (侄子) abroad.答案nephew7.His (具有强烈信念的) speech had an effect on our emotions.答案passionate8.All other considerations are (次要的) to
3、his safety.答案secondary9.A (火箭) manned by trained astronauts will be launched soon.答案rocket.单句语法填空1.People are encouraged to be (humour) in daily life.答案humorous2.The job is exciting but (occasional) dangerous.答案occasionally3.She was carrying a lot of (emotion) baggage.答案emotional4.Furthermore,the pe
4、n is made of the (extreme) strong materials,which can protect the pen from damage.答案extremely5.We (grateful) accepted his promise to help us.答案gratefully6.Gail is a (practice) woman.Neither she nor her daughters are easily fooled by cheap tales or discounted grace.答案practical7.Economic progress is c
5、losely related to (education) development.答案educational8.I am fed up with his (lazy) and carelessness at present.答案laziness9.The (strong) of the diet in Wang Pengs restaurant was that it provided plenty of energy-giving food.答案strength10.The judge didnt believe his (explain) that he had stolen the m
6、oney in order to give it to charity.答案explanation.短语填空a couple of,used to,set up,for the first time,have access to,make sure,find out,pour into,lack in,add up to1.Sales moved upwards this year.答案for the first time2.People the square from all parts of the city.答案poured into3.Critics have found them t
7、o be somewhat emotional depth.答案lacking in4.As Ive been lying wide awake for hours,I know Ive come in for it again tonight.答案a couple of5.I get up early and take an hours walk before breakfast.答案used to6.Students must a good library.答案have access to7.The man glanced over his shoulder every now and t
8、hen to that he was not being followed.答案make sure8.The police looked into the case to who was the murderer.答案find out9.He a firm of his own soon after he graduated from college.答案set up10.The numbers exactly 100.答案add up to.完成句子1.中华人民共和国成立于1949年,从那时起,这个国家经历了巨大的变化。The Peoples Republic of China was fo
9、unded in 1949,and since then the countrygreat changes.答案has experienced2.我邀请了比尔,但我不知道他是否会和我一起去听音乐会。Ive invited Bill,buthell go to the concert with me.答案Ive no idea if3.我发现在结冰的小路上很难保持平衡。I foundmy balance on the icy path.答案it hard to keep4.要是能像去年一样就好了!it could be just like last year!答案If only5.这些困难一旦过
10、去,我们就不会再有进一步的困难了。are getting over,we will have no further difficulties.答案Once these difficulties6.闹钟一响他就起床了。He gets upthe alarm clock goes off.答案as soon as7.避免癌症的关键是拥有健康的生活方式。The key tois to have a healthy lifestyle.答案avoiding cancer8.这就是他所说的话。This is.答案what he said.选词填空1.used to do,be used to doing
11、,be used to doWe (work) ten hours a day.I (eat) so much at lunchtime.The wood can (make) desks and chairs.答案used to work;am used to eating;be used to make2.used to,wouldWhenever Tim was angry,he eat a lot.The successful young man be a naughty boy.答案would;used to3.occasion,situation,condition,caseThe
12、re was no for you to be so rude.I had halfway decided to accept theirat that time.But that is not always the,sometimes the table can turn.The economic is now different.答案occasion;condition(s);case;situation4.pour down,pour in,pour into,pour outThe rain is.We opened the switch and the water .The crow
13、d suddenlythe store.The old manhis sufferings in the past.答案pouring down;poured in;poured into;poured out关键能力提升练.阅读理解A主题语境:人与社会语篇类型:记叙文(2020安徽省级示范高中高一下学期期中)It was summer when I was asked whether I wanted to go to Malibu(an island in Canada)with my church to serve the military families.At first,I hea
14、rd this and thought,“You are asking an eleven-year-old in his last weeks of summer if he wants to go on a trip with his mom to Canada to serve other people?” Of course,I responded with a kind refusal,but my mom found a way to convince me to go.When we were on the ferry to the island,a thousand thoug
15、hts were running through my head,such as “What am I going to do here?”“Am I even going to be useful?” and “Why am I even here?” When we got to the island,I was asked to do the childcare.I was actually somewhat excited because my friend said he would help me.The first time I met the kids,I got to kno
16、w them pretty well.They were all between the ages of four and six.Some of them stayed behaved and a few of them started acting crazy and would even hit and push the other kids.With those kids,I was very strict,but I still tried to be positive and keep a smile.After all,they were just innocent kids.I
17、n most of the time,I needed to help them with things like washing clothes,and setting tables.Even though it sounded dull,I enjoyed every second of it.One of the things I did in my free time was to play pool(打台球).I made friends with a few kids there.They were really easy to talk to.Some of the things
18、 we talked about were sports,food,video games,and most of all pool.Even though I was only at Malibu,Canada for one week,I feel like I made spiritual changes in some peoples life.You dont have to go above and beyond to have an influence on someones life.In the end,it all comes down to what way you ch
19、anged them.It could have been in a spiritual way or a mental way as long as you had a positive effect.So go out and try to make a difference in this world.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者在妈妈的鼓励下不情愿地去了Malibu。作为一名志愿者,作者在岛上的主要任务是照顾那里的孩子。这次经历作者体会到“一切都归结于你改变他们的方式”。建议大家走出去试着改变世界。1.How did the author react when asked if
20、he liked to serve the military families?A.He hardly believed it.B.He was very confused about the decision.C.He refused to accept it.D.He was worried about the trip.答案C解析细节理解题。根据第一段中的“Ofcourse,Irespondedwithakindrefusal,butmymomfoundawaytoconvincemetogo.”可知,当被问及是否愿意为军人家属服务时,作者拒绝提供服务。故选C项。2.As a volun
21、teer,the authors main task on the island was.A.to take care of kids thereB.to educate kids thereC.to make friends with kids thereD.to share his experiences with kids there答案A解析细节理解题。根据第二段中的“Whenwegottotheisland,Iwasaskedtodothechildcare.”可知,作为一名志愿者,作者在岛上的主要任务是照顾那里的孩子。故选A项。3.What can we know about th
22、e authors stay in Malibu?A.He found the kids very hard to deal with.B.He didnt quite like the badly-behaved kids.C.He managed to get along well with most kids.D.He shared common hobbies with some kids.答案D解析推理判断题。根据第三段中的“Imadefriendswithafewkidsthere.Theywerereallyeasytotalkto.Someofthethingswetalked
23、aboutweresports,food,videogames,andmostofallpool.”可知,作者在Malibu逗留时,他和一些孩子有共同的爱好。故选D项。4.What does the author mainly tell us in the last paragraph?A.He regretted having taken the trip.B.His spiritual changes in Malibu.C.What he has learnt from the experience.D.What to do to make a greater difference.答案
24、C解析主旨大意题。根据最后一段中的“Intheend,itallcomesdowntowhatwayyouchangedthem.Itcouldhavebeeninaspiritualwayoramentalwayaslongasyouhadapositiveeffect.Sogooutandtrytomakeadifferenceinthisworld.”可推知,最后一段作者主要告诉我们“他从这次经历中学到了什么”。故选C项。B主题语境:人与社会语篇类型:记叙文(2020湖南师大附中高一下学期期中) When I was about 12,I had an enemy,a girl who
25、liked to point out my shortcomings.Week by week her list grew:I was very thin.I wasnt a good student.I talked too much.I was too proud,and so on.I tried to hear all this as long as I could.At last,I became very angry.I ran to my father with tears in my eyes.He listened to me quietly,and then he aske
26、d,“Are the things she says true or not?Janet,didnt you ever wonder what youre really like?Well,you now have that girls opinion.Go and make a list of everything she said and mark the points that are true.Pay no attention to the other things she said.”I did as he told me.To my great surprise,I discove
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-599245.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
人教版高中英语Book 2 Unit 5 Music writing教学课件 (共26张PPT).ppt
