2021-2022学年高中英语北师大版选修六测评:UNIT18 BEAUTY 单元测评 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语北师大版选修六测评:UNIT18BEAUTY 单元测评 WORD版含解析 2021 2022 学年 高中英
- 资源描述:
-
1、第18单元测评(总分:150分时间:120分钟)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Linda is very quiet,but her husband talks too much.M:Yes,you are right and he isnt friendly either.1.What does the man think of Lindas husband?A.Clev
2、er.B.Unfriendly.C.Quiet.答案:BM:Im really tired of this weather.Rain,rain,rain.W:Dont worry.The weather report says it will be sunny on Friday.Dont forget to bring your umbrella today.2.What will the weather be like on Friday?A.Rainy.B.Windy.C.Sunny.答案:CM:They may be proud of their new equipment,but I
3、m disappointed.Their nurses are not friendly and everything seems to be running behind schedule.W:Not to mention the fact that its noisy because no one observes visiting hours.3.What are the speakers talking about?A.A hotel.B.An airport.C.A hospital.答案:CW:Do you want to go fishing today?M:Its rainin
4、g.Lets stay at home.W:What can we do at home?M:Lets just relax and read some good books.4.What does the man suggest doing?A.Going fishing.B.Staying at home.C.Buying some books.答案:BW:Whats in your bag?Its so heavy.M:Nothing.Just some books.I like to read on the plane.W:Thats all?You must at least hav
5、e some CDs in there.M:No,I hate music.I just like to read.5.What is in the mans bag?A.Some CDs.B.Some bottles.C.Some books.答案:C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。M:So,when do you usually
6、do housework,shopping,things like that?W:Hmm,on Mondays I usually clean the house in the morning.Early,from seven to eight.M:How about the shopping?W:I usually do that on Saturdays,before work.M:You seem pretty busy with school,work and housework!Do you have time for anything else?W:Yeah.Sure.I swim
7、 and play basketball in the mornings on Tuesdays and Thursdays,and I usually go out to see a movie with friends on Friday nights.M:And how about Sundays?W:I sleep all day.6.What does the woman usually do on Saturdays?A.She goes swimming.B.She plays basketball.C.She goes shopping.答案:C7.When does the
8、woman usually go to the cinema with friends?A.On Friday nights.B.On Saturday nights.C.On Sunday nights.答案:A听第7段材料,回答第8、9题。W:Hi.My names Alex.M:Alex.Oh,youre Jims friend.W:Yeah.We worked in the same office.until he moved to Hawaii.You look a lot like Jim.Are you related?M:Yeah,were cousins.His mum an
9、d my mum are sisters.W:Do you live here?Around here?M:No,I live in San Francisco.I just came for the wedding.W:San Francisco?Me,too.I just came for the wedding,too.M:Oh.Great.What do you do in San Francisco?W:Im an art director in a fashion magazine.How about you?M:Well,Im sort of an artist,too.I ma
10、ke films.8.What was the relationship between the woman and Jim in the past?A.Relatives.B.Classmates.C.Workmates.答案:C9.What is the woman?A.A film actress.B.An art director.C.A magazine editor.答案:B听第8段材料,回答第10至12题。M:Excuse me,madam,have you got a moment?Im doing a survey on TV watching habits.Could I
11、ask you a few questions?W:Certainly.Go ahead.M:Well,I need some basic information about you.First of all,what is your name?W:Anne.M:Are you a Canadian citizen?W:Actually,I am American.I have been living here in Canada for more than 15 years.But I was born in the US.M:What is your first language?.Or
12、the language you wish to use in the survey?W:You may ask the questions in either language.I am good at French,but my mother language is English.M:What is your job?W:I am a doctor working for the General Hospital.I also consider myself a medical science researcher.I teach medicine in a school,too.Tha
13、t is why I am very busy.10.Where does the woman live now?A.In Canada.B.In America.C.In Japan.答案:A11.What language is the woman good at?A.Italian.B.French.C.Spanish.答案:B12.What does the woman teach in a school?A.Medicine.B.English.C.Math.答案:A听第9段材料,回答第13至16题。M:Excuse me,madam?W:Yes,sir.How can I help
14、 you?M:Im a guest in Room 514.I have some free time this afternoon,so I want to go to see a park,a landmark,something like that.What would you suggest?W:Uh.Wrigley Field on a sunny day like today is nice.M:Wrigley Field?Dont the clubs play baseball there?W:Thats right.In fact,they have a game there
15、at 4:00.If you want to see a building with history,I think Wrigley Field is the Chicago landmark for you to see.M:Great.How do I get there?W:Go north one block and take the subway.Nothing gets you in or out of Wrigley faster than it.M:Well,the game starts in one hour,so Id better go now.Thanks for y
16、our help.W:Have a good time!13.Where does the conversation take place?A.In a park.B.At a hotel.C.In the street.答案:B14.What is the weather like today?A.Sunny.B.Rainy.C.Cloudy.答案:A15.How will the man probably go to Wrigley Field?A.By bus.B.By taxi.C.By subway.答案:C16.What time is it probably now?A.3:00
17、 pm.B.4:00 pm.C.5:00 pm.答案:A听第10段材料,回答第17至20题。W:My daily routine.Well,I get up at about ten oclock,and I usually have breakfast in the garden if its a nice day.I love sitting in the garden reading the newspaper.I have lunch at about two,and then practise my violin in the afternoon.Concerts in Liverp
18、ool usually start at eight,so I go to work at half past six and get the train to the city centre.After the concert.er.well,I finish work at about half past ten,then have dinner in a restaurant with some friends from the orchestra.I usually take a taxi from the restaurant,and get home at about half p
19、ast twelve.Then I watch TV or read a book,and go to bed at about two oclock in the morning.And,thats my day.17.Where does the speaker have breakfast if the weather is fine?A.In the garden.B.In the kitchen.C.In the living room.答案:A18.When does the speaker usually go to work?A.At 2:00 pm.B.At 6:00 pm.
20、C.At 6:30 pm.答案:C19.How does the speaker usually go home from the restaurant?A.By bus.B.By taxi.C.By train.答案:B20.What do we know about the speaker?A.She is a violinist.B.She often eats alone after work.C.She often reads the newspaper at night.答案:A第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所
21、给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAs the richest country in the world,youd expect that Qatar(卡塔尔)would also be the happiest.And youd also expect Japanese people to be extremely positive,because they seem to live much longer.But clearly wealth and good health do not bring happiness because both countries failed
22、 to make the top ten most positive countries(最幸福国家).The poll(调查)of nearly 150,000 people around the world found that seven of the worlds 10 countries with the most upbeat attitudes are in Latin America.1,000 people in each of 148 countries were asked about if they were well-rested,had been treated w
23、ith respect,smiled or laughed a lot,learned or did something interesting and felt feelings of enjoyment the previous day.In Panama and Paraguay(巴拉圭),85 percent said yes to all five,putting those countries at the top of the list.They were followed closely by El Salvador(萨尔瓦多),Venezuela,Trinidad and T
24、obago(特立尼达和多巴哥),Thailand,Guatemala(危地马拉),Philippines,Ecuador(厄瓜多尔)and Costa Rica(哥斯达黎加).The people least likely to report positive emotions lived in Singapore,one of the most developed countries in the world.Other wealthy countries also sat surprisingly low on the list.Germany and France tied with t
25、he poor African state of Somaliland for 47th place.The poll shows that rich nations can also be deeply unhappy ones.And poor ones are often filled with positive feelings,or at least a close approximation(接近)of it.21.What is the main idea of the passage?A.Latin America is the worlds happiest place wh
26、ile Singapore the unhappiest.B.Poverty-stricken countries in the world are surely happy.C.The long life can bring the most happiness.D.Usually wealth and good health mean happiness.答案:A解析:主旨大意题。通读全文可知,拉丁美洲是世界上幸福感最高的地区,排名前十名的最幸福的国家这个地区就占有七个。而世界上以新加坡为代表的富有国家的幸福感并不高。根据文章前三段可知C、D两项表达错误。B项表达太绝对。故A项正确。22.
27、What does the underlined word in the third paragraph refer to?A.optimisticB.pessimisticC.sorrowfulD.excited答案:A解析:词义猜测题。由文中第三、四、五段可知,世界上幸福感强的前十个国家,拉丁美洲占有七个。在这三段中具体描述了被调查者对调查内容的回答情况及反应,故此处应指“乐观的态度”,故A项正确。23.Which of the following statements is TRUE according to the text?A.The people in Singapore alwa
28、ys have positive attitudes towards life.B.Germany and France together with Somaliland are developed countries.C.Japanese people usually live longer than those of the other countries.D.All the people in Panama and Paraguay said yes to all five questions.答案:C解析:细节理解题。由“Thepeopleleastlikelytoreportposi
29、tiveemotionslivedinSingapore”最不可能有积极情感的人生活在新加坡可知A项错误;由“Otherwealthycountriesalsosatsurprisinglylowonthelist.GermanyandFrancetiedwiththepoorAfricanstateofSomalilandfor47thplace.”句中的“wealthy”及“thepoorAfricanstateofSomaliland”可知B项错误;由“InPanamaandParaguay(巴拉圭),85percentsaidyestoallfive,puttingthosecount
30、riesatthetopofthelist.”可知D项错误;由第一、二段可知C项正确。24.From the last paragraph,we can conclude that .A.developed nations are deeply unhappyB.poor countries are the happiest in the worldC.poor countries are the unhappiest in the worldD.there is more chance for people in developing countries to get happiness t
31、han the people from the developed ones答案:D解析:推理判断题。最后一段的意思为:调查显示,富裕的国家也可能是非常不快乐的国家。贫困的国家却经常充满着幸福感,至少离幸福感很近。故D项正确。BAmerica is growing older.Fifty-eight years ago,only 4 out of every 100 people in the United States were 65 or older.Today,10 out of every 100 Americans are over 65.The aging of the popul
32、ation will affect(影响)American society in many wayseducation,medicine,and business.Quietly,the graying of America has made us a very different societyone in which people have a quite different idea of what kind of behaviour is suitable(合适的) at various ages.A persons age no longer tells you anything a
33、bout his/her social position,marriage or health.Theres no longer a particular year in which one goes to school or goes to work or gets married or starts a family.The social clock that kept us on time and told us when to go to school,get a job,or stop working isnt as strong as it used to be.It doesnt
34、 surprise us to hear of a 29-year-old university president or a 35-year-old grandmother,or a 70-year-old man who has become a father for the first time.Public ideas are changing.Many people say,“I am much younger than my motheror my fatherwas at my age.”No one says “Act your age” any more.Weve stopp
35、ed looking with surprise at older people who act in youthful ways.25.It can be learnt from the text that the aging of the population in America .A.has made people feel youngerB.has changed peoples social positionC.has changed peoples understanding of ageD.has slowed down the countrys social developm
36、ent答案:C解析:根据文章第一段中的“Theagingofthepopulationwillaffect(影响)Americansocietyinmanywayseducation,medicine,andbusiness.Quietly,thegrayingofAmericahasmadeusaverydifferentsocietyoneinwhichpeoplehaveaquitedifferentideaofwhatkindofbehaviourissuitableatvariousages.”以及下面两段的叙述可知美国人口老龄化改变了美国人对年龄概念的理解。文中age和gray这两
37、个常用作名词的词当作动词用时,比喻美国社会人口的老龄化,并说明了人口老龄化给整个社会,特别是给人们对年龄问题的理解带来的变化。26.The underlined word “one” in the first paragraph refers to .A.a societyB.AmericaC.a placeD.population答案:A解析:one用以代替上文中所提到过的一个名词averydifferentsociety,是泛指的用法,并不特指美国社会。27.“Act your age” in Paragraph 3 means people should .A.be active whe
38、n they are oldB.do the right thing at the right ageC.show respect for their parents young or oldD.take more physical exercise suitable to their age答案:B解析:细节理解题。“Actyourage”就是第一段最后一句话中所提到的“ideaofwhatkindofbehaviourissuitable(合适的)atvariousages”,即“在不同的年龄阶段什么样的行为是合适的”这样一种观点。28.If a 25-year-old man becom
39、es general manager of a big firm,the writer of the text would most probably consider it .A.normalB.wonderfulC.unbelievableD.unreasonable答案:A解析:推理判断题。根据第二段的最后两句“Itdoesntsurpriseustohearofa29-year-olduniversitypresidentora35-year-oldgrandmother,ora70-year-oldmanwhohasbecomeafatherforthefirsttime.Publi
40、cideasarechanging.”可知,由于人们对年龄问题的观点的变化,25岁的年轻人成为一家大公司的总经理已不再令人感到惊讶。CGeena David knew she wanted to be a movie star when she was very young.She was not sure what gave her the idea,but she wanted to look like a movie star.“I have a lot of pictures from my childhood of me wearing sunglasses,” she says.“
41、I used to wear them to watch TV.”Early movie actors started wearing sunglasses not because they looked good,but because their eyes hurt.The lights used on movie sets were extremely bright and could cause a painful problem known as “Klieg eyes”.It was named after the Klieg brothers who invented the l
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-605709.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
