分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2022版新教材英语外研版选择性必修第三册基础训练:UNIT 6 NATURE IN WORDS SECTION Ⅲ DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:726757
  • 上传时间:2025-12-13
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:20.02KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022版新教材英语外研版选择性必修第三册基础训练:UNIT NATURE IN WORDS SECTION DEVELOPING IDEAS WORD版含解析 2022 新教材 英语 外研版 选择性
    资源描述:

    1、课时评价作业基础达标练.单句填空1.Movement is absolute while stillness (still) is relative.2.People can act violently (violent) if they feel threatened.3.Other cultures may use silence (silent) in other ways, particularly when dealing with conflicts between people.4.We all know that Yuan Longping is famous for his

    2、scientific (science) achievements.5.It is often said that human beings are naturally (natural) equipped to speak.6.When I was young, I didnt know much about the harmful (harm) effects of smoking.7.I recommend him to think very carefully (careful) before he does anything foolish.8.This morning, when

    3、I was walking on the street, I saw that two travelers were reading a map, looking puzzled (puzzle).9.UNESCO recently set April 30 as a day to raise awareness (aware) of jazz music.10.Very few of those interviewed spoke positively (positive) about their childhood. 同义替换rather than, launch into, on the

    4、 alert, puzzled about, be banned from, cause harm to, be aimed at, in particular1.After the accident, he was stopped from driving. was banned from 2.Its color can alter regularly in a day, and it makes people confused about it. puzzled about 3.Knowing that threatening danger, they were ready to figh

    5、t. on the alert 4.It takes courage to get down to a new business in these difficult times. launch into 5.The programme is intended for teenage audience. is aimed at 6.She loves the song especially, because her mother used to sing it. in particular 7.Youd better give up smoking; it has a bad effect o

    6、n your health. causes harm to 8.It was the culture, instead of the language, that made it hard for him to adapt to the new environment abroad. rather than . 完成句子1.十分之九的受访女性表示喜欢这款产品。Nine out of ten women interviewed about the product said they liked it.2.与其说他死了, 倒不如说他看上去睡着了。He looks more asleep than

    7、dead .3.他开会迟到的原因是他错过了早班车。The reason why he was late for the meeting was that he missed the early bus .4.目前, 并不是每个人都支持他的计划。 Not everyone is in favor of his plan at present.5.除非你能睡个好觉, 否则一两个晚上之后, 你就会失去集中注意力、制订计划和保持动力的能力。 Unless you can sleep well , you will lose the ability to focus, plan and stay mot

    8、ivated after one or two nights.素养综合练. 阅读理解(2021河北安平中学高二月考)The Chinese word “Shanzhai” means a small mountain village, but now it becomes an accepted name for fakes, after “Shanzhai Cell-phones” produced by small workshops in southern China became popular in the mainland market over the past years. B

    9、esides “Shanzhai” electronic products, there are “Shanzhai” movies, “Shanzhai” stars and even a “Shanzhai” Spring Festival Gala, a copy of the traditional show presented by CCTV on Chinese Lunar New Years Eve.“Shanzhai” has become a culture of its own, meaning anything that imitates something famous

    10、. “Shanzhai” versions of “Birds Nest” and “Water Cube” woven by farmers with bamboo attract wide attention from tourists. Both are copies of the famous Olympic buildings in Beijing.A literature critic said that taking the “Shanzhai” Gala as an example, when the traditional CCTV program becomes less

    11、and less attractive to the audience, the “Shanzhai” version appears timely to attract people. “Although it is often connected with poor techniques and operation, Shanzhai culture meets the psychological needs of common people and could be a comfort to their minds,” he said.To the mainstream culture,

    12、 the rise of “Shanzhai” culture is a challenge and motivation. People believe different kinds of cultures developing together is a perfect way and it is for the public to choose.1.The Chinese word “Shanzhai” may have started with .A.fake (假的) cell-phonesB.electronic productsC.the Spring Festival Gal

    13、aD.Olympic buildings2.According to the passage, “Shanzhai” culture means .A.the action that a person imitates famous peopleB.products with poor techniques and qualityC.anything that is a copy of something famousD.those similar names to famous brands3.We can infer that the mainstream culture .A.is he

    14、ld back by “Shanzhai” cultureB.is the challenge of “Shanzhai” cultureC.will be replaced by “Shanzhai” cultureD.may develop faster because of the challenge of “Shanzhai” culture答案:1.A 解析:1.语篇解读 本文是一篇议论文。文章主要论述了“山寨”文化的产生及其影响。对于大众来说, 它具有一定的吸引力; 对于主流文化来说, 它具有一定的挑战性。【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第一段第一句The Chinese

    15、word “Shanzhai” means a small mountain village, but now it becomes an accepted name for fakes, after “Shanzhai Cell-phones” produced by small workshops in southern China became popular in the mainland market over the past years. 可知,“山寨”最初的意思是指手机假货。故选A项。答案:2.C 解析:2.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第二段第一句“Shanzhai

    16、” has become a culture of its own, meaning anything that imitates something famous. (“山寨”已经成为一种独特的文化, 是指任何模仿著名事物的东西。)可知,“山寨”文化是指出名的东西的复制品。故选C项。答案:3.D 解析:3.【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据最后一段第一句To the mainstream culture, the rise of “Shanzhai” culture is a challenge and motivation. (对于主流文化来说,“山寨”文化的兴起是一种挑战和动力。)

    17、可知,“山寨”文化对于主流文化来说, 有可能会使其受到刺激并发展。故选D项。深度解析词汇积累traditional adj. 传统的; 惯例的 of ones own属于某人自己的 imitate vt. 模仿, 仿效 timely adv. 及时be connected with 与有关 comfort n. 令人感到安慰的人(或事物)长难句分析A literature critic said that taking the “Shanzhai” Gala as an example, when the traditional CCTV program becomes less and le

    18、ss attractive to the audience, the “Shanzhai” version appears timely to attract people. 一位文学评论家说, 以“山寨”春晚为例, 当传统的央视节目对观众的吸引力变得越来越小时,“山寨”版本及时出现来吸引人们。分析:本句为主从复合句。谓语动词said后面是that引导的宾语从句, 其中, 现在分词短语taking the “Shanzhai” Gala as an example在从句中作状语, when引导时间状语从句。. 七选五(2020四川绵阳高二月考)Many people are stuck in

    19、a life they dont want, and are held in places by everything from financial restrictions to social pressures. If you are looking to pursue your dreams, it can be discouraging to change everything at once. 1 Write down your goals to get them out of your head and into reality. Be honest with yourself a

    20、bout what you want, no matter how impossible it seems and ignore what you “should” do based on the views of your friends, family or society. 2 Dont leave anything out, no matter how small or silly it sounds. Look at the themes of your list to get an idea of what your dream life will look like. 3 Cho

    21、ose one that is relatively easy to accomplish, one that is doable but will require work and one that seems impossible based on your current circumstances and lifestyle. List the steps you will need to take to get to each goal, and get down to the little details.Start with your smallest goal and work

    22、 through the steps until you achieve it. Each time you complete one of the steps, cross it off so you can celebrate the process in addition to the end result. 4 Figure out how you can work your second two goals into your life. 5 If your big dream is to quit your job and travel around the world, star

    23、t a savings account that is dedicated to travel money and set aside a small amount each week for three years. Plan your steps according to the time you set and they will be doable and fit smoothly into your life.A.Seek support from your friends and family.B.You will need to have courage to make chan

    24、ges.C.Identify the top three things that will get you closer to your dream life.D.When you achieve the goal, find a way to continue integrating it into your life.E.Choose a deadline for each goal, whether it is one year down the road or five.F.List the things you want to accomplish in your life, bot

    25、h personal and professional.G.Instead, making small, gradual changes to prepare the way to dreams makes the process easier.1. 2. 3. 4. 5. 答案:1.G 解析:1.语篇解读 本文是一篇说明文。许多人被困在他们不想要的生活中, 被经济限制、社会压力等一切所束缚。文章主要就如何实现梦想提出了一些建议。【解题思路】上文提到, 如果你想追求你的梦想, 一下子改变一切会让你泄气。那么本句应当是建议从小的改变做起会比较容易。故选项G“相反, 做一些小的、渐进的改变, 为梦

    26、想的道路做准备, 会使这个过程更容易”符合上下文语境, 故选G项。答案:2.F 解析:2.【解题思路】根据本段第一句Write down your goals to get them out of your head and into reality. 以及下文Dont leave anything out, no matter how small or silly it sounds. 可知, 本句应当是在说明列出生活中想要完成的事情, 不要遗漏。故选项F“列出你在生活中想要完成的事情, 包括个人的和专业的”符合上下文语境, 故选F项。答案:3.C 解析:3.【解题思路】根据下文Choose

    27、 one that is relatively easy to accomplish, one that is doable but will require work and one that seems impossible based on your current circumstances and lifestyle. 可知, 选择一个相对容易完成的, 一个可行但需要努力的, 一个基于你目前的情况和生活方式似乎不可能的。由此可知, 本句应当是在说明找出更能让你接近梦想生活的前三件事。故选C项。答案:4.D 解析:4.【解题思路】根据上文Start with your smallest

    28、 goal and work through the steps until you achieve it. Each time you complete one of the steps, cross it off so you can celebrate the process in addition to the end result. 可知, 从最小的目标开始, 循序渐进直到你实现它。每完成一个步骤, 把它划掉, 这样除结果外, 你还可以庆祝这个过程。由此可知, 本句承接上文说明, 实现了目标之后应该想办法把目标融入生活。故选D项。答案:5.E 解析:5.【解题思路】根据下文内容可知,

    29、 如果你的梦想是辞职去环游世界, 那就开设一个专门用于旅行的储蓄账户, 每周存一小笔钱, 持续三年。根据你设定的时间计划你的步骤, 它们将是可行的, 并会顺利地融入你的生活。由此可知, 本句是在说明为目标选定一个时间期限。故选项E“为每个目标选定一个最后期限, 无论是今后的一年还是五年”符合上下文语境, 故选E项。. 读后续写1.阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。Last Saturday, David was taking a walk in the park near his home when he noticed a woman with a

    30、 boy of about eight years old. When David passed them, he heard the woman yell, “How stupid you are! Youre good at nothing.”David stopped and looked at the little boy. The boy said nothing. He just stood there, looking upset.David was reminded of his English teacher Mrs Brown in middle school. After

    31、 he entered middle school, David lacked self-confidence because he was often made fun of by others. He was often told that he was good at nothing, which David believed. But one day it all changed.One day, in an English writing class, Mrs Brown asked them to read a novel. They were asked to write a n

    32、ew chapter of the novel after they finished reading the book. A few days later, David handed in his story. He didnt give it much thought. But the next day to his surprise, the comment “well done” from Mrs Brown came into view the moment he turned to the page where the story was written.When David re

    33、ad that, he almost burst into tears. He never expected to be praised one day. He suddenly gained some self-confidence.That day after he returned home, he wrote a short story and gave it to Mrs Brown the next morning. And again he was praised.David became very interested in writing. He often wrote sh

    34、ort stories and asked Mrs Brown to read them and corrected them for him. Mrs Brown always corrected them for him. Mrs Brown always corrected the mistakes he had made and gave him good advice on improving them. One year later, David joined the school newspaper and became an editor of it. He was no lo

    35、nger that boy who lacked self-confidence. He gained his confidence and was hopeful about his future.He succeeded in entering college and kept writing. Several years after graduating from college, he had his first book published. With some more books coming out, he became famous as a writer in his co

    36、untry. And he owed his success to Mrs Browns encouragement. Without her encouragement, his life might be very different now. 注意:续写词数应为150左右。 Inspired by his own life story, David decided to do something for that boy. The mother was ashamed when she heard that. 解析:深度解析确定故事要素要素内容WhoDavid, Mrs Brown, a

    37、 boy and his motherWhenlast SaturdayWherein the parkWhatDavid saw a mother scolding her boy for his being good at nothing. David thought back his teacher and realized the importance of encouragement.解析:提取故事线索故事线索The ClueDavid witnessed a boy being scolded-felt pity for the boy-do something开端 Beginni

    38、ngDavid saw an angry mother and a silent boy.发展 DevelopmentThe mother scolded the boy for his being stupid.高潮ClimaxDavid thought of how his teacher encouraged him to be a good writer.结局EndingDavid decided to do something to help the poor boy.续写情境推理Para. 1: Inspired by his own life story, David decid

    39、ed to do something for that boy.1. What did David do? He went to the woman, started to chat with her and told her that what she said to her boy was not appropriate.2. What did David think of what his teacher did then?“I couldnt have become a writer if I had believed I was good at nothing.”(此处使用虚拟语气体

    40、现David的感恩。)Para. 2: The mother was ashamed when she heard that.1. Was the mother in favor of his advice?“Thank you for your advice. Ill never say such things to him again.”(续写故事要有积极向上的价值观, 所以推断David的努力让这对母子得到帮助。)2. What would the mother do?“Instead, Ill find out what hes good at and encourage him.”(

    41、依据所给材料, 母亲会改变自己的教育方式, 以鼓励为主。)3. How did he feel then? Looking at the back of the boy, David felt relieved, hoping his action could make some difference to the boy. (最后段落要通过心理描写体现生活中的小行为对别人产生的大影响。)答案:高分范文Inspired by his own life story, David decided to do something for that boy. He went to the woman,

    42、 who immediately recognized him because she had read his books and seen his pictures. David started to chat with her. He told her that what she said to her boy was not appropriate. Then he told her about the encouragement he once got from Mrs Brown. In the end, he said, “I couldnt have become a writ

    43、er if I had believed I was good at nothing.” ; The mother was ashamed when she heard that. She realized that she shouldnt have called her son stupid, which would make him lose confidence in himself. So she said, “Thank you for your advice. Ill never say such things to him again. Instead, Ill find out what hes good at and encourage him.” The woman then left with the boy. Looking at the back of the boy, David felt relieved, hoping his action could make some difference to the boy.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版新教材英语外研版选择性必修第三册基础训练:UNIT 6 NATURE IN WORDS SECTION Ⅲ DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-726757.html
    相关资源 更多
  • 专题提升Ⅳ 带电粒子在组合场中的运动(解析版).docx专题提升Ⅳ 带电粒子在组合场中的运动(解析版).docx
  • 专题提升Ⅳ 带电粒子在组合场中的运动(原卷版).docx专题提升Ⅳ 带电粒子在组合场中的运动(原卷版).docx
  • 专题提升Ⅲ 带电粒子在有界匀强磁场中的运动(解析版).docx专题提升Ⅲ 带电粒子在有界匀强磁场中的运动(解析版).docx
  • 专题提升08 传染病和免疫.docx专题提升08 传染病和免疫.docx
  • 专题提升07 生物进化.docx专题提升07 生物进化.docx
  • 专题提升05 生物的生殖和发育.docx专题提升05 生物的生殖和发育.docx
  • 专题提升03  绿色植物.docx专题提升03  绿色植物.docx
  • 专题提升01 生态系统.docx专题提升01 生态系统.docx
  • 专题提升(一) 古代中国的政治制度(word教参)-2023高考历史(专题史)一轮复习【优化指导】高中总复习·第1轮(全国版).docx专题提升(一) 古代中国的政治制度(word教参)-2023高考历史(专题史)一轮复习【优化指导】高中总复习·第1轮(全国版).docx
  • 专题提升 解直角三角形的实际应用(30题)(解析版).docx专题提升 解直角三角形的实际应用(30题)(解析版).docx
  • 专题提升 解直角三角形的实际应用(30题)(原卷版).docx专题提升 解直角三角形的实际应用(30题)(原卷版).docx
  • 专题提升 相似三角形的判定与性质(30题)(解析版).docx专题提升 相似三角形的判定与性质(30题)(解析版).docx
  • 专题提升 相似三角形的判定与性质(30题)(原卷版).docx专题提升 相似三角形的判定与性质(30题)(原卷版).docx
  • 专题提升 实际问题与反比例函数及其综合应用(30题)(原卷版).docx专题提升 实际问题与反比例函数及其综合应用(30题)(原卷版).docx
  • 专题技巧二 动量守恒与能量守恒综合问题-2021-2022学年高二物理精讲与精练高分突破考点专题系列(人教版2019选择性必修第一册).docx专题技巧二 动量守恒与能量守恒综合问题-2021-2022学年高二物理精讲与精练高分突破考点专题系列(人教版2019选择性必修第一册).docx
  • 专题归类复习四 时态.docx专题归类复习四 时态.docx
  • 专题归类复习二 宾语从句.docx专题归类复习二 宾语从句.docx
  • 专题归类复习三 定语从句.docx专题归类复习三 定语从句.docx
  • 专题归类复习一 连词与并列句、状语从句.docx专题归类复习一 连词与并列句、状语从句.docx
  • 专题强化训练(六)基本不等式求最值-【新教材】人教A版(2019)高中数学必修第一册期末复习重点知识点.docx专题强化训练(六)基本不等式求最值-【新教材】人教A版(2019)高中数学必修第一册期末复习重点知识点.docx
  • 专题强化训练(五)函数应用问题-【新教材】人教A版(2019)高中数学必修第一册期末复习重点知识点.docx专题强化训练(五)函数应用问题-【新教材】人教A版(2019)高中数学必修第一册期末复习重点知识点.docx
  • 专题强化训练(二)分类讨论思想-【新教材】人教A版(2019)高中数学必修第一册期末复习重点知识点.docx专题强化训练(二)分类讨论思想-【新教材】人教A版(2019)高中数学必修第一册期末复习重点知识点.docx
  • 专题强化训练(九)图像变换及应用-【新教材】人教A版(2019)高中数学必修第一册期末复习重点知识点.docx专题强化训练(九)图像变换及应用-【新教材】人教A版(2019)高中数学必修第一册期末复习重点知识点.docx
  • 专题强化训练(三)复合函数问题-【新教材】人教A版(2019)高中数学必修第一册期末复习重点知识点.docx专题强化训练(三)复合函数问题-【新教材】人教A版(2019)高中数学必修第一册期末复习重点知识点.docx
  • 专题强化训练(七)三角函数的化简-【新教材】人教A版(2019)高中数学必修第一册期末复习重点知识点.docx专题强化训练(七)三角函数的化简-【新教材】人教A版(2019)高中数学必修第一册期末复习重点知识点.docx
  • 专题强化训练(一)二次函数在给定区间上最值问题-【新教材】人教A版(2019)高中数学必修第一册期末复习重点知识点.docx专题强化训练(一)二次函数在给定区间上最值问题-【新教材】人教A版(2019)高中数学必修第一册期末复习重点知识点.docx
  • 专题强化训练二 解分式方程的和实际应用问题-2022-2023学年八年级数学上册《考点•题型•技巧》精讲与精练高分突破(人教版).docx专题强化训练二 解分式方程的和实际应用问题-2022-2023学年八年级数学上册《考点•题型•技巧》精讲与精练高分突破(人教版).docx
  • 专题强化训练二 等比数列性质和求和常考重难点强化精选必刷题-2022-2023学年高二数学《考点•题型 •技巧》精讲与精练高分突破系列(人教A版2019选择性必修第二册).docx专题强化训练二 等比数列性质和求和常考重难点强化精选必刷题-2022-2023学年高二数学《考点•题型 •技巧》精讲与精练高分突破系列(人教A版2019选择性必修第二册).docx
  • 专题强化训练二 空间向量在点线面距离、存在性问题的应用-2022-2023学年高二数学《考点•题型 •技巧》精讲与精练高分突破系列(人教A版2019选择性必修第一册).docx专题强化训练二 空间向量在点线面距离、存在性问题的应用-2022-2023学年高二数学《考点•题型 •技巧》精讲与精练高分突破系列(人教A版2019选择性必修第一册).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1