分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 119

类型(新教材)2020-2021高中人教版英语选择性必修第四册课件:UNIT 5 LAUNCHING YOUR CAREER 单元素养评价 .ppt

  • 上传人:a****
  • 文档编号:780418
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:PPT
  • 页数:119
  • 大小:313.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新教材2020-2021高中人教版英语选择性必修第四册课件:UNIT 5LAUNCHING YOUR CAREER 单元素养评价 新教材 2020 2021 中人 英语 选择性 必修 第四 课件
    资源描述:

    1、单元素养评价(五)Unit 5(120分钟150分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W:The announcement says the first-class passengers in areas 1 and 2 can get on the plane now.Thats us.Were in area 1.M:No.This is gate 1.Heres

    2、 our area number 3.1.Where will the speakers sit?A.In area 1.B.In area 2.C.In area 3.答案:CText 2M:We already have a sofa.I think its a good one.W:I dont like it.Its brown,but the curtains are green and the floor is light blue.They dont match well.2.What color is the sofa?A.Green.B.Brown.C.Light blue.

    3、答案:BText 3M:The sports meeting was exciting.A boy named Billy broke the record which he set one year ago himself.W:Ben and I witnessed the whole event.It was amazing!3.Who kept the school record before the sports meeting?A.Billy.B.Ben.C.The man.答案:AText 4M:Then why did you decide to quit your presen

    4、t job?W:Thats because of the journey.It took me about two hours to get to work.Your firm is within walking distance.4.Why does the woman want to quit her present job?A.She loves going to work on foot.B.It takes her too much time to go to work.C.She has to save money for her journey.答案:BText 5M:Hello

    5、.Is Mr Williams there,please?W:Im sorry.My husband isnt at home right now.Could I take a message?M:My name is Peter Anderson.Im calling about the company basketball match.Could you ask your husband to give me a call?5.What will Mrs Williams do later?A.Give Mr Anderson a call.B.Attend a basketball ma

    6、tch.C.Pass on a message.答案:C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6W:So,you cant come to get me.M:Sorry,but I have to attend an important meeting with my workmate that day.Dont worry.My

    7、 brother Mark will meet you at the airport.W:Uh,well,what does your brother look like?M:Well,hes very tall.He has short light brown hair,and hes pretty thin.He usually wears a white baseball cap with crazy-looking red shoes.I mean,you cant miss him.W:All right.6.Who will meet the woman at the airpor

    8、t?A.The man.B.The mans brother.C.The mans workmate.答案:B7.What does Mark look like?A.He always wears a brown cap.B.He has red hair.C.Hes very thin.答案:C听第7段材料,回答第8、9题。Text 7M:Hello,Susan.Have you heard about the chess competition?W:Not yet,anything special?M:Well,I suppose you would never be able to g

    9、uess who came in first.W:Is it Hodge or George?Those two are very competitive.M:Im afraid you got the wrong ones.The champion was Bernard.It is a real surprise to everybody.He beat 12 other players,lost only 3,and played no draws.W:Bernard is a lucky dark horse.How about Hodge and George?M:Well,Hodg

    10、e only finished eighth,and George was better.He finished fifth.W:Anyway,Im still wondering how Bernard could be so successful.M:I dont know,either.But I heard that both Hodge and George were suffering from the flu at the time.8.Who was the champion in the chess competition?A.Bernard.B.George.C.Hodge

    11、.答案:A9.What can we learn from the conversation?A.Hodge came out the fifth.B.George played the worst.C.Hodge and George are usually competitive.答案:C听第8段材料,回答第1012题。Text 8W:Can you help me plan next Thursdays office party?M:Sure.What do you need the most help with,the food or entertainment?W:I need he

    12、lp with food.M:OK.Should this party be formal or casual?W:I think it should be casual.M:I agree.Next,we have to decide on food.We have a choice of Chinese food or Italian food.Which one should we have?W:I would prefer Chinese food for this party,but maybe we should try something new.What about India

    13、n food?M:Not bad,but Karen cannot eat Indian food.Lets choose Chinese food.What about music?Should we have a live band or a DJ?W:I think we should hire a live band,since it would be a celebration for our success in the recent project.M:Wonderful!I know a perfect band.They performed at my birthday pa

    14、rty last Wednesday.W:OK then.Well,I will work on my part and get back to you with my progress on Friday.10.What food are they going to have at the party?A.Italian food.B.Chinese food.C.Indian food.答案:B11.What is the party for?A.A celebration.B.A band.C.A birthday.答案:A12.When will they discuss the pa

    15、rty plan again?A.On Wednesday.B.On Thursday.C.On Friday.答案:C听第9段材料,回答第1316题。Text 9W:Please welcome August Getty to the stage!Hes a young fashion designer living in Los Angeles.He just showed his fashion collection at New York Fashion Week,and hes only twenty years old.How did it feel to be one of th

    16、e youngest designers at the event?Were you nervous?M:It was a dream coming true.I wasnt nervous.I was just very excited.When I was a kid,I made outfits from paper and dressed spoons and forks.My biggest wish was to show my creations in New York.W:What was your childhood like?M:My family was very sup

    17、portive.My mom let me cut up her bags to make clothes,and I loved picking out outfits for my sister to wear.My mom was also into fashion,so she encouraged me to follow my interests.W:How would you describe the outfits you designed?M:I would say they are different,strange,and stylish.I want my outfit

    18、s to be nice enough to wear to a fancy event,but I also want them to get noticed.W:Is your real name August?M:Yes.I was born in August,so my parents named me after the month.W:Have you ever been out on the street and seen someone in one of your outfits?M:Yes,I have.Its always fun when that happens.1

    19、3.How did August Getty feel at New York Fashion Week?A.Very nervous.B.A little strange.C.Really happy.答案:C14.What did August Getty do as a child?A.He wore his mothers clothes.B.He made clothes from spoons and forks.C.He sewed clothes for his sister.答案:B15.What did August Gettys family think about hi

    20、s interest in fashion?A.They encouraged him.B.They thought he was different.C.They didnt like his style at first.答案:A16.What did August Getty think of his own design?A.Different and classic.B.Strange and fashionable.C.Stylish and common.答案:B听第10段材料,回答第1720题。W:To the firemens surprise,dropping a spoo

    21、n may have saved Joy Hortons life.The 73-year-old woman has been living all by herself.She was preparing some food in her western New York home on Lake Ontario on Monday morning.As she was washing something near the kitchen sink,the spoon she washed happened to drop onto the floor of her kitchen,so

    22、she bent down to pick it up.Just then her house exploded.The explosion destroyed her home in the Wayne County town of western New York.Everything in the house was badly damaged,but Joy Hortonwasnt seriously injured.She crawled out from underneath the broken bricks and walked to her daughters home ne

    23、arby to get help.Fire officials said no people were injured besides Joy Horton in the explosion.Because Horton was bending down to pick up the spoon when the explosion happened,the kitchen sink and counter top helped keep the broken things from hitting her.Horton had only small injuries.The police h

    24、avent found out what caused the explosion so far.Theyre still looking into the cause.17.When did the explosion happen?A.In the morning.B.In the afternoon.C.In the evening.答案:A18.What dropped onto the floor of Joy Hortons kitchen?A.A plate.B.A knife.C.A spoon.答案:C19.Where did Joy Horton walk to get h

    25、elp?A.To the police station.B.To her daughters home.C.To her neighbors home.答案:B20.What can we know according to the text?A.The police are investigating the cause.B.Joy Horton was sent to hospital at once.C.Joy Horton is a 72-year-old woman.答案:A第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ADifferent

    26、Types of Volunteering ActivitiesTraditional Volunteering I couldnt think of a better name.This is what volunteering has been since age-old.You go to a local NGO(Non-Governmental Organization)and work on one of their projects.These projects can be as short as a few hours or as long as one year or lon

    27、ger.You may wish to spend your birthday at the local orphanage and that would be a one-day volunteering.But you may choose to teach them and thus visiting them regularly;making it a long-term association.Internship/Gap Year Volunteering More and more students are turning to volunteering with NGOs as

    28、 their preferred internship and gap-year option.Working in the development sector provides valuable career experience and skills useful in placements(就业).Since in this case you will be working closely day-in and day-out with the NGO,it is important you research well before joining them.And more so i

    29、f its in a foreign country.VoluntourismVolun-Tourism or volunteer travel is a great way of combining tourism and volunteering.It provides the unique opportunity to see a place as an insider;live with locals and get access to many behind-the-scene activities in an area.Before you plan a trip,search f

    30、or NGOs and connect with them to explore how you can help in the amount of time that you have.You should also connect with other travelers on various forums such as Lonely Planet or Tripadvisor.Online Volunteering The world-wide-web has made geographical boundary non-existent in many respects!Online

    31、 volunteering makes it possible to volunteer for different organizations in different countries from your home/office and at your convenience.Projects may involve helping with social media,website or designing some material,guiding youth,proof-reading articles,translations etc.You can explore many o

    32、pportunities at www.onlinevolunteering.org.【文章大意】本文是一篇应用文,本文主要介绍了四种参加志愿活动的方式。21.What does the author think of the name of Traditional Volunteering?A.It is an inappropriate name.B.It is an age-old name.C.It is a universal name.D.It is the most suitable name.【解析】选D。观点态度题。根据文章第一句I couldnt think of a be

    33、tter name.可知,这个名字再好不过了,即“它是最合适的名字了”。故选D。22.What is the advantage of Internship Volunteering?A.The career experience you get can help you find a job.B.You will have a good knowledge of the NGO.C.You can work more closely with the NGO.D.It gives you a lot of chances to go abroad.【解析】选A。细节理解题。根据第二段内容可知

    34、,Internship Volunteering主要是在开发部门工作,并获得职业经历和技巧,这有助于实习生的就业安排。故选A。23.What kind of volunteering activity suits you well if you like travel?A.Traditional Volunteering.B.Gap Year Volunteering.C.Voluntourism.D.Online Volunteering.【解析】选C。细节理解题。根据第三段的描述,Voluntourism是一种把旅游和做志愿活动结合起来的方式。故选C。B Seasickness and s

    35、unburn.Taking care of old people in different situations.My medical friends did their best to persuade me.Everyone said that running away to sea would ruin my career.But after five sleep-deprived(睡眠不足的)years working as a junior doctor,I was willing to take the risk.Hungry for adventure,I boarded a b

    36、right white ship in Singapore.With 2,000 passengers and crew,it was the size of a small town.To my relief,the hospital was well equipped,with an X-ray machine and a blood analyzer.That first cruise(航行)was a learning experience,a tight schedule full of safety drills(演习).There was so much new informat

    37、ion to take in.Even remembering which of the uniforms to wear each day was a challenge.Most confusing,I often forgot to change my clock when the ship crossed time zones.As a doctor,I was responsible for the 600 crew including waiters,engineers,cooks and navigators(领航员),and I was on call(随时待命的)for th

    38、e entire ship.Far from treating seasickness and sunburn,as Id been warned,my patients were wide and varied.The ships medical center was essentially a floating emergency room,but we didnt have a team of specialists on hand for a second opinion.With long and unpredictable hours,it required mental toug

    39、hness.As you can guess,many of the passengers were elderly.Heart attacks dont care about geography and emergency evacuations(疏散)were difficult to arrange.I recall one such patient,who was taken off the ship on a stretcher(担架)halfway through the Panama Canal.After a terrifying ride in the back of an

    40、old ambulance,I was relieved that the patient survived long enough to arrive at the hospital in Panama City.Thankfully,there were several unexpected benefits to the job.I regularly enjoyed the passenger facilities,including the gym,spa and deck buffet(甲板自助餐).I even hosted my own table of passengers

    41、in the evenings.On rare days off,I volunteered as a tour guide on trips ashore(在陆地).I got to fly over Alaska in a seaplane and watched a ballet in St Petersburg.I now understand that being a cruise ship doctor is not a job its a way of life.One year at sea became two.I lost my career ambitions,but I

    42、 redefined happiness in my life.【文章大意】本文为记叙文。作者作为一名初级医生,不听医学朋友的劝告,做了游轮上的医生。游轮上的工作让作者受益匪浅,也改变了作者对幸福的理解24.What can we know about the authors first cruise?A.She missed her job as a doctor.B.She enjoyed a relaxing lifestyle.C.She had to learn a lot of things.D.She often felt confused about her job dutie

    43、s.【解析】选C。推理判断题。根据第四段可知,第一次航行是一次学习的经历,紧张的行程中充满了安全演习。有太多的新信息需要了解。甚至每天要记住穿哪种制服都是一个挑战。由此可知,作者第一次航行学会了许多东西。故选C。25.Why does the author mention the patient who was sent to the hospital in Panama City?A.To tell that it was difficult to look after old patients.B.To prove that being a cruise ship doctor is mo

    44、re tiring.C.To stress the importance of a well-equipped hospital on the ship.D.To show it was challenging to handle emergency situations on the ship.【解析】选D。推理判断题。根据第七段中的Heart attacks dont care about geography and emergency evacuations were difficult to arrange.(心脏病发作不会考虑地理位置并且紧急疏散很难安排),接着在第八段举例被送到巴拿

    45、马城医院的病人来说明这种紧急处理有很大的难度。故选D。26.What is Paragraph 9 mainly about?A.The authors experience as a tour guide.B.The advantages of being a cruise ship doctor.C.The loneliness of being the ships only doctor.D.Various facilities for passengers on the cruise ship.【解析】选B。段落大意题。段落中心句是第九段的第一句Thankfully,there wer

    46、e several unexpected benefits to the job.可知,这份工作有几个意想不到的好处。接着下文对此进行详细的说明。由此可知,第九段主要叙述了作为游轮医生的优势。故选B。27.What does the author think of her experience as a cruise ship doctor?A.It was too stressful to tolerate.B.It helped her build a better career.C.It changed her understanding of happiness.D.It provid

    47、ed opportunities to make more friends.【解析】选C。细节理解题。根据最后一段中的One year at sea became two.I lost my career ambitions,but I redefined happiness in my life.可知,海上的一年变成了两年。我没有了我的职业抱负,但我重新定义了我生活中的幸福。由此可知,作者在游轮上的工作,让她改变了对生活的理解。故选C。C The term“gig economy(零工经济)”has been out there for a while,but what does it me

    48、an for the people involved?On the consumer side,we think of it as shopping with smart devices and social media.On the job side,it is working as a freelance contractor(working independently for different companies rather than being employed by one particular company).Like anything else,there are pros

    49、 and cons to consider before joining the gig economy.Happy“giggers”appreciate the independence and flexibility that it can offer.It can give them more control over their lives,for example,and they can often work from home.The downsides include the lack of benefits such as sick leave,vacation pay and

    50、 health insurance,reduced job security,and potentially higher taxes.Unsurprisingly,employers like gig workers!Not paying benefits can save them almost 40 percent on staff costs.But if youre seeking gig work,you dont have to sell yourself cheap.Joe Griston,regional director for F,says,“Forty seven pe

    51、rcent of the projects on F are awarded to the median(中值的)job seekers or higher.”Research suggests that,by 2020,43 percent of the U.S.workforce will be made up of these freelancers.This is not just an American phenomenon.In the U.K.,the Office of National Statistics reports that,“The number of self-e

    52、mployed workers in the U.K.rose by 20 percent between 2008 and 2015.Part-time self-employment grew 88 percent from 2001 to 2015,but just 25 percent for full-time workers.”Gig workers must find out work opportunities themselves.In addition to the skills that a worker applies on the job,a gigger needs

    53、 to create a strong online personal brand,know how to navigate gig platforms,and provide first rate service both in person and through digital devices.A gigger can take several gigs if time doesnt conflict,which can ensure him or her a respectable income.【文章大意】本文是一篇说明文,介绍了零工经济以及在现在社会中零工的好处。28.What d

    54、oes the underlined“it”in the second paragraph refer to?A.Anything else.B.The gig economy.C.The flexibility of giggers.D.The independence of giggers.【解析】选B。代词指代题。句意:快乐的“打工者”看中的是零工经济所能提供的独立性和灵活性。所以,it代替“零工经济”。故选B。29.Why do employers like gig workers?A.Because the salary of gig workers is low.B.Because

    55、 gig workers are mostly able people.C.Because they can save half on staff costs.D.Because they neednt pay for giggers benefits.【解析】选D。细节理解题。根据第三段中前两句可知,雇主喜欢打零工者,是因为不用付给这种员工福利费,可以省下几乎百分之四十的人工费。故选D。30.What is the main idea of the fourth paragraph?A.Gig economy is becoming a trend.B.Full-time workers w

    56、ill disappear some day.C.The U.S.has more gig workers than the U.K.D.Giggers have taken up 43%of the U.S.workforce.【解析】选A。段落大意题。本段通过数据说明自由职业者的人数在前十几年当中快速增多,并且还要继续快速增长下去,因此可以说已经成为一个发展趋势。故选A。31.What is the advantage of gig economy?A.Giggers dont worry about any benefits.B.Gig workers can have paid vac

    57、ations.C.Giggers enjoy more freedom in working.D.Gig workers have more working opportunities.【解析】选C。细节理解题。根据第二段可知,零工经济的好处之一是,自由职业者在工作时间上和地点上有更多自由。故选C。D Brian Hamiltons life changed in a prison.He wasnt imprisoned;he was accompanying his friend Robert,who frequented local prisons to do ministry work.

    58、During the visit,Hamilton started talking to one of the prisoners and asked what he was going to do when he got out.“He said he was going to get a job,”Hamilton recalls.“I thought to myself,wow,thats going to be difficult with a criminal background.”The conversation made Hamilton consider how to hel

    59、p those who came out from prison.Finally in 2008,16 years after that initial conversation,Hamilton created a nonprofit organization that helps people with criminal backgrounds start their own small businesses.At the time,Hamilton was building his own company,a software technology company for the ban

    60、king industry.As his company grew,so did Hamiltons time devoted to giving lessons to prisoners.He averaged three to four courses a month at prisons throughout North Carolina.Eventually,Hamilton decided to shift his focus to his true passion.In May 2018,he sold his company and focused on helping thos

    61、e who were imprisoned.His online courses will be set in motion next year.“By March 1,2019,anyone will be able to access the courses,either to become a certified instructor or to access it for themselves as an imprisoner,”Hamilton explains.In addition,he visits middle schools and presents the courses

    62、 to at-risk students as a preventative measure against incarceration.The free curriculum is funded by the recently established Brian Hamilton Foundation,which also offers assistance to military members as they return to civilian life and provides loans to small businesses.“Starting up a business isn

    63、t for everyone,but if we make opportunities available,and let people know that other people care about them,it makes a difference.”Hamilton said.【文章大意】本文是一篇记叙文,汉密尔顿陪朋友到监狱,并与一个服刑人员聊天,了解到他们出狱后的打算。从此他一直想着如何帮助这些坐过监狱的人。终于,他下决心卖掉自己的公司,专门做这方面的慈善工作。32.Why did Brian Hamilton went to a prison?A.He accompanied

    64、 his friend there.B.He had a friend who was in prison.C.He gave lessons to the prisoners.D.He wanted to get a job in the prison.【解析】选A。细节理解题。根据第一段中“he was accompanying his friend Robert,.”可知,汉密尔顿去监狱主要是陪同朋友而去。故选A。33.When did Hamilton have his first conversation with a prisoner?A.In 2008.B.In 2016.C.I

    65、n 1992.D.In 1998.【解析】选C。细节理解题。根据第二段内容,2008年是汉密尔顿与那个服刑人员首次对话十六年后,所以首次对话是1992年。故选C。34.What do we know about Hamilton from this passage?A.He is a man with strong character.B.He has a sense of social responsibility.C.He is good at running a big company.D.He makes money by giving lessons.【解析】选B。推理判断题。汉密尔

    66、顿为监狱服刑人员上课,成立了非营利组织,还走访中学,由此推知他是一个有社会责任感的人。故选B。35.What is the probable explanation of the underlined word in Paragraph 4?A.Being an ignorant person.B.Living an unhappy life.C.Making more mistakes.D.Being kept in prison.【解析】选D。词义猜测题。汉密尔顿主要想帮助那些服过刑的人员,因此,他到学校讲课也是为了防止青少年因犯罪而蹲监狱。由本句中的at-risk以及preventati

    67、ve meaure等关键信息可以猜测,画线部分的词应该是监禁的意思。故选D。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Parties and social gatherings no longer excite us the same way they once did.36At parties,more people are on their smartphones than on their drinks.According to a recent International Data Corpora

    68、tion study,well over half of all Americans have a smartphone and reach for it the moment they wake up,keeping it in hand all day.In addition,too much of society is using smartphones while driving and as a result getting into car crashes.Thirty-four percent of teens admit textingwhile driving.37Peopl

    69、es attachment to their smartphones is unbelievably becoming more important than the lives of themselves and others.Just as drivers dismiss the importance of focusing while on the road,many people also fail to recognize the significance of human interaction.We are starting to get used to people seemi

    70、ngly talking to themselves:everywhere.38It is actually sending a message to that friend:the person I am texting is more important than you.In addition,relying on our smartphones to make friends does not give us the same advantage as being able to make new friendships in the real world.39As many peop

    71、le risk their lives and the lives of people around them just to send a text or mindlessly check their messages,smartphones are in many ways more dangerous to people.This technology is seriously preventing social achievements and weakening the value of communication.40A.It is true that we can make ne

    72、w friends using smartphones.B.This is not due to a lack of desire to socialize,but the smartphone.C.Over dependence on the smartphone gives rise to many problems.D.And they confirm that text messaging is their number one driving interruption.E.Face-to-face conversations will give us much stronger co

    73、mmunication skills in the long run.F.When with their friends,some people pointlessly check or send text messages in the presence of a friend.G.Not only is the smartphone affecting our desire to interact face to face but it is also lowering societys ability to communicate.【文章大意】这是一篇说明文。本文主要讲手机给人们带来的不

    74、良的影响。36.【解析】选B。根据上文可知派对和社交聚会再也不会像从前那样让我们兴奋了,与B(这不是因为缺乏社交的愿望,而是因为智能手机)承接自然,选项中的this就是前文所描述的现象,social和socialize是关键词,故选B。37.【解析】选D。根据上文可知34%的青少年承认开车会发短信,与D(并且他们也证实,编辑短信是他们驾驶过程中最大的干扰)承接自然,上下文是明显的顺承关系,driving是关键词,故选D。38.【解析】选F。根据下文可知事实上发短信给那个朋友:那个我们正在给他发短信的人,比你自己重要,与F(和朋友在一起时,一些人当着朋友的面查看或者发送短信)承接自然,故选F。3

    75、9.【解析】选E。根据上文可知此外,用我们的智能手机交朋友并不能给我们带来和结交真实世界新朋友一样的优势,与E(从长远来看,面对面的交谈会让我们拥有更强的沟通能力)承接自然,上下文把用智能手机交朋友和面对面交朋友进行了对比,real world和face-to-face是关键词,故选E。40.【解析】选G。根据上文可知,这项技术严重阻碍了社会的进步,削弱了交流的价值,与G(智能手机不仅影响了我们面对面交流的愿望,也降低了社会沟通能力)承接自然,上下文结合在一起可以总结本文,故选G。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)For most people

    76、,a family member would be their inspiration.As for me,41my mother and father were both great influences,my greatest influence came from a television program Gilmore Girls.Nearly every day after school,I would come home,42on the couch,and turn on the television.Upon hearing the theme song and seeing

    77、the 43faces,I was overcome by a sense of 44and total peace.All the days hardships would 45.I would forget about any 46stress.When it was about five oclock,I would sit in front of the TV to watch another episode of Gilmore Girls.It was what I had to 47in my day,because I was having a tough day and I

    78、simply loved to laugh at their humorous dialogues.Each of the characters had a 48personality,unlike anyone I had ever known.The more I watched Gilmore Girls,the more I found myself wanting to be a“Rory Gilmore”.Much of Rorys success came from her mother.In the process of 49Harvard or any college,I h

    79、ave recently discovered it is a longprocess.My mother has also encouraged me to follow my dreams and to make my own 50.I am a particularly hesitant person,so 51this task is not easy for me.In 52and developing into her own person,Rory Gilmore discovered her dreams and how to achieve them;that was how

    80、 she 53me.Although I am a girl who is still trying to find my true self,Rory made me feel as if I could 54everything.No matter which college I may 55,Ill always know that the road,which I travel to get there,is a road well worth traveling.【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述了一档名为“Gilmore Girls”的电视节目如何激励自己的故事。几乎每天放学后,

    81、我都会回家看这个电视节目,它让我感到放松和愉悦,并且其中的人物也激励着我追求自己的梦想。41.A.unlessB.because C.now thatD.even though【解析】选D。unless除非;because因为;now that既然;even though虽然。结合文中的“我的父母对我都有很大的影响”和“我最大的影响来自一档名为吉尔莫女孩的电视节目”判断,前后为转折关系,用even though来引导让步状语从句,故选D。42.A.pick up B.lie down C.lay down D.show up【解析】选B。pick up捡起;lie down躺下;lay dow

    82、n放下;show up出现。根据下文on the couch可知是躺在沙发上。lie down意为“躺下”,符合语境,故选B。43.A.commonB.unusual C.familiar D.strange【解析】选C。根据上文中的Nearly every day after school(几乎每天放学后)可知,吉尔莫女孩是一部作者常看的电视节目,由此可知作者对节目中的角色是熟悉的。故选C。44.A.relief B.care C.honor D.surprise【解析】选A。relief如释重负;care关心;honor荣誉;surprise惊讶。根据下文and total peace可知

    83、吉尔莫女孩让作者感到如释重负和平静。a sense of relief意为“如释重负的感觉”,是固定短语。故选A。45.A.pause B.disappear C.decrease D.stop【解析】选B。根据上文and total peace可知作者看电视剧的时候感到如释重负和平静,由此可推断出这让作者一天中的艰难都消失了。disappear意为“消失”,符合语境,故选B。46.A.casual B.formal C.certain D.previous【解析】选D。casual随便的;formal正式的;certain必然的;previous以前的。根据上文Nearly every da

    84、y after school可知作者是放学回家后开始看电视的,故此处指的是看电视之前的压力。故选D。47.A.look forward to B.make up for C.pay attention to D.take charge of【解析】选A。look forward to期待;make up for补偿;pay attention to注意;take charge of负责。根据下文可知作者喜欢看这个电视节目那些幽默的对话并因此大笑,以及联系上下文感情色彩可推测知看吉尔莫女孩是作者一天中期待的事情。故选A。48.A.unique B.good C.strange D.ambiguo

    85、us【解析】选A。unique独特的;good好的;strange奇怪的;ambiguous模糊不清的。根据下文unlike anyone I had ever known可知这些角色的个性都很独特。故选A。49.A.passing by B.thinking of C.searching for D.getting into【解析】选D。passing by路过;thinking of想起;searching for搜索;getting into进入。根据下文Harvard or any college可知是进入这些大学,故选D。50.A.efforts B.experiments C.de

    86、cisions D.trips【解析】选C。efforts努力;experiments实验;decisions决定;trips旅行。结合上文的follow my dreams及空前的make my own可知是自己做决定。故选C。51.A.proposingB.quitting C.confronting D.undertaking【解析】选D。proposing提议;quitting 放弃;confronting对抗;undertaking承担。根据上文I am a particularly hesitant person知作者是一个非常优柔寡断的人,因此可按逻辑推理知此处指的是“承担”这一

    87、任务(即做出自己的决定)对作者而言并不容易。故选D。52.A.speeding up B.growing up C.hanging out D.holding on【解析】选B。speeding up加速;growing up长大;hanging out闲逛;holding on坚持。根据下文and developing into her own person(形成自己的人格)可知是在成长和形成自己的人格的过程中。故选B。53.A.inspiredB.envied C.admired D.calmed【解析】选A。inspired激发;envied羡慕;admired钦佩;calmed使平静。

    88、根据上文Rory Gilmore发现了她想要做的事情,以及找到了实现自己梦想的方式,可知这就是Rory Gilmore激励作者的方式。故选A。54.A.conquerB.find C.analyze D.afford【解析】选A。conquer征服;find找到;analyze分析;afford买得起。根据上文Rory Gilmore发现了她想要做的事情,以及找到了实现自己梦想的方式,及下文everything可知通过Rory的故事,作者觉得自己似乎可以征服一切。故选A。55.A.know B.conduct C.admit D.choose【解析】选D。know知道;conduct实施;ad

    89、mit承认;choose选择。根据上文No matter which college I may可知是指不管作者选择哪一所大学。故选D。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。“Theres no place like home.”This English saying has much truth in it:the best place 56.(surround)by our loved ones and with a roof over our head.And for many young adults,its t

    90、he only affordable place to stay:somewhere where they can receive first-class service 57.mum and dad.But this comes at a price!In some countries,its quite traditional for people in their late 58.(teen)and early 20s to live at home with their parents,but in other places,flying the nest to start their

    91、 own 59.(depend)life is very desirable.Without complaining,you can come and go 60.you wish.But theres been a growing trend,in the UK at least,for young people to return home to live or not to leave home at 11.According to a survey,about a quarter of young adults 61.(age)2034 live at home,and that fi

    92、gure has been growing.Many returning adult children enjoy home comforts.These include cooked meals,a full fridge and cleaning,as well as their bills being covered by what is 62.(common)called“the hotel of mum and dad”.But for the“hoteliers”,mum and dad,the survey found the average cost to them has g

    93、one up sharply,and that they are sacrificing luxuries and holidays 63.(look)after their“big kids”.With parents spending around1,886 on takeaway food,64.(buy)new furniture and upgrading their Wi-Fi for the benefit of their children,its easy for the returning children to put their feet up and make the

    94、mselves at home.Thats before they learn 65.home truth that one day it might be their own kids wholl be checking into the hotel of mum and dad!【文章大意】这是一篇说明文。对许多年轻人来说,家是唯一负担得起的地方:在这里他们可以从父母那里得到一流的服务。许多返乡的成年子女享受着家的舒适,父母却为了照顾“大孩子”不得不牺牲了奢侈品和假期。56.【解析】is surrounded。考查动词时态和语态。本句中主语与谓语动词构成被动关系,且此处描述客观事实用一般现

    95、在时,主语为place,谓语动词用单数形式。故填is surrounded。57.【解析】from。考查介词。根据短语receive from表示“收到,从接收”。故填from。58.【解析】teens。考查名词。句意:在一些国家,人们在十几岁和二十出头的时候和父母住在一起是很传统的,但在另一些地方,背井离乡开始自己独立的生活是非常可取的。根据短语in ones teens表示“在某人十几岁(13岁到19岁)”。故填teens。59.【解析】independent。考查形容词。修饰后文名词life应用形容词,且表示“独立的”形容词为independent。故填independent。60.【解

    96、析】as。考查连词。句意:毫无怨言,你可以如你希望那样来来回回。此处为方式状语从句,表示“如(像)你希望那样”应用as引导。故填as。61.【解析】aged。考查形容词。句意:一项调查显示,在20岁到34岁的年轻人中,约有四分之一的人住在家里,而且这个数字还在不断增长。结合句意此处表示“岁的”应用形容词aged,作定语。故填aged。62.【解析】commonly。考查副词。修饰后文动词called应用副词commonly,表示“一般地,通常地”。故填commonly。63.【解析】to look。考查非谓语动词。分析句子结构可知look在句中应用非谓语形式,且此处作目的状语应用不定式。故填t

    97、o look。64.【解析】buying。考查非谓语动词。分析句子结构可知buy在句中应用非谓语形式,与逻辑主语parents构成主动关系,故用现在分词。故填buying。65.【解析】a。考查冠词。truth此处表示泛指,表示“一个家庭真相”,应用不定冠词,且home为辅音音素开头的单词,故填a。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假如你是李华,原定于本周末与你的英国同学Frank一起攀登云台山。但根据最新天气预报,本周末将有一场罕见的暴风雨。请你给Frank写一封电子邮件说明情况,并建议将活动推迟一周。注意:1.词数80左右;2.可适当增加细节,以使行文连贯。Dear

    98、Frank,_Yours,Li Hua【参考范文】Dear Frank,How is it going?Im so sorry to tell you that our trip to Mount YunTai will have to be canceled this weekend,because the weather forecast says there will be a rainstorm this weekend.We never expected this would happen because rainstorms seldom visit this area at th

    99、is time of the year.But dont worry,I think we can make it next week,OK?Im not sure whether it is convenient for you.Please let me know as soon as possible.Looking forward to your early reply.Yours,Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。One spring morning many years ago,I had been prosp

    100、ecting for gold along Coho Creek.As I emerged from a forest,I froze in my tracks.No more than 20 paces away in the bog(泥塘)was a huge Alaskan timber wolf-caught in one of Trapper Georges traps.Old George had died the previous week of a heart attack,so the wolf was lucky.Confused and frightened at my

    101、approach,the wolf backed away,pulling hard on the trap chain.Then I noticed something else:It was a female,and her teats(奶头)were full of milk.Somewhere there was a den(窝)of hungry pups waiting for their mother.From her appearance,I guessed that she had been trapped only a few days.That meant her pup

    102、s were probably still alive.But I suspected that if I tried to release the wolf,she would turn aggressive and try to tear me to pieces.So I decided to search for her pups instead and began to look for incoming tracks that might lead me to her den.Fortunately,there were still a few remaining patches

    103、of snow.The tracks led a half mile through the forest,and I finally spotted the den.There wasnt a sound inside.Wolf pups are shy and cautious,and I didnt have much hope of tricking them outside.But I had to try.So I began copying the squeak(吱吱声)of a mother wolf calling her young.No response.A few mo

    104、ments later,after I tried again,four tiny pups appeared.I extended my hands,and they tentatively(试探性地)suckled at my fingers.Perhaps hunger had helped overcome their natural fear.Then,one by one,I placed them in a bag and headed back.When the mother wolf spotted me,she stood straight.Possibly picking

    105、 up the scent(气味)of her young,she let out a sorrow-stricken crying.I released the pups,and they raced to her.Within seconds,they were slurping(啜食)at her belly.注意:续写词数应为150左右。What next?I wondered._Four years later,I returned to Coho Creek._【参考范文】What next?I wondered.So tender were the pups that it wa

    106、s impossible for them to resist danger without mothers protection.Hence,I made up my mind to release her.But how?A good idea occurred to me.I went back to my truck and fetched an iron bar.Using a rock as the supporting point,I unlocked the chain and set the wolf free.Realizing my rescue,the wolf kep

    107、t still to cooperate.After gaining freedom,she howled at me with her head low,showing her gratitude.Then,the mother wolf led her pups to go forward,disappearing in the forest.Four years later,I returned to Coho Creek.The previous gold searching spot had been transformed into a natural wildlife reser

    108、ve.As I paced,the sound of my footsteps was accompanied only by the gracefully waving leaves.All of a sudden,a beautiful mid-sized pool came into my sight,with a group of wolves scattered around,licking water or lying on the grass leisurely.Noticing my approaching,the wolves gathered.I was seized by

    109、 a strong sense of horror,my palms sweating.Meanwhile,a leading wolf came forwards,howling at me with her head low.The memory crossed my mind.It was the wolf that I saved years ago.Before long,she turned back,leading her offspring to the forest.How amazing to see them again!阅读理解Professions in nutrit

    110、ion are on the rise in the United States and hospitals are not the only place looking to hire nutritionists.Nutritionists and dietitians(营养师)are finding jobs in health care,education,food service,daycare programs,corporate cafeterias,and even fast food chains.Even former First Lady Michelle Obama ha

    111、d made the importance of food literacy a major priority on a national level.Nutritionists and dietitians are not the same thing contrary to a lot of peoples knowledge.Basically a dietitian is a nutritionist who is licensed and registered by the Commission on Dietetic Registration(CDR).To become a re

    112、gistered dietitian you need to complete a 4-year bachelors degree program in a nutrition or physical science related field and 1,200 hours of supervised training through an approved internship or work-study program.There are over 250 ACEND(Accreditation Council for Education in Nutrition and Dieteti

    113、cs)-identified dietetic internship programs in the United States.Registered dietitian nutritionists are nutrition and food experts who can bridge the gap of the science of nutrition and healthy living to help individuals make distinctive and positive lifestyle changes.According to the Bureau of Labo

    114、r Statistics(BLS)of the United States,the annual salary for a registered dietician nationally was averaged at$56,170 in 2015.The animal food manufacturing industry was the top paying industry where dieticians worked and they made an average of$88,100 a year.Dietitians do a variety of different thing

    115、s in their everyday work.They provide food and nutrition plans and programs to people,patients,athletes,etc.They help their patients with weight loss and other diet related interests.Most importantly dietitians provide people with healthy eating habits and make dietary modifications to their current

    116、 diet to help prevent and treat illnesses.【文章大意】本文是一篇说明文,营养师的职业在美国越来越流行,而且收入不菲。1.What can we infer from the first paragraph?A.Hospitals are in great need of dietitians.B.Michelle Obama wanted to be a dietitian.C.Nutritionists will get a rise in the near future.D.Food nutrition has become a national

    117、concern.【解析】选D。推理判断题。根据第一段最后一句可知,米歇尔奥巴马已经把食品营养知识扫盲的重要性放在了国家层面上的优先级别。由此推知,食品营养已经成为一个国家关心的话题。故选D。2.What is Paragraph 2 mainly about?A.What a dietitian does.B.How to be a dietitian.C.Why dietitians are needed.D.Who approve the dietitian.【解析】选B。段落大意题。本段主要讲述了成为营养师需要的基本条件。故选B。3.Which of the following best

    118、 describes the professions in nutrition?A.Difficult.B.Interesting.C.Well paid.D.First rate.【解析】选C。推理判断题。根据第三段中对于营养师职业的年薪统计,可知营养师的收入还是不错的。故选C。4.Which of the following best explains the underlined part“modifications”in Paragraph 4?A.Adjustments.B.Modernization.C.Research.D.Customs.【解析】选A。词义猜测题。根据句意以及“.to their current diet”可推测,营养师给人们提供健康的饮食习惯并对人们现有的饮食进行调整,以帮助他们预防疾病。故选A。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:(新教材)2020-2021高中人教版英语选择性必修第四册课件:UNIT 5 LAUNCHING YOUR CAREER 单元素养评价 .ppt
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780418.html
    相关资源 更多
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 《课时通》2015-2016学年高一英语外研版必修4课件:MODULE 5 INTEGRATING SKILLS .ppt《课时通》2015-2016学年高一英语外研版必修4课件:MODULE 5 INTEGRATING SKILLS .ppt
  • 《讲练测&三位一体》高中英语北师大版选修八课件:UNIT22SECTIONⅠWARM-UPGLOBAL & WARMING.ppt《讲练测&三位一体》高中英语北师大版选修八课件:UNIT22SECTIONⅠWARM-UPGLOBAL & WARMING.ppt
  • 《广东》2014版英语《高考专题辅导》课件:语法填空 第2讲 提示词填空语法项目 .ppt《广东》2014版英语《高考专题辅导》课件:语法填空 第2讲 提示词填空语法项目 .ppt
  • 《同步参考》2014-2015学年高中英语必修一配套课件:MODULE 1 INTRODUCTION AND READING(外研版).ppt《同步参考》2014-2015学年高中英语必修一配套课件:MODULE 1 INTRODUCTION AND READING(外研版).ppt
  • 2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮学案:四 考察频率最高的12个主题素材 WORD版含解析.doc2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮学案:四 考察频率最高的12个主题素材 WORD版含解析.doc
  • 2023版高考英语一轮总复习 专题十四 完形填空习题.docx2023版高考英语一轮总复习 专题十四 完形填空习题.docx
  • 2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十五 书面表达.docx2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十五 书面表达.docx
  • 2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断.docx2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断.docx
  • 2023年高考英语一轮复习 专题3 不容忽视的小词 新人教版.pptx2023年高考英语一轮复习 专题3 不容忽视的小词 新人教版.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC 新人教版必修第2册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC 新人教版必修第2册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 4 NATURAL DISASTERS课件 新人教版必修第一册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 4 NATURAL DISASTERS课件 新人教版必修第一册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION 新人教版必修第2册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION 新人教版必修第2册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 TRAVELLING AROUND 新人教版必修第1册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 TRAVELLING AROUND 新人教版必修第1册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 Unit 1 Lifestyles课件 北师大版必修1.pptx2023年高考英语一轮复习 Unit 1 Lifestyles课件 北师大版必修1.pptx
  • 2022年高考英语一轮复习 Unit 4 Cyberspace 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版必修2.doc2022年高考英语一轮复习 Unit 4 Cyberspace 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版必修2.doc
  • 2022年高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration 单元主题语篇训练(二)(含解析)北师大版必修1.doc2022年高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration 单元主题语篇训练(二)(含解析)北师大版必修1.doc
  • 2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题四 语篇填空.pptx2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题四 语篇填空.pptx
  • 2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题三 完形填空.pptx2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题三 完形填空.pptx
  • 河南省2021届高三英语上学期1月期末试题汇编 短文改错专题.doc河南省2021届高三英语上学期1月期末试题汇编 短文改错专题.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1