分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 102

类型(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:评估检测(二)必修第二册 .ppt

  • 上传人:a****
  • 文档编号:780579
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:PPT
  • 页数:102
  • 大小:359KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新教材2022版英语人教版一轮复习作业课件:评估检测二必修第二册 新教材 2022 英语 人教版 一轮 复习 作业 课件 评估 检测 必修 第二
    资源描述:

    1、阶段评估检测(二)(必修第二册)(120分钟 150分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W:Thousands of young people participate in this world-class competition per year.M:Yes,they represent their country to come here in the hope

    2、 of winning honor for their country.Most of them have received intensive training for some time.1.Why do people take part in the world-class match every year?A.To receive intensive training.B.To repay their country.C.To get glory for their country.答案:CText 2W:There was a merry smile on the cute litt

    3、le girls face,and she walked lightly down the stairs like dancing.M:She got a beloved skirt.Which girl doesnt like new clothes?2.What do we know about the little girl?A.She was dancing.B.She was in high spirits.C.She was buying a skirt.答案:BText 3W:We felt very hungry last night.Thus,we just had a ta

    4、keaway at midnight.M:What?Didnt you say that you wanted to lose weight?3.What did the woman do last night?A.She had weight-loss pills.B.She ordered a takeout.C.She felt very angry.答案:BText 4W:When people mention Australia,they usually have images of kangaroos in their minds.M:This is indeed the case

    5、.After all,kangaroos are unique to Australia.As one of Australias symbols,kangaroos have been the locals pride.4.Why are Australians proud of kangaroos?A.They live only in Australia.B.Their images are beautiful.C.They are Australias only symbol.答案:AText 5W:The Internet speed in the office was really

    6、 bad.I spent a lot of time and eventually downloaded the file.M:Maybe we should look for a person to see where the problem lies.5.What will they find a person to do?A.To check the office.B.To download the file.C.To handle the Internet problem.答案:C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题

    7、中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6M:Hello,this is John speaking.W:Hi,John.This is Linda.We will have a lunch meeting tomorrow at 12:00 pm in the conference room.I just sent the menu to your mailbox,please check it and let me know you

    8、r choice as soon as possible.Thanks.M:All right!Thanks for letting me know,Linda,I am out for a meeting with clients.I will reply to you as soon as possible.W:OK.Thanks.6.Whats the relationship between the two persons?A.Colleagues.B.Friends.C.Relatives.答案:A7.Why is the man not working in the office?

    9、A.He is on vacation.B.He asked for a leave.C.He went to meet clients.答案:C听第7段材料,回答第8、9题。Text 7W:Happy birthday,Jimmy.Are you ready for the next present?M:You mean therere more besides the watch?W:Come with us.Its in the car.Now,here we are.Youve been talking about this for months.M:Oh,its a new comp

    10、uter.Its just what I want.Im so happy about it.Thank you so much,Mum and Dad.8.What is the second gift for Jimmy?A.A car.B.A watch.C.A computer.答案:C9.Why does Jimmy feel happy?A.He lives with his parents.B.Hes got what he dreams of.C.Hes received lots of presents.答案:B听第8段材料,回答第10至12题。Text 8W:Excuse

    11、me,sir?M:Can I help you?W:My name is Jane Smith.Im a designer,looking for a job.M:See my secretary.She will set you up with the test.W:When?M:Next month.W:I cant wait that long.M:Excuse me?W:I cant wait a month.I need something sooner.M:Im sorry.10.What is the relationship between the speakers?A.The

    12、y are friends.B.They are strangers to each other.C.They are husband and wife.答案:B11.Why does the woman come to talk with the man?A.To get a job.B.To take a test.C.To see the secretary.答案:A12.What does the man mean by saying sorry?A.He cant hear the woman clearly.B.He doesnt need a designer.C.He cant

    13、 help the woman.答案:C听第9段材料,回答第13至16题。Text 9W:Good morning.May I help you?M:Yes.I want a hat.W:Let me show you these hats.M:Excuse me.Im a reporter.I want to ask some questions.W:A reporter!M:Im writing a story about Western clothing.W:Thats right.Do you wear Western clothing?M:Sometimes.Its good cas

    14、ual clothing.I want a Western hat.W:Do you like this one?M:I have a large head.W:This is a large hat.M:Let me try it.W:Do you like it?M:No,I dontMy face is very round.I dont like the hat.W:Try this one.M:My head looks very big.W:You look tall.13.What does the man do?A.He is a reporter.B.He is a work

    15、er.C.He is a teacher.答案:A14.Why did he ask the questions?A.To save money.B.To write a story.C.To buy a hat.答案:B15.Whats his opinion about Western clothing?A.Very attractive.B.Quite formal.C.Very casual.答案:C16.Why didnt he like the first hat?A.His face is very round.B.He looks short.C.His head looks

    16、very big.答案:A听第10段材料,回答第17至20题。Text 10M:Good afternoon,everybody and welcome to this class on English words.I hope that all of you can hear me.If not,please let me know.I am Prof.John Morris.Ill be your teacher for the next 13 weeks.As you can probably tell,this is one of the popular and crowded cla

    17、sses.Indeed,every time these courses are offered,this room is very full.Why is that?Well,in order to use the English language,its very important to have at least a basic understanding of how words are formed.Justto mention one figure,and there are many.There are about one million words in English.If

    18、 you are an English learner,you might wonder how you can possibly remember all of these words.Well,for one thing you dont have to.No native speaker exists who knows all of the words in the English language.Besides,there are shortcuts.Shortcuts?Yes,for example,if you know how words are formed by usin

    19、g parts of words from other languages,such as Greek and French,youll understand a good number of English words when you first come across them.Let me put it this way.Knowing the rules will help you to master a large number of words.This is probably the No.1 reason why this class is so popular.17.Whe

    20、re can you most probably hear this talk?A.In a class of the English language.B.In a class of the Greek language.C.In a class of the French language.答案:A18.How long does the class last?A.11 weeks.B.13 weeks.C.15 weeks.答案:B19.What is“the shortcut”to learning words according to the speaker?A.Taking mor

    21、e courses.B.Reading basic words aloud.C.Learning how words are formed.答案:C20.Why is the class popular?A.It is not offered each term.B.Its taught by Professor Morris.C.It helps to master some useful rules.答案:C第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2021德州模拟)Cruis

    22、e(巡航)lines worldwide suspended sailings March 13 because of the spread of the coronavirus pandemic.Now companies such as Carnival and Disney are pushing out their return dates and canceling more trips meaning passengers can receive full refunds for the price of their trips.Those who want to take the

    23、ir chances and postponeeven though theres no firm date when this pandemic will endcan choose to receive a credit for a future cruise.Just remember:If you choose a credit,you have given up your refund.Cruise companies want you to stick with them,and are offering extra perks(津贴)and credits to keep you

    24、 on board.Carnival CruisesOn Wednesday,Carnival Cruises announced it would suspend Alaska sailings through June 30 and scrap all San Francisco cruises for the rest of the year.Typical five-day cruises along the California coast called at Catalina Island and Ensenada,Mexico,before returning to the Ba

    25、y Area.The company also canceled cruises aboard Carnival Radiance(an upgrade of the Carnival Victory)through Nov.1,and Carnival Legend,through Oct.30.Carnival Legend typically sails from Seattle to Alaska in summer months.Passengers whose trips have been canceled may opt for a refund or a future cru

    26、ise credit.Disney Cruise LineDisney Cruise Line on Monday extended its suspension for sailings departing in April.Passengers who had tickets on any of its four ships through April 28 may receive a refund or a cruise credit for a trip within 15 months of their original departure date,according to the

    27、 companys website.Disney also warned passengers about sailings aboard the Disney Wonder that are scheduled to resume April 29.The itinerary(行程)calls for a stop in Vancouver,Canada,but Canada has closed its ports at least through July 1.【文章大意】本文是一篇应用文。文章介绍了许多邮轮因新冠肺炎疫情被取消后,乘客如何获得退款或信用额度。21.What can th

    28、e passengers select if they want to cruise later?A.Refunds.B.Credits.C.Perks.D.Chances.【解析】选B。细节理解题。根据第二段中Those who want to take.a credit for a future cruise.可知那些想以后进行游轮之旅的人可以选择获得积分。22.What do we know about Carnival Cruises?A.Carnival Legend typically sails from Seattle to Alaska in winter months.B.

    29、Passengers whose trips have been canceled only choose a future cruise credit.C.Carnival Radiance is canceled through Oct.30.D.San Francisco cruises will be canceled for the rest of the year.【解析】选 D。细节理解题。根据第三段第一句On Wednesday,Carnival Cruises announced it.and scrap all San Francisco cruises for the r

    30、est of the year.可知,嘉年华邮轮公司宣布,将在6月30日前暂停阿拉斯加航线,并在今年剩余时间内取消所有旧金山邮轮。由此可知,今年剩余时间的旧金山游轮将被取消。23.What may happen if you had tickets on any of the ships of Disney Cruise Line?A.You will receive refunds before April 28.B.Your trip will be delayed till June.C.You will receive a cruise credit for a trip.D.You

    31、will receive refunds on April 29.【解析】选C。细节理解题。根据倒数第二段中Passengers who had tickets on any of its four ships through.of their original departure date,according to the companys website.可知根据该公司网站显示,在4月28日之前持有该公司四艘船中的任何一艘船票的乘客,可以在原出发日期的15个月内获得退款或邮轮积分。由此可知,如果你有迪士尼游轮的船票,你将会得到邮轮积分。B“The moment before they ca

    32、lled my name,I was really nervous because the other finalists presentations are really good and I thought they would win,”Kara Fan,14,who has won Americas Top Young Scientist,told Yahoo Finance.“When they announced my name,I was really surprised actually.”To win that claim,Fans nano-particle liquid

    33、bandage had to surpass the experiments of hundreds of fifth to eighth graders as well as nine other finalists.Fan started developing her liquid bandage in April 2019 to fight the overuse of antibiotics(抗生素).According to the CDC,roughly 2 million people every year suffer a bacterial infection in the

    34、U.S.and about 23,000 passed away as a result.If left alone,a UN study reported,drug-resistant diseases or the“superbug”could lead to 10 million deaths across the globe by 2050.When Fans sprayable bandage dries on a persons skin,it creates a thin layer that protects the wounded area while breaking th

    35、e cell wall and killing the bacteria on the skin.After experimenting with copper nitrate(硝酸铜)to fight bacteria,switching to the silver nitrate ended up being the major catalyst(催化剂)to seeing results for her award-winning project.“Thousands of years ago,ancient people would use copper and silver to e

    36、at with and they would drink water from like copper bowls to kill bacteria,”Fan explained.“I found out that it didnt work.So I used nano silver.”Sir Alexander Flemings discovery of penicillina type of antibioticis Fans favorite scientific discovery.That said she doesnt think humans should rely too h

    37、eavily on penicillin.Following her years at Westview High School,Fan hopes to continue her biology track at Stanford University.Along with the$25,000 cash prize she won on October 29,becoming Americas Top Young Scientist may help get the private universitys attention.【文章大意】本文是一篇记叙文,讲述了获得美国最佳青年科学家奖的卡

    38、拉范发明液体绷带的故事。24.How did Kara Fan feel about her winning the prize?A.Confident.B.Regretful.C.Proud.D.Unexpected.【解析】选D。细节理解题。根据第一段中的“When they announced my name,I was really surprised actually.”卡拉范说:“当他们宣布我的名字时,我真的很惊讶”,由此可知,卡拉范对自己的获奖感到很意外。25.For what purpose did Fan develop her liquid bandage?A.To fig

    39、ht overuse of antibiotics.B.To enter a national contest.C.To reduce deaths from injuries.D.To get into a good university.【解析】选A。细节理解题。根据第二段中的“Fan started developing her liquid bandage in April 2019 to fight the overuse of antibiotics”可知,卡拉范于2019年4月开始发明液体绷带,以对抗抗生素的过度使用,故A项正确。26.Which of the following

    40、 does Fan use to kill bacteria?A.Copper nitrate.B.Copper.C.Silver.D.Nano silver.【解析】选D。细节理解题。根据倒数第三段“Thousands of years ago,ancient people would use copper and silver to eat with and they would drink water from like copper bowls to kill bacteria,”Fan explained.“I found out that it didnt work.So I us

    41、ed nano silver.”可知,范解释说:“几千年前,古代人会用铜碗和银碗吃饭,他们会喝铜碗里的水来杀灭细菌。但我发现这不起作用,所以我用了纳米银(来杀菌)。”27.What might be Fans opinion about penicillin?A.Addictive.B.Valuable.C.Useless.D.Irreplaceable.【解析】选B。推理判断题。根据倒数第二段中的“Sir Alexander Flemings discovery of penicillina type of antibioticis Fans favorite scientific disc

    42、overy.”可知,亚历山大弗莱明发现的青霉素是范最喜欢的科学发现,由此可知,范认为青霉素是有价值的。C(2021临沂模拟)It is with mixed emotions that I went to the young criminal center every few months to give vaccinations(接种疫苗).On the one hand,I feel lucky to be able to provide a service that may have a positive health effect on the residents.But,on the

    43、 other hand,I feel a sense of sadness and disappointment as I see the prisoners being escorted(押送)by guards to the nursing unit.My last visit was very memorable.For some reason,there was a lightness in the air.More than ever before,I felt a lightness as I spoke with each person.We shared stories and

    44、 smiles and fears.Even the toughest prisoners seemed to be surrounded by light.As a mother,I saw them as not only youth,being punished for crimes,but also as children who have the potential to change for the better.Most of them wanted to talk longer!They were reaching out to us!It felt right.There w

    45、as one more prisoner.He was limited to a different unit in a lonely cell.We were asked if we were okay going down there.We said that we were.Two guards escorted us down and when we entered the area,instant tears welled up in my eyes.The area was sad.These guards didnt smile.We entered the cell and h

    46、ad to make do with what was there.We were done but I didnt want to leave.I gave the 17-year-old a gentle touch and smile as I explained what to do regarding the side effects.At first,there was no response,so I just looked down at his bare feet and then to my supplies.I thought that I had better pack

    47、 up.Suddenly,he looked up at me and smiled before he said“Thanks”and then he gave me a thumbs-up.I smiled back and said,“Youre welcome.Take care of yourself.”It was wonderful to receive a kind response from someone who was in such a harsh place.As we walked back to the main entrance,we didnt speak.W

    48、here there can be a smile,there is hope.Sometimes smiles can be very powerful.【文章大意】本篇是一篇记叙文,讲述了作者到青年犯罪中心为这些年轻的罪犯打疫苗的经历。28.What can we know about the young in the young criminal center?A.They received regular medical service.B.They were treated unfairly.C.They stayed in bad conditions.D.They were fo

    49、rced to take treatment.【解析】选A。推理判断题。根据第一段中的“It is with mixed emotions that I went to the young criminal center every few months to give vaccinations.”可知,作者每隔几个月就会去给这些年轻的罪犯接种疫苗,这说明这些年轻人接受了定期的医疗服务。29.What was special about the center the last time the author went there?A.She was asked to share stories

    50、.B.Every prisoner was kind to her.C.The young people talked freely.D.She sensed a relaxing atmosphere.【解析】选D。细节理解题。根据第二段中的“For some reason,there was a lightness in the air.”可知,作者最后一次去犯罪中心,她感受到了一种轻松的氛围。30.What did the young man think of the author?A.He disliked her for her sympathy.B.He really apprec

    51、iated her kindness.C.He thought she would change his life.D.He thought she was just an ordinary doctor.【解析】选B。推理判断题。根据第四段中的“.smiled before he said Thanks and then he gave me a thumbs-up.”可知,他微笑着向作者道谢并对作者竖起了大拇指,由此可知,这位年轻人对作者的善意很感激。31.What impressed the author most in this story?A.The young mans smile

    52、.B.The medical care for prisoners.C.The punishment to the prisoners.D.The difference between the young man and others.【解析】选A。推理判断题。根据最后一段最后一句“Sometimes smiles can be very powerful.”可知,作者对这位年轻人的微笑印象最为深刻。【知识拓展】涉及观点态度的推理判断题难度较大,文章一般不会直接表明人物的态度,需要我们根据人物的语言、表情或动作来揣摩其态度,例如本篇第30题,根据第四段中的“.smiled before he

    53、said“Thanks”and then he gave me a thumbs-up.”可知,他微笑着感谢作者并向作者竖起了大拇指,由此可知,这位年轻人对作者的善意很感激。D(2021临沂模拟)Every new parent knows that rocking can calm that uneasy baby when its time to take a nap.But the benefits of gentle movement may go beyond the baby stage.Because two new studies show that rocking also

    54、helps grown-ups,both human and mouse,get a good nights sleep.What should be no surprise is that movement can calm someone.Think of how many times youve fallen asleep on a train.But can motion really cause a nap,and make for a deeper sleep?To find out,researchers invited 18 healthy volunteers for a s

    55、leepover.“So they came to the lab and slept one time on the motionless,normal bed.And one night where they got rocked.”said Aurore Perrault,a sleep researcher at the University of Geneva in Switzerland.“And what we find is that when compared to a motionless night,a whole night of rocking sleep has a

    56、 beneficial effect not only on sleep beginning but also on sleep continuity.”Subjects who were rocked also did better on a memory test the next morning than the stiller sleepers.In the second study,Kompotis,a student at the University of Lausanne,rocked a rack of mice.Whether rocking affects sleep i

    57、n other species was never before discussed.So the main questions for our study were whether rocking affects sleep in mice and what is the possible system?Kompotis placed the mouse cages on a platform that moved from side to side.Though mice were rocked four times faster than their human counterparts

    58、a frequency of one back-and-forth per second,or 1 Hertz,worked bestthe results were strikingly similar.During rocking at 1 Hertz,time spent asleep increased,and mice fell asleep twice as fast as at still condition.However,additional studies could allow the researchers to identify a new aim for treat

    59、ing sleep disorders,including insomnia(失眠).Until then,you might think about adding a little swing to your nighttime routine.【文章大意】这是一篇说明文。研究人员在测试中发现,那些被摇晃过的人比那些静止不动的人在睡眠方面更好。并且,后来的测试发现,摇晃对动物也有促进睡眠的作用。文章还介绍了这项研究的过程。32.Whats the purpose of the second study in the passage?A.To do research on the sleep

    60、system of other species.B.To discuss in which case rocking affects babys sleep.C.To see whether rocking affects sleep of other species.D.To study the influence of rocking on sleep disorders.【解析】选C。推理判断题。根据第四段中In the second study,Kompotis,a student at the University of Lausanne,rocked a rack of mice.

    61、Whether rocking affects sleep in other species was never before discussed.可知在第二项研究中,洛桑大学的学生Kompotis摇晃了一组老鼠。以前从未有人讨论过摇晃是否会影响其他物种的睡眠。由此可推知,第二项研究的目的是观察摇摆是否影响其他物种的睡眠。33.What do we know about the mice in Paragraph 5?A.Their sleeping time increased when rocked at 1 Hertz.B.Their sleep disorder including i

    62、nsomnia was treated.C.When rocked,they fell asleep twice faster than at still condition.D.When rocked,they worked faster than their human counterparts.【解析】选A。细节理解题。根据第五段中During rocking at 1 Hertz,time spent asleep increased,and mice fell asleep twice as fast as at still condition.可知在1赫兹的摇晃中,老鼠的睡眠时间增

    63、加了,老鼠入睡的速度是静止状态的两倍。由此可知,当震动频率为1赫兹时,老鼠的睡眠时间增加。34.How did the researchers carry out the experiment?A.By conducting a survey.B.By asking questions.C.By filling out questionnaires.D.By making comparisons.【解析】选D。推理判断题。根据倒数第二段中Though mice were rocked four times faster than their human counterpartsa freque

    64、ncy of one back-and-forth per second,or 1 Hertz,worked bestthe results were strikingly similar.可知尽管老鼠摇摆的速度是人类的四倍频率为每秒1次,或1赫兹,效果最好但结果却惊人地相似。由此可推知,研究人员是通过比较进行实验的。35.Whats the best title of the passage?A.Rocking Helps Grown-ups Sleep TooB.Deep Sleep Needs the Constant SwingC.Rocking Greatly Affects Dee

    65、p SleepD.Rocking Can Treat Sleep Disorders【解析】选A。主旨大意题。根据第一段中Because two new studies show that rocking also helps grown-ups,both human and mouse,get a good nights sleep.结合文章主要内容可知研究人员在测试中发现,那些被摇晃过的人比那些静止不动的人在睡眠方面更好。并且,后来的测试发现,摇晃对动物也有促进睡眠的作用。文章还介绍了这项研究的过程。【知识拓展】标题归纳题属于深层理解题,它要求考生在通读全文的基础上,认真分析主人公的特定心

    66、态、文章大意及作者的写作意图。在此基础上,还应做到概括性、针对性、醒目性的有机结合。概括性原则:要求标题应在最大程度上覆盖全文,囊括文章的主要内容,体现文章的主题要旨。从全局的角度归纳概括出文章的标题。要防止本末倒置,主次不分,以点代面,以偏概全。针对性原则:针对性原则是对标题外延的一种界定。即标题的外延既不能太大也不能太小,要量体裁衣,大小适度。醒目性原则:标题是文章的点睛之笔,是文章的灵魂和门面。标题的好坏往往影响文章的可读性。读者往往从标题上决定文章的阅读取舍,故标题往往比较醒目,甚至比较离奇,目的是吸引读者的注意力,唤起读者阅读文章的兴趣。如第35小题,根据第一段中Because tw

    67、o new studies show that rocking also helps grown-ups,both human and mouse,get a good nights sleep.可知因为两项新的研究表明,摇摆也有助于成年人,包括人类和老鼠,获得一个良好的睡眠。结合文章主要内容可知研究人员在测试中发现,那些被摇晃过的人比那些静止不动的人在睡眠方面更好。并且,后来的测试发现,摇晃对动物也有促进睡眠的作用。文章还介绍了这项研究的过程。故A选项“摇摆也有助于成年人的睡眠”符合文章标题。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)(2021济南模拟)阅读下面短文,从短文后的选项中

    68、选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。When planning for a new job,many people will go through a job interview.36Fear of the unknown,fear of public rejection and fear of personal criticism all come together in one meeting.So how should you prepare for a job interview?Its often a combination of careful research,p

    69、sychology and an ability to think on your feet.One way is to do a great deal of research,like finding the requirements of the job,the companys product lines,the industrys standard salary for the position,the interviewer,etc.When doing research,dont forget to learn about whether you have unique quali

    70、fications for the position.37Thus,prepare your unique aspects which will make you stand out among interviewees ahead of time.38Do you express your ideas clearly?Do you actively listen to others?How you perform in the interview will leave a deep impression on the interviewers.Some job seekers prepare

    71、 for a job interview by conducting their own mock(模拟的)interviews.A trusted friend or even a professional job coach can act as an interviewer,asking many of the same questions a real interviewer might ask.In view of your performance,these people may be able to point out your trouble spots.39Therere a

    72、lso numerous resources job seekers can use to prepare for a job interview.40Many cities also have programs helping first-time workers find jobs.They may offer classes on how to prepare for a job interview or provide job coaches who can conduct mock interviews.A.You should consider how to be qualifie

    73、d.B.Self-help books may be available at public libraries.C.Another way is to work on your outward appearance.D.It can be one of the most stressful events in a persons life.E.Then,you can improve yourself by overcoming your weaknesses.F.Observing how you communicate with others is equally important.G

    74、.An interviewers job is to recommend the best qualified applicants.【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了几种准备面试的方法。36.【解析】选D。此空设于段中,与上文存在指代关系。该项中的It指代上文的job interview。37.【解析】选 G。此空设于段中,与上文存在因果关系。该项解释了为什么要了解自己是否具备与某个职位相关的特殊资质。38.【解析】选F。此空设于段首,是本段的主题句。本段后面内容express your ideas clearly及actively listen to others都是对该主题句的具体

    75、阐释。39.【解析】选E。此空设于段尾,与上文存在顺承关系。模拟面试中,其他人可能会指出你的缺点,然后,你就能克服自己的缺点,提升自己。40.【解析】选 B。此空设于段中,与下文存在并列关系。该项与下文都属于帮助人们准备面试的资源。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。(2021临沂模拟)Two miles back down the road I smelled the freshly brewed coffee.I could almost 41the hot co

    76、ffee,as I pulled into the lot.I wondered why it wasnt packed.It was still 42.So,I waited.In the wait,I noticed there were only two cars43,and in front of me was a stalled(失速的)car.I had 44minutes to arrive where I worked.Unexpectedly,a45hurried out of a car toward me.She was in tears.46the stranger a

    77、sked me to drive around her car.My 47went wild.So far,I had a perfect attendance48.The baseball parking lot would be filled by the time I would arrive.Even worse,I could 49my boss in the elevator.50,I felt impressed to help the lady.I felt a little unsure,51I asked her if she would like me to pray f

    78、or her car to start.She quickly 52.Soon afterwards,she began to weep with joy and then speak with a new confidence.She bravely 53and asked the on-lookers to help push the car out of the drive-through line.Before54,I pushed a check into her purse,to help with the much-needed car repairs.Later that da

    79、y she called to 55me for everything.She was filled with excitement.Hopefully my desire for coffee will direct me every morning.【文章大意】本文是一篇记叙文。讲述了作者上班途中遭遇堵车,因为一辆车的缘故差点导致作者迟到,但是在那时,作者主动伸出援手,帮助那位车主摆脱了困境。41.A.cookB.tasteC.sellD.deliver【解析】选B。根据后文the hot coffee可知是指尝到热咖啡的味道。42.A.noisyB.windy C.earlyD.stor

    80、my【解析】选C。结合后文So,I waited可知作者耐心等待着,说明离上班时间还早。43.A.on exhibition B.on sale C.in fear D.in line【解析】选D。结合上文I noticed there were only two cars可知只有两辆车在排队。44.A.onlyB.still C.much D.also【解析】选A。结合后文minutes to arrive where I worked可知作者只有(only)几分钟的时间到达工作的地方。45.A.touristB.stranger C.doctor D.dancer【解析】选B。作者和这位女

    81、士并不认识,所以是陌生人。后文the stranger asked me to drive around her car也是提示。46.A.Surprisingly B.Normally C.Gradually D.Apologetically【解析】选D。结合后文stranger asked me to drive around her car可知这位女士对于自己让作者掉头而向作者道歉。47.A.pulsesB.thoughts C.dreams D.requirements【解析】选B。结合后文作者想到了可能会迟到、在电梯遇到老板等种种情况,可知作者此时思想一片混乱。48.A.gestur

    82、e B.rewardC.recordD.salary【解析】选C。结合上文I had a perfect attendance可知是指出勤纪录。49.A.treat B.praiseC.threaten D.meet【解析】选D。根据后文my boss in the elevator可知作者可能会在电梯里遇见老板。50.A.Basically B.Gratefully C.However D.Suddenly【解析】选D。本来作者想到了迟到的种种糟糕后果,结果突然(Suddenly)对帮助那位女士感到很感动。51.A.and B.so C.but D.because【解析】选C。句意:我感到有

    83、点不确定,但我问她是否愿意让我把她的车发动起来。结合上下文语境可知为转折关系,应用连词but。52.A.spedB.agreed C.wept D.joined【解析】选B。根据上文I asked her if she would like me to pray for her car to start可知作者问女士愿不愿意让作者来发动她的车,结合后文she began to weep with joy可知女士同意了作者的建议。53.A.turnedB.bent C.liedD.rose【解析】选A。根据后文and asked the on-lookers to help可知女士转过身,让旁观

    84、的人帮忙把车推出免下车通道。54.A.checkingB.leaving C.sighingD.focusing【解析】选B。根据上文可知,这位女士的问题解决了,所以作者要离开了,而在离开之前,作者把一张支票塞进她的钱包,帮她修理急需的汽车。55.A.blameB.punish C.thank D.mistake【解析】选C。结合上文内容可知作者帮助了这位女士,对方打开电话是为了感谢作者。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。China on Monday released a list of recommended c

    85、andidates for highest state honors,and invited public opinions about it,according to a working committee on the Party and state medals and honorary titles.Zhong Nanshan,a famous infectious disease expert,has been nominated for a highly prestigious honor for his outstanding contribution to 56._(fight

    86、)the COVID-19 epidemic in China,according to a notice 57._(release)on Monday by a working committee on Party and State medals and honorary titles.The committee recommended Zhong 58._(receive)the Medal of the Republic this year.Zhong is a member of the Chinese Academy of Engineering and director of t

    87、he National Clinical Research Center for Respiratory Disease.Zhang Boli,Zhang Dingyu and Chen Wei,all of 59._ played an important role in the fight 60._ COVID-19,were shortlisted for 61._(nation)honorary titles,it added.Zhang Boli,an academician with the Chinese Academy of Engineering,has been devot

    88、ed to the study of traditional Chinese medicine(TCM).He 62._(lead)the formulation of the TCM treatment protocol for COVID-19 patients and offered guidance on TCM treatment for COVID-19 patients.Zhang Dingyu,head of Jinyintan Hospital,one of the 63._(designate)hospitals for COVID-19 patients in Wuhan

    89、,has been leading the treatment of COVID-19 patients in the city once hard hit by the epidemic,the working committee said.Chen Wei,64._ researcher with the Institute of Military Medicine under the Academy of Military Sciences,has earned major 65._(achieve)in basic research and development of vaccine

    90、s and drugs against COVID-19.【文章大意】这是一篇新闻报道。主要讲述了党和国家功勋荣誉表彰工作委员会办公室发布关于“共和国勋章”和国家荣誉称号建议人选的公示,就该名单征求公众意见。56.【解析】fighting。考查动词-ing形式。contribution后面的to是介词,用动词-ing形式作宾语。57.【解析】released。考查过去分词。release和notice之间为动宾关系,用过去分词作定语。58.【解析】to receive。考查动词不定式。recommend sb.to do sth.推荐某人做某事。59.【解析】whom。考查定语从句。all o

    91、f whom引导定语从句。60.【解析】against。考查介词。a fight against.对的斗争,名词fight后跟介词against表对象。61.【解析】national。考查词性转换。根据第一段可知,这是国家荣誉称号的授予,用形容词作定语。62.【解析】led。考查动词时态。根据本句中的and offered,可知用一般过去时。63.【解析】designated。考查非谓语动词。修饰名词hospitals,用过去分词作定语,designate和hospitals为动宾关系,表示“被指定的”。64.【解析】a。考查冠词。说明Chen Wei的身份,用不定冠词a。65.【解析】ach

    92、ievements。考查词性转换。作谓语动词has earned的宾语,用名词。根据后面的定语可知,此处表示不止一个成就,用名词复数。【知识拓展】1.动词或动词词组后面用动名词作宾语enjoy;finish;avoid;be fond of;give up;look forward to;get down to;devote.to.;be used to(习惯);spend.(in)doing sth.;object to。2.mean doing sth.意味着做某事,mean to do sth.打算做某事;regret doing sth.后悔曾经做过某事,regret to do st

    93、h.遗憾地去做某事;try doing sth.尝试做某事,try to do sth.努力去做某事;forget doing sth.忘记曾做过某事,forget to do sth.忘记要去做某事;remember doing sth.记得曾经做过某事,remember to do sth.记得要去做某事。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)学校发现最近经常有学生违反学校规定,通过手机APP订购外卖。假定你是新华中学学生会主席李华,请你代表学生会用英语拟一份书面通知。内容包括:1.重申学校规定;2.陈述发布规定的原因;3.呼吁同学们自觉遵守学校规定。注意:词数80左右。

    94、参考词汇:规定restriction,违反violateNotice_The Student Union【参考范文】NoticeRecently,some students have been found to order take-out through cell phone Apps,which obviously violates the school restrictions.Here the Student Union is restating that ordering take-out online during school time is strictly prohibite

    95、d in our school.Rules are necessary.As we all know,food safety has always been a big concern to us all.And this violation has undoubtedly double this concern.Besides,problems caused by ordering take-out online has created a big challenge to the school management.So here we appeal to all the students

    96、 to improve the awareness of respecting our school restrictions and stop this violation now!The Student Union第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。An anonymous(匿名的)persons rude note was sent to a struggling neighbor.Prior to receiving the unpleasant letter last month,Randa Ragland and her f

    97、amily had been facing a variety of tough challenges.Her husband had lost his job;she had been diagnosed with some health issues;but worst of all,her 3-year-old son Jaxen had been diagnosed with stage IV neuroblastoma just before his birthday.Jaxen had already suffered seven surgeries and been hospit

    98、alized more than 20 times.Being a desperate Mom,Ms Ragland had to care for her little one attentively and tried to get in contact with the“best doctor in the world for this condition”.She and her husband travelled all the way state after state to give her little one a fighting chance.Exhausted and w

    99、orn out,she found the sparkle(火花)of the hope for lighting the messy situation was to go out.On top of all of this,she opened her mailbox in Pinson,Alabama,to find an unaddressed note from a neighbor criticizing her for the state of her lawn.The note said that since her yard had fallen into disrepair

    100、,its appearance was“affecting the resale value”of their homes and that Ragland needed to“do better”.At first,she felt a little angry.But so much had been going on with her and her family.She just didnt have the energy to be more negative.She posted a photo of the note on Facebook as a means of encou

    101、raging her friends to have patience with their own neighbors because we never know what hardships someone might be going through.注意:续写词数应为150左右。Unexpectedly,her post was shared by dozens of people._Ms Ragland had never met any of these people before in her life._【参考范文】Unexpectedly,her post was share

    102、d by dozens of people.It spread throughout the community.The very next day,team of lawn care service members showed up to take care of her grass;dozens of volunteers showed up with tools to clear away the rubbish;and people brought groceries from the store,while others tidied up the house.All of the

    103、se volunteers joined together to form a group dedicated to helping the Ragland family.Ms Ragland had never met any of these people before in her life.The compassion of the volunteers had an enormous impact to relieve her struggles.No one had imagined that the note to the struggling neighbor later sparked an outpouring of kindness from across the community and the country.Needless to say,Ms Ragland was filled with so much gratitude and her life was actually lit up by the note.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:(新教材)2022版英语人教版一轮复习作业课件:评估检测(二)必修第二册 .ppt
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-780579.html
    相关资源 更多
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 《课时通》2015-2016学年高一英语外研版必修4课件:MODULE 5 INTEGRATING SKILLS .ppt《课时通》2015-2016学年高一英语外研版必修4课件:MODULE 5 INTEGRATING SKILLS .ppt
  • 《讲练测&三位一体》高中英语北师大版选修八课件:UNIT22SECTIONⅠWARM-UPGLOBAL & WARMING.ppt《讲练测&三位一体》高中英语北师大版选修八课件:UNIT22SECTIONⅠWARM-UPGLOBAL & WARMING.ppt
  • 《广东》2014版英语《高考专题辅导》课件:语法填空 第2讲 提示词填空语法项目 .ppt《广东》2014版英语《高考专题辅导》课件:语法填空 第2讲 提示词填空语法项目 .ppt
  • 《同步参考》2014-2015学年高中英语必修一配套课件:MODULE 1 INTRODUCTION AND READING(外研版).ppt《同步参考》2014-2015学年高中英语必修一配套课件:MODULE 1 INTRODUCTION AND READING(外研版).ppt
  • 2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮学案:四 考察频率最高的12个主题素材 WORD版含解析.doc2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮学案:四 考察频率最高的12个主题素材 WORD版含解析.doc
  • 2023版高考英语一轮总复习 专题十四 完形填空习题.docx2023版高考英语一轮总复习 专题十四 完形填空习题.docx
  • 2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十五 书面表达.docx2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十五 书面表达.docx
  • 2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断.docx2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断.docx
  • 2023年高考英语一轮复习 专题3 不容忽视的小词 新人教版.pptx2023年高考英语一轮复习 专题3 不容忽视的小词 新人教版.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC 新人教版必修第2册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 5 MUSIC 新人教版必修第2册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 4 NATURAL DISASTERS课件 新人教版必修第一册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 4 NATURAL DISASTERS课件 新人教版必修第一册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION 新人教版必修第2册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 WILDLIFE PROTECTION 新人教版必修第2册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 TRAVELLING AROUND 新人教版必修第1册.pptx2023年高考英语一轮复习 UNIT 2 TRAVELLING AROUND 新人教版必修第1册.pptx
  • 2023年高考英语一轮复习 Unit 1 Lifestyles课件 北师大版必修1.pptx2023年高考英语一轮复习 Unit 1 Lifestyles课件 北师大版必修1.pptx
  • 2022年高考英语一轮复习 Unit 4 Cyberspace 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版必修2.doc2022年高考英语一轮复习 Unit 4 Cyberspace 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版必修2.doc
  • 2022年高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration 单元主题语篇训练(二)(含解析)北师大版必修1.doc2022年高考英语一轮复习 Unit 3 Celebration 单元主题语篇训练(二)(含解析)北师大版必修1.doc
  • 2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题四 语篇填空.pptx2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题四 语篇填空.pptx
  • 2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题三 完形填空.pptx2023届高考二轮总复习课件 英语 (适用于老高考新教材) 专题三 完形填空.pptx
  • 河南省2021届高三英语上学期1月期末试题汇编 短文改错专题.doc河南省2021届高三英语上学期1月期末试题汇编 短文改错专题.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1