Unit 4 Section B Learning About Language-2020-2021学年高二英语同步课堂帮帮帮(人教版2019选择性必修第三册).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- Unit Section Learning About Language-2020-2021学年高二英语同步课堂帮帮帮人教版2019选择性必修第三册 Language 2020 2021 学年 英语
- 资源描述:
-
1、UNIT 4 ADVERSITY AND COURAGE4.2 Learning About Language现在完成进行时一、现在完成进行时的构成(1)肯定句: Subject + have/has + been + present participle (2)否定句: Subject + have/has + not + been + present participle (3)疑问句: Have/Has +subject + been + present participle? Wh-words + have/has + subject + been + present particip
2、le? 二、现在完成进行时的用法1. 表示过去发生并持续到现在的动作现在完成进行时表示现在以前这一段时间里一直在进行的一个动作, 这个动作可能仍在进行: *How long have you been living here? 你住在这里多久了? (还在这里住着)*How many places have you been travelling to? 你去过多少地方了? (还在旅行中)*What have you been doing this morning? Ive been studying in the classroom. 你一早上都在干什么? 我一直在教室里学习。(还在学习或刚结
3、束)2. 表示现在经常性的重复*Smith has been phoning Jane every night for the last week. 上星期史密斯天天晚上给简打电话。*Weve been seeing quite a lot of each other recently. 最近我们常常见面。3. 用于得出结论现在完成进行时可以表示根据直接或间接的证据而得出结论: *His eyes are red. He has been working too hard recently. 他眼睛红了, 准是最近工作太紧张了。三、现在完成进行时与现在完成时的区别现在完成进行时强调动作在某一时
4、刻内一直在进行。到目前为止, 该动作可能刚刚结束, 也可能还在继续进行。句中常有“all + 表示时间的词语”, 如all day(一整天), all morning(一上午); for(有多久)和since(自以来)等。现在完成时表示已结束了的动作。注意: 有些动词如learn, lie(躺), live, rain, sleep, study, wait, work等本身就有持续性, 其现在完成进行时和现在完成时可以互换, 但前者更强调动作的持续性: *Ive been doing my homework. 我一直在做作业。(还在做)*Ive finished my homework. 我
5、已做完作业了。(已完成)*Weve been talking to him all morning. 我们今天一上午都在同他谈话。(可能还在谈)*Weve talked to him this morning. 我们今天上午同他谈过话。 (已谈完)在口语中, 对于lie, sit, stay, wait等动词, 用现在完成进行时更为习惯: *He has been sitting there studying all evening. 他整个晚上都坐在那儿学习。*Ive been waiting for you since morning. 我从上午一直在等你。*Weve been stayi
6、ng in a hotel since we came here. 自从到这里以后, 我们一直住在旅馆。I.用正确的时态完成句子。(1)I in Hawaii for ten years. 我在夏威夷已经生活了十年。(2)The old man cars for thirty years. 老人修车修了三十年了。(3)I it over. 我一直在考虑这件事。(4)Julia a hot girl in the library lately. 茱莉亚最近老在图书馆遇到一个辣妹。(5)I more than 30 years to say this: “Dad, I always told yo
7、u Id come back and get my degree. ”30多年来, 我一直等着说这句话: “老爸, 我一直跟你说, 我会回来拿到学位的”。(6)I e-mails this morning. 我今天上午一直在发电子邮件。II. 用现在完成进行时改写下列句子1. They began to contribute to our magazine many years ago. 2. She began to write the letter from four oclock in the afternoon. 3. We often saw each other recently.
8、 4. Where have you been? We looked for you everywhere. 5. We began to expect the news some time ago. 6. She suffered a bad cold before taking the exam. 7. Rafael did nothing wrong, but was scolded. 答案:I.(1)I have been living in Hawaii for ten years. (2)The old man has been repairing cars for thirty
9、years. (3)I have been thinking it over. (4)Julia has been meeting a hot girl in the library lately. (5)I have been waiting more than 30 years to say this: “Dad, I always told you Id come back and get my degree. ”(6)I have been sending e-mails this morning. II. 1. All these years they have been contr
10、ibuting articles to our magazine. 2. She has been writing the letter since four oclock in the afternoon. 3. We have been seeing quite a lot of each other recently. 4. Where have you been? We have been looking for you everywhere. 5.We had been expecting the news for some time. 6.She had been sufferin
11、g from a bad cold when she took the exam. 7. Rafael was scolded even though he hadnt been doing anything wrong. . 阅读理解AIn 2007, Jamie Whitmore was considered as one of the most successful athletes in America. However, everything changed during a competition that seemed like many others she had conqu
12、ered. As a professional athlete, Whitmore was used to suffering, but she never imagined the pain in her leg could be a deadly cancer. What doctors found during surgery shocked them all: Whitmore had Spindle Cell Sarcoma, a soft tissue tumor (肿瘤) that can start in the bone, and the tumor was wrapped
13、around her nerve and touching several vital organs. They couldnt cut it out fearing to burst the tumor. When she heard the diagnosis for the first time, Whitmore said, “Time stood still, I couldnt breathe. They were talking about the treatment and I started crying as I didnt want to die. ” Finally,
14、the doctors enlisted the help of several specialists to remove the tumor. Whitmore developed sepsis (败血症) from the surgery and endured a two-month recovery. When she began to feel sick again, Whitmore was sure her cancer was back. Instead, doctors gave her unexpected news: She was pregnant with twin
15、s. “That was a whole other freak-out, ” Whitmore recalled. She has never met a challenge she couldnt overcome. Today, Whitmore is a mother of two sons and cancer-free. She is competing again, and has won a gold medal in the Paralympics (残奥会), nine world titles, and has set two world records. She tra
16、vels as a motivational speaker when she doesnt spend time with her sons. Whitmore has some words of advice for others with limitations: “Never let anyone tell you what you can and cannot do. Some doctors told me I would never ride anything. And yet I rode my mountain bike 104 miles climbing from 9,
17、000 feet to 14, 000 feet. People with two good legs have fallen short of that task! You just cant give up. ”1. How did Whitmore feel when knowing about her cancer? A. Sad and scared. B. Ashamed and regretful. C. Annoyed and frightened. D. Astonished and inspired. 2. What does the underlined word “fr
18、eak-out” in Paragraph 4 refer to? A. Something interesting. B. Something demanding. C. Something unusual. D. Something meaningful. 3. Whats the purpose of Whitmores traveling as a speaker? A. To build up her character. B. To inspire those with limitations. C. To spend more time with her children. D.
19、 To earn more money in her spare time. 答案与解析:【语篇概述】本文是记叙文。文章讲述了Jamie Whitmore被认为是美国最成功的运动员之一。她曾患有致命的癌症, 但她凭借强大的意志力战胜了病魔, 后来Whitmore担任演讲者去激励那些身体有局限性的人不管面对什么样的处境都不能放弃。1. 【解析】选A。推理判断题。根据第四段中的When she heard the diagnosis for the first time, Whitmore said, “Time stood still, I couldnt breathe. . . I star
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-781814.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
