湖北省恩施州教学联盟2020-2021学年第一学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省恩施州教学联盟2020-2021学年第一学期期末考试英语试题 WORD版含解析 湖北省 恩施 教学 联盟 2020 2021 学年 一学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、恩施州教学联盟2020-2021学年第一学期期末考试试卷分值:150分 考试时长:120 分钟第I 卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。1. When will the bus leave?A At 8:00. B. At 8:15. C. At 8:30.2. What might the man be?A. A reporter. B. An athlete. C. A fisherman.3. What does the man mean?A. He h
2、as been looking forward to spring.B. He has been waiting for winter sales.C. He will clean the gloves and boots.4. Whats the matter with the woman?A. She cant reach a specialist.B. She worries about her exam.C. Something is wrong with her eyes.5. Where does this conversation most probably take place
3、?A At an airport. B. In a hospital. C. At a seaport.第二节 (共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听下面一段对话,回答第6和第7题。6. Whom is the man calling?A An account manager.B. A medical emergency center.C. An electricity service company.7. When will the engineer visit the man?A. O
4、n Wednesday morning. B. On Wednesday afternoon. C. At 2 pm this afternoon.听下面一段对话,回答第8至第10题。8. Who is Sue Walter?A. A radio hostess. B. A judge in court. C. A business manager.9. In Sues eyes, what is the best part about her job?A. Helping people.B. Getting satisfying pay.C. Having a voice in decisi
5、on-making.10. What does Sue think happiness is?A. Enjoying simple gifts. B. Sharing with others. C. Having moments of relief.听下面一段对话,回答第11至第13题。11. In what way are these climbers special?A. Theyre all disabled. B. Theyre all tall guys. C. Theyre all Africans.12. Why did they choose to conquer (征服) M
6、ount Kilimanjaro?A. To view the rare beauty. B. To set a special record. C. To prove the human spirit.13. How long did the adventure last?A. 30 days. B. 13 days. C. 5 days.听下面一段对话,回答第14至第17题。14. What is Alan doing?A. Selling all sorts of cards. B. Sorting out the rubbish. C. Tearing open the package
7、.15. Who recycles empty glass bottles?A. Lisa. B. Clive. C. Becky.16. What does Mark recycle?A. His comics (连环画). B. His old clothes. C. His metal things.17. Why do they recycle things?A. To save money. B. To protect the planet. C. To make some room.听下面一段独白,回答第18至第20题。18. Whose request is the compan
8、y responding to (回应)?A. The supervisor (管理者). B. The manager. C. The president.19. Which action will NOT be taken by the Davis Company to save energy?A. To turn off lights when leaving.B. To do office cleaning after work.C. To wear warm clothes in winter.20. The employees are encouraged to contact (
9、联络) their supervisors when _A. they have a complaint.B. their offices become too cold.C. they have energy saving suggestions.第二部分:阅读理解(共两节,满分50分)第一节:(共15小题,每小题2.5分,共37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A 、B 、C 和 D )中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ANearly all of us have a bad habit, whether we know it or not. Some people sa
10、y they want to get rid of it but dont know the proper ways. Heres some advice on how to get rid of bad habits.Make a list. Write down why you want to stop a certain behavior, how its hurting you and how to get rid of it. This will help a lot. Look at that list regularly.Join in other activities. Its
11、 wise of you to do something else when you want to stop your bad habits. If you get angry easily, for example, you can practice having a deep breath or going for a walk.Give yourself a present. Before you take action against a bad habit, decide what youll do to celebrate it if you reach your goal.Ke
12、ep off bad habits. If you are fat and want to lose weight, keep junk food out of your house. If you are a heavy smoker with coffee, turn to tea and keep away from friends who like smoking.Be patient. Bad habits develop over years, so you probably wont be able to get rid of them quickly. In fact, peo
13、ple often give up several times before being successful, so you should be patient.Find support. Dont be afraid to ask for support from friends, family or other people who have the same bad habits as you. When you talk to others, they might be able to provide advice or encouragement that you usually
14、wouldnt get from yourself.1. If you want to lose weight, you should _.A. drink more coffee.B. refuse the junk food.C. find support from friends.D. find a heavy smoker.2. Which of the following is WRONG according to the passage?A. its not easy to get rid of bad habits in a short time.B. You can write
15、 down the reasons for getting rid of bad habits.C. When talking to others, you can get what you cant get from yourself.D. When you want to stop your bad habits, dont do anything.3. From the passage you can learn _.A. how to get rid of bad habits.B. why we have some bad habits.C. what to do to have a
16、 bad habit.D. where to find some support【答案】1. B 2. D 3. A【解析】这是一篇说明文。文章作者针对如何改掉坏习惯这一问题,给出了自己的一些建议。【1题详解】细节理解题,根据Keep off bad habits部分中“If you are fat and want to lose weight,keep junk food out of your house.(如果你很胖,又想减肥,那就远离垃圾食品)”可知,如果你想减肥,你应该拒绝垃圾食品。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Be patient部分中“Bad habits develop
17、 over years, so you probably wont be able to get rid of them quickly.(坏习惯已经形成许多年了,所以你可能无法很快改掉它们)”可知A选项“短时间内改掉坏习惯是不容易的”正确;根据Make a list.部分中“Write down why you want to stop a certain behavior, how its hurting you and how to get rid of it.(写下你为什么想要停止某种行为,它是如何伤害你的,以及如何摆脱它)”可知B选项“你可以写下改掉坏习惯的理由”正确;根据Find
18、support.部分中“When you talk to others, they might be able to provide advice or encouragement that you usually wouldnt get from yourself.( 当你和别人交谈时,他们可能会给你提供建议或鼓励,而这些你通常不会从自己那里得到)”可知C选项“和别人交谈时,你可以得到你自己得不到的东西”正确;而D选项“当你想改掉坏习惯时,什么都不要做”文章没有提到。故选D。【3题详解】主旨大意题。根据第一段中“Heres some advice on how to get rid of b
19、ad habits.(这里有一些关于如何摆脱坏习惯的建议)”可知,文章主要介绍了改掉坏习惯的一些建议,也就是说,从文章中你可以了解到如何摆脱坏习惯。故选A。BTwo teenagers are lost at sea off the coast of the United States for six days on their small sailing boat. Without any food and drink, the boys drink sea water. They try slipping into the ocean to cool off, but sharks dri
20、ve them back onto the boat. At night, they use a single wet suit to keep warm.This is a real story of two American boys. Driscoll and his best friend, 18-year-old Josh Long, were found six days later and more than 100 miles from where they had set off from Sullivans Island, South Carolina, on April
21、24. The boys had lost a lot of water and were tired, but otherwise in pretty good shape.They set out fishing on a 4.3-meter sailboat on a windy day when the National Weather Service had warned small boats to stay out of the water, but they didnt care. They realized they were in trouble almost immedi
22、ately and tried to swim back to shore, pulling the boat along with them. Within hours, they were far out to sea.“We lost our fishing equipment, ” Driscoll said. “So we couldnt catch any fish. ” The boys hopes faded with each day passing. They stood on their boat every time they saw another boat, wav
23、ing and shouting, but without success. One night they were woken up by water coming into the boat. A large ship was very close to them.A coast guard boat set out to look for them. The boys got up and made some noise. This time, they were heard.“What we have is a completely surprising story of surviv
24、al thats going to be studied for years to come, ” said Richard Goerling, Longs uncle, “ I think the boys have a book to write. ”4. The two boys got lost at the sea because _.A. they were not good at boatingB. they were separated from their parents while boatingC. they went far into the sea to catch
25、fishD. they didnt take the warning from National Weather Service seriously.5. During their stay at the sea, the boys _.A. swam in the water to cool themselves off in the daytimeB. lived on the fish they caughtC. suffered cold at nightD. fought against sharks6. We can conclude from the text that _.A.
26、 the boys went to the sea to go surfingB. the boys were saved on April 30C. some boats had found the boys but refused to offer helpD. the boys were sleeping soundly when the boat passed by7. It can be inferred from the last paragraph that _.A the boys will write a bookB. childrens safety should be p
27、aid more attention toC. the boys did very well when facing dangerD. something can be learned from the boys experience【答案】4. D 5. C 6. B 7. D【解析】本文是一篇记叙文。主要讲述的是两名青少年在美国海岸外的海上失踪并在小帆船上漂流了六天之后被发现,最终幸存下来的故事。【4题详解】细节理解题。根据文章第三段“They set out fishing on a 4.3-meter sailboat on a windy day when the National
28、Weather Service had warned small boats to stay out of the water, but they didnt care.”(在一个大风天,他们乘坐一艘4.3米长的帆船出发捕鱼,当时国家气象局警告小船远离水域,但他们并不在意。)可知这两个男孩迷路的原因是他们没有认真对待国家气象局的警告。故选D项。5题详解】细节理解题。根据文章第一段“They try slipping into the ocean to cool off, but sharks drive them back onto the boat. At night, they use a
29、 single wet suit to keep warm.”(他们试图滑进海里降温,但鲨鱼把他们赶回了船上。晚上,他们只穿一件潜水衣来保暖。)可知两名男孩夜间遭受寒冷。故选C项。【6题详解】推理判断题。根据文章第二段“Driscoll and his best friend, 18-year-old Josh Long, were found six days later and more than 100 miles from where they had set off from Sullivan s Island, South Carolina, on April 24”(德里斯科尔和
30、他最好的朋友、18岁的乔什朗于6天后在距离他们于4月24日从南卡罗莱纳州沙利文岛出发的地方100多英里的地方被发现。)可知男孩们在4月24日失踪,在海上漂流了六天之后被发现。男孩被发现的时间是4月30号。故选B项。【7题详解】推理判断题。根据文章最后一段“What we have is a completely surprising story of survival thats going to be studied for years to come”(我们所拥有的是一个完全令人惊讶的生存故事,它将在未来几年被研究。)可知人们可以从男孩的经历中学到一些东西。故选D项。CIn the Hol
31、lywood movie The Martian, actor Matt Damon plays an astronaut who grows food on Mars(火星)to survive alone on the red planet.After seeing the movie, Washington State University physicist Michael Allen and University of Idaho food scientist Helen Joyner decided to carry out a case study helping student
32、s figure out how to farm on Mars. In the case study, students have to imagine they are mining(采矿)on Mars and decide how to feed themselves there before starting on the journey. They get a proposal from Allen and Joyner on how to select crops and take the challenges of growing crops over long periods
33、 on Mars. Students use a scoring system to select three foods to plant on Mars.Allen found the results impressive: among 30students, “no two people have ever gotten the same answer”, he said.Human travelers to Mars will likely have to make use of resources on the planet rather than take everything t
34、hey need with them on a spaceship. This means farming their own food on another planet, one that has a very different ecosystem(生态系统)from Earths.One challenge for those who would like to live on Mars is the fact that there can be no farming tools. Like real astronauts, students taking part in the st
35、udy cannot take a lot of farming tools with them. As Joyner put it to his student astronauts, “You are starting with nothing.”Besides, students also have to deal with a very limited choice of diet. “If I had to eat a single food for the rest of my life, could I do it?” Joyner asked.But Allen believe
36、s the case study is about more than farming and eating on the Red Planet.“Im not teaching about growing food on Mars,” Allen said. “Im teaching about living with choices. Im teaching about problem solving.”8. In the case study, students have to _.A. watch the movie to know the conditions on MarsB. d
37、ecide which crop to grow on Mars with the help of the teachersC. design different types of diets on Mars for them to chooseD. understand how to farm on Mars with their favorite farming tools9. The underlined word “proposal” in the second paragraph can be replaced by _.A. explorationB. recommendation
38、C. adventureD. movement10. Michael Allen thinks that the case study _.A. increases students knowledge about farmingB. helps student know more about MarsC. develops students skills of solving problemsD. teaches students how to make proper choices11. The passage is mainly intended _.A. to describe a r
39、esearch on how to farm on MarsB. to prepare us to deal with problems on MarsC. to teach us how to survive on Mars aloneD. to introduce a Hollywood movie, The Martian【答案】8. B 9. B 10. C 11. A【解析】这是一篇说明文。短文介绍了一项关于如何在火星上种植作物的研究。【8题详解】细节理解题。由第二段“They a proposal from Allen and Joyner on how to select cro
40、ps and take the challenges of growing crops over long periods on Mars”(他们从Allen and Joyner那里得到如何选择农作物的建议,并接受在火星上长时间种植农作物的挑战。)所以在案例研究中,学生必须在老师的帮助下决定在火星上种植哪种作物。故选B项。【9题详解】词义猜测题。A. exploration解释; B. recommendation建议; C. adventure冒险;D. movement运动。根据设空处后“from Allen and Joyner on how to select crops and t
41、ake the challenges of growing crops over long periods on Mars”(从艾伦和乔伊纳那里了解如何选择作物,如何应对在火星上长时间种植作物的挑战。)根据下划线词后的修饰成分,可知从艾伦和乔伊纳那里了解如何选择作物和如何应对在火星上长时间种植作物的挑战的建议。故选B项。【10题详解】推理判断题。由最后段“Im teaching about problem solving”(我在教解决问题。)所以通过Michael Allen所说的话可以判断出,Michael Allen认为案例研究培养了学生解决问题的能力。故选C项。【11题详解】推理判断题。
42、通读全文可知,第一段以一部电影引出“ a research on how to farm on Mars”的话题,第二段说明了要在老师的帮助下,选择研究所需要种植的种子,第三段,第四段,第五段,第六段说明了这项火星种植作物所面对的有限的客观条件,第七段和第八段说明了这项研究的意义。所以判断出这篇短文的主要目的是描述一项关于如何在火星上种植作物的研究。故选A项。DEvery week in China, millions of people will sit in front of their TVs watching teenagers compete for the title Charac
43、ter Hero, which is a Chinese-style spelling bee(拼写大赛). In this challenge, young competitors must write Chinese characters by hand. To prepare for the competition, the competitors usually spend months studying dictionaries.Perhaps the shows popularity should not be a surprise. Along with gunpowder an
44、d paper, many Chinese people consider the creation of Chinese calligraphy(书法)to be one of their primary contributions to civilization. Unfortunately, all over the country, Chinese people are forgetting how to write their own language without computerized help. Software on smart phones and computers
45、allows users to type in the basic sound of the word using the Latin alphabet. The correct character is chosen from a list. The result? Its possible to recognize characters without remembering how to write them.But theres still hope for the paint brush. Chinas Education Ministry wants children to spe
46、nd more time learning how to write.In one Beijing primary school we visited, students practice calligraphy every day inside a specially decorated classroom with traditional Chinese paintings hanging on the walls. Soft music plays as a group of six-year-olds dip brush pens into black ink. They look u
47、p at the blackboard often to study their teachers examples before carefully attempting to reproduce those characters on thin rice paper. “If adults can survive without using handwriting, why bother to teach it now? ” we ask the calligraphy teacher, Shen Bin. “The ability to write characters is part
48、of Chinese tradition and culture, ” she reasons. “Students must learn now so they dont forget when they grow up. ” says the teacher.12. What can we learn about the Character Hero?A. Its open to people of all ages and all walks.B. Its the most-viewed TV programs in China.C. It aims to spread Chinese
49、culture to the world.D. It draws great public attention across the country.13. Which of the following is closest to the underlined sentence in paragraph 2?A. Every Chinese can write Chinese characters easily, especially with computers.B. Only with the help of computers can some Chinese people write
50、Chinese characters.C. Despite the help of computers, Chinese people have forgotten how to write.D. Computers are the only means to rely on to write Chinese characters for many people.14. Why are Chinese people forgetting how to write the characters?A. Chinese people dont refer to dictionaries very o
51、ften.B. Chinese people no longer use brush pens or practice calligraphy.C. Chinese people are using the Latin alphabet instead of the characters.D. Chinese people neednt write by hand as often with the help of technology.15. According to Shen Bin, being able to write characters by hand is _.A. neces
52、sary for adults to survive in ChinaB. a requirement made by the Education MinistryC. helpful to keep Chinese tradition and culture aliveD. an ability to be developed only when you are students【答案】12. D 13. B 14. D 15. C【解析】本文是一篇新闻报道。作者通过讲述汉字拼写大赛谈到了汉字拼写的现状。【12题详解】细节理解题。根据第一段“Every week in China, mill
53、ions of people will sit in front of their TVs watching teenagers compete for the title Character Hero, which is a Chinese-style spelling bee(拼写大赛). (在中国,每周都有数百万人坐在电视机前观看青少年们争夺“汉字英雄”的称号,这是一场中国式的拼写大赛。)”可知,每周都有数百万人看汉字拼写大赛,由此可知the Character Hero引起了全国公众的极大关注。故选D。【13题详解】词句猜测题。划线句子意思为“不幸的是,全国各地的中国人都在忘记没有电脑
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-344352.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(浙江专版)2021秋七年级英语上册 Unit 9 My favorite subject is science Period 3 Section A Grammar Focus课件(新版)人教新目标版.ppt
