河南省许昌市2020-2021学年高二英语下学期期末质量检测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 许昌市 2020 2021 学年 英语 学期 期末 质量 检测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省许昌市2020-2021学年高二英语下学期期末质量检测试题(含解析)注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如 需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写 在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音结束后,你将有两分件的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个
2、选项中选出量佳选项。听完每段对话后,你都有10秒仲的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话 仅读一遍。1. What is the man looking for?A. Vegetables. B. Orange juice. C. An employee.2. What is Pat wearing?A. A white hat. B. A white shirt. C. A brown shirt.3. What did the man borrow from the woman?A. Her iPhone. B. Her iPod. C. Her gym hag.4. Who wil
3、l the man call?A. His wife. B. His boss. C. A taxi.5. What happened to the woman?A. She was late for school.B. She go lost while driving.C. She couldnt find a parking spot.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选 项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完 后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话
4、或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does the woman say about puppies?A. They are free. B. They need shots. C. They eat vegetables.7. What does the boy offer to do?A. Build a house for the puppy.B. Take good care of the puppy.C. Give the puppy some his food 听第7段材料,回答第8、9题.8. Why does the man want the door
5、oiled?A. Its very old. B. Its hard to open. C. k makes too much noise9. When does the woman usually come home?A. Late at night. B. In the middle of the day. C. Early in the morning.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does the man expect for the year?A. Itll be fun. b. Itll be difficult C. Itll be easy.11. Wha
6、t does the man plan to do?A. Major in English. B. Volunteer at the zoo. C. Attend medical school.12. How often will the woman be volunteering?A. Every day. B. Every weekend. C. Three days a week.听第9段材料,回答第13至16题13 Who did the woman just med?A. A psychologist. B. Her doctor. C. One of her friends.14
7、What might be the cause of the womans sleeping problems?A. Anxiety. B. Too much work. C. He pills she takes.15 What does the man suggest?A. Exercising outdoors.B. Talking more often to others.C. Not using the computer for a while.16. When does the man usually fall asleep?A. At 8;00 p. m. B. At 9:00
8、p. m. C. At l0:00 p. m.听第10段材料,回答第17至20题。D When did the storm start?A. This morning. B. This afternoon. C. Last night.18. Who has been rescued by boat?A. People living in low areas,B. People living near the hills.C. People living near the ocean.19.How many people are withoutA. Thousands. B. Hundreds
9、 C. Several.20.What does the Weather Service suggest people do?A. Not leave their homes.B. Turn off their electricity.C. Drive carefully through water.第二部分阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AFour remarkable inventionsFor more than half a century, the Consumer Elec
10、tronics Show(CES) has been the place for companies and inventors to display their newest and coolest gadgets.Here are our picks for some of the most interesting and creative inventions.The Sweet Little Rolling RobotSamsung has released Ballie, a tennis-sized robot that can follow you around the hous
11、e, answer your questions, and entertain your pets. Since its equipped with a camera, it can keep an eye on your home while youre away. Its like a smart assistant that goes wherever you do, rolling into your bedroom to ring your wake-up alarm, rolling to the kitchen to turn on the toaster and giving
12、you the weather report as you brush your teeth.The Insoles to Pick Up Your PactAny runner knows the right shoes are key to your speed. But Nurvv insoles promise more than mere cushioning. The insoles transmit data to a coaching app, which offers information on your technique and performance. It meas
13、ures your foot strike and assesses your injury risk. The app then generates personalized workouts to set targets and help you beat your best speeds. Half marathon, here you come!The No-Studio-Needed Yoga ClassCant keep up your commitment to a yoga studio membership? The Yoganotch personal yoga assis
14、tant lets you drop into a virtual class any time you want. Follow along with a set series while 3-D sensors tell you whether you need to straighten your legs a bit more. The idea it that it improves your form while reducing the risk of injury.The Dau-Enhanced GrillWhile working by sight, smell and f
15、eel, a chef may appreciate Webers new Smart Grilling Hub. It can monitor your pork and turkey while an app gives advice about cooking technique and safe temperatures.1. What can the Sweet Little Rolling Robot do?A. Feed your pets.B. Hay tennis with you.C. Take you wherever you want.D. Assist you to
16、do your housework.2. Which of the following is suitable for a runner?A. Ballie.B. Nurvv.C. Yoganotch.D. Smart Grilling Hub.3. What do we know about the Webers invention?A. It uses virtual reality.B. It is convenient for cooking.C. It makes meals for you automatically.D. It helps you do well in your
17、yoga exercises.【答案】1. D 2. B 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个最有趣和最有创意的发明的情况。【1题详解】细节理解题。根据第三段中“Its like a smart assistant that goes wherever you do, rolling into your bedroom to ring your wake-up alarm, rolling to the kitchen to turn on the toaster and giving you the weather report as you brush your te
18、eth.(它就像一个智能助手,无论你去哪里,它都会滚进你的卧室,敲响你的闹钟,滚到厨房打开烤面包机,在你刷牙的时候为你播报天气预报)”可知,Sweet Little Rolling Robot可以帮助你做家务。故选D。【2题详解】细节理解题。根据The Insoles to Pick Up Your Pact部分中“Any runner knows the right shoes are key to your speed. But Nurvv insoles promise more than mere cushioning. The insoles transmit data to a c
19、oaching app, which offers information on your technique and performance. It measures your foot strike and assesses your injury risk. The app then generates personalized workouts to set targets and help you beat your best speeds.(任何跑步者都知道正确的鞋子是你速度的关键。但Nurvv鞋垫承诺的不仅仅是缓冲。这款鞋垫可以将数据传输到一个教练应用程序,后者会提供有关你的技术
20、和表现的信息。它会测量你的脚伤并评估你受伤的风险。然后,这款应用会生成个性化的锻炼计划,设定目标,帮助你打破最佳速度)”可知,Nurvv适合跑步者。故选B。【3题详解】细节理解题。根据最后一段“While working by sight, smell and feel, a chef may appreciate Webers new Smart Grilling Hub. It can monitor your pork and turkey while an app gives advice about cooking technique and safe temperatures.(通
21、过视觉、嗅觉和触觉工作时,厨师可能会欣赏Weber的新智能烧烤架。它可以监控你的猪肉和火鸡,同时一款应用程序会提供烹饪技巧和安全温度方面的建议)”可知,Weber的发明做饭很方便。故选B。BTwo young brothers from Malden. Massachusetts were in the spotlight Thursday after being named “heroes by a national organization that recognizes young people doing great things. For the Bennett brothers,
22、the goal of their work is nothing less than helping researchers find a cure for cancer. And their inspiration came from a friend.Thirteen-year-old Hany Bennett and his nine-year-old brother Heath run their business out of their family kitchen. Were making lip balm (润唇膏),Harry says. They got the idea
23、 two years ago when their friend, Timmy, was diagnosed (诊断)with cancer. brothers wanted to do something. We learned that cancer patients( lips and skin can get really dry because of chemotherapy (化疗),Hany says.A light bulb went off in both of their young heads, and Bennett Brothers Balm was born. We
24、 make lip balm, which is kind of like our main product/ says Heath. They also make and sell different body balms, all natural, all handmade, while the profits benefit cancer research. Weve raised S 15,000/ Heath says.And with the great optimism of children, they dont just want to help ; they wont to
25、 win. We want to find a cure. We want to help doctors find a cure, Harry explains, The brothers are also Gelding a team for the Light the Night Walk, to fight cancer.I think its great to raise money and help people who have cancer, says Heath. Their parents play a big role as well, but its the boys
26、who provide the most enthusiasm with a message we can all learn from. If you want to do something. do it, Harry says. I just feel very glad that were helping. It feels very good”, adds Heath.Harn and Heath just received the S 10,000 Gloria Barron Prize for Young Heroes. Hwy intend to save some of il
27、 for college, invest some of it in their business and give the rest to charity. And their friend Timmy? Hes doing great. Hes all better, Harry says.4. What encouraged the Bennett brothers to make lip balm at first?A. Helping a friend with cancer.B. Finding a cure for cancer.C. Raising public awarene
28、ss of cancer.D. Collecting money for cancer patients.5. What does the underlined part in Paragraph 3 mean?A. The two brothers finished their first product.B. The two brothers came up with an idea.C. The two brothers struggled for a stress-free life.D. The two brothers found an effective way to study
29、.6. What do the Bennett brothers think of their work?A. It is quite competitive.B. It is well worthwhile.C. It fails to satisfy their parents.D. lt helps them make a big profit.7. What does the author intend to tell us with the two brothers story?A. Great minds think alike.B. Two heads are better th
30、an one.C. Young kids can make a big difference.D. The longest journey begins with the first step.【答案】4. A 5. B 6. B 7. C【解析】【分析】本篇是记叙文。文章讲述兄弟俩研制润唇膏,帮助患癌症的朋友,后来又做慈善,从而获得英雄称号的故事。【4题详解】细节理解题。根据第二段第三句“They got the idea two years ago when their friend, Timmy, was diagnosed (诊断)with cancer. brothers wante
31、d to do something. ”可知,他们是在看望患有癌症的朋友Timmy时,产生了为他做点什么的想法。故选A项。【5题详解】句意猜测题。根据第二段内容和画线句后 Bennett Brothers Balm was born.”(班纳特兄弟润唇膏诞生了)可知,画线句的意思是“他们产生了新的想法”。故选B项。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段最后一句“I just feel very glad that were helping. It feels very good.” 可知,兄弟俩对自己所做的事情感到自豪,认为它是十分值得的。故选B项。【7题详解】推理判断题。通读全文可知,文章讲
32、述兄弟俩研制润唇膏,帮助患癌症的朋友,后来又做慈善,从而获得英雄称号的故事,可以看出尽管他们年幼,但胸怀大志,有所作为,作者想要告诉我们的就是这一点,A. Great minds think alike.(英雄所见略同);B. Two heads are better than one.(人多智广);C. Young kids can make a big difference.(孩子也可以有所作为);D. The longest journey begins with the first step. (千里之行始于足下),故选C项。CItalys fashion capital is gra
33、y not only because of the blocks of stone buildings,but also due to its often-gray sky, which traps pollution. But Milan now wants to change it.The city has an ambitious plan to plant 3 million new trees by 2030 - a move that experts say could offer relief from the citys hot weather. Some projects h
34、ave already contributed to environmental improvements. Architect Stefano Boeris Vertical Forest residential (居民的) tower, completed in 2014, aims to improve not only air quality but the quality of life for Milan residents. Boeri created a small island of greenery in the heart of Milan, filling every
35、balcony with plants that absorb carbon dioxide.“I think forestation is one of the best chances that we have today. It is one of the most effective ways we have to fight climate change, because everyone can plant trees, Boeri said.Damiano Di Simine, a member of the environmental group Legambiente , s
36、aid the green Milan project will lower temperatures in a city where the nighttime temperature can be 6 degrees Celsius higher than in the surrounding area. City show that Milan experiences 35 hot nights a year. Because the city lies close to the Alps, Milin gets very little wind to lower the citys t
37、emperatures. Planting trees will help this, Di said.The Vertical Forest has attracted more than 20 species of birds. And the shade provided by the 800 trees and 15,000 plants means that residents rarely have to put on air conditioning, even in hot summers. The Vertical Forests total greenery- can ab
38、sorb 30 metric tons of carbon dioxide every year. The presence of green trees has a very important effect on peoples health and psychological state, as has already been proved.8. What change does Milan plan to make?A. Planting more trees.B. Creating a new fashion style.C. Pulling down more gray ston
39、e buildings.D. Doing more surveys to study global wanning.9. Whats Boeris opinion on the citys plan?A. It costs a lot.B. It is unpractical.C. It fails to attract peoples attention.D. It is helpful to fight against climate change.10. What is Di Simines attitude toward the citys plan?A. Doubtful.B. Su
40、pportive.C. Disappointed.D. Unconcerned.11. What does the last paragraph focus on?A. Specifics of the citys plan.B. Challenges faced by the city.C. The aim of the Vertical Forest project.D. The positive effect of the Vertical Forest project.【答案】8. A 9. D 10. B 11. D【解析】【分析】本文是说明文。文章讲述意大利的时尚之都米兰计划要在2
41、030年之前种植300万棵新树,不仅能够改善米兰的气候,而且改变米兰以前的灰色的城市构造。【8题详解】细节理解题。根据第一段的最后一句“But Milan now wants to change it (但现在米兰想要改变这一现状。)和第二段的第一句“The city has anambitious plan to plant 3 million new trees by 2030 (该市有一个雄心勃勃的计划,要在2030年之前种植300万棵新树。)可知,米兰计划种更多的树,故选A。【9题详解】细节理解题。根据第三段内容“I think forestation is one of the be
42、st chances that we have today. It is one ofthe most effective ways we have to fight climate change, because everyone can planttrees,Boeri said. (“ 我认为植树造林是我们现在最好的机会之一。这是我们对抗气候变化最有效的方法之一,因为每个人都可以种树,”博埃里说。)可知,博埃里认为种树有助于对抗气候变化,故选D。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段的“Damiano Di Simine, a member of the environmental g
43、roup Legambiente , said the green Milan project will lower temperatures in a city where the nighttime temperature can be 6 degrees Celsius higher than in the surrounding area.( 环保组织成员Di Simine说,绿色米兰项目将降低这个夜间气温比周围地区高6摄氏度的城市的气温)”和“Planting trees will help this, Di said.( “植树会有帮助的,”迪说。)”可推断,Di Simine对这
44、个城市计划是支持的。故选B。【11题详解】主旨大意题。根据最后一段的内容“Hie Vertical Forest has attracted more than 20 species of birds. And the shade provided by the 800 trees and 15,000 plants means that residents rarely have to put on air conditioning, even in hot summers. The Vertical Forests total greenery- can absorb 30 metric
45、tons of carbon dioxide every year. The presence of green trees has a very important effect on peoples health and psychological state, as has already been proved(垂直森林计划已经吸引了20多种鸟类。而800棵树和15000株植物提供的树荫意味着居民很少需要安装空调,即使是在炎热的夏天。垂直森林的总绿色植物每年能吸收30公吨的二氧化碳。绿树的存在对人们的健康和心理状态有非常重要的影响)”可推断,本段主要讲述垂直森林项目的积极影响。故选D。
46、DIn recent years people have been focusing on the quality of food that children are fed in schools. Former First Lady Michelle Obama worked hard to make school lunches healthier, resulting in new menus that featured less fat and salt, more fruits and vegetables.But high-quality nutrients count for l
47、ittle when there is no time to eat them. Amy Ettinger reports, There is no national standard on how much time kids get to eat that meal. And with schools being occupied with test scores, teachers are using every available minute for lesson time, which often leaves kids without enough eating time.Thi
48、s is a problem because the length of the school lunch period is a key factor (因素) in how much nutrition children actually gel. Research has found that having less than 20 minutes for lunch results in children consuming much less of their lunch than those with more than 20 minutes.This is really terr
49、ible. For many low-income kids, that cafeteria lunch can represent half their daily energy intake. Theres also another terrible message that its acceptable to wolf down food as fast as possible before rushing off to your next class. Cafeteria time should be a chance to interact with friends, to lear
50、n important social skills, to observe and share varieties of food. It should be a break in day, a chance to relax before heading into the afternoon.As Ettinger explains some parents are hoping the National Parent Teacher Association will address this issue. This, in turn, would help parents push the
51、ir kids schools for better lunch time standards. Meanwhile, if you have a kid in this situation, you can help by packing a healthy lunch to spare them the cafeteria lineup. Make the foods easy to eat, provide non-messy snacks that can be eaten in class, put great effort into serving a hearty breakfa
52、st, and sit down as a family for dinner whenever possible.12. What did Michelle Obama make efforts to improve?A. The quality of school lunches.B. The performance of school kids.C. The school lunch time kids have.D. The eating habits of school kids.13. What happens to children in American schools?A.
53、They are occupied with many tests.B. They fail to get along with each other.C. They consume more meat than before.D. They have less lunch time than before.14. How are low-income kids influenced by the problem at school?A. They cant go to classes on time.B. They cant have enough energy.C. They cant s
54、hare different kinds of food.D. They cant hold a positive attitude toward life.15 What can parents do to solve the problem?A. Prepare a better lunch for their kids.B. Stop their kids going to the cafeteria.C. Force schools to make adjustments to lunch.D. Guide their kids on how to pack their own lun
55、ch.【答案】12. A 13. D 14. B 15. A【解析】【分析】本文为说明文。文章主要说明了美国的孩子们由于忙于学习没有足够时间吃午饭,尤其是低收入的孩子无法吸取足够的营养。文章号召家长给孩子们准备好有营养、容易打开食用的健康午餐。【12题详解】细节理解题。根据第一段的“In recent years, people have been focusing on the quality of food that children are fed in schools. Former First Lady Michelle Obama worked hard to make schoo
56、l lunches healthier, resulting in new menus that featured less fat and salt, more fruits and vegetables.(近年来,人们一直关注在学校里孩子吃的食物的质量。前第一夫人米歇尔奥巴马努力让学校的午餐更健康,结果新菜单有更少的脂肪和盐,更多的水果和蔬菜)”可知,米歇尔奥巴马努力改善学校午餐的质量。故选A项。【13题详解】细节理解题。根据第二段中的“And with schools being occupied with test scores, teachers are using every av
57、ailable minute for lesson time, which often leaves kids without enough eating time.(由于学校忙于考试成绩,老师们会用每一分钟来上课,这通常会让孩子们没有足够的吃饭时间)”可知,在美国各地的学校里,午餐时间不足是一个严重的问题。由此可知,美国学校里的孩子们比以前有缺少吃午饭的时间。故选D项。【14题详解】推理判断题。根据第三段中的“Research has found that having less than 20 minutes for lunch results in children consuming
58、much less of their lunch than those with more than 20 minutes.(研究发现午餐时间不足20分钟的孩子比午餐时间超过20分钟的孩子吃的午餐要少得多)”,再根据第四段中的“For many low-income kids, that cafeteria lunch can represent half their daily energy intake.(对于许多低收入的孩子来说,自助午餐相当于他们每日能量摄入的一半)”可推知,受学校这个问题的影响,低收入家庭的孩子不能吸收足够的营养的。故选B项。【15题详解】细节理解题。根据最后一段中的
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
