2021版高考英语增分大一轮人教版精练:选修7 UNIT 2 ROBOTS WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语增分大一轮人教版精练:选修7 UNIT 2ROBOTS WORD版含答案 2021 高考 英语 增分大 一轮 人教版 精练 选修 ROBOTS WORD 答案
- 资源描述:
-
1、Unit 2Robots.阅读A(2019江苏七市高三第二次调研考试)Australian magpies can understand what other birds are saying to each other,a new study has found.The research,published in the journal Animal Behavior,says the magpie has learned the meanings of different noisy miner calls and essentially eavesdrops (偷听) to find o
2、ut which predators(食肉动物) are near.Noisy minersa small,native honeyeaterhave different warning calls for ground-based and aerial(飞行的)predators.By playing both kinds of recording to a series of wild magpies,researchers observed the magpies raising their beaks(喙) to the sky,or dropping their heads to t
3、he ground.Researchers attracted the magpies with cheese,then played the noisy miner calls,videotaping the results.As a control,they also rolled a large orange ball towards the magpies to see how they ordinarily tilted(倾斜) their beaks to ground threats,and threw the ball to see how they reacted to ae
4、rial threats.The researchers recorded an average maximum beak angle of 29 degrees for the thrown ball,and an average maximum of 9 degrees when it was rolled.The miners aerial warning caused an average maximum beak angle of 31 degrees,and the ground warning caused an average maximum of 24 degrees.One
5、 of the studys authors,Dominique Potvin,said the magpies showed an astonishing level of insight.Magpies and miners broadly face the same types of predators and the two frequently live in the same ecosystem.Potvin said this had encouraged the magpies learned behavior.“Magpies are generally found on t
6、he ground and noisy miners are generally found up in trees.It pays for the magpie to pay attention to somebody who has a better view of predators than they do.”She said it was unclear whether other birds could do the same,but it was highly likely other magpies around Australia already did.“Magpies a
7、re a pretty smart group.Were not sure if theyre learning this from other magpies or if theyre figuring it out on their own,but the ability is there.”As part of the experiment,researchers also played a third call:a common,non-warning call from a crimson rosella.They found the magpies did not respond.
8、Potvin said that we had been actively exploring animal cognition(认知) research.“Its a good piece of the puzzle,” Potvin said.“Looking at the social relationships between species that live in communities.”1.What have the researchers found about Australian magpies?A.They can understand other bird calls
9、.B.They can communicate with noisy miners.C.They have a special preference for cheeses.D.They have the ability to warn the predators.2.How did the researchers get their findings?A.By calculating the beak angles of aerial and ground-based predators.B.By comparing the magpies responses to threats with
10、 the miners.C.By monitoring the magpies responses to the miners warning calls.D.By recording the magpies louder scream for other birds attention.3.The magpies cognition can help them .A.have a better view of the predators than the minersB.better protect themselves from the potential threatsC.coopera
11、te with other birds to drive away the predatorsD.live in harmony with other birds in the same ecosystem4.We can learn from the passage that .A.the magpies are smart learners of other birds behaviourB.its likely that other birds have developed the same abilityC.the findings have clarified the relatio
12、nships between speciesD.a lot more remains to be explored about animal cognition语篇解读:本文为说明文。文章主要介绍了关于喜鹊的最新研究发现,包括实验内容和实验的发现。答案及剖析:1.A细节理解题。根据第二段中的says the magpie has learned the meanings of different noisy miner calls and.可知,喜鹊可以理解其他鸟类的叫声。故A选项正确。2.C细节理解题。根据第三、四、五、六、七段,研究人员通过定量研究,先研究喜鹊平时的喙是怎么倾斜的,再与掘穴
13、鸟有叫声时候的反应进行监控、对比,获得了发现结果。故C选项正确。3.B细节理解题。根据文章倒数第五段“Magpies are generally found on the ground.”,因为一般喜鹊会在地上,掘穴鸟在树上,掘穴鸟有更好的视线发现捕食者,喜鹊的认知能力可以帮助喜鹊提防它们的捕食者,使得喜鹊可以更好地保护自己。predator 与threat同义替换,这个对考生的词汇量还是要求非常高的。故B选项正确。4.D细节理解题。A选项说喜鹊在学习其他鸟类的行为上比其他鸟类更聪明,文中未提及,排除;B项说其他鸟类可能也进化出了同样的能力,文章倒数第四段说还不清楚其他鸟类怎么样,排除;C项说
14、研究已经完全搞明白了物种间的关系,可是文章最后说的是我们正在积极探索,可知还没有完全弄明白,排除。根据最后一段的Potvin said that we had been actively exploring animal cognition(认知) research.可知关于动物认知,还有很多有待探索。故D选项正确。B(21世纪报第8期)On US TV shows,you may sometimes see rubber balls on peoples desks.These balls are known as “stress relief balls”.People can squee
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357703.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年七年级语文下册第4单元13叶圣陶先生二三事习题课件新人教版20180723277.ppt
