2021版高考英语一轮复习课时提能练4Module4ASocialSurvey_MyNeighbourhood外研版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 课时 提能练 Module4ASocialSurvey_MyNeighbourhood 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、课时提能练(四)必修1 Module 4 A Social Survey My Neighbourhood课时作业A:基础层面.单句语法填空1TV shopping is attractive(attract) because you can buy things easily without going out.2Although your idea sounds(sound) good, I dont think it will work in reality.3I dont dare to annoy my boss because I cant afford to_lose(lose)
2、 my job.4He exchanges a quick smile with her and then entered the lift.5The government is hoping to open up new areas of industry to provide employment (employ).单句改错1This is the second time she won first place in the English contest.won前加has2The boat sank quickly but fortunate everyone was rescued.f
3、ortunatefortunately3Those who survived from the earthquake gathered together in memory of their lost friends.去掉from4Those surveying said that they wouldnt buy such products any more.surveyingsurveyed5They have adopted a new approach to decorate those downtown apartments.decoratedecorating.选词成篇A harm
4、onious neighbourhood is established on the basis of mutual respect and consideration.1.A_great_many people living in modern flats seldom pay attention to their behaviour.In order to 2.get_away_from the terrible situation, we should take effective measures.In my opinion, above all, necessary signs sh
5、ould 3.be_put_up to advertise the importance of a harmonious relationship.In addition, when disagreements arise, people should calm down and find a reasonable solution.I firmly believe that with all the efforts, we can certainly 4.make_it and make the world a better place.Many people have bought hou
6、ses in the city and their living standards have 5.gone_up.But in order to buy his own house, Li Ming owed a lot of money.So he had to work day and night to 6.make_money.7.So_far he 8.has_paid_back most of the money he owed his friends and relatives.根据提示补全句子1我不会费事去做那些累人且无用的事情。(bother)I wont bother_to
7、_do/doing those tiring and useless things.2很多鸟类在冬天来临之际飞向南方。(approach)Many kinds of birds fly south at_the_approach_of_winter.3史密斯一家已有十年不在这套公寓里居住了。(since)It_has_been_ten_years_since the Smiths lived in this apartment.4去年很多建筑物在市中心被建造起来了。(put up)A_lot_of_buildings_were_put_up in the downtown district l
8、ast year.5老妇人比她的丈夫多活了十年。(survive)The old woman survived_her_husband_by_ten_years.课时作业B:能力层面.阅读理解(2019福建省质量检查测试)My neighbor Orlando is a paramedic(护理人员)He and his wife are some of the nicest people I have ever met.A few years back we started this sort of “favor war”, where one of us would do somethin
9、g for the other, such as shoveling(铲) his driveway or helping him build a shed, and next time the other would try to top it with another favor.Yesterday morning there was maybe 2 or 3 feet of snow on the ground and I remembered he shoveled my driveway for me last snowfall.So I took out my shovel and
10、 took care of both our sidewalks and driveways because it was my turn to do a favor back.It took a while but I finished and got into my car for work.What I didnt realize was that Orlando had to work that day too.Fast forward to this morning I got a knock on my door.It was him.He immediately shook my
11、 hand and informed me that because I shoveled his driveway and sidewalk for him, he was able to get to work earlier.As soon as he started his shift, a call came through that a young boy was in a medical emergency.Luckily he and his partner were only about 2 minutes away, but the next closest ambulan
12、ce was in 10 minutes.This kid did not have 10 minutes.He barely had 2 minutes.Because my neighbor got to work sooner, the young boy got to live his life.This isnt a brag(吹嘘)This is to inform others that even the smallest favors can have the biggest impacts.It wasnt too much of trouble to shovel his
13、driveway for him, but because I did, the young kid got to see his family again, go back to school again, talk to his friends again and live his life.【语篇解读】本文是一篇记叙文。“我”和邻居Orlando总是互相帮助,这次下雪,“我”帮助他铲除了道路上的积雪,让他能很快去上班。一个等待急救的男孩在他的及时救治下摆脱了危险。“我”的善举救了孩子一命。1What can we know about the writer and Orlando?ATh
14、ey once had a conflict.BThey signed a favorable agreement.CThey favor shoveling snow together.DThey are always ready to help each other.D细节理解题。根据第一段第三句“A few years back we started this sort of favor war, where one of us would do something for the other, such as shoveling(铲) his driveway or helping h
15、im build a shed, and next time the other would try to top it with another favor”可知,几年前我们就开始这种“互助活动”,一个人帮助另一个人之后,下一次便由对方提供帮助;据此可知,作者和Orlando总是乐意互相帮助,故D项正确。2Who saved the boy before it was too late?AThe writer.BThe boys parents.COrlando and his wife.DOrlando and his partner.D细节理解题。根据第三段第五句“Luckily he
16、and his partner were only about 2 minutes away, but the next closest ambulance was in 10 minutes”,并结合该段内容可知,Orlando和他的搭档离医院只有大约两分钟的车程,他们很快上班挽救了男孩的生命,故D项正确。3What does the writer intend to tell us?ANever ask for trouble.BNo favor is too small.COne cannot always be lucky.DDont lose heart in an emergenc
17、y.B写作意图题。通读全文,尤其是尾段第二句“This is to inform others that even the smallest favors can have the biggest impacts”可知,本文是为了告诉读者,即使是最小的帮助也能产生最大的影响。故B项正确。.阅读七选五(2019陕西省部分学校摸底检测)Learning to set goals plays an important role as your child starts to gain independence.However, setting goals doesnt come naturally
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357687.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年秋八年级语文上册人教版同步课件:专项复习(一) 语音与汉字(共11张PPT).ppt
