新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册模块检测 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年英语人教版必修第二册模块检测 WORD版含解析 新教材 2021 2022 学年 英语 人教版 必修 第二 模块 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。模块素养检测(Units 15)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Look at these hats. Arent they lovely? M: Yes, they are lo
2、vely, but the price is not lovely. 1. What is the mans opinion about these hats? A. They are attractive but expensive. B. They are lovely and cheap. C. They arent attractive but cheap. 答案: AText 2W: Dont be nervous. They will simply measure your height and weight and then take your blood pressure. M
3、: That doesnt sound too bad. I think Im ready for it. 2. What will the man have? A. A blood test. B. A physical examination. C. A job interview. 答案: BText 3W: I heard you got full marks in the math exam. Congratulations! M: Thanks! Im sure you also did a good job. 3. Whats the probable relationship
4、between the speakers? A. Teacher and student. B. Classmates. C. Colleagues. 答案: BText 4 M: Im afraid well have to cancel the trip, Grace. W: Yeah, this is much more important. Youll have to go to the funeral. He was your uncle. 4. Why cant the speakers go on the trip? A. The mans uncle died. B. The
5、man got sick. C. The woman has to attend a meeting. 答案: AText 5M: I wish I had learned English well when I was in high school. W: You always said you didnt think English was of great importance. M: I realize I was wrong and its too late. W: Its never too late to learn. 5. What can we know about the
6、man? A. He has realized the significance of English. B. He used to learn English well. C. It is too late for him to learn English now. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料
7、, 回答第6、7题。Text 6M: Hi, is that Mary? W: Yes, its me. Peter? M: Yes. Hey, I say, can you have a cup of coffee with me? W: I cant now. I have an exam tomorrow. I have to study for it. M: Youre taking a lot of courses this year. W: I wish I hadnt picked so many now. Are you still with the football team
8、? M: Yes, we will play a game this Friday. W: May I go to see you play? M: Yes, of course. W: I hope the weather will be sunny on Friday. M: I hope so, too. 6. What is the woman probably doing? A. Watching a football game. B. Studying. C. Taking an exam. 答案: B7. What will the man do this Friday? A.
9、Play a football game. B. Have a cup of coffee with the woman. C. Take an exam. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Hi, Mark. How was your summer vacation? M: I worked at a restaurant the whole vacation. It was an exciting experience and I also made enough money for the next term. What did you do in your s
10、ummer vacation? W: I attended some classes because I fell behind the others last term. I wanted to catch up with them. M: You are great. So have you seen David? W: He dropped out of school completely. M: Really? Why? I havent seen him for several months. W: He worked at a good company as an assistan
11、t and since he did well, they asked him if he wanted to work full time. M: Wow. Hes so lucky. He doesnt have a degree and he already has a job. W: It sounds good now, but I wouldnt have done that. I want a degree. 8. What did the man do in the summer vacation? A. He worked at a restaurant. B. He att
12、ended some classes. C. He traveled around the world. 答案: A9. What can we learn from the conversation? A. The man works at a good company now. B. The woman would rather get a degree than work. C. The woman doesnt want to go to school. 答案: B听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: George, why are you a vegetarian? Y
13、our whole family eats meat, except you. I cant imagine how you chose to live this way. M: Oh, it happened a long time ago when I was about ten years old. We had some friends who lived on a small farmThey had chickens, goats, sheep, and a few cows. One time, we were invited over for dinner. We came e
14、arly so we could play before we ate. I was running around the yard with my friends when I saw the father preparing the mealHe had just caught a chicken and was cutting off its head. I felt very sick when I saw him do it. After that, I would think about the poor chicken every time I ate meat. I ate l
15、ess and less meat, until I stopped for good when I was twelve years old. W: I see. What did your parents think about your decision? M: Well, since it didnt happen all at once, they probably learned to accept that I would be a vegetarian. It wasnt easy for them especially for Mom, who had to cook dif
16、ferently for me. 10. When did the man become a vegetarian? A. At age 10. B. At age 12. C. At age 20. 答案: B11. What animals did the mans friends have? A. Horses. B. Pigs. C. Sheep. 答案: C12. What made the man decide to eat differently? A. He read about being a vegetarian. B. He saw a chicken being kil
17、led. C. He didnt like his mothers cooking. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9 M: I have with me this evening Louise Graham, a group leader at Ravensfield Outdoor Adventure Center for children. Louise, how long have you been there? WWell, before I first went there, two years ago, I thought Id probably only
18、 stay for a year, but after six months or so I really started to enjoy the job. So Ive been there ever sinceTo be honest, I was lacking in self-confidence, and when I first arrived, I was a bit worried about making mistakes. I was frightened I might put the children in danger because of my inexperie
19、nce. M: Whats the best thing about your work? W: One thing I like is seeing them have so much fun, even if sometimes their behavior isnt perfect. And I can suggest activities that havent been tried beforeBut there are always some children who havent quite got as much ability as others, and for me th
20、e most rewarding part of the job is getting them to succeed in things they havent managed to do before. Its hard work though. Sometimes you are on duty at night. M: Mm. What do you think about that? WWell, I cant say I look forward to starting work at 10: 00 p. m. , but the kids have to be looked af
21、ter 24 hours so someone has to do it and all the staff take turns. 13. How long has Louise been working at the center? A. About six months. B. About one year. C. About two years. 答案: C14. How did Louise feel when she started working at the center? A. Excited. B. Nervous. C. Confident. 答案: B15. What
22、does Louise enjoy doing most about working with children? A. Seeing them have a lot of fun. B. Thinking of new things for them to do. C. Helping the less able ones achieve more. 答案: C16. What does Louise say about working at night? A. Its a necessary part of the job. B. Its something that she enjoys
23、. C. Its unfair for her to do it. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10 The City of San Francisco is the 14th most populous city in America founded in 1776 with a population of 744, 500Bay Area, the larger part of San Francisco has nearly 7. 3 million people, with a diverse population. Today the city is co
24、nsidered to be one of the most popular international destinations for tourists, and there are many well-known landmarks to visit, like the Golden Gate Bridge, Cable Cars, Alcatraz Island, China Town and Colt Tower. The city has beautiful Ocean Beach which runs along the Pacific Ocean shoreline, but
25、its not suitable for swimming as the waters off the coast are cold and have deadly rip currents. The city has amazing entertaining and performing art centers and museumsThere are good public transport systems like the San Francisco Municipal Railway, trolley buses and cable car system. Bicycling is
26、considered to be a popular mode of transportation in San Francisco with 40, 000 residents coming to work regularly by bicycle. 17. When was San Francisco founded? A. In 1776. B. In 1774. C. In 1778. 答案: A18. What is the population of Bay Area? A. About 744, 500. B. About 7. 3 billion. C. About 7. 3
27、million. 答案: C19. Which sport doesnt suit San Francisco? A. Climbing. B. Swimming. C. Running. 答案: B20. How is the transportation of San Francisco? A. Good. B. Bad. C. Just so-so. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)AOn a dark winter day in Russia in 1896, Sergei Prokofiev sat by a pian
28、o next to his mother. She was helping him compose (作曲) his first piece of music. Sergei was only five years old. He had overheard his parents discussing a terrible famine (饥荒) in India. The picture Sergei had of those hungry people in his mind caused him to write a story, in the form of musical note
29、s. Sergei could not read music, so he picked out a tune on the piano keys, and his mother recorded the notes. Sergei titled it “Indian Gallop”. Sergeis mother began giving him piano lessons for 20 minutes a day, and his ability grew quickly. She had a great love for music, too, and Sergei often lay
30、awake in bed at night and listened to her play the piano. Sergeis parents found a famous music teacher for him. The teacher shouted at Sergei when he didnt practice reading and playing music. Sergei later wrote, “I wanted to compose great musical plays, and instead I was given all sorts of boring ta
31、sks. ” Yet he persisted with his studies and grew up to be a great composer. In 1936 a childrens theater asked Sergei to write music that would teach children about different instruments. He was happy and wrote the piece in a week, calling it Peter and the Wolf. Sergeis Peter and the Wolf was enjoye
32、d by children as well as adults. The first time Sergei played the piece on the piano, the children listening to it loved it so much that they made him play the ending three extra times. He was excited. Today Sergei Prokofiev is remembered not only for his contributions (贡献) to classical music, but a
33、lso for his sense of fun. 【文章大意】本文是记叙文。文章主要介绍了苏联著名作曲家谢尔盖普罗科菲耶夫。21. When he was five, Sergei _. A. could read musicB. experienced a famineC. created his first compositionD. wrote a story about his parents【解析】选C。细节理解题。根据第一段中的“She was helping him compose his first piece of music. Sergei was only five y
34、ears old. ”以及第二段介绍Sergei完成他的作曲并将其命名为“Indian Gallop”可知, Sergei在五岁时就创作出他人生的第一支乐曲。22. The piece of music Peter and the Wolf _. A. was a great successB. was one of Sergeis early worksC. was written to teach children about the pianoD. was played three extra times when first played【解析】选A。推理判断题。根据倒数第二段中的“S
35、ergeis Peter and the Wolf was enjoyed by children as well as adults. ”和“the children listening to it loved it so much that they made him play the ending three extra times”可推测, 彼得和狼这支乐曲大获成功。23. Whats the text mainly about? A. The greatest 20th-century composer. B. Sergeis contributions to music. C. M
36、usical plays in Russia. D. Sergeis musical stories. 【解析】选D。主旨大意题。通读全文可知, 文章主要讲述了与Sergei的音乐有关的故事。BIggy Azalea doesnt look like a rapper(说唱歌手). On May 17, she attended the 2015 Billboard Music Awards in Las Vegas, US, with pink hair and a blue coat. She looked like a model, but won big as a rapper. Th
37、e 25-year-old Australian beat big names like Nicki Minaj and Drake to win the award for Top Rap Artist. Its a great achievement in many peoples eyes, but Azalea knew what she wanted from the beginning. At 15 she dropped out of high school because she was only interested in art class. She worked as a
38、 house cleaner to save money for her dream the following year. Before her 16th birthday, Azalea left her home, a tiny town in Australia, for the US, making up her mind to become a rapper. Moving from Miami to Houston to Atlanta, she started rapping in the Southern-style accent of her surroundings an
39、d her single Ignorant Art came out in 2011. From then on, she has never looked back. However, her style has caused lots of discussions. She might be one of the most polarizing(两极化的)artists. She raps with a southern American accent, even though she speaks with an Australian one. Many people comment t
40、hat she overuses black culture in her music. Her supporters are against it. American female rapper MC Lyte defended Azalea in an interview, saying she should not be judged because of where shes from. “Hip hop is universal, no color lines. ” MC Lyte said. Azalea herself is proud of her music. “I real
41、ly want to be focused on what Im doing, ” she said in an interview. “Thats really dangerous when youre trying to figure out ways to entertain people and make them happy. I dont want to be a part of that. ” 【文章大意】本文主要介绍了说唱歌手伊基阿塞莉娅的成才之路, 以及她对自己音乐风格的坚守。24. After leaving for America, Azalea _. A. went t
42、o an art school for her dreamB. worked as a cleaner in the first yearC. never returned to her hometown in Australia D. developed her Southern-style accent rapping【解析】选D。细节理解题。根据第二段Moving from Miami to Houston to Atlanta, she started rapping in the Southern-style accent of her surroundings可知D为正确选项。25
43、. Azaleas music style is questioned because _. A. she sings with Australian accentB. she looks like a model herselfC. people think her music is of too much black styleD. people dont accept singers from southern America【解析】选C。细节理解题。根据第三段最后一句Many people comment that she overuses black culture in her m
44、usic. 可知C为正确选项。26. By saying “I dont want to be a part of that. ” Azalea means that _. A. shes unwilling to become popularB. her music is not for entertainment C. she refuses to learn from other rappersD. her music is not affected by others taste 【解析】选D。句意猜测题。根据最后一段Thats really dangerous. . . to ent
45、ertain people and make them happy. 可知她不想让她的音乐受别人喜好的影响。 27. Which of the following can best describe Iggy Azalea? A. Kind and easy-going. B. Determined and confident. C. Honest and serious. D. Talented and friendly. 【解析】选B。推理判断题。根据文章内容可知阿塞莉娅一心想成为一名说唱歌手并为此而努力, 面对别人的质疑她依然坚持自己的风格。故选B。CWalt Disney Co. is
46、 buying Lucasfilm in a $4 billion deal that brings the best-selling “Star Wars” series under the Disney umbrella, with plans to release Episode 7 of the long-running saga (传说) in 2015. Disney has long had a close relationship with closely held Lucasfilm and founder George Lucas, including featured a
47、ttractions at Disney theme parks such as Star Tours at Disneys Hollywood Studios in Florida. The first Star Wars film was released in 1977. When the later Star Wars films were released in the 1990s and 2000s. Although they did well at the box office, they were generally not well-received by fans. “F
48、or the past 35 years, one of my greatest pleasures has been to see Star Wars passed from one generation to the next. Its now time for me to pass Star Wars on to a new generation of film-makers. Star Wars will live on and flourish with Disney, ” said Lucas, 68, in a statement. Lucas will act as a cre
49、ative consultant on the new “Star Wars” film, with more feature films expected beyond Episode 7. “Because Lucas is private, I would assume most investors would be surprised (by the deal). My point of view is that Disney already has a great portfolio (作品集) and this adds one more, ” said Morningstar a
50、nalyst Michael Corty. Kathleen Kennedy, the current co-chairman of Lucasfilm, will become the divisions president and report to Walt Disney Studios Chairman Alan Horn. She will serve as executive producer for the new movies. Directors for the new movies have not yet been announced. 【语篇概述】迪士尼公司即将收购卢卡
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
