广西藤县2017高考英语阅读理解一轮基础练习及答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西藤县2017高考英语阅读理解一轮基础练习及答案 WORD版含解析 广西 藤县 2017 高考 英语 阅读 理解 一轮 基础 练习 答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家广西藤县2017高考英语阅读理解一轮基础练习及答案阅读理解训练(2015江西省上饶市三模)When Abraham Lincoln was young, he worked in a store. One day a woman came into the store and bought some things. They added up to two dollars and six and a quarter cents.The bill was paid, and the woman was entirely satisfied. But the you
2、ng storekeeper, not feeling quite sure as to the accuracy of his calculations, added up the things again. To his surprise he found that it should have been but two dollars.“ Ive made her pay six and a quarter cents more, ”said Abe, disturbed.It was an unimportant thing, and many clerks would have fo
3、rgotten it, but Abe was too conscientious for that. “ The money must be paid back, ”he decided.At night, he closed the store, and walked to the home of his customer. He explained the matter, paid over the six and a quarter cents, and returned satisfied.Here is another story of young Lincolns strict
4、honesty. A woman entered the store and asked for half a pound of tea. The young clerk weighed it out. This was the last sale of the day.The next morning, when beginning his duties, Abe discovered a fourounce weight on the scales. It flashed upon him at once that he had used this in the sale of the p
5、revious night, and so, of course, given his customers short weight. I am afraid that there are many country merchants who would not have been much worried by this discovery. But Abe weighed out the balance of the half pound, shut up the store, and carried it to the defrauded customer. I think my you
6、ng readers will begin to see that the name so often given, in later times to President Lincoln, of “Honest Old Abe, ”was well deserved. A man who begins by strict honesty in his youth is not likely to change as he grows older, and mercantile honesty is some guarantee of political honesty.文章大意:本文是小故事
7、。文章主要讲述了亚伯拉罕林肯小时候的诚实守信的故事。1We know from the text that Abe _. Acharged less for the womanBtricked the woman on purpose Cwas careful and responsibleDwas confident of his calculations答案:C推理判断题。charged less for the woman少收那位妇女的钱;tricked the woman on purpose故意糊弄了那位妇女;was careful and responsible认真而且有责任心;w
8、as confident of his calculations对他的计算很有信心。根据文章中叙述的两个故事以及文中的最后一段推断选C。2From the underlined sentence, we can see that the author _. Aspeak highly of Abraham Lincoln Blearns how to succeed in the political field Ccomes to understand the importance of honesty Dhopes to give readers some personal suggesti
9、ons答案:A推理判断题。speak highly of Abraham Lincoln高度赞扬林肯; learns how to succeed in the political field学会了如何在政治领域成功;comes to understand the importance of honesty渐渐理解了诚实的重要性;hopes to give readers some personal suggestions希望给读者提出自己的建议。通读全文,根据该画线句前的I think my young readers will begin to see that the name so o
10、ften given, in later times to President Lincoln, of “Honest Old Abe, ”was well deserved可推断作者是对林肯行为的高度赞扬。故选A。3What does the author mainly intend to tell us? ABetter late than never.BHonesty is the best policy. CA good name is better than gold.DWhere there is a will there is a way.答案:B推理判断题。Better lat
11、e than never再晚不嫌迟; Honesty is the best policy诚实是最好的策略; A good name is better than gold好名声比金子更重要; Where there is a will there is a way有志者事竟成。根据文章叙述的两个故事和最后一段作者对林肯行为的高度赞扬,作者应该是想告诉我们:诚实是最好的策略。故选B。 史地自然型阅读理解(一)-(一)The Pacific island nation of Nauru used to be a beautiful place.Now it is an ecological di
12、saster area.Naurus heartbreaking story could have one good consequenceother countries might learn from its mistakes.For thousands of years,Polynesian people lived in the remote island of Nauru,far from western civilization.The first European to arrive was John Fearn in 1798.He was the British captai
13、n of the Hunter, a whaling ship.He called the island Pleasant Island.However, because it was very remote, Nauru had little communication with Europeans at first.The whaling ships and other traders began to visit,bringing guns and alcohol.These elements destroyed the social balance of the twelve fami
14、ly groups on the island.A tenyear civil war started,which reduced the population from 1,400 to 900.Naurus real troubles began in 1899 when a British mining company discovered phosphate(磷酸盐)on the island.In fact,it found that the island of Nauru was nearly all phosphate,which was a very important fer
15、tilizer for farming.The company began mining the phosphate.A phosphate mine was not a hole in the ground;it was a strip mine.When a company stripmined,it removed the top layer of soil.Then it took away the material it wanted.Strip mining totally destroyed the land.Gradually, the lovely island of Nau
16、ru started to look like the moon.In 1968,Nauru became one of the richest countries in the world.Every year the government received millions and millions of dollars for its phosphate.Unfortunately, the leaders invested the money unwisely and lost millions of dollars.In addition,they used millions mor
17、e dollars for personal expenses.Soon people realized that they had a terrible problemtheir phosphate was running out.Ninety percent of their island was destroyed and they had nothing.By 2000,Nauru was financially ruined.Experts say that it would take approximately$433,600,000 and more than 20 years
18、to repair the island.This will probably never happen.1What might be the authors purpose in writing the text?ATo seek help for Naurus problems.BTo give a warning to other countries.CTo show the importance of money.DTo tell a heartbreaking story of a war.2What was Nauru like before the Europeans came?
19、ARich and powerful.BModern and open.CPeaceful and attractive.DGreedy and aggressive.3The ecological disaster in Nauru resulted from_Asoil pollutionBphosphate overminingCfarming activityDwhale hunting4Which of the following was a cause of Naurus financial problem?AIts leaders misused the money.BIt sp
20、ent too much repairing the island.CIts phosphate mining cost much money.DIt lost millions of dollars in the civil war.5What can we learn about Nauru from the last paragraph?AThe ecological damage is difficult to repair.BThe leaders will take the experts words seriously.CThe island was abandoned by t
21、he Nauruans.DThe phosphate mines were destroyed.(一)【要点综述】文章主要讲述了太平洋岛国瑙鲁如何从一个环境优美的天堂岛变成一个生态失衡、满目疮痍的小岛。1B 写作意图题。由文章第一段的“Now it is an ecological disaster area.Naurus heartbreaking story could have one good consequenceother countries might learn from its mistakes.”可以看出,作者的目的是给当前很多只注重发展经济而忽略环境保护的国家一个警告。故
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
