2021春新教材高中英语 UNIT 2 LOOKING INTO THE FUTURE Section Ⅰ Reading and Thinking测评(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021春新教材高中英语 UNIT LOOKING INTO THE FUTURE Section Reading and Thinking测评含解析新人教版选择
- 资源描述:
-
1、UNIT 2 LOOKING INTO THE FUTURESection Reading and Thinking (1)阅读理解AWASHINGTONIt starts out laying flat, like a sheet of paper. Then it springs up, almost lifelike, and folds into moveable parts much like Japanese paper origami(折纸) art. And then it crawls away.This new kind of robot could someday be
2、used in space exploration, to slide into collapsed building sites to aid the search and rescue, or to speed up production on assembly lines, experts said.While this particular machines march to the world market is still years away, the report in the journal Science said the latest advances open the
3、way to a new frontier in personalised robotics.Not only is the material cheapit cost just $100it could be easily reprogrammed from one task to another, said Sam Felton, a researcher at Harvard Universitys Wyss Institute for Biologically Inspired Engineering and School of Engineering and Applied Scie
4、nces.“In the same way that if you have a Word document and you want to change a few words, you just reprint it at your home computer, you could take a robots digital plan, change a few things and reprint it,” Felton told reporters.The thin robot is built of layers, including paper, a middle layer of
5、 copper into a network of electrical leads, and an outer layer of shape-memory polymers(聚合物) that fold when heated. Once the batteries and motors are activated(激活), the robot folds itself much like a childs Transformer toy, and moves away like a crab.Other potential uses could include self-assemblin
6、g furniture,or even shelters that build themselves in disaster zones. “The exciting thing here is that you create this device that has computation(计算) put in the flat, printed version,” explained Daniela Rus, professor of electrical engineering and computer science at the Massachusetts Institute of
7、Technology(MIT). “And when these devices lift up from the ground into three-D, they do it in a thoughtful way.”1. The author introduces the topic of the text by .A. giving a descriptionB. making a comparisonC. giving an exampleD. making a summary解析:推理判断题。分析文章第一段可知,作者首先对这款可以折叠的机器人进行了描述,通过此种方法引出文章的话题。
8、答案:A2. The robot could be used to .A. make paper origami artB. make toys for childrenC. do housework for humansD. search for survivors in an earthquake解析:推理判断题。分析文章第二段可知,这款机器人可能会被用来在地震中搜救幸存者。答案:D3. Which of the following is TRUE about the robot?A. It has been put into wide use.B. It doesnt cost much
9、 to make it.C. It is shaped like a crab.D. It is made of rare materials.解析:细节理解题。由文章第四段中的“it cost just $100”可知,这款机器人所使用的材料很便宜,因此不需要花很多钱就可以制作这款机器人。答案:BBBased on a new analysis, we are rapidly approaching major climate change and the effects on society and the environment could be quite severe. Geogra
10、phers predict that within the next eighty years, current world climate zones could shift and some could completely disappear. Polar regions will get colder while tropical regions will get even hotter, forcing animals to migrate(迁徙) north.Climate changes like these could lead to the spread of disease
11、s. Tropical storms and hurricanes will not only increase but may also become more intense. If the changes come too quickly, animal and plant species may not be able to adapt fast enough and could disappear.According to Science Daily, a study predicts that by the year 2100, many of todays familiar cl
12、imates will be replaced by climates unknown in todays world. It is urgent that we reduce the risks of these far-reaching consequences for the whole world. The planet itself has been showing signs of change. In 2004, a serious tsunami created by a major earthquake killed thousands of people in Sumatr
13、a and in 2008, thousands of people died in China because of another severe earthquake. Egypt was hit in 2009 with a major earthquake and Haiti was devastated(毁坏) in 2010 by yet another massive earthquake.Within just the last few months, new reports from around the world have been coming in and most
14、agree that our climate situation is much worse than previously thought. At this point, it doesnt matter what is causing it, but rather, what can be done about it. Whats more, our world is getting more and more unstable every year. There is war and threat of war everywhere. Natural disasters are beco
15、ming more frequent and serious.However, other planets are experiencing global warming as well as our own and some scientists believe there may be some connection between the two things. No one knows anything for sure at this point because there is simply not enough data.4. What is the major function
16、 of paragraph 1?A. To arouse the readers concern.B. To introduce the theme of the whole passage.C. To summarise the whole passage.D. To state how climate changes.解析:推理判断题。根据第一段第一句可知,一项最新分析结果表明,世界的气候正在快速地发生重大变化,可能会严重地影响社会和环境。而接下来的几段则是围绕气候变化对社会和环境具体的影响而展开的。由此可推知,第一段主要是介绍文章的主题。故选B项。答案:B5. What is the a
17、uthors purpose of using the examples of earthquakes?A. To show major changes are taking place on the planet.B. To remind people to prevent future earthquakes.C. To show the damage earthquakes caused.D. To tell us more earthquakes will happen in the future.解析:细节理解题。根据第三段第三句“The planet itself has been
18、 showing signs of change.”可知,列举地球上所发生的地震是为了说明地球正在发生着重大变化。故选A项。答案:A6. Which of the following is NOT true of climate change effects?A. Animal and plant species may not be able to adapt fast enough and could disappear.B. It could lead to the spread of diseases.C. Current world climate zones could shift
19、 and com-pletely disappear.D. Natural disasters are becoming more frequent and serious.解析:细节理解题。根据第一段第二句可知,地理学家预计在未来的八十年中,现在的世界气候带可能会改变,有的可能会完全消失。C项中说现在的世界气候带可能会变化并可能会完全消失,与文中描述不符,因此C项错误。故选C项。答案:C7. What can be inferred from the passage?A. Animals and plants wont die out as long as climate changes s
20、lowly.B. Theres enough data for us to predict the future of climate change.C. The world is getting more unstable because of animal migration.D. Earth is not the only planet that is experiencing climate change.解析:推理判断题。根据最后一段第一句“However, other planets are experiencing global warming as well as our ow
21、n and some scientists believe there may be some connection between the two things.”可知,地球并不是唯一一个在经历气候变化的星球。故选D项。答案:DCFuturologists(未来学家) predict that life will probably be very different in 2050 in all the fields of activities, from entertainment to technology.First of all, it seems that TV channels
22、will have disappeared by 2050. Instead, people will choose a programme from a “menu” and a computer will send the programme directly to the television. Today, we can use the Internet to read newspaper stories and see pictures on a computer thousands of kilometres away. By 2050, music, films, program
23、mes, newspapers and books will come to us by computer. We will also be able to see, smell and touch the things that we see on television.In transport, cars will run on new, clean “gas” and they will go very fast. Cars will have computers to control the speed and there wont be any accidents. Today, m
24、any cars have computers that tell drivers exactly where they are. By 2050, the computer will control the car and drive it where you want to go. Space planes will fly all over the world and people will fly from Los Angeles to Tokyo in just two hours.In technology, robots will have replaced people in
25、factories. Many factories already use robots. Big companies prefer robotsthey do not ask for pay rises or go on strike, and they work 24 hours a day. By 2050, we will see robots everywherein factories, schools, offices, hospitals, shops and homes.Last but not least, medicine technology will have con
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-352496.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
