2021春新教材高中英语 UNIT 3 FASCINATING PARKS单元素养评估卷(三)测评(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021春新教材高中英语 UNIT FASCINATING PARKS单元素养评估卷三测评含解析新人教版选择性必修第一册 2021 新教材 高中英语 PARKS 单元 素养 评估 测评 解析 新人
- 资源描述:
-
1、单元素养评估卷(三)时间:100分钟分数:120分第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ABandhavgarh National Park in India is best known for its amazing setting, as well as having the highest concentration of tigers in India. In addition to tigers, there are also bears, deer, wolves, bi
2、rds, etc.Location: In Madhya Pradesh state, almost 200 kilometres northeast of Jabalpur. The nearest village is Tala, which is the access point of the park.Opening Hours and Hunting TimesHunting times operate twice a day, starting at dawn until late morning, and mid afternoon until sunset. The best
3、time to visit the park is early in the morning or after 4 p.m. to spot the animals. The park is closed from July 1 to September 30 due to the monsoon(季风) season.Bandhavgarh ZonesBandhavgarh is divided into three main zones: Tala(the parks best zone, with the most tigers), Magdhi(the second best zone
4、 to see tigers), and Khitauli(scenic and less visited, although tiger sightings do occur there; particularly good for birding).Entry FeesBandhavgarh has become expensive to visit in recent years. Entry fees have increased since October 2014. When going on a hunting trip, separate fees must be paid f
5、or park entry. Entry tickets are priced per vehicle (up to six people). For now, park entry tickets cost as follows:Tala Zone: 2,400 rupees for Indians, 4,800 rupees for foreigners. (Up to six people)Other Zones: 1,200 rupees for Indians, 2,400 rupees for foreigners. (Up to six people)1. What is Ban
6、dhavgarh National Park most famous for?A. Lots of tigers.B. Beautiful birds.C. Species of bears.D. A number of wolves.解析:细节理解题。由文章开头的“Bandhavgarh National Park in India is best known for its amazing setting, as well as having the highest concentration of tigers in India.”可知,该公园因为有许多老虎而闻名。故选A。答案:A2.
7、When can you visit the park?A. In July.B. In August.C. In September.D. In October.解析:细节理解题。由Opening Hours and Hunting Times部分的“The park is closed from July 1 to September 30 .”可知,该公园从7月1日到9月30日关闭,所以10月是开放的。故选D。答案:D3. How much should five Americans pay for entry fees to visit Magdhi Zone?A. 1,200 rup
8、ees.B. 2,400 rupees.C. 4,800 rupees.D. 6,000 rupees.解析:细节理解题。由Entry Fees 部分的“Entry tickets are priced per vehicle(up to six people).”以及“Other Zones: 1,200 rupees for Indians, 2,400 rupees for foreigners. (Up to six people)”可知,五名美国游客属于外国人,可以乘坐同一辆车游览Magdhi Zone,需要交纳入场费2 400卢比。故选B。答案:BBRichard Rodrigue
9、z from the United States is a great roller coaster fan. Recently he broke his 15th world record after he spent 104 days riding one of the worlds largest roller coasters.“It got more difficult to ride and ride because of the muscle tiredness.” Rodriguez, a teacher at the University of Chicago, said a
10、s he stepped down from the ride in a German park. He spent 10 hours a day on the roller coaster.Rodriguez tried to keep himself busy during the rides on the big roller coaster in a southwestern town in Germany. “I read the newspapers . I have a walkman, I have my cell phone, so I try to talk to peop
11、le and message people during the day,” he said.Although the 42-year-old man said he felt sick on the first few days, he said he soon got over the problem.“My face hurts sharply and I have a little backache, but I am good.”The “Expedition GeForce” is one of the worlds biggest roller coasters. It meas
12、ures 62 metres at its highest point.On his 95th day on the coaster, after travelling over 25,000 kilometres, Rodriguez had a toothache and was treated by a local dentist. He went on after that and succeeded in breaking the record.Rodriguez celebrated with members of the park staff and his supporters
13、, who had sent him postcards and emails, encouraging him not to give up.4. Which of the following about Expedition GeForce is TRUE?A. It is in a German town.B. It is most modernly equipped.C. It once ran for 104 days nonstop.D. It is the most difficult one to ride.解析:细节理解题。Expedition GeForce是Rodrigu
14、ez挑战世界纪录时坐的过山车,结合第二段中“in a German park”和第三段中“a southwestern town in Germany”可知,这个过山车在德国的小镇上。故选A。答案:A5. Why did Rodriguez keep on riding that long?A. Because he had great fun doing that.B. Because the coaster could cure his illness.C. Because he wanted to break the world record.D. Because he was supp
15、orted by the US government.解析:细节理解题。根据倒数第二段“He went on after that and succeeded in breaking the record.”可知答案。故选C。答案:C6. What can be learned about Rodriguez during his roller coaster ride?A. He kept enjoying good health.B. He broke his world record 15 times.C. He kept on working as a university teach
16、er.D. He kept in touch with the world around him.解析:推理判断题。根据第三段中的“I read the newspapers . I have a walkman, I have my cell phone, so I try to talk to people and message people during the day,”可推知,他一直与周围的世界保持联系。故选D。答案:D7. Which word can be used to describe Rodriguez?A. Clever.B. Determined.C. Cautiou
17、s. D. Kind.解析:推理判断题。Rodriguez在受伤、生病的情况下也继续坚持,直至成功,由此可推知他是一个意志坚定的人。故选B。答案:BCAfter years of heated debate, gray wolves were reintroduced to Yellowstone National Park. Fourteen wolves were caught in Canada and transported to the park. By last year, the Yellowstone wolf population had grown to more than
18、 170 wolves.Gray wolves once were seen here and there in the Yellowstone area and much of the continental United States, but they were gradually displaced by human development. By the 1920s, wolves had practically disappeared from the Yellowstone area. They went farther north into the deep forests o
19、f Canada, where there were fewer humans around.The disappearance of the wolves had many unexpected results. Deer and elk populationsmajor food sources for the wolfgrew rapidly. These animals ate large amounts of vegetation(植被), which reduced plant diversity(多样性) in the park. In the absence of wolves
20、, coyote populations also grew quickly. The coyotes killed a large percentage of the parks red foxes, and completely drove away the parks beavers.As early as 1966, biologists asked the government to consider reintroducing wolves to Yellowstone Park. They hoped that wolves would be able to control th
21、e elk and coyote problems. Many farmers were against the plan because they feared that wolves would kill their farm animals or pets.The government spent nearly 30 years coming up with a plan to reintroduce the wolves. The US Fish and Wildlife Service carefully tracks and manages the wolf packs in Ye
22、llowstone. Today, the debate continues over how well the gray wolf is fitting in at Yellowstone. Elk, deer, and coyote populations are down, while beavers and red foxes have made a comeback. The Yellowstone wolf project has been a valuable experiment to help biologists decide whether to reintroduce
23、wolves to other parts of the country as well.8. What is the text mainly about?A. Wildlife research in the United States.B. Plant diversity in the Yellowstone area.C. The fight between farmers and gray wolves.D. The reintroduction of wolves to Yellowstone Park.解析:主旨大意题。文章开门见山提出黄石公园重新引进灰狼的举措,然后在下文中详细介
24、绍其原因以及带来的转机,由此可知本文的中心话题是黄石公园对灰狼的重新引进。故选D。答案:D9. What does the underlined word “displaced” in paragraph 2 mean?A. Tested. B. Separated.C. Forced out.D. Killed.解析:词义猜测题。根据该段最后两句可知,因为人类的发展,灰狼的领地被侵占,灰狼逐渐向北迁徙,由此推断出灰狼是被人类挤走的。故选C。答案:C10. What did the disappearance of gray wolves bring about?A. Damage to lo
25、cal ecology.B. Preservation of vegetation.C. A reduction in the parks income.D. An increase in the variety of animals.解析:推理判断题。根据第三段可知,灰狼的减少造成了鹿群的增多,从而植被遭到了破坏,丛林狼快速增多,而红狐和海狸不断减少,由此推知灰狼的消失造成了当地生态平衡的破坏。故选A。答案:A11. What is the authors attitude towards the Yellowstone wolf project?A. Doubtful. B. Positi
26、ve.C. Unclear. D. Uncaring.解析:观点态度题。根据文章最后一句“The Yellowstone wolf project has been a valuable experiment to help biologists decide .”可知,作者认为引进灰狼的项目是很有价值的试验,是值得推广的,作者对此项目态度积极。故选B。答案:BDScientists in Western Australia claim to have made a new discoverythey have found gold in the leaves and branches of
27、trees. The researchers believe that the trees suck up the gold from deep underground, over 30 metres down. The discovery has been described as the first of its kind in the world. Australian gold exploration companies are pleased because it will make finding gold cheaper. Rather than drilling(钻孔) dee
28、p holes to find gold, they have more ways to examine tree leaves and branches. There is only a small amount of gold in the leaves. It would take 500 trees to make one gold ring. The gold is found using a special X-ray machine. A pure X-ray and a powerful microscope scan the leaves and branches.The c
29、laim that this is the first time that gold particles(微粒) have been found in living material might not be true, though. Ancient Chinese wisdom understood the connection between plants and the precious stones and minerals underneath them. They used plant life to find minerals and that was thousands of
30、 years ago. In the Zhou Dynasty, it was written in a book that a certain plant grew only near deposits(沉淀) of gold. Over the next 2,000 years, Chinese people wrote about different plants and how they grew, showed where minerals and precious stones such as jade, copper, lead, silver and gold were.Eve
31、n more importantly, in the 1000s, Su Song described how copper, gold, silver, lead and tin were observed and taken from certain plants. These were amazing scientific discoveries. Meanwhile, this knowledge was unknown in the rest of the world until about the year 1600. That was when a British man rea
32、lised that oak trees grew larger and greener where there was alum(明矾) in the ground. Maybe ancient Chinese has more knowledge to teach modern scientists.12. What can be inferred from paragraph 1?A. A large amount of gold exists in leaves.B. Drilling holes is the only way to find gold.C. The trees ca
33、n absorb gold from deep underground.D. Scientists have found gold 30 metres below underground.解析:推理判断题。根据第一段中的“. the trees suck up the gold from deep underground, over 30 metres down.”可知,树木能从地下深处吸收金元素。故选C。答案:C13. How do scientists find gold in the leaves?A. By drilling deep holes.B. By using a speci
34、al X-ray machine.C. By referring to ancient books.D. By observing the leaves carefully.解析:细节理解题。根据第一段中的“The gold is found using a special X-ray machine.”可知答案。故选B。答案:B14. Who first discovered there was connection between plants and minerals?A. Su Song.B. A British man.C. Australian scientists.D. Anci
35、ent Chinese people.解析:细节理解题。根据第二段中的“Ancient Chinese wisdom understood the connection between plants and the precious stones and minerals underneath them . that was thousands of years ago.” 可知,中国古代人在几千年前就发现植物和矿物质之间有联系,D选项在四个选项中时间最早。故选D。答案:D15. What is the purpose of the last paragraph?A. To introduce
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-352508.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
