2021版新高考地区高考英语(北师大通用版)一轮复习课后达标检测:UNIT 10 MONEY WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版新高考地区高考英语北师大通用版一轮复习课后达标检测:UNIT 10MONEY WORD版含答案 2021 新高 地区 高考 英语 北师大 通用版 一轮 复习 课后 达标 检测 UNIT
- 资源描述:
-
1、课时练12篇阅读1篇七选五1篇完形.阅读理解A(2020北京昌平区五校联考)The cost of living in countries like the US., Britain, Australia or France has skyrocketed(飞涨) in recent years. However, if youre willing to leave your country and explore life in other areas, there are many countries boasting an extremely cheap and low cost of
2、living. Check out the following countries when planning your next move.EcuadorEcuador is similar to the United States in many ways, and as a result has become a popular American getaway. They even use the US. dollar for their currency. In this country, its cheaper to eat out every day than cook for
3、yourself on a budget in the US. You can even buy a property for around $50,000 and hire someone to tend to it while youre away.MexicoAlthough the country is known for its povertyridden streets, there are many wealthier areas that provide every facility you might need. You can live off a mere $700 to
4、 $800 a month in Mexico, and this includes rent for a nice place, facilities, food, and any sightseeing.ArgentinaArgentina has been a popular tourist destination for many years. It has great restaurants, a rich history, and many places to explore. Not to mention, its not very expensive to live there
5、. A decent sized home can cost around $139,000, which is relatively cheap in relation to homes in the United States.VietnamVietnam has also become a popular tourist destination in recent years. There are many million dollar luxury homes by the beach, but you can find a modest flat or small home for
6、around $25,000 to $50,000 if you search in the right areas.【解题导语】本文介绍了四个生活成本低的宜居国家。1How much does it take at least to live in Mexico for a year?AAbout $7,000.BAbout $8,000.CAbout $8,400.DAbout $9,800.C解析:细节理解题。根据第三段最后一句“You can live off a mere $700 to $800 a month in Mexico, and this includes rent f
7、or a nice place, facilities, food, and any sightseeing.”,并结合题干可知,在墨西哥生活一年至少花费:$700*12$8,400,故选C。2What does Argentina and Vietnam have in common?AThey both have great restaurants.BThe cost of living in them is both expensive.CThe middlesized homes both cost around $139,000.DPeople are all fond of tra
8、velling to the two countries.D解析:细节理解题。根据第四段第一句“Argentina has been a popular tourist destination for many years.”和第五段第一句“Vietnam has also become a popular tourist destination in recent years.”可知,这两个国家都受到旅游者的热捧,故选D。3In which country did the purchaser probably pay extra money after he left?AEcuador.BM
9、exico.CArgentina. DVietnam.A解析:推理判断题。根据第二段最后一句“You can even buy a property for around $50,000 and hire someone to tend to it while youre away.”可推知,在厄瓜多尔雇人看房子是要付费的,与题干吻和,故选A。B(2020潍坊统一考试)When traveling on a budget, every dollar counts. Unfortunately, the cost of tickets alone can make a serious hole
10、in your savings. Dont let that stop you from taking your dream vacation, though. According to Jeff Klee, CEO of CheapA, there is a “sweet spot” to get the biggest bang for your buck.“The most important rule is fairly obvious: dont wait until the last minute, as that rarely works out,” he said in a s
11、tatement. “But beyond that, you also want to be careful not to buy too early.”Still, thats easier said than done. Finding the most costefficient time to book is tough. Luckily, somebody did the mathso you dont have to. Data crunchers from the online travel agency CheapA surveyed over 917 million far
12、es to determine the day with the cheapest rates.Heres what they found: while prices tend to stay the same between 320 and 106 days before a trip, they start dropping at the 105day mark. That said, you might be tempted to book the moment prices drop. But hold on! Youll save even more money by booking
13、 precisely 70 days before your trip. According to CheapA, you can save 48 percent of the tickets total cost by using this trick. After that date, airfares will begin to increase again. And dont even think about booking any later than 20 days ahead of time, as prices will be soaring.So, what are you
14、waiting for? Start planning your next dream vacation, and book accordingly. Your wallet will thank youguaranteed.【解题导语】本文主要介绍了购买便宜飞机票的方法和策略。4When can we book our plane tickets to save the most money?AThe later, the better.BAs early as possible.C105 days before our trip.D70 days before our trip.D解析:细
15、节理解题。根据第四段的内容尤其是第四句“Youll save even more money by booking precisely 70 days before your trip.”可知,旅行70天前预订机票节省的钱最多,故选D。5How much can the trick help us save if the ticket costs $400 totally?A$48.B$192.C$208. D$352.B解析:数字计算题。根据第四段第五句“According to CheapA, you can save 48 percent of the tickets total cos
16、t by using this trick.”,并结合题干可知,原价是400美元的飞机票总共可以节省:$40048%$192,故选B。6Whats the purpose of the author in writing this text?ATo explain what a “sweet spot” is.BTo attract people to traveling by plane.CTo show the ways of booking plane tickets.DTo tell people how to buy cheap plane tickets.D解析:写作意图题。根据第
17、一段第一句“When traveling on a budget, every dollar counts.”和对本文的整体理解可推知,本文的主要目的是介绍购买便宜飞机票的策略和方法,故选D。.七选五(2020合肥高三联考)In the super fastpaced world we live in, happiness may not come as easily as we wish. Here are some tips to make us live happily.Dont avoid or ignore negativity.1_ This can include people
18、in your life who may be bringing you down, a hostile workplace environment or even a personal stressor that you havent conquered quite yet. You are in control of your environment and if these negative situations keep making an appearance, its up to you to handle them.Take care of yourself and your n
19、eeds.In order to live a powerful and meaningful life, you must love yourself. Take care of your actions and how you live each day, and this will be reflected in your thoughts and emotional state of mind. 2._Mend whats broken or get rid of it.Determining what is worth your time and effort and what ca
20、n be challenging. If situations are beyond repair, its time to let go. Are there relationships or friendships that remain damaged but you know are worth the time?3._ Do what you can to find love in situations where it may have be absent in the past.4_Giving our time, energy, love and sometimes money
21、 is what life is about. 5._ My mom taught me a quote she learned in Mexico that stuck with me forever, “donde come uno, comen dos.(where one can eat, two can eat.)” It moves me every time I say it out loud. At the end of the day, no matter what you have you are likely in a position to give something
22、 small to someone else who needs it. Dont hesitate.AGive back.BBe positive.CFix them and find peace.DDo more of what makes you happy.ELove yourself fully in order to love others fully.FEverything we put out into the world comes back to us.GIn order to conquer and overcome, it must be acknowledged.【解
23、题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了几个快乐生活的建议。1G解析:根据小标题Dont avoid or ignore negativity. 并结合该段内容可推知,必须先承认其消极性才能战胜和克服它。故选G项。2E解析:根据该段中的“you must love yourself”以及“Take care of your actions and how you live each day”可推知,E项“为了充分地爱别人,要完全地爱自己”符合语境,故选E项。3C解析:根据小标题Mend whats broken or get rid of it. 以及空前一句可知,修复那些值得你花时间的关系或友谊
24、,故选C项。4A解析:根据文章结构以及空处所在位置可知,空处为段落小标题,该段主要是讲要去付出。故选A项。5F解析:根据空前一句可知,生活就是付出我们的时间、精力、爱,有时是金钱,由此可推知,空处应是讲有付出就会有回报。故选F项。.完形填空(2020安徽六安模拟)As a child, I was always good at drawing and art. I won_1_, got constant attention, and even saw my face in the _2_ and on television because of my natural ability to _
25、3_Most people who _4_ to come across something that they are good at are _5_ to take it and run with it. Of course, my life was no _6_. From teachers, to principals, to family members, _7_ seemingly had a ton of advice to give me in regard to art. All the while, my true desire was _8_. I entered poe
26、try, essay, and shortstory contests and _9_ them all. It was such a contrast with my artistic _10_ experience! It was so bad that I _11_ a good friend of mine who told me once, “If you are so good at drawing, why do you even care about writing? _12_ drawing!”Though wellintentioned, eighteen years la
27、ter Im _13_ I didnt take his words to heart. Years went by with me still writing and still occasionally entering _14_. It wasnt until my first year in college that I finally got an honorable _15_ in a poetry contest. As a writer Ive truly _16_Im sure there are things in your life that are _17_ and y
28、et, rewarding. Endurance(忍耐), especially when it comes to things you truly love is _18_. Take some time to devote some more _19_ to the “thing” that doesn t come _20_ and see what happens.【解题导语】作者通过自己的亲身经历,说明了这样一个道理:对自己真正喜欢的东西,要坚持不懈地去追求,最终总会取得成功。1A.praiseBawardsCsupports DsuccessB解析:根据下文“got constan
29、t attention, and even saw my face in the _ and on television because of my natural ability to _”可知,“我”获奖了。故选B。A:表扬; B:奖赏;C:支持; D:成功。2A.street BschoolCnewspaper DbookC解析:根据常识可知,可以在报纸(newspaper)上和电视上看到“我”的脸,故选C。3A.draw BactClearn DshowA解析:根据“As a child, I was always good at drawing and art.”可知,当是孩童时,“
30、我”就一直擅长绘画和美术,故选A。4A.want BmeanCagree DhappenD解析:句意:大多数人碰巧(happen)遇到他们擅长的东西,会被别人鼓励(encouraged)接受并且运用它。5A.encouraged BinvitedCdeveloped DpermittedA解析:参见上题解析。A:鼓励;B:邀请;C:发展;D:允许。6A.perfect BdifferentCsimilar DluckyB解析:句意:当然,我的人生也没有什么不同。A:完美的;B:不同的;C:相似的;D:幸运的。7A.everyone BwhoCthat Dno oneA解析:根据上文“From
31、teachers, to principals, to family members”可知,对于艺术,每个人(everyone)似乎都有一大堆建议给“我”。8A.art BfixingCwriting DmusicC解析:根据下文“If you are so good at drawing, why do you even care about writing?_ drawing!”可知,“我”真正的愿望是写作(writing)。9A.won BignoredCmissed DlostD解析:根据下文“It was such a contrast with my artistic _ expe
32、rience!”中的contrast可知,和“我”参加艺术比赛形成鲜明对比的是,“我”参加诗文、散文、短篇小说比赛总是失败(lost)。A:获胜;B:忽略;C:错过;D:输掉(比赛、诉讼案件、辩论等)。10A.interest BcompetitionCcareer DtalentB解析:句意:这与我的艺术比赛(competition)形成了鲜明的对比。11A.had BmadeCfound DmetA解析:句意:我有(had)一个好朋友,曾经告诉我:“如果你特别擅长绘画,你为什么还要关心写作?坚持(Stick to)绘画!”12A.Give up BTake inCStick to DPut
33、 awayC解析:参见上题解析。A:放弃;B:吸收;C:坚持;D:放好,存储。13A.glad BsorryCsad DsureA解析:根据下文“It wasnt until my first year in college that I finally got an honorable _ in a poetry contest. As a writer Ive truly _”可知,作为一个作家,“我”成功了,由此判断“我”很高兴(glad)当初没有把这个朋友的话放在心上。14A.training BcontestsCarticles DtroubleB解析:根据下文“It wasnt u
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-353131.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022届新高考人教版语文一轮复习课件:第一板块 第4讲 探究主观题命题的“实质性” .ppt
