2021版新高考英语人教版一轮核心素养测评 必修5 UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版新高考英语人教版一轮核心素养测评 必修5 UNIT LIFE IN THE FUTURE WORD版含解析 2021 新高 英语 人教版 一轮 核心 素养 测评 必修 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。核心素养测评 二十三必修5 Unit 3Life in the future(限时35分钟). 阅读理解ASlowly but surely, were moving closer and closer to 5G world. From smart-home security to self-driving cars, all the Internet-connected devices in your life will be able to talk to each
2、 other at lightning-fast speeds with reduced delay. Objectively speaking, the fastest 4G download speeds in the U. S. top out at an average of 19. 42 Mbps. But by comparison 5G promises gigabit (千兆) speeds. “5G is one of those signs, along with artificial intelligence, of this coming data age, ” sai
3、d Steve Koenig, senior director of market research for the Consumer Technology Association. “The self-driving vehicle is a great emblem of this data age, and that is to say, it is a sign of time, because with one single task, driving, you have massive amounts of data coming from the vehicle itself,
4、and a variety of sensors are collecting a lot of information to model its environment as it moves. Its pulling in data from other vehicles about road conditions down the lane. It could be weather information, but also connected infrastructure (基础设施) construction. Theres lots of data behind that task
5、, which is why we need high speed. Augmented reality glasses and virtual headset havent yet broken the mainstream, but tech companies are joyfully betting that these devices will eventually replace our smartphones. With 5G, that could actually happen. This is notable because companies such as Apple
6、are reportedly developing AR glasses to assistor perhaps even replacesmartphones. Ericsson stated at Februarys Mobile World Congress how smart glasses could become faster and lighter with a 5G connection, because instead of being weighed down with components, the glasses could rely on hardware for p
7、rocessing power. But dont get too excited. Theres still a lot of work to be done in the meantime including various trials to make sure the radios play nicely with hardware and infrastructure construction so 5G isnt concentrated only in big cities. 【文章大意】本文是一篇说明文。文章讲述是, 我们离5G世界越来越近了。1. What does the
8、author want to stress in Paragraph 1?A. The lightning-fast speed of 5G. B. The expectation of 5G world. C. The difference between 4G and 5G. D. The Internet-connected devices in our life. 【解析】选A。段落大意题。根据第一段at lightning-fast speeds with reduced delay和by comparison 5G promises gigabit speeds可知, 作者在第一段
9、想强调5G速度快。故选A。2. What does the underlined word “emblem” in Paragraph 2 mean?A. Exhibition. B. Success. C. Symbol. D. Explanation. 【解析】选C。词义猜测题。根据第二段中and that is to say, it is a sign of time“也就是说, 这是时间的标志, ”可知, 画线词的意思是“标志, 象征”。故选C。3. We can infer from the text that _. A. 5G world wont come without AR
10、glassesB. 5G helps to create the artificial intelligence vehicleC. Apple company is developing AR glasses worldwideD. Tech companies will face the fact that smartphones may be replaced【解析】选D。推理判断题。根据第三段中This is notable because companies such as Apple are reportedly developing AR glasses to assistor
11、perhaps even replacesmartphones. 可知苹果(Apple)等公司正在发展AR眼镜, 以帮助甚至取代智能手机。我们可以从文中推断, 科技公司将面临智能手机可能被取代的事实。故选D。4. What will the author probably tell us next?A. How to fully expand 5G coverage. B. Smart glasses will become faster and lighter. C. Why 5G isnt concentrated in big cities. D. The importance of i
12、nfrastructure construction. 【解析】选A。推理判断题。根据最后一段But dont get too excited. Theres still a lot of work to be done in the meantime, including various trials to make sure the radios play nicely with hardware and infrastructure construction so 5G isnt concentrated only in big cities. “但是不要太激动。与此同时, 仍有很多工作
13、要做, 包括各种试验, 以确保无线电能很好地配合硬件和基础设施建设, 这样5G就不会只集中在大城市。”可知, 作者接下来可能会告诉我们“如何全面扩大5G覆盖。”故选A。【知识拓展】佳词积累1. massive adj. 巨大的2. virtual adj. 虚拟的3. notable adj. 显著的4. component n. 组成成分长难句分析Theres still a lot of work to be done in the meantime, including various trials to make sure the radios play nicely with har
14、dware and infrastructure construction so 5G isnt concentrated only in big cities. 分析: 本句是一个复合句。to make sure. . . 作目的状语, 其中sure后面是宾语从句, so“为的是”, 引导目的状语从句。译文: 与此同时, 仍有很多工作要做, 包括各种试验, 以确保无线电能很好地配合硬件和基础设施建设, 这样5G就不会只集中在大城市。 B Weve heard of robots and AI(Artificial Intelligence)taking human jobs, but I b
15、et mayors(市长)dont really think their jobs can be threatened any time soon. They were wrong, and the AI running for the mayor of a Tokyo district was clear proof of that. AI cant legally run for high-ranking public management positions yet, but one mayoral candidate from Tama City, Tokyo, intended to
16、 maximize the use of artificial intelligence in running city affairs. He was running his campaign as “AI Mayor”. Basically, he was suggesting replacing human public officials with AI and having them collect city data and create fair and balanced policies that will benefit everyone. “For the first ti
17、me in the world, AI will run in an election, ” human candidate Michihito Matsuda announced on Twitter. “Artificial Intelligence will change Toma City. With the birth of an AI Mayor, we will conduct balanced policies. ”The AI Mayor was campaigning very much like its human competitors. Posters were sh
18、own all over Tama City and campaign trucks were blaring out(大声鸣响) promises of an AI utopia (乌托邦) and asking for support. Some people called Michihito Matsudas campaign a stunt(噱头), as a human would still be the one legally in charge. However, others said that they were excited about the future of AI
19、 running things in the background, adding that it had to be a better choice. 【文章大意】本文是一篇说明文。我们听说过机器人和人工智能取代了人类的部分工作, 可是它们竟然参与竞选东京某地的市长。5. Whats the advantage of the AI mayor according to Michihito Matsuda?A. Maximizing the use of AI. B. Replacing human officials. C. Creating balanced policies. D. Br
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-353558.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
