山东省潍坊市2019-2020学年高一英语4月阶段考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 潍坊市 2019 2020 学年 英语 阶段 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省潍坊市2019-2020学年高一英语4月阶段考试试题(含解析)考试时间:120分钟 试卷满分:150分注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你
2、都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处可播放相关音频,请去附件查看】How old is Tony now?A. 15 years old.B. 20 years old.C. 25 years old.【答案】C【解析】【原文】W: Tony must be over 20 now.M: Yes, when I first met him ten years ago, he was already fifteen.2.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What do the speakers plan to do?A. Go back home.B.
3、Go out for a walk.C. Have some drinks.【答案】C【解析】【原文】W: Oh, no. Im dying for a drink. We have been out for two hours.M: Lets go to the snack bar across the street and get something to drink.3.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is wrong with the printer?A. Its broken down.B. It runs out of ink.C. It has no paper.【
4、答案】B【解析】【原文】M: Look! The printer is broken. I told you it wasnt working.W: Of course it wont work! See, the ink box has been used up. You have to change it.4.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the boats top speed?A. About 20 miles per hour.B. About 25 miles per hour.C. About 30 miles per hour.【答案】C【解析】【原文】M:
5、 I just heard on the radio that a storm is coming.W: Well, our boat is going about 25 miles per hour. Normally, we go about 20.M: Maybe we should head back. I dont want to get caught in the storm.W: Good idea. I can go five miles per hour faster at most.5.【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman advise
6、 the man to do with his aunt?A. Give her a bird as a gift.B. Take her to an Italian restaurant.C Show her around the city.【答案】B【解析】【原文】M: I dont know where to take my aunt to dinner this weekend.W: Have you ever been to the Italian restaurant by the river? You can enjoy a birds-eye view of the whole
7、 city while you enjoy your meal.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的做答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What does the mans apartment look like?A. Beautiful.B. Untidy.C. Large.7. What are th
8、e speakers going to do?A. Have a meal together.B. Clean up the room.C. Go home.【答案】6. B 7. A【解析】【原文】M: Hi, Anna, come in.W: Wow, your apartment is a mess.M: I know. I didnt have time to put things away before you got here.W: Anyway, are you ready to go?M: No, Im not ready yet. I still have to brush
9、my teeth and wash my face. Can you wait for a few minutes?W: OK, but please hurry. I think the restaurant is closing soon.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Why does the man look pale?A. He got sick.B. He didnt sleep well.C. He quarreled with his manager.9. How are the mans projects going?A. He h
10、as finished them already.B. He hasnt started yet.C. He hasnt completed any.【答案】8. B 9. C【解析】【原文】W: John, you look pale. What happened?M: I stayed up last night.W: Did you have something on your mind? You look so concerned! Maybe I can help you!M: Well, Im under a lot of pressure. My manager is very
11、pushy. He assigned me two projects. Now the deadlines are near but I have finished neither of them.W: Is there anything I can do for you?M: Well, I guess no one can help me but myself. For the moment, I just need someone to talk to so that I can relieve my stress.W: I know your feeling. Take it easy
12、 and say something to me if you like.M: Oh, you are so kind. Thank you!W: Not at all!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. Where are the speakers?A. In a hotel.B. In a restaurant.C. On a plane.11. What kind of coffee does the man want?A. Coffee with sugar.B. Coffee with cream.C. Quite black coffee.
13、12. How much does the man pay?A. $9.B. $12.C. $15.【答案】10. A 11. C 12. C【解析】【原文】W: Good afternoon. Can I help you?M: Good afternoon. My name is Dupont. Im in Room 1206. Id like to order two sandwiches and a large pot of coffee. And would you please bring them to my room as soon as possible?W: Yes, si
14、r, no problem.M: Wait a minute. You can forget the sugar and the cream.Just plain coffee will do. And please make it very strong.W: OK, no sugar, no cream, straight coffee and very black. Ill bring them to you right away.W: Room service. May I come in?M: Come in. Just put them on the table over ther
15、e.W: All right. Here are your sandwiches and your coffee. The sandwiches are $6 each and the coffee is $3. And here is your bill.M: Thank you. Can I have it charged to my account, please?W: Of course. Just sign here. Enjoy your meal.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What are the speakers mainly
16、 discussing?A. A game.B. A movie.C. A toy.14. What does the man think of the price of War Craft II?A. Its too expensive.B. Its very normal.C. Its quite cheap.15. What do we know about the woman?A. She lives in a shared room.B. She has no interest in War Craft II.C. She likes watching movies.16. What
17、 does the man like about War Craft II?A. Pictures.B. Actions.C. Sound.【答案】13. A 14. B 15. A 16. C【解析】【原文】W: How do you like War Craft II?M: Its a great game. There are a lot of new characters.W: Did it cost very much?M: It cost about thirty. Most games cost about that much.W: My roommate always want
18、s to play it. But I told her to buy her own game.M: Yeah, my roommate likes to watch me play. He says its like watching a movie.W: Ive never seen such good pictures.M: And Ive never heard such good sound in a game.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. How many brothers and sisters did Grandma Moses h
19、ave?A. Five.B. Nine.C. Ten.18. What did Grandma Moses spend most of her life doing?A. Farming.B. Painting.C. Working at a drugstore.19. Why did Grandma Moses paint at her old age?A. To pass the time.B. To make money.C. To exhibit her artworks.20. When did Grandma Moses hold her first exhibition?A. I
20、n 1930.B. In 1940.C. In 2000.【答案】17. B 18. A 19. A 20. B【解析】【原文】M: Grandma Moses is among the most well-known 20th-century painters of the United States, yet she had hardly started painting before she was in her late seventies. She was born on a farm in New York, one of five boys and five girls. At
21、12, she left home and worked as a housekeeper until she married Thomas Moses at 27. They farmed most of their lives, first in Virginia and then in New York. Grandma Moses began to paint using oils in her old age because she wanted to keep busy and pass the time. Her pictures were first sold at the l
22、ocal drugstore and at a market, and were soon noticed by a businessman who bought everything she painted. Three of those pictures were exhibited in the Museum of Modern Art, and in 1940, she had her first exhibition in New York. Between the 1930s and her death, she produced some 1,600 pictures.第二部分
23、阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThis service is operated by BBC Studios Distribution Limited. We are registered in England and Wales under company number 1420028 and have our registered office at 1 Television Centre, 101 Wood Lane, London W12 7FA. Our VAT numb
24、er is 333289454.Please read these terms and conditions carefully. By using our website, you should accept these Terms, the Privacy Policy, the Code of Conduct and any other notices, guidelines and rules published by us on our Services from time to time. If you do not accept these Terms, please do no
25、t use our Services.You agree to use our Services for lawful purposes only and in a way that does not go against the rights of any persons use and enjoyment of our Services and you should obey(遵守)all laws and rules that apply.You agree that you will only use its contents for your own personal use and
26、 not for any commercial or other purposes, including advertising or selling any goods or services. You will need our written permission(许可)before you want to use any content on our Services for any other reason.We may update(更新)these Terms at any time. Please review the Terms regularly(定期) to make s
27、ure you know any changes. You can get the Privacy Policy and Code of Conduct from links(链接) at the bottom of our webpage.21. What do we know about the Service?A. It has nothing to do with BBC.B. Its office lies in London.C. Everyone can use the service freely.D. No one can refuse these Terms.22. Wha
28、t should you do when you dont use the Services for personal use?A. Pay them money.B. Advertise on the line.C. Protect your privacy.D. Ask for written permission.23. Where is this text most probably from?A. A news report.B. A TV program.C. A webpage.D. An advertisement.【答案】21. B 22. D 23. C【解析】【分析】这是
29、一篇应用文。文章就客户使用BBC Studios Distribution Limited提供的一项服务进行了一些声明。【21题详解】细节理解题。根据第一段中的“We are registered in England and Wales under company number 1420028 and have our registered office at 1 Television Centre, 101 Wood Lane, London W12 7FA”可知,我们的注册办公室位于伦敦W12 7FA街101号电视中心1号。故选B。【22题详解】细节理解题。根据倒数第二段中的“You a
30、gree that you will only use its contents for your own personal use and not for any commercial or other purposes, including advertising or selling any goods or services. You will need our written permission(许可)before you want to use any content on our Services for any other reason.”可知,这些内容仅供个人使用。如果想用
31、于其他目的,需要得到我们的书面许可。故选D。【23题详解】细节理解题。根据最后一段中的“You can get the Privacy Policy and Code of Conduct from links(链接) at the bottom of our webpage(您可以从我们网页底部的链接获得隐私政策和行为准则。)”可知,这是一个网页上的内容。故选C。【点睛】细心审题,直接就题找答案。解答此类试题时,不必通篇细看原文,而应采取“带着问题找答案”的方法,先从问题中抓住关键性词语(题眼),然后以此为线索,运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找与此问题相关的:段落、语句,仔细品味,对照比
32、较,确定答案。例如第2题中,可以直接根据题干中的“for personal use”直接锁定答案在第二段。BThis summer, I went to Sports Camp with my little brother, Charlie. When we hiked to the pond, I was the only one who didnt jump in. “Cant you swim, Brandon?” asked Henry. I can, but after youve seen pond water under a microscope(显微镜), youre less
33、 eager to cool off in it.Tonight after sundown, were playing Capture the Flag. The campers are divided into two teams, Blue and Red. Each team hides a flag, then has an hour to find and take the other teams flag. Charlie and I are on the Blue team. When Kenneth, our team captain, asks who wants to s
34、cout out the Red flag. My brother raises his hand.Charlie goes with a bunch of boys from our team. The rest of us stay behind to guard our flag, which weve hidden in a nearby tree. Soon, Charlie is back, his face as red as paint. “All the others were caught. But I saw their flag!” he pants. “Inside
35、the door of the directors cabin!”Kenneth waves us over. “Times running out. Any ideas?”“Ill stay with Charlie and Isaiah and guard our flag,” offers Henry.Kenneth points to Marshall and me. “lets go.” he says.We run through the woods. Unluckily, two boys from the Red team noticed Kenneth and Marshal
36、l, and they were caught. I hide behind a tree and try to figure out which cabin is the directors.A whistle sounds, and my heart beats fast. Only five minutes left! No time to check every cabin. Which one is the right one? Suddenly, I smell something familiar. The directors after-shave! Im sure of it
37、.I climb up the steps and open the door. The flag!“Get him!” Someone shouts.I grab the flag and race for our home base. Two boys from the Red team are right behind me. I reach our home base just before I hear the final whistle blow loud and long. Blue wins!24. Why doesnt the writer want to swim in t
38、he pond?A. He cant swim.B. The weather is not hot.C. The water is not clean.D. The pond is too deep.25. What does the underlined phrase “scout out” mean in paragraph 2?A. Figure out.B. Search for.C. Set up.D. Go through.26. Which one of the following was caught by the Red team?A. Brandon.B. Henry.C.
39、 Marshall.D. Isaiah.27. What is the best title of the text?A. Capture the FlagB. Sports CampC. A Great SuccessD. An Unforgettable Experience【答案】24. C 25. B 26. C 27. A【解析】这是一篇记叙文。文章叙述了作者参加夏令营时,和朋友们玩抓旗游戏(Capture the Flag),其所在的队获胜的经过。【24题详解】推理判断题。根据第一段中的“I was the only one who didnt jump in. “Cant you
40、 swim, Brandon?” asked Henry. I can, but after youve seen pond water under a microscope(显微镜), youre less eager to cool off in it.”可知,作者会游泳,但是他没有跳进池塘。她认为如果在显微镜下看看池塘里的水的话,你就不那么渴望到里面去降温了。显微镜下看到的肯定是很多细菌。由此推知,作者认为池塘的水不够干净。故选C。【25题详解】词义猜测题。根据第二段“Tonight after sundown, were playing Capture the Flag. The ca
41、mpers are divided into two teams, Blue and Red. Each team hides a flag, then has an hour to find and take the other teams flag. Charlie and I are on the Blue team. When Kenneth, our team captain, asks who wants to scout out the Red flag. My brother raises his hand.”可知,抓旗游戏(Capture the Flag)的规则是:露营者被
42、分成两队,蓝队和红队。每个队隐藏一面旗子,然后有一个小时的时间找到并取走另一个队的旗子。作者和Charlie都在蓝队,队长找人去寻找红队隐藏的旗子。因此,画线词的意思应该是“寻找”。故选B。【26题详解】细节理解题。根据倒数第五段中的“Unluckily, two boys from the Red team noticed Kenneth and Marshall, and they were caught”可知,Kenneth and Marshall被抓住了。故选C。【27题详解】主旨大意题。文章描述了作者参加夏令营时,和朋友们玩抓旗游戏(Capture the Flag)的经过。在游戏
43、中,分为蓝队和红队,作者属于蓝队。经过努力,作者找到了红队的旗子,蓝队获胜了。故选A。CIt would be nice if eating a particular food could magically protect you against all the boring illnesses. Its not that simple, of course. Hand washing remains your best defense against picking up illnesses, and sleep is a strong defense too. But what you
44、eat does play an important part. Though it isnt because of just one or two foods, what you eat in your daily diet have an effect on how weak or strong your immunity(免疫力)is.Wed better eat fruits and vegetables every day. They contain key vitamins needed in the immune system. For example, Vitamin C an
45、d Ain foods help immune system work well to keep us healthy. Remember that eating the actual fruit or veggie is better than eating single-vitamin supplements(补品).Getting too little protein(蛋白质) can weaken your immune system. Protein-rich foods supply the amino acids(氨基酸)you need to build important p
46、roteins in the body. Animal foods like beef and pork also contain zinc(锌), which your body uses to make t-cells.Fermented foods are foods that are naturally protected by bacteria(细菌), and theyre good for the micro biome(微生物).Thats the name for the bacteria that live in your stomach, where a lot of c
47、ells in immunity actually live. Fermented foods like yogurt help beneficial bacteria develop fast in the stomach, leaving less room for harmful bacteria.28. What does paragraph 1 mainly tell us?A. Hand washing is necessary.B. Illnesses make people bored.C. Immunity has much to do with your diet.D. M
48、ore sleep does good to health.29. Why does the writer suggest we eat fruits and vegetables every day?A. They are rich in vitamins we need.B. Vitamin A is helpful for immunity.C. Fruits supply our body with Vitamin C only.D. Eating single-vitamin foods does little good.30. What can we infer from para
49、graph 3?A. Amino acids can help to make t-cells.B. Healthy body needs plenty of protein.C The immune system can be hurt easily.D. We should eat animal foods as many as possible.31. What is the main idea of the text?A. Different foods have different uses.B. Fruits and vegetables keep us healthy.C. Ma
50、ny illnesses do harm to the immunity.D. Proper daily diet protects our immune system.【答案】28. C 29. A 30. B 31. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了日常饮食和免疫系统的关系。【28题详解】主旨大意题。第一段的中心部分是“But what you eat does play an important part. Though it isnt because of just one or two foods, what you eat in your daily diet have
51、 an effect on how weak or strong your immunity(免疫力)is.”。由此可知,你每天的饮食会影响你的免疫力的强弱。因此第一段主要介绍饮食和免疫力息息相关。故选C。【29题详解】细节理解题。根据第二段中的“Wed better eat fruits and vegetables every day. They contain key vitamins needed in the immune system.”可知,水果和蔬菜里包含免疫系统所需要的重要维生素。因此,作者建议天天吃水果和蔬菜。故选A。【30题详解】推理判断题。根据第三段中的“Getting
52、 too little protein(蛋白质) can weaken your immune system. Protein-rich foods supply the amino acids(氨基酸)you need to build important proteins in the body.”可知,摄入太少的蛋白质会削弱你的免疫系统。由此推知,想要健康的,就要有好的免疫系统,就需要摄入足够的蛋白质。结合选项,B选项表达此意。故选B。【31题详解】主旨大意题。第一段的最后一句“what you eat in your daily diet have an effect on how w
53、eak or strong your immunity(免疫力)is”是文章的中心句。下面三段分别介绍了水果蔬菜,富含蛋白质的食物和发酵食品和我们的免疫力的关系。D选项“适当的日常饮食可以保护我们的免疫系统”可以表达此意。故选D。【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。例如在第4题中,第一段中的最后一句就直接点明主题,下文围绕该主题展开。如果考生可以抓住该句,那么这个题
54、迎刃而解。DA number of companies have used the wind and sun to produce energy. Now, one company called ORPC is using the force of flowing rivers and ocean currents(水流). The company recently presented the new technology at an energy conference near Washington, DC.Christopher Sauer is the chief executive o
55、fficer of ORPC. He says the technology was designed for small, rural communities that do not have easy access to power sources.The ORPC technology is an energy generator(发电机) which can be put under water, called RivGen. It works in a series of steps. First, the generator is put in the middle of a st
56、eel cage on top of a wide boat. Wheels or, turbines are attached to each side of the generator. The boat, cage, and generator all sink(下沉) to the bottom of the river. There, the river current turns the wheels and creates as much as 50 kilowatts of power.The turbines are safe for the animals that liv
57、e in the river. The generator is not very tall, so it can work in water areas that are not very deep. Other companies are not able to work in shallow (浅的)water.Another feature of the technology are “crossflow turbines(双击式水轮机).” They make the turbines move in the same direction, whatever way the wate
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
高中英语(北师大版必修2)同步课件:UNIT 5 RHYTHM写作课题.ppt
