2021版浙江高考英语(人教版)一轮复习 基础考点聚焦 必修1 学案 1 UNIT 1 课后达标检测 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版浙江高考英语人教版一轮复习 基础考点聚焦 必修1 学案 UNIT 1课后达标检测 WORD版含答案 2021 浙江 高考 英语 人教版 一轮 复习 基础 考点 聚焦 必修 课后 达标 检测
- 资源描述:
-
1、 (建议用时:35分钟).阅读理解AIn Mark Turins article“Protecting Our Public Spaces” in issue 14, he claims that “all graffiti(涂鸦) is vandalism(故意破坏财物的行为), pure and simple, and offers no benefit to our public spaces”. I would like to point out that many people believe that graffiti is an art form that can benefit
2、 our public spaces just as much as sculptures, fountains, or other more accepted art forms.People who object to graffiti usually do so more because of where it is, not what it is. They argue that posting graffiti in public places is considered an illegal act of property damage. But the location of s
3、uch graffiti should not prevent the images themselves from being considered real art.I would argue that graffiti is the most important public art form. Spray paint is a medium unlike any other. Through graffiti, the entire world has become a canvas(画布). These works of art dotting the urban landscape
4、 are available, free of charge, to everyone who passes by.To be clear, I do not consider random words or names sprayed on stop signs to be art. Plenty of graffiti is just vandalism, pure and simple. However, there is also graffiti that is breathtaking in its complex detail, its realism, or its creat
5、ivity. It takes great talent to create such involved designs with spray paint. Are these creators not artists just because they use a can of spray paint instead of a paintbrush?To declare that all graffiti is vandalism, and nothing more, is an overly simplistic statement. Furthermore, graffiti is no
6、t going anywhere, so we might as well find a way to live with it and enjoy its benefits. One option could be to make a percentage of public spaces open to graffiti artists. By doing this, the public might feel like part owners of these works of art, rather than just the victims of a crime.【解题导语】本文是一
7、篇议论文。文章通过论述涂鸦与公共空间的关系,进而探讨涂鸦是否为艺术。作者认为判断其是否为艺术应该根据涂鸦的质量而非存在的地方。1Mark Turin apparently believes that graffiti _Ais not an art formBis too simple to be considered artCcan only sometimes be considered a work of artDshould be restricted to places where it is allowedA解析:细节理解题。根据第一段第一句“In Mark Turins arti
8、cle Protecting Our Public Spaces in issue 14, he claims that all graffiti(涂鸦) is vandalism(故意破坏财物的行为), pure and simple, and offers no benefit to our public spaces”可知,Mark Turin显然认为涂鸦不是一种艺术形式。2The author argues that graffiti _Ais the only art form that is freeBis best viewed on public walls rather th
9、an canvasesCprovides more public benefits than sculptures doDshould be judged on artistic qualities rather than placesD解析:细节理解题。根据对全文的整体理解,尤其是第二段最后一句“But the location of such graffiti should not prevent the images themselves from being considered real art.”可知,作者认为评价涂鸦应该根据其艺术品质而不是其所在地点。3The author co
10、ncludes his passage by _Arestating his positionBquestioning the magazineCoffering an answer to the matterDidentifying the benefits of graffitiC解析:推理判断题。根据最后一段的内容尤其是“One option could be to make a percentage of public spaces open to graffiti artists.”可推知,作者是通过提供一个解决办法来结束文章的。BGrowing PainsThe term “adu
11、lting” started as a sort of jokewhenever a millennial(千禧一代) would do something ageappropriate, this was an act of “adulting”. Now, though, millennials obviously require training in being an adult.Rachel Flehinger has cofounded an Adulting School, which includes online courses on simple sewing, confl
12、ict resolution and cooking. The cause for such classes is that many millennials havent left childhood homesin America 34 percent of adults aged 18 to 34 still lived with their parents as of 2015, up from 26 percent a decade before.Theres a good deal of truth to this. If youre living at home, with Mo
13、m and Dad doing their best to spoil(溺爱) you, youre less likely to know how to do laundry, cook or balance a checkbook. Dependency_breeds_enervation.But living at home doesnt necessarily lead to dependency. As of 1940, more than 30 percent of 25 to 29yearolds lived at home with parents or grandparent
14、s. They were adulting, even while living at home. Parents expected their kids to do chores, to prepare for life. Instead of blaming living at home, then, we have to blame our style of parenting. The truth is that weve simply become lazier as parents.So whats the real problem?Were more likely to let
15、our kids crash on our couches(长沙发) than tell them to get a job and pay rent. We dont push our kids to build families of their own, as life expectancy has increased, so has adolescence. Americans arent expected to start building a life, particularly middleand upperclass Americans, until theyre nearin
16、g their 30s. Then the question is how we can encourage young people to “adult” in noncircumstancedriven fashion.【解题导语】千禧一代的孩子接受着父母的宠爱,他们很多人不知道如何洗衣、做饭、管理生活收支,不能独立;所以有必要在他们成人之前培训他们缝纫、解决冲突、烹饪等简单的生活技能。事实上,是父母的养育方式导致孩子不能独立,父母应当让孩子去承担他们的责任。4What does the last sentence “Dependency breeds enervation.” in th
17、e third paragraph mean?AParents would like to do housework by themselves.BPresent kids are too lazy to do housework.CDependency makes kids unable to do things.DKids depend on their parents.C解析:句意理解题。根据第三段第二句可知,如果你住在家里,爸爸妈妈竭尽全力溺爱你,你就不太可能知道如何洗衣服、做饭或平衡收支。画线句为进一步的总结,据此可推知,画线句意在表达:过度依赖父母会使孩子丧失做事情的能力。故C项正
18、确。5Which of the following statements is TRUE?AMillennials would like to be trained in being an adult.BParents are too lazy to do chores.CMillennials dont adult because they still live in their childhood homes.DIn the 1940s kids were adulting even when they were living at home.D解析:细节理解题。根据第四段第二、三句可知,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354063.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
五年级上语文课件-现代诗两首_冀教版.ppt
