2021版英语全能大一轮复习人教版话题语篇专攻练 十四 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版英语全能大一轮复习人教版话题语篇专攻练 十四ASTRONOMY THE SCIENCE OF STARS WORD版含解析 2021
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。话题语篇专攻练 十四必修3Unit 4Astronomy: the science of the stars(限时35分钟). 阅读理解AFor your next out-of-this-world vacation, you now have the option of literally going out of this worldbut itll cost you $ 40 million. Then again, can you really put a pr
2、ice tag on having the time of your life? According to a new report from Popular Mechanics, Russia is looking to build a luxury hotel in outer space. There you will wake up to a breathtaking blue planetthe earth! The hotel is expected to be stationed on the International Space Station (ISS). While sp
3、ace tourism itself isnt exactly a novel idea, the notion of building a hotel out there hasnt been raised before. Really, other companies are still focused on the transportation part of the puzzle after all, a trip to space is enough for most folks. According to Popular Mechanics, the hotel will incl
4、ude a luxury orbital suite with big windows, personal hygiene (卫生) facilities, exercise equipment, and yes, WiFi. Because if you cant share your experience on social media, did it really even happen? Of course, the reasons behind the hotel arent just for fun and games. Apparently, space tourism migh
5、t be able to help the Russians pay for another module to add to the international Space Station. Russian space contractor RKK Energia is currently building the first such module, which will give scientists a laboratory and power supply station from which to conduct tests. If any of this is going to
6、happen, however, Russia is going to have to hurry. With the ISS expected to be out of use in 2028, theres little time to build the hotel and find wealthy tourists to actually buy a trip into outer space. So if youve recently come into a fortune and are interested in investing in what could be the ti
7、me of your life, ISS is calling your name. 【文章大意】本文讲述的是“太空旅行”。1. What do we know about the hotel from the first paragraph? A. It is quite affordable. B. It will be built in Russia. C. It will offer an amazing view. D. It costs $ 40 million to build. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段中There you will wake up to a bre
8、athtaking blue planetthe earth! 可知, 它将提供令人惊讶的景色。故选C。2. What does the underlined phrase “the puzzle” in Paragraph 2 refer to? A. An orbital suite. B. Space tourism. C. Space exploration. D. A creative idea. 【解析】选B。词义猜测题。根据第二段中While space tourism itself isnt exactly a novel idea, the notion of buildin
9、g a hotel out there hasnt been raised before. Really, other companies are still focused on the transportation part of the puzzleafter all, a trip to space is enough for most folks. 可知, “the puzzle”指的是“太空旅游”, 故选B。3. What can be inferred from Paragraph 3? A. Hotel guests wont be able to see into space
10、. B. Visitors are required to take exercise each day. C. Space travel is not possible without the Internet. D. Tourists tend to share traveling experiences online. 【解析】 选D。推理判断题。根据第三段中Because if you cant share your experience on social media, did it really even happen? 可知, 游客们倾向于在网上分享旅行经历。4. The hot
11、el will be built to provide Russian scientists with _. A. fun and gamesB. financial supportC. space contractorsD. more time in space【解析】选B。推理判断题。根据第四段中Apparently, space tourism might be able to help the Russians pay for another module to add to the international Space Station. 可知, 该酒店将为俄罗斯科学家提供资金支持。
12、故选B。【知识拓展】难句解读Russian space contractor RKK Energia is currently building the first such module, which will give scientists a laboratory and power supply station from which to conduct tests. 翻译: 俄国航空承包商RKK Energia最近正在建这样的航空舱, 这座航空舱将给科学家提供实验室和给实验提供能源的供应站。分析: 本句中which will give scientists a laboratory
13、and power supply station from which to conduct tests为定语从句修饰the first such module, 在定语从句中from which to conduct tests也是定语从句修饰前面的power supply station。BSince at least 2010, famous physicist Stephen Hawking has spoken publicly about his fears that an advanced alien civilization would have no problem dest
14、roying the human race the way a human might wipe out an ants nest. Scientists currently have no idea what alien life-forms might look like, or how they might respond to contact from human civilization. “Such advanced aliens would perhaps conquer new planet for material to build more spaceships so th
15、ey could move on. ” Hawking said in 2010. “We dont know much about aliens, but we know about humans. If you look at history, contacts between civilizations have gone badly for the less advanced. Aliens that can receive our messages could be billions of years ahead of us. If so, they will be more pow
16、erful, and may not see us as any more valuable than we see bacteria. ”Ann Druyan, CEO of Cosmos Studios, seemed much more hopeful about the nature of an advanced alien civilization and the future of humanity. “We may get to a period in our future where we become less violent, ” Druyan said at the me
17、dia event. “My hope is that alien civilizations are not only more technologically developed than we are but more aware of the value and preciousness of life in the universe. ”Jill Tarter, former director of the Center for SETI also has expressed different opinions from Hawkings. “I respectfully disa
18、gree, ” Tarter said, “If aliens were to come here, it would be simply to explore. Considering the age of the universe, we probably wouldnt be the first civilization they visited, either. ”“If aliens were able to visit Earth, that would mean they would have technological abilities advanced enough not
19、 to need slaves, food or other planets, ” she added. 【文章大意】本文是一篇新闻报道, 关于著名物理学家霍金生前表达对人类与外星人沟通的担忧。5. According to Stephen Hawking, why would an alien civilization destroy the human race? A. To protect ants nests. B. To destroy harmful bacteria. C. To contact other civilizations. D. To make sure their
20、 space travel. 【解析】选D。细节理解题。文章提到霍金预测aliens would perhaps conquer new planet for material to build more spaceships, 外星人需要征服别的星球来保证星际航行所需的资源及能源, 故选D。6. Which of the following best describes Stephen Hawkings attitude towards human beings contacting aliens? A. Ambitious. B. Cautious. C. Enthusiastic. D.
21、 Shocked. 【解析】选B。观点态度题。霍金根据人类文明发展史得出结论, 高度发达的外星人可能会摧毁人类文明, 因此他对于和外星人的接触持谨慎态度。7. What did Ann Druyan expect of the future? A. Aliens would become more violent. B. Aliens would turn human beings into slaves. C. Human beings would be safe when aliens come. D. Human beings would be more advanced than al
22、iens. 【解析】选C。细节理解题。Ann Druyan说道, My hope is that. . . are but more aware of the value and preciousness of life in the universe, 她希望人类会越来越爱好和平, 而外星人会珍惜宇宙中的生命, 人类会和外星人相安无事。8. What was Jill Tarters opinion about aliens? A. If aliens were to come, they would be old-aged. B. If aliens visited us, they wo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354215.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
三年级下册语文课件-赛马三月街∣教科版 (共25张PPT).ppt
