2021版英语名师讲练大一轮复习外研版通用核心素养测评 二十 必修4 MODULE 2 TRAFFIC JAM WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版英语名师讲练大一轮复习外研版通用核心素养测评 二十 必修4 MODULE 2TRAFFIC JAM WORD版含解析 202
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。核心素养测评 二十必修4Module 2Traffic Jam(限时35分钟). 阅读理解AGetting around in the United States is sometimes not very easy. Most people own their own cars, but not everyone can foot the bill for the car, plus the insurance, gas, and maintenance. Most b
2、ig cities have buses, but they are much slower than a car. Several cities in the U. S. have subway systems, but many do not. There are even fewer trains that transport daily commuters(通勤者). In cities such as Los Angeles, public transportation is much more limited than in other countries. If you take
3、 some form of public transportation, you need to pay a certain fare. In most big cities the fare is anywhere from 1 to 2 dollars. But dont expect the bus driver to change a bill for you. You usually need exact change if youre going to ride a bus, train, or subway. Whatever you take, you always have
4、to pay for it! My friends here in Los Angeles all have different ways of getting to work. One friend, who lives out in the suburb, rides the train every day. He takes the train because its easier for him than driving or taking a bus. Another friend I know who works close to where he lives rides a bi
5、ke every day. Still another friend drives his car. I dont know anyone who rides the bus, but Ive taken it once or twice when my car was in the shop. Worse comes to worst, you can always get in a taxi. Taking a taxi is expensive here, so be prepared for a big fare, not including the tip! 【文章大意】本文主要介绍
6、了游逛美国乘坐的交通工具。1. According to the first paragraph, we can know . A. some Americans cant afford a car and other expense related to itB. America is a developed countryC. the gas in America costs more than that in any other countryD. it is always difficult to travel in America【解析】选A。推理判断题。根据第一段的“not eve
7、ryone can foot the bill for the car, plus the insurance, gas, and maintenance”可知, 不是所有人能买得起汽车, 支付得起汽车的保险、汽油和保养费用。此处foot是动词, 意为“支付费用”。由此可知选A。2. What can we infer about the public transportation in America? A. Its free of charge. B. Passengers have to carry enough change when taking it. C. It is slow
8、and needs improving. D. It will disappear in America. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段的内容可知, 在美国乘坐公共交通, 必须带着正好的零钱, 司机不会给你找零钱。另外, 乘坐任何公共交通工具都应该付钱。故选B。3. Why does a friend of the writer take a train to work every day? A. He cant drive a car. B. There is no bus in his area. C. Its convenient for him. D. He works on
9、the train. 【解析】选C。细节理解题。根据最后一段的“He takes the train because its easier for him than driving or taking a bus. ”可知, 他乘火车是因为方便。4. Which of the following will the author agree with? A. People in Los Angeles are busy all the time. B. Riding a bus is common in Los Angeles. C. Taking a taxi is the last thin
10、g the author wants to do. D. Taxi drivers earn a lot every day. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段的“Worse comes to worst, you can always get in a taxi. Taking a taxi is expensive here, so be prepared for a big fare, not including the tip! ”可知, 只有在万不得已的情况下, 你才能乘坐出租车, 因为乘坐出租车太贵。故选C。【知识拓展】背景链接美国的一些交通工具1. 美国人去哪儿都是自己开车
11、。2. 打车要给小费, 15%-20%。3. 美国人很少坐火车, 美国的火车很慢。除了纽约和华盛顿之间的火车, 其他的基本以货运为主。4. 如果不是很远的地方, 美国人会坐长途汽车。5. 比较远的地方, 还是要坐飞机的, 从美国东海岸到西海岸, 飞机要飞大约6个小时。BPlenty of drivers complain about rush hour traffic, but some have more to complain than others. Bangkok has the worst evening rush hour traffic in the world for a se
12、cond consecutive year, according to GPS manufacturer TomTom. The results were compiled(汇总)after TomTom tracked a years-worth of traffic in 390 cities across 48 countries. TomToms senior traffic expert Nick Cohn said that Thailand and many other big cities at the top of the congestion ranking have be
13、come victims of their own success. Growing economies and increasing populations translate into more traffic and commuters. “It would be a challenge for any city government to keep things moving, ” he said, noting that as more people have moved to Bangkoks suburbs, commuter traffic has worsened. Whil
14、e Mexico City has the second worst evening rush hour traffic in the world, TomTom considers the Mexican capital to be the worlds worst city for full-day traffic congestion. “It could be middle of the day or late at night, but its just really, really congested, ” said Cohn. “Mexico City has an extens
15、ive subway system but it doesnt extend(延伸) out to where all the population growth is happening, ” he said. “People dont have a lot of choices for getting to work. ”Moscow, which ranks as the fifth worst city for evening rush hour traffic, was higher up the rankings in past years. But congestion has
16、eased a bit since city officials introduced new parking rules. Cohn said the city now charges for some parking, which “really changed peoples behavior”. The only American city in the top 15 is Los Angeles. Its traffic congestion has worsened, but its been moving down the ranking over the past few ye
17、ars as other global cities experience more acute traffic problems. 【文章大意】交通拥堵是世界性难题, 根据GPS生产商TomTom的调查结果, 列举了几个全球交通拥堵排行榜上靠前的城市。5. The underlined phrase“translate into” is closest to “” in meaning. A. understandB. findC. observeD. mean【解析】选D。词义猜测题。translate into所在句子的句意: 增长的经济和扩张的人口意味着更多的车辆和通勤者。transl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-354230.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
