山东省聊城市2019届高三二模考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省聊城市2019届高三二模考试英语试卷 WORD版含解析 山东省 聊城市 2019 届高三二模 考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2019年聊城市高考模拟试题英语(二)本试卷分四部分,共12页。满分150分。考试用时120分钟。考试结束后,将本试卷及答题卡一并交回。注意事项:1. 答题前,考生务必用0.5毫米黑色签字笔将姓名、座号、准考证号填写在答题卡规定的位置上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。3. 回答非选择题时,必须用0.5毫米黑色签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应的位置;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案,不能使用涂改液、胶带纸、修正带。不按以上要求作答的答案无效。第一部分听力(共两节,满分
2、30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒种的时间来回答有关小题和阅读下一个小题。每段对话仅读一遍。1.此处有音频,请去附件查看】What is the man doing?A. Reading a magazine.B. Checking his email.C. Typing a report.【答案】C【解析】【详解】W: Can you go downstairs and
3、 check our mailbox I ordered some magazines that are supposed to arrive today.M: Sure. Let me finish typing this report first. Im almost done.男人说让我先把这份报告打完,说明他正在打报告,选C。2.【此处有音频,请去附件查看】What time is it now?A. 12:30.B. 1:00.C. 1:30.【答案】A【解析】【详解】M: Good afternoon, miss. Do you have an appointment for yo
4、ur haircut?W: Yes. Its at one oclock. But I know Im half an hour early, so I can wait.女人说约定好一点剪头发,但是她提前半小时到了,所以现在是12:30,选A。【点睛】在听力过程中,我们要学会抓其中的关键词。在语段之间的停顿时间,快速浏览选项,对比选项,判断听的关键部分。比如本题三个选型都跟时间有关,考生听的时候要注重时间,跟每个时间相关的都要注意。本题与时间就是at one oclock,half an hour early,综合可得出现在是12:30。3.【此处有音频,请去附件查看】Why does th
5、e woman often eat at restaurants?A. She likes the food there.B. She doesnt like cooking.C. Shes too busy to cook.【答案】C【解析】【详解】W: Do you often eat out at restaurants?M: No. I enjoy cooking at home. What about you?W: I eat at restaurants pretty often. Id rather cook and eat at home, too. But my work k
6、eeps me busy all the time.女人说她经常在餐馆吃饭,她其实是想在家吃的,但是她的工作让她很忙,潜台词就是她太忙了,没时间在家做饭吃饭,所以才在餐馆吃。选C。4.【此处有音频,请去附件查看】What are the speakers discussing?A. Which bus to take.B. Which way to go.C. Which stop to get off.【答案】A【解析】【详解】M: We are taking bus No, I to the train station, right?W: No. I just realized it ha
7、s too many stops on the way. Lets take No. 10, which will drop us off a bit further from the train station, but there are fewer stops on the way.男人说做1路车吗,女人回答说1路途中停靠站太多,坐10路,所以他们是在讨论坐几路车,选A。5.【此处有音频,请去附件查看】Where are the speakers?A. In a clothes store.B. In a car shop.C. In a parking lot.【答案】B【解析】【详解
8、】W: Do you have this car model in white or red?M: well, we dont have these two colors in stock at the moment, but wed be happy to make a purchase order for you.W: OK. Then I would like to go for a test drive first.听到第一句话中的“car model”就可以判断对话发生在车店,选B。第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,
9、从题中所给的A.B.C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】6. What sport made the man injured?A. Football.B. Basketball.C. Baseball.7. How soon can the man probably return to court?A. In a month.B. In two months.C. In five months.【答案】6. B 7. A【解析
10、】W: Where have you been, Johnny? We havent seen you on basketball court for weeks now.M: Oh, I hurt my ankle five weeks ago while playing a game with another team.W: Oh, how did it happen?M: I jumped for the basket and fell down.W: That sounds really painful.M: It was. I took some medicine twice a d
11、ay and 1 m recovering well. Im starting to practice shooting these days.W: Thats great. So when can you go on court again?M: I think I need another month to rest before I can play any games.【6题详解】根据女人的“We havent seen you on basketball court for weeks now.”可以判断男人是因为篮球受伤,选B。【7题详解】根据最后一句话“I think I nee
12、d another month to rest before I can play any games.可知男人还需要一个月的休息时间,也就是说一个月左右他就可以回到篮球场,选A。”听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】8. Whats wrong with the womans computer?A. It cant be used to type at all.B. It has a broken screen.C. It runs too slow.9. What will the man do tomorrow morning?A. Fix the comput
13、er.B. Have a meetingC. Buy a ring for the woman.【答案】8. C 9. B【解析】W: It seems that there is something wrong with my computer now.M: Whats the trouble with it?W: It runs very slow. Whenever I type, it takes a long time before the words can come out on the screen.M: Maybe your system has a problem.W: H
14、ow should I deal with it?M: You have no choice but to fix a new system.W: Could you help me do that?M: Id like to, but Im not available now.W: How about tomorrow morning.M: Im afraid not. I will have a meeting then. How about tomorrow afternoon?W: All right. Give me a ring when you come to my office
15、.【8题详解】根据 “”It runs very slow. Whenever I type, it takes a long time before the words can come out on the screen.可知电脑的问题是运行得太慢,选C。【9题详解】根据对话中的M:How about tomorrow morning. M: Im afraid not. I will have a meeting then可知男人明天早上有个会,不能帮助对方。选B。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】10. What does the man think of
16、the woman?A. Quiet.B. Active.C. Considerate.11. What will the man do this summer?A. Work at a store.B. Read books.C. Learn surfing.12. Which of the following will the woman do in the morning at the summer camp?A. Go fishing.B. Go swimming.C. Go boating.【答案】10. A 11. C 12. C【解析】M: What are you going
17、to do after you return from Beijing?W: Im going to work with my father at his store. In the evening, Ill read books.M: I know you are a quiet person. But I think you should be more active. You know, on weekends, I go to the beach with my family. Im going to learn to surf in the ocean this summer.W:
18、Have you ever surfed before?M: No. but I can learn. What are you going to do in Beijing?W: Im going to a summer camp. Ive gone t that camp for four summers.M: Ive never done that. What do you do there?W: We do many things. In the morning, we go climbing and boating. in the afternoon, we go fishing a
19、nd swimming.【10题详解】根据男人所说的“I know you are a quiet person.”可知男人认为女人是个安静的人。选A。【11题详解】根据“Im going to learn to surf in the ocean this summer.”男人这个夏天要去学冲浪。选C。【12题详解】根据In the morning, we go climbing and boating.可知在夏令营,女人早上会去划船,选C。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】13. What does the woman think of her trip to
20、the West Coast?A. It was fantastic.B. It was terrible.C. It was tiring.14. What is the woman unsatisfied with in Los Angeles?A. Its too crowded and noisy.B. The weather is too hot and wet.C. The pubIic transport is bad.15. Whats the weather like in San Francisco?A. Warm and nice.B. Cool but comforta
21、ble.C. A little cold.16. What attracted the woman in San Franciso?A. The nice and warm weather.B. The fascinating scenery.C. The smaller size.【答案】13. A 14. C 15. B 16. B【解析】M: Hi, Jane. Welcome back. How was the West Coast?W: Terrific. I had a wonderful time. It was really nice to get away from the
22、city for a while.M: What did you think of Los Angeles?W: It was all right. I liked it better than I thought I would. Its very clean and large. And its got a lot of trees. The problem is transport. The bus service is terrible. And of course, they dont have any subway, so its a little difficult to get
23、 around. We had to rent a car.M: And was the weather good!W: Oh, yes. It was nice and warm in Los Angeles and cool but comfortable in San Francisco.M: Cool in San Francisco? Thats surprising.W: Yeah, it surprised me a bit, too. We didnt take any sweaters or anything, and they say its always like tha
24、t in August. Anyway, I loved it. Its probably the most beautiful city in the US- all those hills, the bay, and those charming old Victorian houses.M: So, you like it better than Los Angeles?W: Oh, Yes. Theres much more to see and do. And because its smaller than Los Angeles, its a bit easier to get
25、around. There are lots of buses and street cars.【13题详解】根据“I had a wonderful time.”女人认为自己度过了一段美好的时光,她认为这次旅行很美好。选A。【14题详解】根据The problem is transport.可知女人对洛杉矶的交通不满意,选C。【15题详解】根据“cool but comfortable in San Francisco.”选B。【16题详解】根据“Anyway, I loved it. Its probably the most beautiful city in the US-”可知女人认
26、为洛杉矶可能是美国最美的城市,也就是说洛杉矶的景色吸引力她,选B。听下面一段独白,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】17. What is wrong with the lake?A. Its color is strange.B. There are not enough fish there.C. A chemical pollution happened there.18. What probably caused the trouble?A. Peoples action.B. The weather.C. Fish.19. What will listeners probab
27、ly hear next?A. Sports news.B. Update information on the lake.C. The weather report.20. What does the report mainly talk about?A. The pollution of the lake.B. The colour change of the lake.C. Warnings to children.【答案】17. A 18. C 19. C 20. B【解析】Today, were reporting something very strange on the sout
28、h coast. The water in Depesh Lake has turned into pink. Residents of Lawton have been worried, and many have called the police station to report it. The police arrived at the lake but didnt know what happened to the water. At first, they thought of chemical pollution, but they quickly realized this
29、was no such possibility. Researchers from the Marine Coast Science Center have been looking into the issue. So far, they think the color might have to do with a large number of fish that have recently appeared in the lake. Researchers have caught a few of the fish and will be taking them to a lab fo
30、r testing. Emergency workers are asking people to stay away from the lake, especially not to swim or fish in the water. We will be back tomorrow with more update information. This is the KMLC News. Now, over to Brittany Johnson with the weather report, followed by sports.【17题详解】根据“Today, were report
31、ing something very strange on the south coast. The water in Depesh Lake has turned into pink.”可知湖的南海岸发生了奇怪的事情,湖水变成了粉红色,选A。【18题详解】根据“So far, they think the color might have to do with a large number of fish that have recently appeared in the lake”可知科学家们认为这可能与最近大量出现在湖里的一种与鱼有关,选C。【19题详解】根据“Now, over to
32、 Brittany Johnson with the weather report, followed by sports.”可知接下来要放天气预报,天气预报后是体育新闻,选C。【20题详解】根据第一句话就可以判断这篇文章主要就是在讲湖水的颜色变成了粉色。选B。第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ABest London walking toursSandemans New London ToursGain an attractive insight into Londons his
33、tory. Visit the City of London, stopping at St Pauls Cathedral and the Tower of London; explore East London covering Brick Lane, Cockney culture and the criminal underworld; learn about Jack the Ripper; or board on a five-venue pub crawl.Opening Times: Daily at 11:00 and 14:00City Visitor TrailThe C
34、ity Visitor Trail takes you on a journey through the heart of London. Take in famous attractions such as St. Pauls Cathedral, Guildhall, the Bank of England and the Tower of London or try the themed side-tracks, each one moving away from the main path to give a more in-depth look at one part of the
35、city.Opening Times: Available 24 hours a day,7 days a week. Check with individual attractions for entry requirements.Brit Movie ToursJoin a unique movie and TV sightseeing walking tour experience in London and go on location to see incredibLe sets and fascinating landmarks. Local guides provide fasc
36、inating insights into the industry and there are multiple tours available, inctuding Doctor Who, Gangster London and Harry Potter Tour of London locations.Opening Times: Monday to Friday 9:OOam t05:30pmRoyal Tour of LondonVisit three royal palaces as you journey from Big Ben to Buckingham Palace and
37、 Trafalgar Square. Along the way you will discover plots to destroy Parliament, Churchills hidden shelter, very expensive clubs for the rich and famous, and more. And if thats not enough excitement, Iisten closely for incredible tales of man-eating pelicans (鹈鹕)and crazy lost tourists. This walking
38、tour is run by Strawberry Tours.Opening Times: The tour starts at 10am everyday.21. Which tour can you join at any time?A. Sandemans New London ToursB. City Visitor TrailC. Brit Movie ToursD. Royal Tour of London22. What can you do on a movie sightseeing tour?A. Learn some Londons history.B. Partici
39、pate in making films .C. Visit some film-making locations.D. Act as a local guide.23. Whats thrilling on the Royal Tour of London?A. Visiting places of interest.B. Meeting famous people.C. Exploring new spots.D. Listening to amazing legends.【答案】21. B 22. C 23. D【解析】这是一篇应用文。这是一个广告,介绍四个不同的伦敦徒步旅行项目,分别是
40、Sandemans New London Tours,City Visitor Trail,Brit Movie Tours和Royal Tour of London。【21题详解】细节理解题。根据“Opening Times: Available 24 hours a day,7 days a week. Opening Times: Available 24 hours a day,7 days a week.”可知City Visitor Trail的开放时间为一周7天,每天24小时,也就是游客可以随时加入。选B。【22题详解】推理判断题。根据“Local guides provide
41、fascinating insights into the industry and there are multiple tours available, including Doctor Who, Gangster London and Harry Potter Tour of London locations.可知在Brit Movie Tours(英国电影之旅)中,游客可以选择多种旅游方式,包括神秘博士、伦敦黑帮和哈利波特伦敦之旅来了解电影行业,也就是说他们可以观看这些电影的拍摄场地,选C。【23题详解】推理判断题。根据“And if thats not enough exciteme
42、nt, Iisten closely for incredible tales of man-eating pelicans (鹈鹕)and crazy lost tourists.”可知如果游客觉得前面的活动还不够令人激动,那他们可以听到不可思议的食人鹈鹕(鹈鹕)和疯狂的迷失游客的故事。也就是说听这些传奇故事是令人激动的,选D。BIt can be a real struggle trying to learn a new language. I had always enjoyed learning languages in school, but only recently did I
43、start learning German. I found that I could understand and learn individual words easiIy, but when it came to literature, I really struggled. That was when my tutor at university suggested reading some childrens books printed in the target language.At first, I felt a bit silly going on a hunt for a
44、book designed for someone half my age, lout then I realised that everyone has to start somewhere. As children, we are given these basic texts to familiarise our brains with certain vocabulary and writing structures, and from there, we can learn and develop. I started with books which are taught to u
45、s as children in the UK.1 managed to find Oliver Twist by Charles Dickens and James and the Giant Peach by Roald Dahl.The beauty of reading books that were introduced to you as a child is that you are already familiar with the plot. As a result, you can work out some of the definitions of words with
46、 your prior knowledge of the story. At first, I used to read with the book in one hand and a dictionary in the other, but this method did not work well for me. The method I would recommend is to read a chapter of your chosen childrens book and at the end of that chapter, highlight the words you do n
47、ot know and then look up the definitions. If you can wait a bit before you use a dictionary, you may be surprised what you can get merely from the context of the sentence in the story. Additionally, a lot of childrens books have pictures which may give you a clue as to what or to whom the passage is
48、 referring.24. Why was the author advised to read childrens books?A. Because she was weak in reading great works.B. Because she was slow to learn language.C. Because she liked childrens literature.D. Because she couldnt remember any words.25. What can kids get from childrens books according to the p
49、assage?A. Vocabulary and listening skills.B. Learning methods.C. Words and structures.D. Designing skills.26. What causes the author feel surprised while reading childrens books?A. Grasping the context from the pictures.B. Looking up the definations of words from a dictionary.C. Getting familiar wit
50、h the plots of the story.D. Understanding the words simply from the context.27. What can be the best title of the passage?A. Reading Childrens BooksB. The Way of Learning LanguagesC. The Method of Using DictionaryD. My Good Reading Habits【答案】24. A 25. C 26. D 27. A【解析】这是一篇记叙文。作者在学德语,因为看不懂文学作品,开始看德语儿
51、童书籍,得到了意外的惊喜。【24题详解】细节理解题。根据“. I found that I could understand and learn individual words easily, but when it came to literature, I really struggled. That was when my tutor at university suggested reading some childrens books printed in the target language.”可知作者只能理解单个的字词,理解不了文学作品,所以她的导师建议她看一些用目标语言写的
52、儿童书。故选A。【25题详解】细节理解题。根据“. As children, we are given these basic texts to familiarise our brains with certain vocabulary and writing structures”可知儿童在看儿童书时可以熟知其中的词汇和写作结构,故选C。【26题详解】推理判断题。根据“If you can wait a bit before you use a dictionary, you may be surprised what you can get merely from the context
53、 of the sentence in the story.”可知作者认为如果先不急着用字典,你会为你从语境里得到的东西而惊讶。字典是用于查词的,这里作者想表达的就是先不用字典,从语境可以猜出词义,选D。【27题详解】主旨大意题。全文作者讲述了她读儿童书的经历以及读儿童书的好处,故选A。CThere was a lot of news related to artificial intelligence, or AI, and machine learning. Among the stories were two dealing with direct competitions betwee
54、n humans and machines.In one competition, machines that used AI performed better than human beings in a high-level reading test. Two natural language processing tools beat human in the experiment. One of the tools was built by the American technology company Microsoft. The other was created by Chine
55、se online seller Alibaba Group.In another competition, a computer took on humans in live, public debates.The event demonstrated how AI-powered computers are increasingly being developed to think and sound like humans. The organizer of the debates, U. S. technology company IBM, announced split result
56、s. It said a majority of those watching said they felt the machine had done more to improve their knowledge of the subject. But, the human got more praise for communicating their ideas.This year, we also explored the many ways AI and machine learning are now being used. For example, some U. S. judge
57、s use machine learning systems to help them decide when, and for how long, criminals should be jailed. The system uses computers to examine data from thousands of court cases.One fast-growing area of AI is facial recognition, which is increasingly being used for security purposes. Recently, Atlantas
58、 Hartsfield-Jackson airport became the first in the U. s. to permit passengers to use facial recognition technology to get on flights. A Chinese company showed off an AI system it developed to recognize individuals by body shape and walking movements. The system is already being used by Chinese poli
59、ce in Beijing and Shanghai.In addition, machine learning was used during 2018 to predict results of the World Cup soccer competition. The technology also created artwork that sold for a large amount of money. And it is being used to help farmer save time and money, while reducing environment-harming
60、 chemicals. Other technology systems are being used to follow farm animals and wildlife to collect information on their activities.28. Why were the two competitions mentioned in the passage?A. To show how much better AI and machine learning are than humans.B. To prove AI and machine Learning got mor
61、e praise for communication.C. To show how powerful AI and machine Learning are.D. To prove AI and machine learning have been used in the work of U. S. judges.29. What are facial and body recognition systems used for in the passage?A. Knowledge learning.B. Safety control.C. Office automation.D. Track
62、ing survey.30. What can we infer from this passage?A. AI has been widely used in every persons daily life.B. Human can be replaced by AI in future completely.C. More attention is being paid to AI in every part of the world.D. More advanced Al is helping people in more and more areas.31. Where is the
63、 text probably from?A. A technology report.B. A natural science magazine.C. A science fiction.D. A government document.【答案】28. C 29. B 30. D 31. A【解析】这是一篇说明文。人工智能和机器学习快速发展,机器在一些比赛中超过了人类。除此以外,机器和人工智能被应用于很多领域。【28题详解】推理判断题。根据第二第三段可知在第一场比赛中,使用人工智能的机器表现得比人类更好;在第二个比赛中,机器人在公开辩论中挑战人类,结果大多数观看者认为机器在提高他们对这门学科的
64、知识方面做得更好。这两个比赛都体现了人工智能和机器学习的强大,选C。【29题详解】细节理解题。根据“One fast-growing area of AI is facial recognition, which is increasingly being used for security purposes.”可知人工智能的一个快速发展的领域是面部识别,它越来越多地被用于安全目的。故选B。【30题详解】推理判断题。根据“some U. S. judges use machine learning systems to help them decide when,”可知一些美国法官使用机器学习
65、系统来帮助他们决定罪犯应该被监禁的时间和期限,再根据最后两段可知机器学习和人工智能还被应用于安全监控和预测世界杯足球赛的结果,保护环境等。根据这些可以推断机器在越来越多的领域帮助着人类,故选D。【31题详解】推理判断题。本文文章主要是关于人工智能和机器学习的,最有可能是来自于科技报告(A technology report.),故选A。DSolar energy systems/power plants do not produce air pollution, water pollution, or greenhouse gases. Using solar energy can have
66、a positive, indirect effect on the environment, when solar energy replaces or reduces the use of other energy sources that have larger effects on the environment.However, some poisonous materials and chemicals are used to make the photovoltaic (光电池的) cells that convert sunlight into electricity. Som
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
