2021版高考英语一轮基础练 Step 4 以话题为主线 锤炼素养技能 必修2 Unit 5(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语一轮基础练 Step 以话题为主线 锤炼素养技能 必修2 Unit 5含解析新人教版 2021 高考 英语 一轮 基础 话题 主线 锤炼 素养 技能 必修 解析 新人
- 资源描述:
-
1、Unit 5核心素养培养音乐鉴赏能力和审美意识, 陶冶情操, 开发智商和情商。高考链接2019江苏高考D; 2019浙江高考阅读填句; 2018 全国卷阅读填句; 2017 全国卷A; 2017全国卷书面表达 . 话题与高考阅读填句(2019浙江高考)Rock music consists of many different styles. Even though there is a common spirit among all music groups, they make very different music. 1 At that time the Beatles entered
2、the world of music from Liverpool. After they were given an invitation to appear live on BBC, the Beatles quickly became famous in Britain with nationwide tours. By mid-1963, the Beatles had been extremely popular in England. 2 They held large concerts and performed at clubs. They became the hottest
3、 thing on the pop music scene in England. They began as a modestly successful musician group and ended the year as show business legends(传说). John Lennon and Paul McCartney were named composers of the year. 3 They were not sure how the Americans would react to the new type of music. Beatlemania hit
4、New York on February 7, 1964. Hundreds of fans jammed the airport to greet them. 4 The concert was broadcast live and attracted the largest one night audience in the history of television up to that time. The Beatles were described as a British invasion(入侵)by local and nationwide newspapers at that
5、time. Their victory in America was still remembered as a major turning point in the history of rock and roll. Thanks to the Beatles, a lot of opportunities were opened up to new faces on the market. 5A. They decided on a tour to the United States in 1964. B. Even their hairstyles became major trends
6、 at that time. C. Rock music developed in the 1950s and the early 1960s. D. However, their songs changed the lives of generations to come. E. Many rock bands were able to follow in the footsteps of the Beatles. F. They appeared in the films A Hard Days Night (1964) and Help! (1965). G. They performe
7、d their first concert in America at CBS televisions 53rd street studio. 【文章大意】本文是一篇记叙文, 介绍了甲壳虫乐队的一些信息。1. 【解析】选C。前句介绍了摇滚乐创作出不同的音乐。后句介绍了在那段时期甲壳虫乐队从利物浦开始了自己的音乐之旅。C项“摇滚乐在二十世纪五十年代和六十年代初期, 发展很快”与前后句是顺承关系。尤其是关键信息in the 1950s and the early 1960s和At that time故选C项。2. 【解析】选B。前句“到1963年中期, 甲壳虫乐队在英国很受欢迎”。B项“Even
8、their hairstyles became major trends at that time. ”在那时甚至他们的发型也成为了流行的趋势。B项是对前句的进一步补充说明。3. 【解析】选A。后句“他们不知道美国人对这种新类型的音乐的反应如何”。A项“They decided on a tour to the United States in 1964. ”可知“他们决定1964年开始他们的美国之旅。”符合句意。注意关键词Americans和the United States。故选A项。4. 【解析】选G。后句“本次音乐会现场直播, 在当时创造了历史最高收视率”。G项“They perfor
9、med their first concert in America at CBS televisions 53rd street studio. ”他们在电视台举行了他们美国的第一场音乐会。后句是对空格处的说明。故选G项。5. 【解析】选E。前句“多亏了甲壳虫乐队, 给很多音乐产业的新面孔提供了很多机会”。E项“Many rock bands were able to follow in the footsteps of the Beatles. ”很多摇滚乐队能够追随着甲壳虫乐队的脚步。 根据设题位置巧解阅读填句选项在段首通常是段落主题句, 应根据段落一致性原则, 查找同义词或其他相关的词
10、推断出主题句选项在段尾通常是结论性, 概括性的语句, 要在选项中查找表示结论、总结意义的关键词, 如: as a result; therefore; in short等选项在段中考生需要“瞻前顾后”, 注意内容的连贯性以及前后文的线索解题策略如下: Step 1根据空格位置, 寻找关联信息T1、T2、T4在段中T1 根据空格后面句中的At that time. . . 可知, 空格处肯定提到了某段时间, 在这段时间里甲壳虫乐队从利物浦进军音乐界。C选项中in the 1950s and the early 1960s与At that time关联呼应, 顺理成章。T2 空格前面的popula
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357252.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
