2021版高考英语一轮复习Unit3Lookinggoodfeelinggood课后达标检测牛津译林版必修1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021 高考 英语 一轮 复习 Unit3Lookinggoodfeelinggood 课后 达标 检测 牛津 译林版 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 3 Looking good feeling good课时练12篇阅读1篇完形 阅读理解A(2020福建质检)Australian adults want to see “life skills” introduced into school curriculum, including money management, job preparation and domestic tasks. New research from Monash University showed Aussie adults also widely supported the inclusion of t
2、echnology, coding and artificial intelligence subjects in student curriculum to prepare them for future jobs.Coauthor Professor Neil Selwyn, from Monashs new Education Futures think tank, said the survey results of more than 2,000 Australians had taken himself and Dr. Deana Leahy by surprise.“The li
3、fe skillsI wasnt expecting that at all,” he said. Those quizzed were asked to rate the value of a list of subjects already in the curriculum, and were also given an open space to write what they think should be included. Prof. Selwyn said people called for schools to teach financial skills, budgetin
4、g, cooking and doing taxes.“You could argue that these are things people should be learning themselves, or learning from their families,” he said.“But weve got to be thinking forward in terms of the skills people will need for jobs and their ways of living.”One respondent said schools should introdu
5、ce a “contemporary life skills” subject:“A compulsory 1hour a week class on skills needed that parents seem continually unable to teach their kids”. Suggestions for the class included resume writing, filing tax returns and health claims. Another respondent called for students to be taught “general l
6、ife skills” as unfortunately not enough kids will have parents to actually be bothered to educate them or simply parents dont know themselves.Of the subjects, maths was the highest ranked(75.5 percent), followed closely by English(74.8 percent). And while science was the third highest ranked subject
7、(46.2 percent), it was more strongly supported by those who earned higher wages and were universityeducated compared to lower income earners.Aspects of school life considered least important were students having fun, learning about things that interested them and being given the opportunity to be cr
8、eative.【解题导语】本文是一篇说明文。来自莫纳什大学的新的研究表明,澳大利亚成年人广泛支持将科技、人工智能等科目引入学校课程,以让学生为他们未来的工作做好准备。1Why did the adults suggest adding “life skills” to school curriculum?ATo vary school curriculum.BTo enrich students school life.CTo prepare students for future work and life.DTo save parents the trouble of educating
9、kids.C解析:细节理解题。根据第一段中的“Aussie adults also widely supported the inclusion of.to prepare them for future jobs”,并结合该段内容可知,澳大利亚成年人支持将“生活技能”引入学校课程旨在让学生为他们未来的工作和生活做好准备,故C项正确。2What did Prof. Selwyn think of the adults suggestions?AReasonable.BRidiculous.CInteresting.DImpractical.A解析:推理判断题。根据第二段中的“You could
10、 argue that.But weve got to be thinking forward in terms of the skills people will need for jobs and their ways of living.”可知,Selwyn教授认为成年人将“生活技能”引入学校课程的建议是合乎情理的,故A项正确。3What does paragraph 3 focus on?ADifferences of school subjects.BReasons for the school survey.COpinions from the surveyed.DInvestig
11、ations of the respondents.C解析:段落大意题。根据第三段中的“One respondent said schools should introduce a contemporary life skills subject”和“Another respondent called for students to be taught general life skills”可知,第三段主要介绍了被调查者的观点,故C项正确。4What can we know from the text?AThe present curriculum is to adults taste.BC
12、ontemporary life skills involve resume writing.CStudents interests have been greatly promoted.DThe parents quizzed think well of school life.B解析:细节理解题。根据第三段中的“One respondent said schools should introduce a contemporary life skills subject.included resume writing, filing tax returns and health claims
13、.”可知,当代生活技能包括写简历、提交纳税申报单和健康索赔,故B项正确。B(2020淮北统考)There is more of a connection between food and culture than you may think. On an individual level, we grow up eating the food of our culture. It becomes a part of who we are. Many associate food from our childhood with warm feelings and good memories an
14、d it ties us to our families, holding a special and personal value for us. Food from our family often becomes the comfort food we seek as adults in times of frustration and stress.On a large scale, traditional food is an important part of culture. It also operates as an expression of culture identit
15、y. Immigrants bring it wherever they go, and it is a symbol of pride for their culture and means of coping with homesickness.Many immigrants open their own restaurants and serve traditional dishes. However, the food does not remain exactly the same. Some materials needed to make traditional dishes m
16、ay not be readily available, so the taste and flavor can be different from what they would prepare in their home countries. Additionally, immigrants do not only sell dishes to people from the same countries as them, but to people from different countries. Therefore, they have to make small changes a
17、bout the original dishes to cater to a wider range of customers. Those changes can create new flavors that still keep the cultural significance of the dishes.We should embrace our heritage(传统) through our cultures food but also become more informed about other cultures by trying their food. It is im
18、portant to remember that each dish has a special place in the culture to which it belongs, and is special to those who prepare it. Food is a window into culture, and it should be treated as such.【解题导语】本文是一篇议论文,主要探讨了食物和文化之间的联系。5Whats the function of food mentioned in the text?ATo help motivate homesi
19、ckness.BTo show national identity.CTo reflect a countrys history.DTo show a communitys superiority.B解析:细节理解题。根据第一段的内容,尤其是第二、三句“On an individual level, we grow up eating the food of our culture. It becomes a part of who we are.”,再根据第二段的内容,尤其是第二句“It also operates as an expression of culture identity.”
20、可知,文章中提到的食物的作用是显示国家身份。6What does the underlined “it” in paragraph 2 refer to?AThe specific traditional food.BThe national culture.CA traditional expression of food.DThe oldfashioned taste.A解析:代词指代题。通读第二段可知,传统食物是文化的一个重要部分,它显示了文化身份,移民不管去哪儿都带着它,它象征着对自己文化的骄傲,也是应对乡愁的方法。由此可推知,it指代传统食物。7Why do some immigra
21、nts have to change the original dishes in their restaurant?ATo attach cultural importance to their dishes.BTo announce the beginning of their life on foreign soil.CTo make the dishes popular among customers.DTo present their own food culture in a new way.C解析:细节理解题。根据第三段的内容,尤其是第四、五句“Additionally, imm
22、igrants do not only sell dishes to people from the same countries as them, but to people from different countries. Therefore, they have to make small changes about the original dishes to cater to a wider range of customers.”可知,移民不仅把菜肴卖给来自相同国家的人,还卖给其他国家的人。为了使菜肴受到顾客的欢迎,一些移民不得不改变传统的菜肴。8Whats the author
23、s attitude towards different food cultures?ANegative.BBalanced.CUnfair.DUnchangeable.B解析:观点态度题。根据最后一段的内容,尤其是第一句“We should embrace our heritage(传统) through our cultures food but also become more informed about other cultures by trying their food.”可知,我们应该通过我们文化的食物来接受我们的传统,但也应该通过尝试其他文化的食物来了解更多文化。由此可推知,
24、作者对不同的食物文化持客观公正的态度。 完形填空(2020阜阳诊断性测试)I received 3 missed calls from a number I didnt recognize today. I _1_ it was something to do with an accident I had recently. I was ready to answer _2_ when the number called a 4th time. _3_, I was asked if I was Jessica and if I had _4_ anything. I said I didnt
25、 think so and _5_ who it was.It was a man called Darren who _6_ he was behind me in the shop this morning. As I was leaving, my purse _7_. He picked it up and _8_ to see where I had gone but he couldnt see me any more. So he opened my purse and called the _9_ inside it.I have just been to _10_ him t
26、o get my purse back, only to find out Darren is _11_ and lives rough in the streets of Cardiff. He even apologized as he said he had taken out some _12_ to call me to return my purse. But _13_ a few pounds used to contact me, everything was all still _14_. I admit that I wouldnt have blamed him if h
27、ed spent more of the _15_I felt _16_ that someone returned it, and that the person who returned it was someone who had _17_. It made me _18_ not only was I lucky that my purse was found by someone _19_, but that I was going to a warm home.The _20_ would be a much better place with more kind people l
28、ike Darren in it.【解题导语】本文通过作者的钱包失而复得的故事告诉我们:只要人人都能够善良对待他人,我们的世界将会变成更加美好的地方。1A.assumedBpromisedCdeclaredDagreedA解析:根据语境可知,作者有三个来自同一号码的未接来电,作者认为(assumed)这和自己最近的一起事故有关。promise “许诺”;declare “宣布”;agree “同意”。2A.gentlyBgratefullyChumorouslyDeagerlyD解析:根据上文“I _ it was something to do with an accident I had
29、recently.”可推知,作者渴望(eagerly)去接这通电话。gently“温和地”;gratefully “感激地”;humorously “幽默地”。3A.OftenBInsteadCStillDBesidesB解析:根据上文可知,作者认为那通电话和自己的一起事故有关,但是接通电话后才知道并非如此。此处前后表示转折,故Instead “相反”符合语境。4A.exploredBboughtClostDcheckedC解析:根据第二段和第三段的描述可推知,Darren捡到了作者的钱包,因此他打电话问作者是否丢了(lost)什么东西。5A.forgotBrememberedCsuspect
30、edDaskedD解析:根据语境可知,作者接电话时并不知道打电话的人是谁,因此作者问(asked)对方是谁。forget “忘记”;remember “记得”;suspect “怀疑”。6A.explainedBrequestedCrepeatedDbelievedA解析:根据语境可推知,Darren向作者解释(explained)了事情的经过。7A.brokeBfailedCdroppedDdisappearedC解析:根据语境可知,作者离开商店的时候钱包掉在(dropped)地上了。8A.walked awayBlooked aroundCturned upDgot throughB解析:
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357584.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
高中英语人教版(2019)选择性必修第一册UNIT1 USING LANGUAGE .ppt
