《创新设计-课堂讲义》2016-2017学年高中英语(人教版必修三)文档 UNIT 2 HEALTHY EATING 语篇专练2. WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 创新设计-课堂讲义
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家语篇专练2.阅读理解ASimona lives in Bucharest,Romania.She is nine years old and HIVpositive.When Simonas mother found out about her illness five years ago,her first reaction was to tell everyone,looking for support.“Thats when I found out who really was my friend,and who wasnt,” she said.“Qui
2、te a few people stopped visiting me and asked their children not to play with Simona any more.Because of this,quarrels began in my family.My husband became more and more unfriendly towards me and towards Simona with each trouble brought about by her diagnosis.He didnt understand how important it was
3、 for Simona to receive regular examinations by a doctor or why she needed proper treatment for her sickness.”When her mother tried to enroll(登记) Simona in school,the teacher warned her that when other parents found out about her illness she would be shunned by the other children.Simonas mother looke
4、d for help and found a social worker from the Community Resource Center.The social worker helped her enroll Simona in another school and provided emotional,financial,and material support for the family.Simonas parents were able to ease the tension in the family.Her mother also now attends parenting
5、classes and support groups at the Community Resource Center.The Community Resource Center not only provides much needed resources,it also provides a place where women can gain skills and selfconfidence.It provides children with a place where they are acceptedregardless of their health status or thei
6、r ethnicity.At the center parents and children find a place where they can grow and find the support they need to stay together and care for each other.1Many people prevented their children playing with Simona because .ASimona had no true friendsBSimona was a naughty girlCSimona was HIVpositiveDSimo
7、na was loved by nobody答案C解析细节理解题。结合上下文的意思可知,家长不让他们的孩子和Simona玩耍,主要是因为她是艾滋病病毒携带者。2Simonas father thought that Simona .Ashouldnt bring so much trouble to themBshould receive examinations regularly by a doctorCshould never see the doctor for her sicknessDshould be treated properly for her sickness答案A解析细
8、节理解题。由第二段中的“My husband became more and more unfriendly towards me and towards Simona with each trouble brought about by her diagnosis.”可知,父亲对Simona生病带来的麻烦感到很不满。3Which one of the following is NOT true according to this passage?ASimona has been living with HIV for five years.BFew people visited Simona
9、s mother for Simonas illness.CSimonas mother received help from a social worker.DSimona was admitted finally by the first school.答案D解析细节理解题。A、B和C三项分别和第一段、第二段和第四段的有关内容相符;D项和第四段中的前两句话相冲突。4The underlined word “shunned” in the third paragraph means “ ”Arefused BavoidedCaccepted Dreceived答案B解析词义猜测题。由上下文内
10、容可知当其他家长发现Simona的病时,他们会让孩子们躲避她。可推测该词的意思是“躲避”。BMany years ago,when I was fresh out of school and working in Denver,I was driving to my parents home in Missouri for Christmas.I stopped at a gas station(加油站) about 50 miles from Oklahoma City,where I was planning to stop and visit a friend.While I was s
11、tanding in line at the cash register(收款台),I said hello to an older couple who were also paying for gas.I took off,but had gone only a few miles when black smoke poured from the back of my car.I stopped and wondered what I should do.A car pulled up behind me.It was the couple I had spoken to at the g
12、as station.They said they would take me to my friends.We chatted on the way into the city,and when I got out of the car,the husband gave me his business card.I wrote him and his wife a thankyou note for helping me.Soon afterward,I received a Christmas present from them.Their note that came with it s
13、aid that helping me had made their holidays meaningful.Years later,I drove to a meeting in a nearby town in the morning.In late afternoon I returned to my car and found that Id left the lights on all day,and the battery(电池) was dead.Then I noticed that the Friendly Ford dealershipa shop selling cars
14、was right next door.I walked over and found two salesmen in the showroom.“Just how friendly is Friendly Ford?”I asked and explained my trouble.They quickly drove a pickup truck to my car and started it.They would accept no payment,so when I got home,I wrote them a note to say thanks.I received a let
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-360699.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
三年级下册语文课件-27、《卖木雕的少年》|人教新课标 (共30张PPT).ppt
