2021届高考英语一轮新优化复习(浙江专用):普通高校招生模拟考试英语试题3 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮新优化复习浙江专用:普通高校招生模拟考试英语试题3 WORD版含解析 2021 高考 英语 一轮 优化 复习 浙江 专用 普通高校 招生 模拟考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、浙江省普通高校招生模拟考试英语试题(三)(时间:120分钟满分:150分)第卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:I believe the movie starts at eight.M:Good.We have forty minutes to get there.1.Whats the time now?A.7:40.B.7:20.C.7:30.答案B
2、W:I just want to get this computer changed.It simply hasnt worked since I got it home last week.M:Lets see.Would you please show me the receipt first?2.Where is the conversation probably taking place?A.At the airport.B.At the store.C.At home.答案BW:If I were you,Id go to the movie with Susanna.M:I wis
3、h I could.But you see?Ive got so many things to do tonight!3.What is the man going to do?A.Go to see the movie.B.Visit Susanna.C.Do his own business.答案CW:I need to withdraw some money for my new house,and I think only the interest wont do.M:OK,just fill in this form,please.4.Whats the relationship b
4、etween the man and the woman?A.Customer and bank clerk.B.Employee and manager.C.Pilot and tourist.答案AM:Well,Ms.Black,you must take 2 pills every 4 hours without fail. And dont forget to finish the bottle.W:Dont worry,Mr.Smith.I want to get well as quickly as I can.5.Who is the woman?A.A doctor.B.A n
5、urse.C.A patient.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Whats the matter? You look terrible.Did you sleep badly last night?M:No,nothing like that,but it took me almost an hour
6、 to get to work today,because the traffic was so bad.You live close to me so why dont you have the same problem?W:Because I take the commuter train.From my home it takes only 20 minutes to get to the office.M:That makes perfect sense and I will do the same.Driving will only be worse the following we
7、ek when the highway construction begins.6.Why does the man look terrible?A.Because he had an accident.B.Because he was caught in traffic jams.C.Because he was late for his regular train.答案B7.How will the man go to work next week?A.Hell use public transportation.B.Hell drive his car.C.Hell walk.答案A听第
8、7段材料,回答第8、9题。M:Mrs.Parker,I have a problem.W:What is it,June?M:I have a meeting with Dr Matson,a chemistry professor. Im to meet him outside the chemistry building.Ive never met him and I dont know what he looks like.W:You wont have any trouble recognizing him.M:Why?W:First,hes very tall and thin,wi
9、th long black hair. He also has a very large moustache.M:Im sure I can find him,Mrs. Parker. Thank you.8.What is the man doing?A.Asking for information.B.Offering suggestions.C.Looking for a building.答案A9.What does Dr Matson look like?A.He has long brown hair.B.He is short and thin.C.He wears a mous
10、tache.答案C听第8段材料,回答第10至12题。M:Hi,Cynthia! It looks like you bought half the department store! What on earth have you got in there,anyway?W:Well,all my friends from the sports center have a birthday this month.M:Really? How many friends did you buy presents for?W:Well,not really. I mean. George was rea
11、lly easy. He loves mystery novels,so I got him a book.M:OK.What about the twins?W:Well,they both love classical music,so I thought of buying them a CD.M:But isnt that what you got them last year?W:Yeah,so I got them something different. I got Veronica a lipstick and Tammy a pair of earrings.M:What e
12、lse did you buy?W:Well,I was thinking of getting Brenda a silk scarf since theyre on sale this week,but shes already got plenty of scarves.So,I got her a bottle of perfume,instead.M:Oh,thats nice. Im sure shell love it. I cant wait until my birthday.10.Whom did the woman buy a book for?A.Veronica.B.
13、Cynthia.C.George.答案C11.What present did the woman give the twins last year?A.A CD.B.Some lipsticks and a pair of earrings.C.A bottle of perfume.答案A12.Why didnt the woman buy Brenda a scarf?A.The scarf is quite expensive.B.Brenda doesnt like the scarf.C.Brenda has already had many.答案C听第 9段材料,回答第 13至1
14、6题。W:Whats the matter,Paul? You look terrible.M:Ive just taken my chemistry exam and Im pretty sure I failed it. I dont see how in the world I could pass.W:Come on! Youve been doing very well all year long. Its not very likely youve suddenly forgotten everything. Oh,by the way,have the physics grade
15、s been posted yet?M:I didnt go. I was busy worrying about chemistry.Do you think theres any possibility for me to pass for the year if I fail the final?W:Sure,there is.Its the average thats important.Come in,and just relax. How about having a cup of coffee?13.What was Paul concerned about?A.His prof
16、essor.B.His final exam.C.Going home early.答案B14.Why did the woman tell Paul not to worry?A.The average is important.B.Chemistry is not his major.C.Physics is more important.答案A15.Why didnt Paul look for his physics grades?A.It wasnt available.B.He didnt take physics.C.Chemistry was worrying him.答案C1
17、6.What did the woman suggest doing?A.Repeating the class.B.Going home right away.C.Getting some coffee.答案C听第10段材料,回答第17至20题。Although it may take years for many adults to become dependent on alcohol,teenagers can become addicted in months. Use of alcohol among teenager students increase rapidly durin
18、g the 10th and 11th grades. Each year in the United States,more than 2,000 young people between the ages of 15 and 20 die in alcohol-related traffic accidents,and many more are left disabled. Alcohol is also often involved in other teenager deaths,including drowning,suicides and fires.For young peop
19、le,the probability of addiction depends on the influence of parents,peers and other role models. Alcohol addicts may lose their interests in activities and hobbies,and they are easy to become anxious and irritable or have problems with relationships with friends,etc. To prevent alcoholism,parents mu
20、st set a good example for and communicate with their children regarding alcohol use,making them aware of the legal and medical consequences of drinking.17.What does the passage mainly talk about?A.Problems from teenager alcoholism.B.The causes of teenager alcoholism.C.Teenager alcoholism.答案C18.At wh
21、at an age range are students easy to get addicted to alcohol?A.12-19.B.15-20.C.10-16.答案B19.Whats the result of alcoholism?A.Teenagers may have fewer accidents.B.Teenagers may have a good relationship with other people.C.Teenagers may lose their interest in many activities and become pessimistic.答案C2
22、0.Which of the following can be concluded from this passage?A.Teenager alcoholism is a serious problem in the USA.B.Teenager alcoholism is not a serious problem in the USA.C.Most parents have set a good example for their kids.答案A第二部分阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出
23、最佳选项。AIn the years of my growing up,Dad was hard on me.He made sure I made my bed and did my homework.As a school girl and young adult,I feared him and felt bitter about him.He seemed unhappy with me unless I got straight As and unhappy with my boyfriends if their fathers were not as “successful” as
24、 he was.Whenever I went out with him on weekends,I used to struggle to think up things to say,feeling on guard.He would call in advance to make sure there was no alcohol at the party.I got so angry with him for laying down the law.I would scream,“I hate you!” Dad would yell back,“Good!I dont care!”
25、Deep down I knew he did.One time at a party,I drank too much alcohol and got so sick.I said,“Call my dad.” Next thing,Dad was carrying me to the car.I woke up the next morning,thinking I would definitely be criticized.As expected,I got a roasting,but I now understand why I need discipline.Dad was 29
26、 when he got his big roles in films.I had an early start at the age of nine with a role in a 1990s TV series,but it wasnt until I finished film studies that I pursued my career as an actress.Like those early days for Dad,I faced lots of rejections.Working in such a competitive industry,Ive sometimes
27、 thought,“I cant do this any more.”Once,after a trip to Hollywood,I returned to Australia so depressed and spent months in my bedroom painting,listening to Eckhart Tolles music and trying to find myself again.Dad sat me down and said,“Alice,I know its hard,but its all about persistence(坚持不懈).”Now I
28、get to work with Dad a lot,which I love.We are both enthusiastic about acting,which comes from us being so interested in people.If it werent for Dad,I wouldnt be where I am today.Hes my biggest fan,and when you have that in your life you can go a long way.【语篇导读】本文是一篇记叙文,讲述了作者小时候父亲对她非常严厉,要求很高,作者害怕父亲,
29、甚至讨厌父亲。随着作者慢慢长大,作者理解了父亲所做的一切,正是父亲的严格要求帮助作者取得了一些成就。21.Which of the following is similar in meaning to the underlined part?A.I was blamed. B.I was pulled out of bed.C.I got out of trouble.D.I was comforted.答案A解析细节理解题。根据文章第三段“I woke up the next morning,thinking I would definitely be criticized.As expec
30、ted,.”可知,作者受到了父亲的责备。故选A项。22.What can we learn from the passage?A.As an actor,her fathers career is always smooth.B.It is her father who has helped shape the author who she is.C.She would feel tired when going out with her father on weekends.D.She was bitter about her father as a school girl as he wa
31、s too proud of himself.答案B解析细节理解题。根据文章最后一段“If it werent for Dad,I wouldnt be where I am today.Hes my biggest fan,and when you have that in your life you can go a long way.”可知,正是由于父亲的帮助,作者塑造了成功的自己。故选B项。23.Which of the following best describes the writers father?A.Severe and impatient.B.Talkative and
32、hard-working.C.Proud but gentle.D.Strict but caring.答案D解析细节理解题。根据文章第一段“In the years of my growing up,Dad was hard on me.He made sure I made my bed and did my homework.As a school girl and young adult,I feared him and felt bitter about him.”和第五段“Alice,I know its hard,but its all about persistence(坚持不
33、懈).”可知,父亲对作者既严厉又疼爱。故D项正确。BWith more large solar farms being developed in the sunny southwestern United States,researchers and conservationists alike are beginning to notice surprising environmental effects.While solar energy is known for its positive environmental impacts,officials at the National F
34、ish and Wildlife Forensics Laboratory have come to recognize one of its significant downsides: Some species of birds that live close to large solar plants(太阳能板) are dying off,including endangered birds.A recent federal investigation recovered 233 birds that had been killed as a direct result of sola
35、r plants.Researchers believe that some of the affected birds have mistaken the large,reflective areas of the solar panels for bodies of water.This is a phenomenon referred to by scientists as “lake effect”.The birds are drawn to what they assume to be water.They aim for the area and slam into the pa
36、nels with great force.It is thought that the insects that birds cat fall victim to “lake effect” as well,leading the birds into the panels.Researchers figure that between 1,000 and 28,000 birds are killed as a result of harvesting solar energy.The number of birds affected by wind farming is much gre
37、ater,ranging from 140,000 to 328,000.Coal-fired electricity has the largest negative effect on birds,killing nearly 8 million a year.These numbers make solar farming seem like the best option.However,conservationists are quick to point out that areas where solar is expected to boom between 2015 and
38、2020 are home to some of the rarest birds in the United States.This could put specific bird species at risk of extinction.There exists a state order in California that 20 percent of all electricity of all energy sold should be renewable by the year 2017.This has been one driving force behind the rap
39、id development of huge solar farms.The industry,which is expected to boom as a result of this change to renewable energy,is facing newly filed lawsuits (起诉) by conservationist groups.These lawsuits could slow down the approval process for the planned solar development across the Southwest.【语篇导读】这是一篇
40、说明文。随着太阳能农场在美国西南部的发展,研究人员和环保人士开始注意到令人惊讶的环境效应。太阳能对环境有着积极影响,但却让一些靠近太阳能面板的鸟类误认为是“水”的“湖效应”的现象而导致死亡,有可能使特定的鸟类面临灭绝的危险。24.What can we infer from paragraph 1?A.Solar farms require a long development period.B.Most people would be shocked by the size of solar farms.C.Solar energy equipment looks strange to mo
41、st people.D.Most people think that solar energy is very beneficial.答案D解析推理判断题。根据第一段中的“While solar energy is known for its positive environmental impacts,”可知太阳能以其对环境的积极影响而著称,即大多数人们认为太阳能是非常有益的。通过分析可知D项符合题意。25.The underlined word “slam” in paragraph 2 is closest in meaning to .A.dashB.breakC.moveD.slid
42、e答案A解析猜测词义题。根据第二段中的“The birds are drawn to what they assume to be water.They aim for the area and slam into the panels with great force.”可知,鸟儿认为是水,于是以巨大的力量冲向“水面”以至于撞击到面板上。故选A项。26.Which of the following best reflects the authors viewpoint?A.Using solar farms is the most practical way to create energy
43、.B.More birds are endangered by solar farms than wind farming.C.Solar farms may not be as friendly to the environment as expected.D.Ways should be found to reduce “lake effect” caused by solar farms.答案C解析推理判断题。根据第三段“Researchers figure that between 1,000 and 28,000 birds.at risk of extinction”通过数据对比可
44、知,太阳能未必像人们预期的那么有益处。故选C项。CIts rare that you see the words “shyness” and “leader” in the same sentence.After all,the common viewpoint is that those outgoing and sociable guys make great public speakers and excellent networkers and that those shy people are not.A survey conducted by USA Today referred
45、to 65 percent of executives who believed shyness to be a barrier to leadership.Interestingly,the same article stresses that roughly 40 percent of leaders actually are quite shytheyre just better at adapting themselves to situational demands.Bill Gates,Warren Buffet and Charles Schwab are just a few
46、“innies”.Unlike their outgoing counterparts who are more sensitive to rewards and risk-taking,shy people take a cautious approach to chance.Rather than the flashy chit-chat that defines social gatherings,shy people listen attentively to what others say and absorb it before they speak.Theyre not thin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361623.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
