广东省深圳市2020届高三英语上学期综合复习测试试题(一)(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 深圳市 2020 届高三 英语 上学 综合 复习 测试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广东省深圳市2020届高三英语上学期综合复习测试试题(一)(含解析)第一部分 阅读理解(共两分,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项:AEnjoy the sunshine at the four best beaches in Los Angeles, including family-friendly shores and perfect places for surfers (冲浪者).El Matador State BeachMalibuSmall and beautiful, El Matador
2、looks unlike any European beach. Comfortable shoes are necessary but remember not to bring too much gear (装备). This western Malibu beach is only accessible via a steep rocky path. There are no lifeguards or other facilities (设施), so you are able to find some privacy on the beach. Arriving early or s
3、taying late can reward you with a memorable dawn or sunset.Good for: nature loversFacilities: simple restroomsParking: parking lot $10, street parking free (watch out for “no parking” signs)Zuma BeachMalibuIt is a popular and touristy spot on weekends and holidays for locals and beach-goers. The wid
4、e, sandy beach is good for spreading out on beach towels and water sports, from swimming to volleyball. And it is one of the few beaches in Malibu where bonfires (篝火) are allowed.Good for: sports lovers, groupsFacilities: restrooms, showers, volleyball courts and swingsParking: parking lot $3 $10, s
5、treet parking freeLeo Carrillo State ParkMalibuLeo Carrillo State Beach has the best of the both: a well-equipped stretch of sand plus scenic beauty. Groups and families can make use of the on-site camping grounds, picnic area, RV parking lot and coin-operated showers.Good for: families, groupsFacil
6、ities: showers, camp site, RV parking lot and restroomsParking: parking lot $3 $10El Porto BeachManhattanNewcomers love the sandy beach break, while winter wave hunters can brave overhead waves. Enter the parking lot from 45th Street, and note the five-hour limit. Those that prefer to stay on land c
7、an make use of the bike path.Good for: surfersFacilities: restrooms, showers and a bike pathParking: $1.50 per hour metered parking1. What can we learn about El Matador State Beach?A. It is large and flat.B. It is a bit hard to reach.C. It is well equipped for surfing.D. It is provided with trained
8、lifeguards.2. If a large family wants to take a picnic at the beach, theyll probably go to _.A. El Matador State BeachB. Zuma BeachC. Leo Carrillo State ParkD. El Porto Beach3. What do the four beaches have in common?A. They lie in Malibu.B. They allow making bonfires.C. They provide parking areas.D
9、. They are suitable for water sports.【答案】1. B 2. C 3. C【解析】本文是一篇应用文,介绍了洛杉矶四个最受人们欢迎的沙滩。【1题详解】推理判断题。根据El Matador State Beach部分的“This western Malibu beach is only accessible via a steep rocky path.”可知,这个西部马里布海滩只有通过陡峭的岩石小径才能到达,由此可知,该沙滩不太容易到达,故B项正确。【2题详解】细节理解题。根据Leo Carrillo State Park部分的“Groups and fami
10、lies can make use of the on-site camping grounds, picnic area, RV parking lot and coin-operated showers.”可知,团体和家庭可以使用现场露营场地、野餐区、房车停车场和投币淋浴,由此可知,如果一家人想去沙滩野餐,最可能选择Leo Carrillo State Park,故C项正确。【3题详解】细节理解题。根据El Matador State Beach部分的“Parking: parking lot $10, street parking free”,Zuma Beach部分中的“Parking
11、: parking lot $3 $10, street parking free”,Leo Carrillo State Park部分中的“Parking: parking lot $3 $10”,以及El Porto Beach部分中的“Parking: $1.50 per hour metered parking”可知,这四个沙滩都提供停车场,故C项正确。BA new exhibit at a California museum provides visitors with a modem version of the ancient Chinese art style, literal
12、ly “shan shui hua”. The show is at the Chinese American Museum in Los Angeles. It is called Lightscapes. The works show scenes of mountains, rivers and sometimes waterfalls. Chinese artists have been creating the brush and ink works for more than 1,000 years.Artists Nick Dong and Chi-Tsung Wu found
13、ways to connect the new, digital generation to this traditional form of art. Their works get the essence (本质) of the style in a new way. The exhibit forces the viewers to slow down and experience a different world. That was also one of the goals of shan shui hua artists from long ago.Dong said, “Act
14、ually, all these artists want to create a world where they can hide themselves. And the world can help them avoid or escape from the reality. So, they create a mountain and imagine they could live there.”One of the works involves a slowly moving light directed at clear plastic boxes on a wall. The p
15、iece, created by Wu, is called Crystal City. Wu said, “If we see this through the light, from a different perspective, we could see theres another world behind that.” That other world Wu noted is the shadows that look more solid than the plastic boxes. Wu said Crystal City is the representative of t
16、he modem digital age.To view Dongs representation of Heaven, one has to step into a room filled with mirrors from floor to ceiling. There is a small round seat in the middle of the room. Dong said, “Once youve entered the installation (装置), at first youll see a lot of your reflections. But once you
17、sit down, you touch off the mechanism (机关) of the room. The mirrors actually start to reflect, and you yourself will disappear within the space.”4. Whats the main characteristic of the new exhibit?A. It shows the beauty of nature.B. It puts ancient Chinese art works on show.C. It enjoys advantages i
18、n terms of technology.D. Its a good combination of the new and the old.5. What do the artists want to convey in their works?A. Their concern about nature.B. Their curiosity about future life.C. Their longing for a different world.D. Their satisfaction with the reality.6. What can we infer about Crys
19、tal City from Paragraph 4?A. It is Wus most famous work.B. Light and shadows are parts of it.C. It shows the complexity of plastic boxes.D. Advanced tools are needed to appreciate it.7. What is the main idea of the text?A. Artists have modernized shan shui hua.B. Lots of artists are attracted by sha
20、n shui hua.C. Traditional paintings face lots of challenges.D. Traditional paintings should keep pace with times.【答案】4. D 5. C 6. B 7. A【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了在加州的一家博物馆举办的一个画展中,两位艺术家将现代数码技术与中国传统艺术“山水画”结合,以全新的方式展示传统艺术。【4题详解】细节理解题。根据第一段中的“A new exhibit at a California museum provides visitors with a mode
21、m version of the ancient Chinese art style,”可知,加州一家博物馆的画展为参观者提供了现代版本的中国古代艺术,再根据第二段中的“Artists Nick Dong and Chi-Tsung Wu found ways to connect the new, digital generation to this traditional form of art.”可知,两位艺术家找到了将新的数字一代与传统艺术形式联系起来的方法,由此可知,该画展的主要特点是将中国传统艺术以新旧结合的方式展现出来,故D项正确。【5题详解】细节理解题。根据第三段中的“The
22、exhibit forces the viewers to slow down and experience a different world.”可知,这个展览迫使观众放慢脚步,体验一个不同的世界,再根据第三段中的“Actually, all these artists want to create a world where they can hide themselves. And the world can help them avoid or escape from the reality. ”(实际上,所有这些艺术家都想创造一个可以隐藏自己的世界,在那里可以帮助他们逃避现实),由此
23、可知,在作品中,艺术家想传达他们渴望一个不同的世界的思想,在那里他们可以隐藏自己,逃避现实,故C项正确。【6题详解】推理判断题。根据第四段中的“One of the works involves a slowly moving (其中一个作品涉及一个缓慢移动的光light)”及“That other world Wu noted is the shadows(吴强调的另一个世界是影”可推断,吴先生的水晶城融入了光和影,故B项正确。【7题详解】主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段中的“A new exhibit at a California museum provides visitors
24、with a modem version of the ancient Chinese art style, literally “shan shui hua”可知,本文主要介绍了在加州的一家博物馆举办的一个画展中,两位艺术家将现代数码技术与中国传统艺术“山水画”结合,以全新的方式展示传统艺术,故A项正确。【点睛】主旨大意题的难度较大,抓住文章主题是关键,介绍说明类文章一般开篇即点明主题,因此对第一段内容特别是首句的把握很关键,例如本篇第4题,通读全文,特别是根据第一段中的“A new exhibit at a California museum provides visitors with
25、a modem version of the ancient Chinese art style, literally “shan shui hua”可知,本文主要介绍了在加州的一家博物馆举办的一个画展中,两位艺术家将现代数码技术与中国传统艺术“山水画”结合,以全新的方式展示传统艺术,故A项正确。CComputer scientists have hoped to give robots technical skills to help them recognize, process and react to humor. But these attempts have mostly fail
26、ed. AI (人工智能) experts say that in many cases, attempts to make robots understand humor end up producing funny results, but not in the way they were supposed to.Tristan Miller studied more than 10,000 puns (双关语) in one research project. The pun is a kind of joke that uses a word with two meanings. Fo
27、r example, you could say, “Balloons do not like pop music.” The word “pop” can be a way of saying popular music; or can mean the sound a balloon makes when it explodes. But a robot might not get the joke. Tristan Miller says that is because humor is a kind of creative language that is extremely diff
28、icult for computer intelligence to understand.Allison Bishop is a computer scientist and she also performs stand-up comedy. She explained that machines are trained to look for patterns. Comedy, on the other hand, relies on things that stay dose to a pattern, kit not completely within it. To be funny
29、, humor should also not be predictable, Bishop said. This sets a great obstacle for a machine to recognize and understand what is funny.Bishop says since robots have great difficulty understanding humor, she feels like it gives her better job security as a comedy performer. It even made her parents
30、happy when her brother decided to become a full-time comedy writer because it meant he wouldnt be replaced by a machine, she added.Despite the difficulties, Darmstadt Universitys Miller says there are good reasons to keep trying to teach humor to robots. It could make machines more relatable, especi
31、ally if they can learn to understand sarcasm (讽刺), he noted. Humans use sarcasm to say one thing but mean another. But Kiki Hempelmann thinks differently. “Teaching AI systems humor may make them find it where it isnt, and they may use it where its inappropriate,” he said. “Maybe bad AI will start k
32、illing people because it thinks something is funny,” he added.8. What does the author most probably want to show in Paragraph 1?A. Robots influence on the scientific development.B. Robots challenges of making sense of humor.C. Computer scientists devotion to technical skills.D Computer scientists co
33、ncern about AIs development.9. Examples mentioned in Paragraphs 2 and 3 are intended to _-.A. prove robots do poorly in funny workB. explain robots arent as intelligent as humansC. describe language is complex and changeableD. show language cant be taught in a set pattern10. What does the underlined
34、 word “obstacle” in Paragraph 3 mean?A. Barrier.B. Record.C. Message.D. Possibility.11. What can we infer about teaching AI system humor from the last paragraph?A. It will end up in vain.B. It may be a double-edged sword.C. It may help improve humans humor.D. It will attract more computer scientists
35、.【答案】8. B 9. D 10. A 11. B【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了教机器人理解幽默存在的挑战以及科学家们对教智能机器人理解幽默的不同观点。【8题详解】推理判断题。根据第一段内容,特别是根据“Computer scientists have hoped to give robots technical skills to help them recognize, process and react to humor. But these attempts have mostly failed.”可知,计算机科学家希望赋予机器人技术技能来帮助他们识别、处理幽默,并且能够对
36、幽默做出反应,但这些尝试大多都失败了,由此可知,在本段作者主要是想说明机器人在理解幽默方面存在不小的挑战,故B项正确。【9题详解】推理判断题。根据第二段的“humor is a kind of creative language that is extremely difficult for computer intelligence to understand”可知,幽默是一种创造性的语言,计算机很难理解,再根据第三段中的“She explained that machines are trained to look for patterns.”可知,她解释说机器是经过训练来寻找模式的,由此
37、可知,这两段的例子是想表明语言不能以模式化的方式习得,故D项正确。【10题详解】词义猜测题。根据画线词前的“To be funny, humor should also not be predictable, Bishop said.”可知,毕肖普说,有趣的是,幽默也不应该是可预测的,因此此处是说这给机器识别和理解有趣的东西设置了很大的障碍,由此可知画线词词义为“障碍”,故A项正确。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中的“Darmstadt Universitys Miller says there are good reasons to keep trying to teach humo
38、r to robots. It could make machines more relatable, especially if they can learn to understand sarcasm (讽刺), he noted.”可知,达姆施塔特大学的米勒说,有很好的理由继续尝试教机器人幽默,他指出,这可能会使机器更具亲和力,特别是如果它们能够学会理解讽刺的话,再根据“But Kiki Hempelmann thinks differently. “Teaching AI systems humor may make them find it where it isnt, and th
39、ey may use it where its inappropriate,” he said. “Maybe bad AI will start killing people because it thinks something is funny,” he added.”可知,但是Kiki Hempelmann的想法不同,他说:“教授人工智能系统幽默可能会让它们在不合适的地方找到幽默,在不合适的地方使用幽默”,他补充说:“也许坏的人工智能会开始杀人,因为它认为有些事情很有趣”,根据这两位科学家的观点可知,教智能机器人幽默有利有弊,因而是一把双刃剑,故B项正确。【点睛】本篇第4题推理判断题难
40、度较大,抓住两位科学家的观点是关键,根据最后一段中的“Darmstadt Universitys Miller says there are good reasons to keep trying to teach humor to robots. It could make machines more relatable, especially if they can learn to understand sarcasm (讽刺), he noted.”可知,达姆施塔特大学的米勒说,有很好的理由继续尝试教机器人幽默,他指出,这可能会使机器更具亲和力,特别是如果它们能够学会理解讽刺的话,再根
41、据“But Kiki Hempelmann thinks differently. “Teaching AI systems humor may make them find it where it isnt, and they may use it where its inappropriate,” he said. “Maybe bad AI will start killing people because it thinks something is funny,” he added.”可知,但是Kiki Hempelmann的想法不同,他说:“教授人工智能系统幽默可能会让它们在不合适
42、的地方找到幽默,在不合适的地方使用幽默”,他补充说:“也许坏的人工智能会开始杀人,因为它认为有些事情很有趣”,根据这两位科学家的观点可知,教智能机器人幽默有利有弊,因而是一把双刃剑,故B项正确。DWith production overrunning (泛滥) on Martin Scorseses new film, the famous Hollywood director admitted this month he was worried about the “youthi-fication” technology he was employing to smooth out his
43、actors. The leading actor Robert De Niro and Al Pacino played young versions of their characters in the first half of the film, with their wrinkles and jowls (下巴) removed by the technology.Speaking to the British director Joanna Hogg, the film-maker Martin Scorsese said that good actors should meet
44、some necessary requirements: excellent acting skills, rich imagination, good understanding and so on. However, there was something important that was missing while the technique was used. He added, “I dont know how to instruct my actors to make their performance more impressive, especially rich eye
45、expressions. Apparently, the technique makes their eyes dull, which disappoints me the most.”In this case, he isnt alone. While the technology is doubtless impressive, there have been complaints about the “unnatural valley” effect of digitally de-ageing actors. Film critics (评论家), such as Manohla Da
46、rgis of the New York Times, and The Ringers Andrew Gruttadaro, observed that “as an audience member watching these films, you get the horrible feeling that youre not watching a person, but an entity (实体) imitating a person”. Similar reservations have been heard about Anthony Hopkins being de-aged in
47、 TVs Westworld. Later this year, Ang Lees Gemini Man will appear, starring Will Smith as a killer who meets his younger self, which is also played by Smith. The problem is that everybody who grew up with The Fresh Prince of Bel-Air knows what Will Smith looked like as a younger man, and it wasnt thi
48、s one.To quote Dr Ian Malcolm from Jurassic Park, “Scientists were so preoccupied with whether or not they could, and they didnt stop to think if they should.” De-ageing technology gives us the dazzling impression rather than the effect of youth, as a younger actor would. More goes into the ageing p
49、rocess than mere looks; it betrays a thin understanding of psychology to expect otherwise.12. What was Martin Scorseses concern about his new film?A. The high cost of the film.B. The age of his leading actors.C. The effect of the new technology.D. The plot in the first part of the film.13. What qual
50、ity of an actor did Martin Scorsese probably pay more attention to?A. Expressive performance.B. Vivid imagination.C. Deep understanding of acting.D. Good language ability.14. What can we infer from the examples about the new technology in Paragraph 3?A. It is popular among directors.B. It is unaccep
51、table to the audience.C. It is welcomed by some film critics.D. It benefits actors like Will Smith.15. What could be the best title for the text?A. The improvement of Hollywood moviesB. “De-ageing” technology benefits old actorsC. The breakthrough of Martin Scorseses new filmD. Hollywoods “de-ageing
52、” technology has gone too far【答案】12. C 13. A 14. B 15. D【解析】本文是一篇说明文,介绍了好莱坞著名导演马丁斯科塞斯在其新作爱尔兰人中运用的使演员年轻的特效技术并不成功。【12题详解】细节理解题。根据第一段中的“he was worried about the “youthi-fication” technology he was employing to smooth out his actors”可知,他担心他用“年轻化”的技术来让演员们顺利出演,由此可知,他对自己采用特效技术使演员年轻的效果感到担忧,故C项正确。【13题详解】推理判断
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
