2021届通用版高考英语一轮复习学案:专题限时集训11 阅读理解—词义猜测之代词指代 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届通用版高考英语一轮复习学案:专题限时集训11阅读理解词义猜测之代词指代 WORD版含解析 2021 通
- 资源描述:
-
1、专题限时集训(十一)阅读理解词义猜测之代词指代A (2019绵阳市诊断性考试)When I was a kid,I was the girl who kept the training wheels on my bike as long as possible. Even my younger sister had got rid of them much earlier than me. But as I began to grow older,this changed.All this happened on the Bike Safety Day. It is supposed to b
2、e a fun day at school when all of us kids bring our bikes to school and the school provides us with the opportunity to ride outside and learn proper bike safety.Sounds like fun,right?No.In fact,it caused me to panic.What was I going to say when my friends asked me about my training wheels?With the p
3、ressure of everyone seeing my training wheels,I determined to let them go.This was the first big change Id ever made on my own.I went to my parents and told them all about my dilemma.They were more than happy to help.We went outside and got my bike.Instead of running away and hiding behind,I stood i
4、n front of my bike and took great pride in my decision as my dad removed the training wheels.I got on and steadied myself. My heart raced but my feet and hands were calm.My dad started to push before my feet even moved and suddenly I was off.The fear faded away and a relaxed mind came into its place
5、. It was crazy to think how quickly I learned something that took so long for me to even try!My confidence soared(高涨)This was going to be the start of a brand new world for me. My accomplishment would carry me forth to new goals and wins.I realized that if I set my mind on doing something,I could ac
6、hieve it.【语篇解读】本文讲述了作者小时候迟迟不敢去掉自行车的稳定轮,在学校“自行车安全日”来临之前因为害怕同学看见她的稳定轮而最终下决心去掉它们。 1What does the school expect the students to do on Bike Safety Day?AHave their bikes checked.BRide outside for fun.CAcquire bike safety skills.DRemove the training wheels.C考查细节理解。根据第二段中的the school provides us with the opp
7、ortunity to ride outside and learn proper bike safety可知,学校想让学生在“自行车安全日”学会一些自行车安全技能,故选C项。2What does the underlined word“them” in Paragraph 3 refer to?AThe authors friends.BThe authors parents.CThe safety problems.DThe training wheels.D考查词义猜测。根据语境及画线词所在句的前半部分With the pressure of everyone seeing my tra
8、ining wheels可知,作者迫于害怕别人看见自己的自行车稳定轮的压力才决心去掉它们,故画线词指的就是“稳定轮”,故选D项。3What happened when the author finally rode without the training wheels?AShe felt extremely embarrassed.BEverything turned out to be easy.CShe ended up falling down.DHer sisters followed her example.B考查推理判断。根据倒数第二段最后一句可知,长时间不敢尝试的东西,作者竟学
9、得很快,由此可推知只要努力尝试,就没有解决不了的难事,故选B项。4What does the author think is necessary for her to achieve a goal?APatience.BDetermination.CPressure. DConcentration.B考查推理判断。根据最后一段最后一句可知,作者意识到如果自己下定决心做一件事的话,自己就会做到。由此可推知,作者认为对于她来说实现一个目标的关键在于决心,故选B项。B (2019广州市综合测试)In 1874,Francis Galton,a British professor,analysed t
10、o sample of English scientists and found the vast majority to be firstborn sons.This led him to theories that firstborn children enjoyed a special level of attention from their parents that allowed them to advance intellectually.Half a century later Alfred Adler,an Austrian psychologist,made a simil
11、ar argument relating to personality.Firstborn children,he suggested,were more diligent,while the laterborn were more outgoing and emotionally stable.Many subsequent studies have explored these ideas,but their findings have been variedsome supporting and some rejecting the original conclusions.The ma
12、in problem with the previous studies is that they were too smalloften limited to a few dozen individuals.This would be true even if the statistical methods needed to analyse the data were simple,but they are not. Distinguishing birth order effects from those caused by family size matters,meaning sti
13、ll bigger samples must be analysed to obtain meaningful results.To overcome the limitation of these earlier studies,German social scientist Dr Helmet Schmukle and his colleagues analysed three huge sets of date from America,Britain and Germany.These data sets,though collected for other purposes,incl
14、uded personality and intelligence tests on 20,186 people at different stages of their lives.The American tests were on individuals aged between 29 and 35. The British tests were conducted on 50yearolds. The German tests ran the whole span of adult life,from 18 to 98.Birth order,they found,had no eff
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-364912.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022五年级英语上册 Module 6 Unit1You can play football well习题课件 外研版(三起).ppt
