分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 23

类型山东省济宁市2017届高三上学期期末考试英语试卷 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:375220
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:23
  • 大小:269.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    山东省济宁市2017届高三上学期期末考试英语试卷 WORD版含解析 山东省 济宁市 2017 届高三上 学期 期末考试 英语 试卷 WORD 解析
    资源描述:

    1、山东省济宁市2017届高三上学期期末考试英语试题第I卷第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt? A. 19.15 B. 9.18 C. 9.15答案是C1. What is the womans opinion of the

    2、 film? A. Interesting B. Disappointing C. Satisfying2. Where does the conversation probably take place? A. In a hotel B. At a bus station C. At an airport3. How many people will attend the meeting now? A. 15 B. 35 C. 504. When will the man pick up the woman? A. At 7:40 B. At 7:20 C. At 8:155. What d

    3、o we know about the man? A. He missed the meeting at the university B. He feels strange about losing his way C. He has never been to the university before第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第

    4、6段材料,回答第6、7题。6. Where is the man from? A. Germany B. America C. China7. When will they start the language exchange? A. Today B. Tomorrow C. Next Thursday听第7段材料,回答第8、9题。8. When will the convert begin? A. At 3 p.m B. At 3:30 p.m C. At 3:30 a. m9. What can we learn about the concert? A. Its performed b

    5、y foreign stars B. Its free of charge C. Its held in the hall听第8段材料,回答第10至12题。10. Who is making the telephone call? A. Thomas Brothers B. Mike Landon C. Jack Cooper11. When will Jack Cooper come back? A. On 10th Oct B. On 11th Oct C. On 12th Oct来源:学科网ZXXK12. What is the message mainly about?来源:学科网ZX

    6、XK A. A meeting B. A visit to France C. The date for a trip听第9段材料,回答第13至16题。13. What are the speakers talking about? A. Their parents B. Their friends C. Their relatives14. What does the man say about Aunt Gertrude? A. She is looking so old B. She is so thin now C. She has long hair15. What does Cou

    7、sin Emily wear? A. An orange dress B. A yellow dress C. A white dress16. Where does Aunt Jane live now? A. In Boston B. In Chicago C. In Altantic City听第10段材料,回答第17至20题。17. Who taught people about religion? A. Jesus B. Aristotle C. Confucius18. What can we learn about Aristotle? A. He influenced Asia

    8、 greatly B. He was good at music and science C. He only taught kings19. Who started the first kindergarten? A. Friedrich B. Anne C. Helen20. How many great teachers does the passage mention? A. Four B. Six C. Five第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项

    9、涂黑。AAll Kent County teens in grades 6-12 are invited to enter films in the Kent County Teen Film Festival. A jury(评审委员会)will review all submitted entries and select films to be screened at the Festival. The Kent County Teen Film Festival is free and open to the public, so please join us at 10:30 a.

    10、m. on February 25, 2017 at celebration!Official Rules:All short films must be written, directed and edited by teens in grades 6-12.The filmmaker/ director must be a resident of Kent County, Michigan.All entries must be teen-produced, and may be either a group project or individual work.Films must be

    11、 no more than 10 minutes in length.Submission Requirements:You must fill out an entry form for every film you submit to the festival. Forms together with the films must be submitted by January 20, 2017 to any KDL branch or mailed to; KDL Cascade Township Branch.Judging & Awards:All films will be pre

    12、viewed by a jury made up of select individuals, including but not limited to; Kent District Library staff, teen volunteers and Kent District Library staff, teen volunteers and Kent County community members. Library staff will inform all entrants via email by February 10, 2017 as to whether or not th

    13、eir film will be shown.Prizes will be awarded for the best films in various categories. These prizes include Celebration Cinema and Apple gift cards and film camp scholarships.21. The submission deadline for films will be on _. A. January 20, 2017 B. February 10, 2017 C. February 25, 2017 D. Not men

    14、tioned22. Which film may be accepted by the jury? A. A film without an entry form B. A film made by a Chinese boy C. A film directed by a 9th-grader D. A film of 12 minutes in length23. From the passage we can learn that _. A. all children aged 6-12 can enter films in the Festival B .all entries wil

    15、l be on show at the Festival C. the members of the jury are limited to Kent County Library D. films of different themes will be awarded during the FestivalB Winston Churchill is probably the most popular British prime minister ever. Having served as a soldier and politician, he is often considered a

    16、mong the greatest of Britons. While his heroic stand against the Nazis is well know, there are still a few facts about the popular politician that might surprise you.His Cigars The classic image of Winston Churchill includes a giant cigar stuck between his lips. Churchill developed his love of cigar

    17、s as a young man, when he traveled to Cuba. For he rest of his life, he smoked eight or nine cigars every day. However, he almost never took a puff(吸,抽), preferring to chew on the end until it went out, then relight it and start again. To prevent the cigar becoming soggy (湿软的), Churchill invented th

    18、e “bellybando”, a strip of brown paper which could be glued around the end.At any given time, Churchill had 3,000 to 4,000 cigars in his house, mostly his favorite Romeo & Juliet brand. On one occasion, the president of Cuba presented Churchill with 2,400 top-quality cigars, although his security te

    19、am insisted one cigar from each box be sent off and tested for poison. Perhaps the story that best shows his love of cigars occurred during World War II, when he had a special oxygen mask designed so hat he could still smoke his cigar on a high-altitude flight.His Black DogThroughout his life, Churc

    20、hill probably suffered from depression, which he called his “black dog”. At times, his depression was so severe that he didnt like standing close to a passing train or looking at the ocean from a ship because he feared that he would commit suicide.When he was depressed, Churchill would almost spend

    21、a great deal of time in bed and lose his ability to concentrate. However, when not depressed, Churchill was full of energy, usually working and talking until the early hours of the morning. He often described how “all the colors come back into the picture”.24. Why did Churchills security team insist

    22、 on checking the cigars? A. To test if they were safe for Churchill B. To see if they were of the best quality C. To make sure they were Churchills favorite D. To guarantee they were not out of date25. Which of the following best shows Churchills love of cigars? A. He fell in love with cigars at a y

    23、oung age B .He smoked many cigars every day来源:学科网 C. He invented the “bellybando” D. He had an oxygen mask specially designed for smoking26. What does the underlined sentence in the last paragraph mean? A. Churchill became energetic again B. Churchill remained depressed C. Churchill drew colorful pi

    24、ctures D. Churchill liked to talk about colors27. What is probably the best title of the passage? A. Achievements of Churchill B. Anecdotes about Churchill C. Personalities of Churchill D. Hobbies of ChurchillCIf youre ever reading a book or watching a movie and get the clear feeling that youve come

    25、 across the story before-or even better, can predict exactly whats going to happen next-there could be a good reason for that.Researchers from the Computational Story Laboratory at the University of Vermont studied the complete text of some 1,737 fiction works available on Project Gutenberg, an onli

    26、ne collection of more than 50,000 digital books in the public area. They discovered that English literature consist of just six kinds of emotional arcs(情感弧线)that make up nearly all of the most well-known stories. By analyzing the sentiment(情感)of language used in these texts, the researchers were abl

    27、e to show the emotional ups and downs for the stories as a whole. They discovered that negative words like “poverty”, “dead”, and “punishment” dragged the emotion down, while positive terms like “love”, “peace”, and “friend” brought it up.According to the researchers, those six core emotional arcs a

    28、re: “Rags to riches” (An ongoing emotional rise) “Tragedy, or riches to rags” (An ongoing emotional fall0 “Man in a hole” (a fall followed by a rise) “Icarus” (A rise followed by a fall) “Cinderella” (Rise-fall-rise) “Oedipus” (Fall-rise-fall)Interestingly, based on download statistics from Project

    29、Gutenberg, the researchers say the most popular stories are ones that use more complex emotional arcs, with the Cinderella and Oedipus arcs registering the most downloads. Also popular are works that combine these core arcs together in new ways within one story, such as two “Man in a hole” arcs stuc

    30、k together, or the “Cinderella” are coupled with a tragic ending.28. Readers often feel familiar when reading a new story because stories have similar_. A. beginnings B. endings C. characters D. emotional arcs29. How did researchers carry out their study? A. By conducting surveys among readers B. By

    31、 reading books borrowed from libraries C. By analyzing works from an online collection D. By interviewing authors of the well-known stories30. Which set of words may drag emotion down? A. Hope, fortune and riches B. Disease, murder and war C. Smile, health and beauty D. Cold, earthquake and spring31

    32、. According to the last paragraph, which kind of works are most popular among readers? A. Works with an ongoing emotional rise B. Works with an ongoing emotional fall C. Works with a rise followed by a fall D. Works with more than one rise and fallD Giving Many Poppinss magic umbrella some serious c

    33、ompetition is the all high-tech “Oombrella”-not only can it predict the weather, its also impossible to lose. The smart umbrella syncs(同步进行) with a smartphone app, sending users updates about weather conditions 30 minutes in advance, and reminders if they happen to leave the device behind. And heres

    34、 the added bonus it wont ever flip inside-out.Designed by French company Wezzoo, the rainbow-colored umbrella comes in two versions classic and modern. The classic is 3.1-ft long with a curved handle, while the modern version is 0.8-ft long with a straight handle. The company describes the device as

    35、 a portable weather station, made of a reflective surface with built in sensors that record real-time data such as light, humidity, pressure, and temperature. The umbrella collects and processes this data as well as information from a social media community before sending out alerts about when its g

    36、oing to start raining.And if the user happens to accidentally forget it at home on a potentially rainy day, or leaves it in a restaurant, similar alerts will be sent out using GPS technology to make sure you dont lose it.“We wanted to make this umbrella unforgettable in terms of design, too,” explai

    37、ns Alexandre, of Escabo design studio. “We developed an exclusive material. It makes you feel you are holding an aurora borealis(北极光) in your hands. It has effects that are amazing with the light and always changing. It really makes the umbrella special.” The capsule that integrates all the technolo

    38、gy, making the umbrella smart, is located in the handle.The umbrella is all set to hit global online and physical stores this fall. According to a company spokesperson, it will retail at 79 ($86), but the early bird price on Kickstarter is 59 ($64). For those who are rather attached to their current

    39、 umbrellas, the company will also release an Oombrella capsule that can transform any umbrella into a smart device. Now, if only it could make us fly like Mary Poppins!32. What does Paragraph 1 mainly tell us about Oombrella? A. Its special design B. Its working principle C. Its functions D. Its str

    40、ucture33. Which of the following best shows how Oombrella works? A. collectprocessrecordpredict B. processrecordcollectpredict C. recordcollectprocesspredict D. recordprocess-collect-predict34. What can we learn from the last paragraph? A. Oombrella is already on sale B. Early buyers of Oombrella wi

    41、ll save money C. Its impossible to turn an ordinary umbrella into a smart one D. Oombrella is a magic device that can make us fly35. Whats the purpose of the author writing the passage? A. To introduce readers a new type of umbrella B. To show readers how to predict the weather C. To remind readers

    42、to take an umbrella at any time D. To persuade readers to buy the high-tech umbrella第二节(共5小题,每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 The teenage years can be a very confusing time filled with anxiety, especially in high school. Here are some powerful tips which can help you succeed in

    43、 the years. Know yourself and pick a direction. You may be faced with too many choices in your life and its unwise to try everything. 36 Consider all the benefits that it brings into your life and then see how you can develop your passion into a possible career option.Get away from the friends that

    44、offer poisonous advice and negativity. There is no place for that kind of behaviour at any stage of your life. 37 This does wonders for self-confidence and overall positivity.Read as much as you can. 38 Stop spending hours in watching your favorite TV shows and instead use that time to invest in you

    45、rself by reading. Youll notice n a few days how you begin to see things in a different light._39 I am 19 years old, so I understand just how much time can be wasted on technology, especially the Internet and cellphones. Once you spend less time doing things that add no value to your life and instead

    46、 spend that time enriching yourself, your life begins to shape and turn into exactly what you want it to be.Make mistakes. Look at a mistake youve made from every possible angle and take the lessons from it. Your teenage years are meant to be spent getting to know yourself. 40 Its okay to make mista

    47、kes.A. Try different thingsB. Just focus on your favoriteC. Work hard to improve your scoresD. Limit the time spent on social mediaE. You cant achieve this by trying to be perfect all the time来源:Zxxk.ComF. Pick up a book on anything that expands your knowledge baseG. And you should value yourself hi

    48、ghly enough to get rid of these people.第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)来源:学科网 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Attitude with action is everything. Thats what Ive 41 from a simple person at our office gym. Last month our city conducted a fitness center-“Fi

    49、tnessOne”. And we had a trainer there, who had a bad 42 to his work and us. He used to come down to our office every evening but he was least 43 about who was coming in and what people were doing inside. He only talked about the money he earned by 44 people individually in another fitness center whe

    50、re he 45 in the mornings. He never guided us. 46 , he would not even 47 properly when any of us asked about the way of doing exercise. 48 , at the end of last month he was 49 and we got a new trainer. The gentleman was Bala. He would quietly come in and do 50 for the first few days except looking at

    51、 the register, 51 who came regularly to the gym. Slowly, he became 52 with the users and started to correct their mistakes while exercising. And people built up 53 in him. Yesterday, he called me to watch some specific exercises. 54 his interim(昨时的)period of one month was coming to a(n) 55 , he want

    52、ed me to learn them properly before he left us. weve 56 FitnessOne to appoint Bala as a 57 trainer and now we are waiting for their reply. Bala could have taken his role as a trainer like our 58 guy since he stayed here only for a month. But he 59 to take it seriously and sincerely. His positive att

    53、itude along with his 60 gained our trust and support. I think this is his great achievement.41. A. heard B. suffered C. collected D. learnt42. A. reply B .attention C. attitude D. devotion43. A. bothered B. delighted C. moved D. disappointed44. A. praising B. inspiring C. training D. comforting45. A

    54、. worked B. studied C. struggled D. completed46. A. However B. Moreover C. Therefore D. Otherwise47. A. promise B. react C. think D. answer48. A. Surprisingly B. Hopefully C. Fortunately D. Sadly49. A. scolded B. fired C. attacked D. recognized50. A. something B. nothing C. anything D. everything51.

    55、 A. turning out B. coming out C. figuring out D. looking out52. A. popular B. patient C. similar D. familiar53. A. fame B. trust C. courage D. strength54. A. As B. If C. Once D. Unless55. A. turn B. delay C. end D. change56. A. allowed B. taught C. warned D. requested57. A. permanent B. private C. s

    56、killful D. temporary58. A. latter B. former C. future D. present59. A. refused B. chose C. tended D. continued60. A. dream B. standard C. action D. policy 第II卷注意事项: 用0.5毫米黑色签字笔将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分) 阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。将答案填写在答题卡上的相应位置。 Our grand

    57、parents seems to have magic powers sometimes. Give them a Chinese lunar calendar 61 they will know what the weather will be like days or even months later. Whats the secret? They are following the 24 Solar Terms(节气), 62 were added on Nov. 30 to the list of Intangible Cultural Heritage of Humanity(人类

    58、非物资文化遗产)by the United Nations(UN). It is a knowledge system and social practice 63 (form) through peoples observations of the suns annual movements and its influence on the climate. The 24 Solar Terms 64 (come) into being during the Qin and Han 65 (dynasty). At that time, most Chinese people made th

    59、eir living on farms, so weather changes were 66 (extreme) important for them. But of course, they had no satellite, internet or weather broadcast 67 (help) them. 68 these difficulties, they managed to work out 24 Solar Terms by studying the suns movement and also 69 (pay) attention to other natural

    60、changes such as air temperature, water and crop growth.It is honored as Chinas 70 (five) great invention, after papermaking, printing, the compass and gunpowder. Now, it is still widely used in daily life even in the age of technology-based modern farming.第四部分写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

    61、假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 One of the most important rule of finding happiness in life is to do what you love. I remember when my mom

    62、 takes me to an English class in primary school, I suddenly found that learn English was fun and I really enjoyed it. The voice at the bottom of my heart said, “Maybe I can learn English well and become English teacher.” It was not easy at first. For almost one and a half year, I didnt do very well

    63、in all my English exams. Disappointing and frustrated, I doubted that whether I could follow my dream. But I told me not to accept this reality. Gradual, my grades started to improve and I had much confidence than before.第二节 书面表达(满分25分) 假如你是新华中学的学生李华,曾在你校执教的外教Andy回国后给你发来了一封e-mail,内容如下:Dear Li Hua, I

    64、 talked with my students about my teaching experience in your school and they are interested in getting to know you and your classmates. They have prepared a list of question to ask you and here are some. Emma: Whats your favorite holiday? What do you usually do? Angel: Do you celebrate Christmas li

    65、ke us? If so, what do you do? Joey: What does a typical day look like for you? Yours, Andy请根据邮件内容,给其中一个学生写封邮件,回答其提出的问题并表示愿意与他/她成为笔友。 注意: 1词数100左右; 2可以适当增加细节,以使行文连贯。21A【解析】细节理解题。根据文章Submission Requirements:下面的句子“You must fill out an entry form for every film you submit to the festival. Forms together

    66、 with the films must be submitted by January 20, 2017 to any KDL branch or mailed to”可知,电影的截止日期将在2017年的1月20号。故选A。22C【解析】细节理解题。根据文章Official Rules:下面的句子“All short films must be written, directed and edited by teens in grades 6-12.”可知,评审团会接受9年级学生执导的电影。故选C。23D【解析】细节理解题。根据文章最后一段的句子“Prizes will be awarded

    67、 for the best films in various categories.”可知,不同主题的电影将在电影节的时候被颁奖。故选D。【备注】文章介绍Kent县儿童电影节的参赛要求,评奖和奖品等情况。24A【解析】细节理解题。根据文章第三段的句子“although his security team insisted one cigar from each box be sent off and tested for poison.”可知,丘吉尔的安全部队坚持要检查雪茄,为了检测是否它们对丘吉尔是安全的。故选A。25D【解析】细节理解题。根据文章第三段的句子“Perhaps the sto

    68、ry that best shows his love of cigars occurred during World War II, when he had a special oxygen mask designed so that he could still smoke his cigar on a high-altitude flight.”可知,他为了抽烟特制了一种面罩。故选D。26A【解析】推理判断题。根据文章最后一段的句子“However, when not depressed, Churchill was full of energy, usually working and

    69、 talking until the early hours of the morning.”可知,丘吉尔精力充沛的时候,经常工作和交谈直到凌晨。下文是他对精力充沛的描写。故选A。27B【解析】标题判断题。根据文章内容和第一段的句子“While his heroic stand against the Nazis is well know, there are still a few facts aboutthe popular politician that might surprise you.”可知,文章主要介绍丘吉尔的奇闻轶事。故选B。【备注】丘吉尔是英国最受欢迎的首相,文章介绍丘吉尔

    70、的一些奇闻轶事。28D【解析】细节理解题。根据文章第二段的句子“They discovered that English literature consist of just six kinds of emotional arcs(情感弧线)that make up nearly all of the most well-known stories.”可知,读者读新故事的时候经常感觉熟悉,因为故事有相似的情感弧线。故选D。29C【解析】细节理解题。根据文章第二段的句子“an online collection of more than 50,000 digital books in the p

    71、ublic area.”可知,研究人员通过分析网络收集的作品进行这项研究。故选C。30B【解析】细节理解题。根据文章第二段的句子“They discovered that negative words like “poverty”, “dead”, and “punishment” dragged the emotion down,”可知,消极的词会让情感低落。故选B。31D【解析】推理判断题。根据文章最后一段的句子“the researchers say the most popular stories are ones that use more complex emotional arc

    72、s, with the Cinderella and Oedipus arcs registering the most downloads.”可知,最受欢迎的是有不止一个起起伏伏的作品。故选D。【备注】文章介绍读者读新故事的时候经常感觉熟悉,因为故事有相似的情感弧线。32C【解析】段落大意题。根据文章第一段的句子“not only can it predict the weather, its also impossible to lose.And heres the added bonus it wont ever flip inside-out.”可知,第一段主要介绍Oombrella的

    73、功能。故选C。33C【解析】细节理解题。根据文章第二段的句子“made of a reflective surface with built in sensors that record real-time data such as light, humidity, pressure, and temperature. The umbrella collects and processes this data as well as information from a social media community before sending out alerts about when its

    74、 going to start raining.”可知,Oombrella先记录信息,再收集,处理,最后预测天气。故选C。34B【解析】推理判断题。根据文章最后一段的句子“According to a company spokesperson, it will retail at 79 ($86), but the early bird price on Kickstarter is 59 ($64).”可知,Oombrella的早期购买者可以省些钱。故选B。35A【解析】主旨大意题。根据文章第一段的句子“Giving Many Poppinss magic umbrella some ser

    75、ious competition is the all high-tech Oombrella”可知,文章是介绍一种新型的伞。故选A。【备注】文章介绍一种新型的智能雨伞,它既可以提醒用户要下雨了,还能防止丢失雨伞。36G【解析】上文提到,当你有一些你无法应付的情感时,可能会陷入沮丧之中;下文讲述的是一些能帮助你处理上述问题的建议。G项意为“你可以得到帮助,而且你拥有比你想象得要多的力量(去解决沮丧情绪)”,起承上启下作用,故本题应选G。37D【解析】第一条建议建议你不要独处。D项意为“当你走进周围的世界,你也许会感觉更好些”,与此条建议话题照应,故本题选D。38B【解析】前面提到,身体锻炼是非

    76、常有效的治疗沮丧情绪的方法,任何锻炼活动都有效果。B项意为“甚至走一小段路程也很有益处”,与上文话题紧密相连,故本题选B。39E【解析】前面提到,不管是喝酒还是吃药,不仅无法根本上解决你的沮丧情绪,而且会使你更加沮丧。E项意为“简而言之,从长远来看,喝酒和吃药会让你感觉更糟而不是更好”,与上文话题紧密相连,故本题选E。40A【解析】最后一段话主要讲的是,在你沮丧的时候,要及时向其他人寻求帮助。A项意为“当你有压力的时候,要去求助”,是本段的主题,故本题选A。【备注】本文是一篇说明文,主要介绍了几个帮助人们处理沮丧情绪的建议。41D【解析】根据上文“Attitude with action is

    77、 everything. ”可知,这是作者从办公室健身房的一个简单的人那里学到的东西。learnt学习。故选D。42C【解析】根据下文“He only talked about the money he earned”可知,这个教练不关心他的工作和我们。attention关注。故选C。43A【解析】句意:他对谁进来了,人们在里面做什么一点都不操心。bothered操心。故选A。44C【解析】根据上文“the money he earned”可知,他只关心在另外一个健身中心单独训练挣的钱。training训练。故选C。45A【解析】根据上文“another fitness center”可知,他

    78、早上在另外一个健身中心工作。worked工作。故选A。46B【解析】根据上文“He never guided us.”可知,与下文是递进关系,用Moreover还有。故选B。47D【解析】根据下文“when any of us asked about the way of doing exercise.”可知,有人问怎么适当的锻炼,他不恰当的回答。answer回答。故选D。48C【解析】根据下文“we got a new trainer.”可知,幸运的是,上个月底,他被解雇了,我们有了一个新教练。Fortunately幸运的是。故选C。49B【解析】根据下文“we got a new trai

    79、ner.”可知,幸运的是,上个月底,他被解雇了。fired解雇。故选B。50B【解析】根据下文“except looking at the register”可知,在前几天Bala除了看登记什么都不做。nothing没有什么。故选B。51C【解析】根据上文“looking at the register,”可知,他看登记是为了弄清楚谁经常来健身房。figuring out弄清。故选C。52D【解析】根据下文“started to correct their mistakes while exercising.”可知,他慢慢地熟悉用户。familiar熟悉。故选D。53B【解析】根据上文“sta

    80、rted to correct their mistakes while exercising.”可知,人们对他建立了信任。trust信任。故选B。54A【解析】句意:昨天他打电话给我看一些特殊的锻炼,因为他一个月的暂时训练要结束了。表示原因用As。故选A。55C【解析】根据下文“before he left us.”可知,他一个月的暂时训练要结束了。end结束。故选C。56D【解析】句意:我们请求FitnessOne任命Bala为永久的教练。requested请求。故选D。57A【解析】根据上文“interim(暂时的)period”可知我们请求FitnessOne任命Bala为永久的教练。

    81、permanent永久的。故选A。58B【解析】Bala本可以向前面一个人一样。former以前的。故选B。59B【解析】但是他选择认真地真诚地对待这件事。chose选择。故选B。60C【解析】根据文章第一句话可知,他的积极的态度加上行动赢得我们的信任和支持。action行动。故选C。【备注】作者通过对比健身中心两个教练的不同的态度和不同的行为告诉我们积极的态度要和积极的行动一起,才能赢得人们的信任和支持。61and【解析】句意:给他们一份中国农历,他们就会知道几天甚至几个月后的天气怎么样。使用:祈使句+and/or+简单句的句型。故填and。62which【解析】which引导非限制性定语从

    82、句,在定语从句中作主语,修饰the 24 Solar Terms(节气)。故填which。63formed【解析】使用非谓语动词作定语修饰a knowledge system and social practice,a knowledge system and social practice和form是被动关系。故填formed。64came【解析】这句话的时间是during the Qin and Han用一般过去时。故填came。65dynasties【解析】dynasty是可数名词,因为是秦朝和汉朝,用复数。故填dynasties。66extremely【解析】修饰形容词importan

    83、t,用副词。故填extremely。67to help【解析】使用have sth to do的搭配,不定式作定语。故填to help。68Despite【解析】虽然有这些困难,他们还是成功地制定了24节气。这里需要介词,表示转折的介词是despite。故填Despite。69paying【解析】和studying并列作by的宾语用动名词。故填paying。70fifth【解析】它被誉为中国第五大发明。使用序数词,故填fifth。【备注】文章介绍中国的24节气被增加到人类非物资文化遗产的名录中,介绍24节气的由来和重要性。71.One of the most importantof findi

    84、ng happiness in life is to do what you love. I remember when my momme to an English class in primary school, I suddenly found thatEnglish was fun and I really enjoyed it. The voice at the bottom of my heart said, “Maybe I can learn English well and becomeEnglish teacher.”It was not easy at first. Fo

    85、r almost one and a half, I didnt do very well in all my English exams.and frustrated, I doubtedthatwhether I could follow my dream. But I toldnot to accept this reality., my grades started to improve and I hadconfidence than before.【解析】第一处:one of后面接名词复数。故rule改成rules。第二处:根据意义可知,这里应用一般过去时。故takes改成took

    86、。第三处:found后面是宾语从句,宾语从句用动名词作主语。故learn改成learning。第四处:泛指“一位老师”用不定冠词,English是元音音素开头的单词,用an,或者将become改成turn,因为turn后面接名词不需要冠词。故become后面加an或become改成turn。第五处:one and a half 后面接名词复数。故year改成years。第六处:这里作状语说明主语的状态,主语是I用过去分词的形容词。故Disappointing改成Disappointed。第七处:doubted后面接whether引导的宾语从句,that是多余的。故去掉that。第八处:我告诉自

    87、己不要接受现实。故me改成myself。第九处:修饰整个句子用副词。故Gradual改成Gradually。第十处:confidence是不可数名词,根据后面的“than before”可知,这里应用比较级,故much改成more。72.Dear Emma,Im Li Hua, a Senior Three student in Xinhua Middle School. Im very happy that youre interested in getting to know us.We have more than one holiday each year, among which I

    88、 like the summer holiday best as its the longest one and I can do whatever I like. During my summer holiday, I usually travel about with my friends to broaden my horizon. Besides, I make use of this pride to develop more hobbies. For example, I learnt to swim last summer holiday.How do you spend your favorite holiday? Hope we can become pen pals from now on and write more lately.Yours,Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:山东省济宁市2017届高三上学期期末考试英语试卷 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-375220.html
    相关资源 更多
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十四) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十四) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十六) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十六) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十八) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十八) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十五) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十五) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十二) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十二) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年人教版英语选修8课件:UNIT 1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE .ppt2020-2021学年人教版英语选修8课件:UNIT 1 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE .ppt
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十七) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十七) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十一) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(十一) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(八) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(八) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年人教版英语选修8作业课件:UNIT 4 SECTION Ⅳ GRAMMAR .ppt2020-2021学年人教版英语选修8作业课件:UNIT 4 SECTION Ⅳ GRAMMAR .ppt
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(二) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(二) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年人教版英语选修8作业课件:UNIT 4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年人教版英语选修8作业课件:UNIT 4 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE .ppt
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(一) WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业(一) WORD版含解析.doc
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业课件:8 UNIT 3 USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业课件:8 UNIT 3 USING LANGUAGE .ppt
  • 2020-2021学年人教版英语选修8作业课件:UNIT 2 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年人教版英语选修8作业课件:UNIT 2 SECTION Ⅲ USING LANGUAGE .ppt
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业课件:17 UNIT 6 USING LANGUAGE .ppt2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业课件:17 UNIT 6 USING LANGUAGE .ppt
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:课时作业19 UNIT 5 LEARNING ABOUT LANGUAGE & USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC2020-2021学年人教版英语选修8习题:课时作业19 UNIT 5 LEARNING ABOUT LANGUAGE & USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业9 UNIT 3 DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.DOC2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业9 UNIT 3 DEVELOPING IDEAS WORD版含解析.DOC
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:课时作业15 UNIT 4 LEARNING ABOUT LANGUAGE & USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC2020-2021学年人教版英语选修8习题:课时作业15 UNIT 4 LEARNING ABOUT LANGUAGE & USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业8 UNIT 3 USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业8 UNIT 3 USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:模块综合测评 WORD版含解析.docx2020-2021学年人教版英语选修8习题:模块综合测评 WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT5 MEETINGYOURANCESTORS 单元测评 WORD版含解析.docx2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT5 MEETINGYOURANCESTORS 单元测评 WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT2 CLONING 单元测评 WORD版含解析.docx2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT2 CLONING 单元测评 WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT 4 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGESUMMING UP & LEARNING TIP WORD版含解析.docx2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT 4 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGESUMMING UP & LEARNING TIP WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业2 UNIT 1 USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业2 UNIT 1 USING LANGUAGE WORD版含解析.DOC
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT 4 SECTION Ⅰ— WARMING UPPRE-READINGREADING & COMPREHENDING WORD版含解析.docx2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT 4 SECTION Ⅰ— WARMING UPPRE-READINGREADING & COMPREHENDING WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT 3 SECTION Ⅲ— GRAMMAR WORD版含解析.docx2020-2021学年人教版英语选修8习题:UNIT 3 SECTION Ⅲ— GRAMMAR WORD版含解析.docx
  • 2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业17 UNIT 6 USING LANGUAGE WORD版含解析.doc2020-2021学年英语新教材外研版选择性必修第一册课时作业17 UNIT 6 USING LANGUAGE WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1