分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 16

类型2021高考英语全真模拟卷05(含解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:367453
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOCX
  • 页数:16
  • 大小:29.96KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021 高考 英语 模拟 05 解析
    资源描述:

    1、2021高考英语全真模拟卷第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AGet involved! Make a donation!So what is rewilding?Imagine our natural habitats growing instead of shrinking. Imagine species thriving, instead of declining. Thats rewilding. Rewilding is ecological restoration

    2、 and a little bit more. Rewilding offers hope for wildlife, humans and the planet.Why is rewilding essential for Britain?Our ecosystems are broken. The places where you would expect wildlife to thrive have been reduced to wet deserts. The seabed has been damaged and stripped of its living creatures.

    3、Our wildlife is disappearing. Many wonderful British species have declined catastrophically over the past century. Weve lost more of our large mammals than any European country except Ireland.We need keystone species. These vital species, including top predator(食肉动物),drive ecological processes. Thei

    4、r loss in Britain and around the world has worsened our living systems.Nature looks after us. Good ecosystems can provide us with clean air and water, prevent flooding, store carbon, and attract visitors. Rewilding can leave the world in a better state than it is today.What are challenges?Our rewild

    5、ing britain is a long-term project. Of course it has its challenges. Many of us feel indifferent, because we have got used to the lack of native forests. Many farmers oppose the idea. They thought it a crazy idea to bring back predators to the country because they would start killing farm animals. I

    6、t takes time to educate them. Above all, we need money! So we need your help!Make a donationHelp us bring back Jiving systems and restore wild nature in Britain!With your help we can.Open up new opportunities for rewilding and push for change.Develop tools to educate,influence and spread the word.Th

    7、anks for your support.1. What can we know from the result of rewilding?A. A lot of species decline.B. Species become various.C. Ecosystems are greatly destroyed.D. The seabed has been damaged.2. Whats the greatest challenge at present?A. Peoples indifferenceB. Farmers oppositionC. Shortage of timeD.

    8、 A lack of fund3. What is the purpose of the passage?A. To persuade people to change their mind.B. To call on people to make a donation.C. To convince people to care for predators.D. To warn people of the bad ecosystem.【语篇解读】本文主要向我们介绍了rewilding britain这一项目是什么,它为什么对英国乃至全世界都很重要,以及这一项目所面临的挑战,最后号召大家为这一项

    9、目募捐。1.B 【解析】【解析】细节理解题。根据第一段“Rewilding offers hope for wildlife,humans and the planet. Rewilding为野生动物,人类和这个星球带来了希望。”可知,rewilding给我们带来的是积极的结果,故选B.2.D 【解析】【解析】细节理解题。根据What are challenges?这一栏下的“Above all, we need money!最重要的是,我们需要钱!”所以他们面临的最大挑战是资金的缺乏,故选D.3.B 【解析】推理判断题,根据文中首句小标题“Get involved!Make a donati

    10、on!”,再结合全篇文章,可推测本文的最终目的是号召大家捐款,故选B.BWhen emergency workers arrive at an old firehouse in New York City, the way they greet each other is not what you might expect. These first responders say, Ni Hao! Ni Hao means hello in Mandarin Chinese.First responders are the first emergency workers to arrive at

    11、 a fire, traffic accident or other emergency. Some first responders are fire fighters, while others can be Emergency Medical Technicians.In Brooklyn, New York, over 20 first responders are studying Mandarin Chinese for about two hours a week. The class is the first of its kind. It is offered by the

    12、New York City Fire Department Foundation.The U. S. Census Bureau recently reported that some New York neighborhoods are made up mostly of immigrants. Some people have predicted that the Chinese community is likely to become New Yorks largest immigrant group. They think the city will have the largest

    13、 Chinese community outside of Asia.The Census Bureau also found that almost 200 languages are spoken in the city. So, knowing different languages is important, especially if you are a first responder.Lieutenant(中尉,少尉) Steve Lee is president of the Fire Departments Phoenix Society. He says that first

    14、 responders must be able to communicate quickly and effectively when an emergency happens. He explains that first responders enter neighborhoods and communities to assist regardless of where they are from. Many times first responders do not speak the same language as the people they are called to he

    15、lp. He adds that it is vital, or very important, that first responders are able to communicate with the people calling for help.Without help from homeowners and others, Lee adds, discovering exactly where a fire is burning can be a real problem. First responders need to ask questions such as What bu

    16、ilding? What address? What apartment? And the most important question, Is there anybody left in the building and where?4. Who are first responders according to Paragraph 2?A. People first learning the disaster.B. Persons leading the emergency rescue.C. Rescuers first reaching the disasterD. People f

    17、irst find the disaster.5. Why are the first responders in New York studying the Chinese language?A. To show respect to the Chinese immigrants.B. To learn about Chinese cultures much better.C. To meet the rapid growth of Chinese population.D. To find a better job in Chinese community.6. What do first

    18、 responders concern most?A. The place where the fire occurs.B. The people trapped in the fire.C. The language to communicate.D. The distance covered to the fire.7. What can be a suitable title for the text?A. Mandarin Being a Must for Emergency WorkersB. New Yorks Emergency Crews Learning MandarinC.

    19、 Language Problem Disturbing First Responders WorkD. Importance of Languages Used in Emergency Rescue【语篇解读】本文是一篇说明文,本文通过一个特别的视角来说明纽约的中国移民越来越多,导致救援人员都要开始学习中文,以便于在紧急情况下可以和中国移民顺利交流了解相关情况。4.C 【解析】细节理解题。根据第二段第一句First responders are the first emergency workers to arrive at a fire, traffic accident or othe

    20、r emergency.可知到达现场的第一个救援人员是应答者。故C项正确。5.C 【解析】推理判断题。根据第四段后两句Some people have predicted that the Chinese community is likely to become New Yorks largest immigrant group. They think the city will have the largest Chinese community outside of Asia.可知纽约最大的移民团体是中国人,所以紧急情况之下第一个应答者要会讲中文,这是为了满足迅速增加的这一移民团体的需要

    21、。故C项正确。6.B 【解析】细节理解题。根据文章最后一句And the most important question, Is there anybody left in the building and where?可知救援人员最关注的是是否有人被困在危险境地。故B项正确。7.B 【解析】主旨大意题。本文通过一个特别的视角来说明纽约的中国移民越来越多,导致救援人员都要开始学习中文,以便于在紧急情况下可以和中国移民顺利交流了解相关情况。所以B项与文章主旨一致。CI stood outside my front door catching my breath. After a lazy Chr

    22、istmas holiday, I had to recover from climbing stairs with carry-on bags and a suitcase. I looked up and blinked. Red tape crossed the door. I didnt understand Hungarian, but the one English word said enough: “POLICE”.Google Translate told me I would be arrested if I entered, so I didnt. Finally, I

    23、called my rental agent. He went to the police station for more details.My agent returned with authorization to enter. Not only were my files undisturbed, but so were the TV and printer. The burglars had taken a few items from the top drawer as well as a small amount of foreign currency in the bottom

    24、 drawer. Somehow they hadnt found the jewelry box in the third drawer.I was in shock. My agents words were fuzzy, something about fixing the locks tomorrow and making a list for the police.Then one day, I remembered that Id left another jewelry box in the flat. My heart sank as I thought of another

    25、locket that had been in that box, a gold engraved one with a picture of my late honey Grandma inside. When I realized the box was missing, the whole experience seemed to crash down on me. I cried.At the end of January, I received a registered letter from the police. The burglar hadnt been found, and

    26、 the case was closed. I slept with my purse by my bed. I hid my laptop when I showered. And then another challenge rose. I was unexpectedly laid off.Then one July night, I reached into my third drawer, pulled out my jean shorts, and heard a small thud. I looked down and blinked: It was the tiny jewe

    27、lry box I thought had been stolen six months earlier.Inside was the locket with honey Grandma smiling at me, being there for me, telling me not to give up. I started to cry.8. What did the red tape across the writers door mean?A. There was a burglary here.B. The house couldnt be entered freely.C. Th

    28、e rent had to be paid quickly.D. The rental agent advertised for the house.9. What did the agent promise to do?A. To fix the locks the next day.B. To report the burglary to the police.C. To have an iron security gate fixed.D. To pay for missing things for the writer.10. Which can best show the chang

    29、e of the authors feeling after she learned of the burglary?A. puzzled anxious relaxed.B. shocked sorrowful nervous.C. shocked desperate hopeful.D. puzzled relieved confident.11. What is the best title for the passage?A. Red TapeB. A Jewelry BoxC. “Lost” SmileD. Grandmas Advice【语篇解读】本文是记叙文,讲述了作者在一次失窃

    30、中,原以为自己的珍贵物品奶奶的照片被偷了而心情沮丧,后来又偶然找到了。看到奶奶在对自己微笑,作者无比高兴。文章表达了对奶奶照片的珍惜之情。8.B 【解析】细节理解题。根据第一段Red tape crossed the door. I didnt understand Hungarian, but the one English word said enough: “POLICE” (红色胶带贴在门上,虽然作者不懂西班牙语,但是根据上面的英语单词“POLICE”)可知,作者知道这是警局;又根据第二段Google Translate told me I would be arrested if I

    31、 entered, so I didnt看出,作者觉得如果进去了会被抓,所以没有随便进去。故选 B 项。9.A 【解析】细节理解题。根据第四段My agents words were fuzzy,something about fixing the locks tomorrow and making a list for the police可知经纪人跟作者说的话含含糊糊,说什么明天会修好锁,会列出失窃物品的清单给警察。故选 A 项10.C 【解析】推理判断题。第四段:I was in shock和第五段:My heart sank和the whole experience seemed to

    32、 crash down on me. I cried以及最后一段:Inside was the locket with honey Grandma smiling at me, being there for me, telling me not to give up . I started to cry。这些语句描述了作者遭失窃后的情绪变化:一开始吃惊,后来以为放奶奶照片的盒子也被偷了,就情绪低落;过了6个月后,偶然地发现奶奶的照片还在抽屉的礼品盒里,在对着作者微笑,好像在告诉作者不要放弃,作者又转悲为喜。故选 C项。11.C 【解析】主旨大意题。故事围绕奶奶的照片是否被盗与作者的心情变化展

    33、开,先是以为奶奶的照片被偷了,永远失去了;六个月后又找到了,可以看出作者对奶奶的照片的珍惜之情。故选 C 项。DIts natural for parents to praise their children, but offering this praise could actually backfire, according to new science.In the study, researchers at Michigan State University looked at 123 children who were about 7. The team assessed the c

    34、hildren to determine whether they had a “growth mindset (believing that you can work harder to get smarter), or a “fixed mindset (believing that your intelligence is unable to change). They then asked the children to complete a fast-paced computer accuracy task while their brain activity was recorde

    35、d.Based on the data they collected, the researchers concluded that children with a growth mindset were much more likely to have a larger brain response after making a mistake, and in turn were more likely to improve their performance by paying closer attention to the task after making an error.While

    36、 previous research has shown that people with a fixed mindset didnt want to admit they had made a mistake, this study found that children with a fixed mindset were able to “bounce back” after making an error, but only if they gave their full attention to the mistakes. “The main implication here is t

    37、hat we should pay close attention to our mistakes and use them as opportunities to learn study author Hans Schroder told Science Daily.For parents, the lessons are clearif a child hands you an A+ test, dont say “Youre so smart! ”Instead, say “Wow, that studying really paid off! or “You clearly maste

    38、red this material way to go! Note the effort, not the intelligence.Second, focus on using errors to work together and learn. Many teachers and parents avoid addressing childrens mistakes, telling them “Its OK. Youll get it next time. . . ” Without giving them the opportunity to figure out what went

    39、wrong. Dr. Schroder says, Instead, its better toreassure children that mistakes happen, and to pay attention and work to figure out where and how they made the mistakes. ”12. The underlined word “backfire in Paragraph 1 probably means “ ” .A. make a loud noiseB. leave a good impressionC. have an opp

    40、osite resultD. produce an explosion13. According to the text, which one belongs to the group who has a “growth mindset ?A. Tom manages to correct every mistake by heart.B. Mary believes her mistakes are made by chance.C. John keeps an idea that he has a good gift for studying.D. Lily thinks she can

    41、get A+ without any effort.14. If your child gets the best mark in the test, you should .A. praise him with some delicious food and moneyB. comment him to be cleverer than other studentsC. confirm his effort that he has made for the testD. believe that he is an honest and smart child15. What should p

    42、arents do with the childs mistakes from Dr. Schroder?A. Parents should avoid talking with child about his mistakes.B. Parents should compare his mistakes with others and criticize him.C. Parents should ignore the mistakes and believe he will do better.D. Parents should analyse the mistakes with thei

    43、r child patiently.【语篇解读】这是一篇说明文。研究发现表扬孩子可能造成不好的结果。对于孩子的优秀表现,家长应该肯定他的努力付出得到了回报,而非夸赞他的聪明;对于孩子的错误,要让他明白究竟是什么错了,怎么错的。12.C 【解析】词意猜测题。根据划线词所在的句子Its natural for parents to praise their children, but offering this praise could actually backfire,可知,对于父母来说表扬孩子是很自然的事,但是这种表扬事实上会,由but可知前后句是转折意义,故推测划线词的意思是“造成不好的结

    44、果”。C. have an opposite result(有相反的结果)与推测意义最接近,故选C项。13.A 【解析】推理判断题。根据文章第三段的children with a growth mindset were much more likely to have a larger brain response after making a mistake, and in turn were more likely to improve their performance by paying closer attention to the task after making an erro

    45、r.可知具有成长心态的孩子更有可能在犯错后,并且更有可能通过更加关注他们的错误来改善自己的表现。A. Tom manages to correct every mistake by heart.(汤姆用心纠正自己的错误)符合具有成长心态孩子的特点,故选A项。14.C 【解析】细节理解题。根据文章倒数第二段的Instead, say “Wow, that studying really paid off! or “You clearly mastered this material way to go!可知当孩子考试成绩优异时,家长应该说“你的付出得到了回报”或者“你清楚的掌握了这些知识,继续努

    46、力”。C. confirm his effort that he has made for the test(肯定他为考试做出的努力)符合以上说法,故选C项。15.D 【解析】细节理解题。根据文章最后一段的Instead, its better to reassure children that mistakes happen, and to pay attention and work to figure out where and how they made the mistakes. 可知当孩子犯错时,家长最好告诉孩子错误已经发生了,并且和孩子一起弄清楚什么地方错了,如何错的。D. Pa

    47、rents should analyse the mistakes with their child patiently.(父母应该和孩子一起耐心地分析错误)符合以上说法,故选D项。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Travelling is a very enjoyable experience as it provides an opportunity to see new things. 16. The following article discusses the advantages of t

    48、raveling. Traveling gives you the opportunity to disconnect from your regular life. People all have crazy schedules, work and a family to take care of, and traveling alone or with some friends can give you distance and perhaps even make you realize how important these people are to you. 17. Another

    49、great benefit is the relaxation you get. 18. When you come back you feel energetic and you are happy to be back to your daily routine. 19. They will create a bond that nothing can erase no matter what happens to the friendship/relationship. You can create photo albums and when you feel nostalgic (对往

    50、事怀恋的) you can experience the trips again by looking at your pictures.Its never been this cheap to travel. With increasing oil prices the cheap travel era might be coming to an end. 20. With the Internet and all the new technology, you can plan your trip exactly the way you want it. You can choose yo

    51、ur budget, the duration of the trip and what you want to do.A. Its nice to enjoy a stress-free time.B. As the saying goes, you never know what you have until you lose it.C. When traveling with friends or family it creates memories of a lifetime.D. Discovering different values and ways to get by in l

    52、ife is really interesting.E. Going on a trip means that you are most likely going to spend time outside.F. However, there are still many budget airlines fighting for your dollar right now.G. There are many benefits other than enjoying yourself that can be realized when you travel.【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了旅

    53、行对人们的好处。16.G 根据后文“The following article discusses the advantages of traveling”可知,旅行有很多好处,故G项(除了玩得开心,旅行还有其他的好处)符合语境。17.B 根据前文“People all have crazy schedules,work and a family to take care of,and traveling alone or with some friends can give you distance and perhaps even make you realize how importan

    54、t these people are to you”可知,人们平时忙于工作和家庭,和朋友出去旅行会让你意识到他们对你有多重要,故B项(俗话说,直到失去时才懂得拥有)符合语境。18.A 根据后文“When you come back you feel energetic and you are happy to be back to your daily routine”可知,旅行回来你会感到有活力,会更好地投入到日常生活中,故A项(享受没有压力的时光是很好的)符合语境。19.C 根据后文“They will create a bond that nothing can erase no mat

    55、ter what happens to the friendship”可知,它们会建立一种纽带,无论友谊如何都无法抹去,故C项(与朋友或家人旅行是你一辈子的回忆)符合语境。20.F 根据上文“With increasing oil prices the cheap travel era might be coming to an end.”可知,随着油价上涨,廉价旅行时代可能结束,此处讲的还是廉价旅行的话题,与前面形成转折关系,故F项(但是,现在仍有许多廉价航空公司在努力争取你)符合语境。第二部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下

    56、面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。The snow was falling and the roads had become dangerous. The schools were dismissed early, but much to my surprise, my 21 wasnt canceled. So I went, feeling especially heroic. As far as I could see, I was risking my life to keep my 22 . Snow or no snow, I wou

    57、ld be on time for my scheduled donation at the local 23 center.When I got there, I discovered I wasnt 24 . Four more “hero-types” were already lying back in donor chairs with lines 25 to their veins, and machines quietly pumping away to 26 their lifesaving gifts.Seeing my fellow donors honoring thei

    58、r own commitments, I realized why I was there. I lay back in my donor chair, ready to make a difference in the life of someone I would never 27 .To be honest, Id never really thought about why I donate. I just do it. But a few months ago, during one of my 28 donations I learned that my blood was spe

    59、cifically for a cancer patient and for a newborn babyboth patients needed what I would give in order to live. Ive viewed my visits to the blood center 29 ever since.My wife Karen is a 30 , too. And more importantly, she has been on the bone marrow (骨髄) list for fifteen years, ever since she signed u

    60、p to provide bone marrow to a kindergartner with leukemia (白血病). That little girl died before Karens bone marrow could help her, 31 Karen was called again recently. Her test results were still on file, and it turned out she was a potential 32 for someone else. The caller asked Karen if she would sti

    61、ll be willing to become a bone marrow donor. “Yes,” she said and then immediately began answering questions on the pages of paperwork for further testing. It was a race 33 time.I wish I could say that this 34 was won. It wasnt. The caller later thanked Karen for her participation and asked a few mor

    62、e questionsincluding whether or not shed 35 on the donor list. “Of course,” Karen answered.Last week Karen gave blood and next week Ill make my usual donation. Ill 36 an afternoon from my schedule and make an appointment. I dont know whose life my donation may 37 . Most likely it will be a 38 , but

    63、on any day the person needing a blood product could be you or me or maybe a loved one. It is worthwhile to 39 our time to donate.I really do feel 40 every time I donate. And I like the feeling.21. A. appointment B. classC. meetingD. flight22. A. secretB. balanceC. shapeD. word23. A. serviceB. shoppi

    64、ngC. bloodD. care24. A. aloneB. welcomeC. lateD. lucky25. A. exposedB. attachedC. appliedD. added26. A. examineB. produceC. collectD. clean27. A. meetB. forgetC. missD. recognize28. A. regularB. unexpectedC. specialD. pleasant29. A. wiselyB. differentlyC. hesitantlyD. carefully30. A. receiverB. doct

    65、orC. patientD. donor31. A. orB. butC. andD. for32. A. riskB. customerC. matchD. partner33. A. beyondB. withC. againstD. of34. A. honorB. testC. prizeD. race35. A. rankB. signC. appearD. remain36. A. clearB. separateC. loseD. remove37. A. touchB. affectC. createD. enrich38. A. childB. strangerC. hero

    66、D. friend39. A. spendB. saveC. killD. take40. A. emptyB. gratefulC. proudD. nervous【语篇解读】本文通过作者志愿参加献血的活动告诉我们:你献出的每一份小小爱心,都可能有大影响。21. A考查名词。根据下文可知我要去参加献血活动。所以可知句意:下大雪了,但我的约会没取消。A.约会;B.班级;C.会议;D.飞行。故选A.22. D考查名词。因为下着大雪我还是去了,所以说我是冒着生命遵守诺言。固定短语keep ones word(遵守诺言)。A.秘密;B.平衡;C.形状;D.话。故选D.23. C考查名词。因为要献血,

    67、所以到达的是血液中心。A.服务;B.购物;C.血液;D.关心。故选C.24. A考查形容词。句意:当我到达那里时,我发现我不是一个人,还有几个人也来献血了。A.独自;B.欢迎的;C.迟的;D.幸运的。故选A.25. B考查动词。句意:另外四个英雄已经躺在捐赠者的椅子上,他们的血管上系着线。A.揭露;B.附上;C.应用;D.加。故选B.26. C考查动词。句意:机器静静地抽走并且收集着他们的救命礼物血液。A.检查;B.生产;C.收集;D.清理。故选C.27. A考查动词。我献血也许会帮助某个我以前从未谋面的人。A.遇见;B.忘记;C.错过;D.认出。故选A.28. B考查形容词。句意:几年前,在

    68、一次意外的献血中,我了解到我的血液是专门给那些癌症患者和新生儿的使用的。A.常规的;B.意外的;C.特殊的;D.高兴的。故选B.29.B考查副词。句意:自从那时起,我就用不同的方式看待血液中心。A.明智地;B.不同地;C.犹豫地;D.小心地。故选B.30. D考查名词。根据下文说她是在捐赠骨髓的名单上,可知句意:我的妻子一直都是一个捐赠者。A.接受者;B.医生;C.病人;D. 捐赠者。故选D.31. B考查连词。句意:那个小女孩在凯伦的骨髓可以帮助她之前就死了,但凯伦最近又被叫到了。因为她的骨髓还能帮到其他人。A.或者;B.但是;C.和;D.因为。故选B.32. C考查名词。句意:她的测试结果

    69、还在档案里,并且结果证明她仍然是一个潜在的匹配者。A.风险;B.顾客;C.匹配者,比赛;D.搭档。故选C.33. C考查介词。句意:这就是与时间赛跑。固定短语:a race against time(与时间赛跑),故选C.34. D考查名词。句意:我希望我可以说我们赢得了这场比赛。A.尊敬;B.测试;C.奖赏;D.比赛。故选D.35.D考查动词。打电话的人问凯伦是否她还在那个捐赠者的名单上。也就是是否她还愿意捐赠。A.排名;B.签名;C.出现;D.仍然是。故选D.36. A考查动词。此处是指我要在百忙之中找出一个下午去做这件事。A.清理,找出;B.分开;C.失去;D.移除。故选A.37.B考查

    70、动词。句意:我并不知道我的捐赠可能会影响谁的生活。A.触摸;B.影响;C.创造;D.丰富。故选B.38. B考查名词。句意:很可能那是陌生人,但有一天,需要血液制品的人可能就是你,或者我,或者可能就是你所爱的人。A.孩子;B.陌生人;C.英雄;D.朋友。故选B.39. D考查动词。句意:花费我们的时间在捐赠上还是很值得。A.花费;B.拯救;C.杀死;D.花费。故选D.40. C考查形容词。句意:每次捐赠时,我真的感觉很骄傲。我喜欢这种感觉。A.空的;B.感激的;C.骄傲的;D.紧张的。故选C.第二节阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The Great Wall o

    71、f China is one of the greatest 41. (sight) in the worldthe longest wall in the world. 42. (it) winding path and steep mountains take in some great scenery. The “Long Wall” has a long historymore than 2,600 years. It 43. (build) in different areas by different dynasties.In the Qin dynasty, the First

    72、Emperor of Qin linked the northern walls 44. (prevent) aggression from northern nations. In the Han dynasty, the emperors 45. wanted to protect trade on the Silk Road extended the Great Wall into todays western China. The Great Wall is a building project with the longest duration and at 46. cost of

    73、lives, blood, sweat and tears. It 47. (deserve) its place among the “New 7 Wonders of the World” and the UNESCO World Heritage Sites.During the construction of the Great Wall, there were many 48. (extreme) interesting stories, such as Lady Meng Jiang weeping over her husbands death at the Great Wall

    74、, a sad but romantic love story set in the Qin dynasty. The Great Wall of China is the must-see attraction in China. Perhaps the most 49. (power) advertising words in history come from the poetic pen of Chairman Mao, “Until you reach the Great history Wall, youre no hero.” It means getting 50. diffi

    75、culties before reaching a goal.【答案】41. sights42. Its43. was built44. to prevent45. who/that46. the47. deserves48. extremely49. powerful50. over【语篇解读】这是一篇说明文。文章介绍了世界上最伟大的景观之一中国长城。41. 考查名词。句意:中国的长城是世界上最伟大的景观之一世界上最长的城墙。one of + 可数名词复数,表示“中之一”,所以填sights。42. 考查代词。句意:它的蜿蜒的小路和陡峭的山峦构成了美丽的风景。文中表示“它的”,句子第一个单词

    76、的首字母大写,所以填Its。43. 考查时态和语态。句意:它是由不同的朝代在不同的地区建造的。描述发生在过去的事情,用一般过去时。“它”和“建造”之间是被动关系,用被动语态,所以填was built。44. 考查不定式。句意:在秦朝,秦始皇把北方的城墙连接起来,以防止北方民族的侵略。作目的状语,用不定式,所以填to prevent。45. 考查定语从句。句意:在汉代,皇帝想要保护丝绸之路的贸易,将长城延伸到今天的中国西部。_5_ wanted to protect trade on the Silk Road是一个定语从句,修饰先行词the emperors,关系词在从句中作主语,指人,所以填

    77、who/that。46. 考查冠词。句意:长城是一项持续时间最长、以生命、鲜血、汗水和眼泪为代价的建筑工程。at the cost of以为代价,该短语是固定短语,所以填the。47. 考查时态。句意:它应该被列入“世界新七大奇迹”和联合国教科文组织世界遗产。描述主语现在的状态,用一般现在时。主语it是第三人称单数,谓语动词用单数,所以填deserves。48. 考查副词。句意:在修筑长城的过程中,有许多非常有趣的故事。该空修饰形容词interesting,用副词,所以填extremely。49. 考查形容词。句意:也许历史上最有力的广告词来自毛主席的诗句:“不到长城非好汉。”该空修饰名词ad

    78、vertising words,用形容词,所以填powerful。50. 考查固定短语。句意:它意味着在达到目标之前克服困难。get over克服,该短语是固定短语,所以填over。第三部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题l分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均

    79、仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Yesterday my Chinese teacher asked me recite a poem today in class. I became very anxiously at once because I had never try a poem. Then I realise that if I practised hard, I could succeed. Therefore, I decided to do his best. After I got home, I stayed in my room, sp

    80、end all my time reading the poem aloud. This morning when the Chinese teachers came in, my heart raced wildly but my face went red. Though I was quite afraid to stand before my classmates, I finally remembered that what to recite. Lucky, I made no mistake at all.【答案】1.在recite之前加to 2.anxiouslyanxious

    81、3.trytried4. realiserealised5. hismy6. spendspending7. teachersteacher8. butand9. 去掉that10. LuckyLuckily【语篇解读】这是一篇记叙文。文章讲述了作者接受了语文老师安排的任务在同学面前朗诵诗歌。作者由最初的担心害怕,经过练习和克服恐惧最终无误的完成朗诵。1.考查非谓语动词和固定结构。句意:昨天我的语文老师让我今天在课堂上背诵一首诗。分析句子可知ask sb. to do sth, 意为“要求某人做某事”,故在recite之前添加to。 2.考查形容词。句意:我立刻变得非常焦虑,因为我从来没有尝试

    82、过一首诗。分析句子结构可知,become为连系动词,之后应接形容词作表语。故将anxiously改为anxious。3.考查时态。句意:我立刻变得非常焦虑,因为我从来没有尝试过一首诗。分析句子可知为过去完成时结构,即谓语为“had done”结构,故将try改为tried。4.考查时态。句意:然后我意识到,如果我努力练习,我可以成功。分析文章可知讲述的为过去发生的事情,句子应用一般过去时。故将realise改为realised。5.考查人称代词。句意:因此,我决定尽自己最大的努力。分析句子可知短语结构try ones best,意为“尽某人最大的努力”,其中ones指代主语本人“I”,应用第一

    83、人称。故将his 改为my。6.考查非谓语动词。句意:回家后,我呆在房间里,把所有的时间都花在朗读这首诗上。分析句子可知,短语结构“spend all my time reading the poem aloud”作伴随状语,与主语之间为主动关系,应用现在分词形式。故将spend 改为spending。7.考查名词。句意:今天早上,当语文老师进来的时候,我的心狂跳起来,脸都红了。分析句子可知Chinese teacher 为作者的语文老师,应用单数形式。故将teachers改为teacher。8.考查连词。句意:今天早上,当语文老师进来的时候,我的心狂跳起来,脸都红了。分析句子可知前后为并列顺

    84、承关系,应用并列连词and。故将but 改为and。9.考查句子结构。句意:虽然我很害怕站在我的同学面前,我终于记住了要背诵什么。分析可知,remember之后为疑问词+to do 不定式作宾语,无需引导词that。故将that删掉。10.考查副词。句意:幸运的是,我没有犯任何错误。副词位于句首作状语。故将Lucky 改为Luckily。第二节 书面表达(满分25分)假定你是李华,China Daily最近拟刊登介绍中国传统文化的文章,请用英语给编辑写封信,谈 谈自己的想法,要点如下:1. 在你看来,最具中国特色的传统文化的是什么?(剪纸、京剧、功夫、孔子文化)2. 此传统文化对于中国的意义;

    85、3. 我们应该如何更好地保护此传统文化?(不少于两点)注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear editor,_Yours,Li Hua【范文】Dear editor,Learning that your newspaper will carry articles about Chinese traditional culture, Im pleased to share my ideas.From my perspective, there is no doubt that Chinese traditional culture is the carrier o

    86、f Chinese history and the precious gift from the past. As for the most representative symbol, I strongly support Confucius. As a philosopher, Confucius has been influencing Chinese people since ancient times. Nowadays we can find lots of Confucius institutes around the world, which provide platforms

    87、 for the foreigners to learn about Chinese culture. To preserve Chinese traditional culture, the government should strengthen regulation to protect it, and it is our responsibility to be a good steward. Whats more, providing various cultural exchange activities will have a far-reaching impact.Feel free to ask me if you have any other questions.Yours,Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021高考英语全真模拟卷05(含解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-367453.html
    相关资源 更多
  • 2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修4 UNIT 5 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修4 UNIT 5 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修3 UNIT 2 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修3 UNIT 2 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修2 UNIT 3 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习知识要点巩固 必修2 UNIT 3 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷9 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷9 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷40 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷40 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷37 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷37 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷35 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷35 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷30 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷30 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷29 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷29 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷27 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷27 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷24 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷24 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷22 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷22 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷17 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷17 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年人教版英语选修七新素养同步讲义:UNIT 2 ROBOTS 5 SECTION Ⅴ WRITING WORD版含答案.doc2019-2020学年人教版英语选修七新素养同步讲义:UNIT 2 ROBOTS 5 SECTION Ⅴ WRITING WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷16 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷16 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年人教版英语选修七新素养同步讲义:UNIT 1 LIVING WELL 6 单元要点回扣 WORD版含答案.doc2019-2020学年人教版英语选修七新素养同步讲义:UNIT 1 LIVING WELL 6 单元要点回扣 WORD版含答案.doc
  • 2018高考英语一轮复习 单元检测卷13 WORD版含答案.doc2018高考英语一轮复习 单元检测卷13 WORD版含答案.doc
  • 云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(无答案) 人教新目标版.doc云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(无答案) 人教新目标版.doc
  • 云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(2)(无答案) 人教新目标版.doc云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(2)(无答案) 人教新目标版.doc
  • 云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(1)(无答案) 人教新目标版.doc云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》导学案(1)(无答案) 人教新目标版.doc
  • 云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》-Section B导学案(无答案) 人教新目标版.doc云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》-Section B导学案(无答案) 人教新目标版.doc
  • 云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》-Section A导学案(无答案) 人教新目标版.doc云南省富民县散旦中学七年级英语下册 Unit3 《Why do you like koalas》-Section A导学案(无答案) 人教新目标版.doc
  • 2019-2020学年人教版英语必修四新素养同步讲义:UNIT 4 BODY LANGUAGE 4 SECTION Ⅳ GRAMMAR WORD版含答案.doc2019-2020学年人教版英语必修四新素养同步讲义:UNIT 4 BODY LANGUAGE 4 SECTION Ⅳ GRAMMAR WORD版含答案.doc
  • 云南省富民一中2014-2015学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc云南省富民一中2014-2015学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年人教版英语必修四抢分教程课件:UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT .ppt2019-2020学年人教版英语必修四抢分教程课件:UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT .ppt
  • 2019-2020学年人教版英语必修四抢分教程能力提升:UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT-SECTION 3 WORD版含答案.doc2019-2020学年人教版英语必修四抢分教程能力提升:UNIT 1 WOMEN OF ACHIEVEMENT-SECTION 3 WORD版含答案.doc
  • 云南省宾川县第四高级中学2017_2018学年高二英语9月月考试题201807110253.doc云南省宾川县第四高级中学2017_2018学年高二英语9月月考试题201807110253.doc
  • 云南省宾川县第四高级中学2017_2018学年高二英语11月月考试题.doc云南省宾川县第四高级中学2017_2018学年高二英语11月月考试题.doc
  • 2019-2020学年人教版英语必修五练习:UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE 1 SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc2019-2020学年人教版英语必修五练习:UNIT 3 LIFE IN THE FUTURE 1 SECTION Ⅰ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1