广东省江门市第二中学2020-2021学年高二英语下学期第二次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 江门市 第二 中学 2020 2021 学年 英语 下学 第二次 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广东省江门市第二中学2020-2021学年高二英语下学期第二次月考试题(含解析)本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分。共130分。考试时间120分钟。第一卷 语言知识与阅读理解第一部分 单项填空(共5小题;每小题1分;共5分)从A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。1. He was very rude to the customs officer, _ of course made things even worse.A. whoB. whomC. whatD. which【答案】D【解析】【分析】【详解】考查定语从句。句意:他对海关官员非常无礼,这当
2、然使事情更糟了。此处为非限制性定语从句修饰上文整个句子,从句中缺少主语,故用关系代词which引导。故选D。2. There are 56 students in our class, two-thirds of _ are near-sighted.A. whoB. whomC. themD. their【答案】B【解析】【分析】【详解】考查定语从句。句意:我们班有56名学生,其中三分之二是近视眼。此处为“介词+关系代词”结构非限制性定语从句修饰先行词56 students,作介词的宾语,指人,在“介词+关系代词”结构非限制性定语从句中只能用whom。故选B。3. _ has already
3、 been pointed out, grammar is not a set of dead rules.A. AsB. ItC. ThatD. Which【答案】A【解析】【详解】考查代词。句意:正如已经被指出来了,语法没有绝对的规则。 A. As 因为;B. It 它; C. That 那个; D. Which 哪个。as引导定语从句位于句首,在从句中做主语“正如”,故选A。4. I dont like you speak to her.A. the wayB. the way in thatC. the way whichD. the way of which【答案】A【解析】【详解】
4、考查定语从句。句意:我不喜欢你和她说话的方式。先行词是the way时,定语从句用in which/that或是不用关系代词。故选A。点睛:考查定语从句一要看先行词,而要看从句的成分,如果缺少主宾表,要用that或which但先行词是the way的时候比较特殊,要特殊对待。5. The reason _ he offered to explain his being late was incredible.A. thatB. whyC. whereD. what【答案】A【解析】【分析】【详解】考查定语从句。句意:他为自己的迟到提出的理由令人难以置信。此处为定语从句修饰先行词reason,先
5、行词在从句中作offered的宾语,指物,故应用关系代词that引导。故选A。第二部分:阅读(共20小题;每小题2.5分;满分50分)第一节:阅读理解(共15小题;每小题2.5分;满分37.5分)AThings to Do in AtlantaNeed a rundown of the top things to do this weekend? Here is whats on in Atlanta.In the MoodDate: May 22 through May 26,2018Time: 2:00 p.m. 5:30 p.m.Phone: 770-916-2800If you lov
6、e the music of the 1940s, then heres what you need to do this Sunday. Go to a 1940s musical show at Cobb Energy Performing Arts Centre. The music of Glenn Miller has a distinctive sound. No need to ask me twice. Are you In the Mood?Party with the PenguinsDate: October 13, 2018Time: 11:30 a.m.2:30 p.
7、m.Phone: 40-581-4000Celebrate Penguin Awareness Day at Georgia Aquariums annual Party with the Penguins. The party will feature fun activities, including the chance to see an African penguin up close and discuss how to help protect this in-danger species.Callanwolde Arts FestivalDate: January 20 to
8、January 21 2018Time: 10:30 a.m.5:30 p.m.Phone: 404-872-5338Located at Callanwolde Fine Arts Center, this event is a festival for artists and by artists, letting them have a voice in the creations and operations of the festival. If you are of the artistic persuasion or enjoy a creative scene, dont mi
9、ss out.Foollios Hoodilly StorytimeDate: May 21 through May 27, 2018Time: 1:00 p.m.4:30 p.m.Phone: 404-523-3141We make up a brand-new story every week. Come and enjoy a new story each time at Dads Garage Theatre. Little ones will get to help provide key parts of the story and even add in their own jo
10、kes. Interactive and out-of-the-ordinary fun for kids and parents!6. Where should you go if you are a music fan?A. Georgia Aquarium.B. Dads Garage Theatre.C. Callanwolde Fine Arts Center.D. Cobb Energy Performing Arts Centre.7. Which number helps sign up for an opportunity if you are crazy about pai
11、nting?A. 404 -581-4000.B. 404-872-5338.C. 770-916-2800.D. 404-523-3141.8. In what way is Foollios Hoodilly Storytime unique from the other events?A. It provides books as gifts.B. It is a charge-free event.C. It is very child-friendly.D. It runs for the shortest hours.【答案】6. D 7. B 8. C【解析】【分析】这是一篇应用
12、文。文章主要介绍了四个亚特兰大的活动情况,包括日期、时间、联系方式和活动内容等信息。【6题详解】细节理解题。根据In the Mood部分中“If you love the music of the 1940s, then heres what you need to do this Sunday. Go to a 1940s musical show at Cobb Energy Performing Arts Centre.(如果你喜欢20世纪40年代的音乐,那么这周日你可以去做下列事情。去科布能源表演艺术中心观看20世纪40年代的音乐表演)”可知,如果你是一个音乐迷,你应该去科布能源表演
13、艺术中心。故选D。【7题详解】细节理解题。根据Callanwolde Arts Festival部分中“Phone: 404-872-5338;Located at Callanwolde Fine Arts Center, this event is a festival for artists and by artists, letting them have a voice in the creations and operations of the festival. If you are of the artistic persuasion or enjoy a creative s
14、cene, dont miss out.(电话:404-872-5338;这个活动位于Callanwolde美术中心,是一个为了艺术家和由艺术家创建的节日,可以让他们在节日的创作和运营中有发言权。如果你是艺术爱好者,或者喜欢有创意的场景,不要错过)”可知,如果你热衷于绘画,拨打404-872-5338可以帮助你获得一个机会。故选B。【8题详解】细节理解题。根据最后一段“We make up a brand-new story every week. Come and enjoy a new story each time at Dads Garage Theatre. Little ones
15、will get to help provide key parts of the story and even add in their own jokes. Interactive and out-of-the-ordinary fun for kids and parents!( 我们每周都会编造一个全新的故事。来吧,在爸爸的车库剧院享受每一次的新故事。小朋友可以帮助提供故事的关键部分,甚至加入他们自己的笑话。对孩子和家长来说,这是一种互动的、超乎寻常的乐趣!)”可知,Foollios Hoodilly Storytime与其他事件的不同之处在于它非常适合孩子。故选C。BSonya an
16、d her family have been homeless since she was 3 years old. Over the years, they have moved more than 15 times to different shelters around New York City. Moving around was hard on Sonya. At school, Sonya hid her homeless from teachers and other students. She didnt want to be treated differently from
17、 other kids.In sixth grade, Sonya discovered a way to deal with some of her stress. She began studying dance at her middle school. “IT was a way for me to express myself, instead of just holding everything in,”she explains. Soon, Sonya auditioned(试演) for a summer dance camp run by Alvin Alley, a fam
18、ous dance company. She was accepted. “I was excited,”says Sonya.Dancing became an even more important part of Sonyas life in high school. But things were not going well for Sonya at school. Each time her family moved to a new shelter, Sonya often took care of her younger sisters and brothers. She he
19、lped them get ready in the morning and took them to school. They would be on time, but Sonya would be late.Worrying about her family kept Sonya from thinking about her own future. That changed the summer after 11th grade. Sonya learned she would have to go to summer school to graduate. She became de
20、termined to succeed, no matter what. “It was a wake-up call,”she says.“I had to focus on school and on myself.”Sonya made up the work that she had missed, and finally graduated from high school. No one in her family had gone to college before. But in September 2015, Sonya enrolled in the State Unive
21、rsity of New York at Potsdam. She plans to become a doctor for kids and to teach dance to children who have disabilities.9. According to the text, Sonya_.A. learned to dance at the age of 3B. kept moving to a better schoolC. hid to secrets from her teachersD. became homeless at an early age10. From
22、Sonyas experience, we can infer_.A. she could express herself by dancingB. teachers and other students laughed at herC. Sonya determined to be a doctor for people with disabilitiesD. her sisters and brothers stopped her from thinking about her future11. By saying“It was a wake-up call,” Sonya means
23、that_.A. she needed to teach herselfB. she must support her familyC. she should focus on dancingD. she had to finish high school12. Whats the main idea of the text?A. A girl finds hope through dance.B. Dancing makes people confident.C. Sonya dreams of becoming a dance star.D. More and more kids stay
24、 at shelters in New York.【答案】9. D 10. A 11. D 12. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了Soyna在自己无家可归的情况下用舞蹈宣泄,发奋学习,通过自己的努力成功考上大学的励志故事。【9题详解】细节理解题。根据第一段“Sonya and her family have been homeless since she was 3 years old.( Sonya和她的家人从她3岁起就无家可归)”,可知Sonya在三岁时就变的无家可归了。所以D正确。【10题详解】推理判断题。根据第二段“It was a way for me to exp
25、ress myself, instead of just holding everything in(这是我表达自我的一种方式,而不是压抑一切)”可知舞蹈是她表达自己的一种方式。故选A。【11题详解】句意猜测题。根据文章第四段“Sonya learned she would have to go to summer school to graduate. She became determined to succeed, no matter what. “It was a wake-up call,”she says.“I had to focus on school and on mysel
26、f.”(Sonya知道她必须上暑期学校才能毕业。她下定决心无论如何都要成功。她说,“It was a wake-up call,。我必须把精力集中在学业和自己身上。”)”以及最后一段的第一句“Sonya made up the work that she had missed, and finally graduated from high school.( Sonya补上了她错过的工作,终于高中毕业了。)”可知该句的意思为,她决定好好学习,完成她的高中学习。故选D。【12题详解】主旨大意题。通读全文可知文章主要讲述了Soyna在自己无家可归的情况下用舞蹈宣泄,发奋学习,通过自己的努力成功考上
27、大学的励志故事。所以A符合主题。故选A。C“Dont tell anyone”. We hear these words when someone tells a secret to us. But it can be hard to keep a secret. We often tend to “spill the beans”, even if we regret it later.According to Asim Shah, professor in the Menninger Department of Psychiatry and Behavioral Sciences at B
28、aylor College of Medicine, US, keeping a secret may well “become a burden”. This is because people often have an “obsessive and anxious urge to share it with someone”.An earlier study, led by Anita E. Kelly, a scientist at the University of Notre Dame, US, suggested that keeping a secret could cause
29、 stress. People entrusted (受委托的) with secrets can suffer from depression, anxiety, and body aches, reported the Daily Mail.But with secrets so often getting out, why do people share them at all?Shah explained that people often feel that it will help them keep a person as a friend. Another reason peo
30、ple share secrets is guilt over keeping it from someone close to them. A sense of distrust can develop when people who are close do not share it with each other. “Keeping or sharing secrets often puts people in a position of either gaining or losing the trust of someone,” according to Shah.He added
31、that talkative people could let secrets slip out (泄露). But this doesnt mean that it is a good idea only to share secrets with quiet people. A quiet person may be someone who keeps everything inside. To tell such a person a secret may cause them stress, and make them talk about the secret.Shah said t
32、hat to judge whether to tell someone a secret, youd better put yourself in their position. Think about how you would feel to be told that you mustnt give the information away. Shah also recommended that if you accidentally give up someones secret you should come clean about it. Let the person know t
33、hat their secret isnt so secret anymore.13. What does underlined words “spill the beans” mean?A. Cut up beans.B. Burst into laughter.C. Let out the secret.D. Keep the words.14. What did researchers at the University of Notre Dame discover about secret-keeping?A. It can help promote friendships betwe
34、en people.B. It can result in mental and physical problems.C. It can result in a sense of distrust between friends.D. It can harm relationships between friends.15. What is the main message of Paragraph 5?A. Its not a good idea to share your secrets with others.B. Its better to share your secrets wit
35、h quiet people.C. Quiet people suffer less stress from keeping secrets.D. Talkative people are unlikely to keep secrets.16. What does Shah suggest people do if they give away someones secret by accident?A. Buy the person a gift as an apology.B. Stay away from the person.C. Exchange a new secret with
36、 the person.D. Tell the affected person what happened.【答案】13. C 14. B 15. A 16. D【解析】【分析】这是一篇议论文。文章讲述了美国贝勒医学院门宁格精神病学与行为科学系教授阿西姆沙阿表示,保守秘密很可能“成为一种负担”。【13题详解】词句猜测题。根据上文“But it can be hard to keep a secret.(但要保守秘密是很难的)”和下文“even if we regret it later.(即使后来后悔)”可知,划线词所在句子意为:我们经常倾向于“泄漏秘密”。由此可知,“spill the be
37、ans”意为“泄露秘密”。故选C。【14题详解】推理判断题。根据文章第三段“An earlier study, led by Anita E. Kelly, a scientist at the University of Notre Dame, US, suggested that keeping a secret could cause stress. People entrusted (受委托的) with secrets can suffer from depression, anxiety, and body aches, reported the Daily Mail.(美国圣母大
38、学科学家Anita E. Kelly领导的一项较早的研究表明,保守秘密会导致压力。据英国每日邮报报道,被托付秘密的人可能会感到沮丧、焦虑和身体疼痛)”可推知,研究人员发现它会导致精神和身体上的问题。故选B。【15题详解】主旨大意题。根据文章第五段“He added that talkative people could let secrets slip out (泄露). But this doesnt mean that it is a good idea only to share secrets with quiet people.(他补充说,健谈的人可能会泄露秘密。但这并不意味着只和安
39、静的人分享秘密是个好主意)”可知,文章第五段主要讲述了和别人分享你的秘密不是个好主意。故选A。【16题详解】细节理解题。根据文章最后一段“Shah also recommended that if you accidentally give up someones secret you should come clean about it. Let the person know that their secret isnt so secret anymore.(Shah还建议,如果你不小心泄露了某人的秘密,你应该全盘招供。让这个人知道他们的秘密不再是秘密了)”可知,Shah建议人们,如果他们
40、偶然泄露了别人的秘密,应该让受到影响的人得知这一情况。故选D。DA joint research team recently have developed a new electronic skin that is similar to human skin in strength, durability(耐久性) and sensitivity. The skin or e-skin may play an important role in next-generation personalized medicine, soft robotics and artificial intelli
41、gence.“The ideal e-skin will mimic(模仿) the many natural functions of human skin, such as sensing temperature and touch, accurately and in real time,” says leading researcher Yichen Cai. However, making suitably flexible electronics that can perform such delicate tasks while also used repeatedly is c
42、hallenging, and each material involved must be carefully engineered.Most e-skins are made by putting an active sensor on the surface that attaches to human skin. However, the connection between them is often too weak, which reduces the durability and sensitivity of the material; otherwise, if it is
43、too strong, it wont be flexible enough, making it more likely to break the circuit.“The landscape of skin electronics keeps shifting at a remarkable pace,” says Cai. “The discovery of 2D sensors has accelerated efforts to turn these quite thin but strong materials into functional, durable artificial
44、 skins.”The new man-made skin built by the researchers could sense objects from 20 centimeters away. It could further make a quick response when touched in less than one tenth of a second. “ It is a striking achievement for an e-skin to maintain toughness after repeated use,” said Shen, “which mimic
45、s the softness and rapid recovery of human skin.”This type of e-skin could monitor a range of biological information, such as changes in blood pressure, which can be detected from movements of arms and legs. This data can then be shared and stored on the cloud via Wi-Fi. “One remaining problem to th
46、e widespread use of e-skins lies in mass production of high-resolution sensors,” adds group leader Vincent Tung “ however, the latest technology offers new promise. ”17. Whats the feature of the new e-skin?A. It can store information.B. Its quite hard and tough.C. Its flexible and sensitive.D. It ca
47、n replace human skin.18. Why does the author mention “most e-skins” in paragraph 3?A. To stress the challenges of making e-skins.B. To introduce the popularity of e-skins.C. To show the process of making e-skins.D. To compare the similarity between e-skins.19. What can the new e-skin do?A. Adjust th
48、e blood pressure.B. Recover the wounded skin.C. Work as a remote controller.D. Sense the outside temperature.20. What is the best title for the text?A. A Breakthrough in Hi-techB. Man-made Skin, ImprovedC. E-skin, A Promising BusinessD. The Widespread Use of E-skin【答案】17. C 18. A 19. D 20. B【解析】【分析】
49、这是一篇说明文。本文阐述了一个联合研究小组最近开发了一种新的电子皮肤,它在强度、耐用性和敏感性方面与人类皮肤相似,这种新的电子皮肤有望大量生产。【17题详解】细节理解题。根据第一段“A joint research team recently have developed a new electronic skin that is similar to human skin in strength, durability and sensitivity.(一个联合研究小组最近开发了一种新的电子皮肤,它在强度、耐用性和敏感性方面与人类皮肤相似)”以及第五段“It is a striking ac
50、hievement for an e-skin to maintain toughness after repeated use,” said Shen, “which mimics the softness and rapid recovery of human skin.”(“电子皮肤在反复使用后保持韧性是一个惊人的成就,”沈说,“它模仿了人类皮肤的柔软和快速恢复(能力)。”)可知,新电子皮肤在强度、耐用性和敏感性方面与人类皮肤相似,而且反复使用后能迅速恢复,非常灵活。因此,新的电子皮肤的特点是C项“Its flexible and sensitive(它灵活敏感)”符合题意。故选C项。【
51、18题详解】推理判断题。根据第一段“Most e-skins are made by putting an active sensor on the surface that attaches to human skin. However, the connection between them is often too weak, which reduces the durability and sensitivity of the material; otherwise, if it is too strong, it wont be flexible enough, making it
52、more likely to break the circuit. (大多数电子皮肤是通过在皮肤表面安装一个有源传感器来制作的。但是,它们之间的连接往往太弱,这就降低了材料的耐久性和灵敏度;否则,如果太强,就不够灵活,更容易断开电路)”可知,大多数电子皮肤是通过在皮肤表面安装一个有源传感器来制作,但是它们之间的连接既不能太强也不能太弱,研究过程中遇到了挑战。因此,作者在第3段提到“大多数电子皮肤”是为了强调制作电子皮肤的挑战。故选A项。【19题详解】细节理解题。第二段“The ideal e-skin will mimic the many natural functions of human
53、 skin, such as sensing temperature and touch, accurately and in real time (理想的电子皮肤将模拟人体皮肤的许多自然功能,如准确实时地感知温度和触觉。)可知,新电子皮肤模拟人体皮肤的许多自然功能,如准确实时地感知温度和触觉。故选D项。【20题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是第一段“A joint research team recently have developed a new electronic skin that is similar to human skin in strength, durability
54、and sensitivity.(一个联合研究小组最近开发了一种新的电子皮肤,它在强度、耐用性和敏感性方面与人类皮肤相似)”可知,新的电子皮肤,它在强度、耐用性和敏感性方面与人类皮肤相似,在新技术的支持下,有希望大量生产。因此,这篇文章最好的标题是B项“Man-made Skin, Improved (人造改良皮肤)”。故选B项。第二节 七选五 (共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。What do you want to be when you grow up? _21_When you are asked the q
55、uestion, did you have an answer at the ready, or did you need a few minutes to think about it? We all have dreams of becoming something great, like a fireman, a teacher, or a rock star. Well, how did you do? Maybe you never desire to be what you set out to be or said that you would become. _22_ The
56、older we get, our tastes change, our view of the world changes, even our goals change.One of the most important lessons Ive learned during my career path is to do something you love to do. I feel that if you enjoy what you make a living at, you end up being happy in more ways than one. _23_While no
57、job or business is perfect, the important thing is to enjoy it, even learn from it. If you are unhappy in your current situation, why not take steps now to change it? _24_If you are already there, I applaud (鼓掌) you. If not, realize that it may take some time to figure out what you really want to do
58、, and even more time to actually get there. Thats all right! I can tell you from experience that finding and doing what you love are absolutely worth it. All of the research, training, and hands-on experience have made me a stronger, happier person._25_Youll be happier for it. Trust me. I promise yo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-369254.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
