《全国百强校》山西省康杰中学2015-2016学年高二下学期期末考试英语试题解析(解析版)WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 全国百强校
- 资源描述:
-
1、2016.6本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。满分150分。考试时间120分钟。第I卷第一部分 听力(共两节,满分10分)第一节:(共5小题;每小题0.5分,满分2.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will Lucy do at 11:30 tomorrow? A. Go out for lunch B. See her dentist C. Visit a friend2. What is the
2、 weather like now? A. Its sunny B. Its rainy C. Its cloudy3. Why does the man talk to Dr. Simpson? A. To make an apology B. To ask for help C. To discuss his studies4. How will the woman get back from the railway station? A. By train B. By car C. By bus5. What does Jenny decide to do first? A Look f
3、or a job B. Go on a trip C. Get an assistant第二节(共15小题;每小题0.5分,满分7.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What time is it now? A. 1:45 B. 2:10 C. 2:157. What will the man do?1111111 A. Work on a projec
4、t B. See Linda in the library C. Meet with Professor Smith听第7段材料,回答第8至10题。8. What are the speakers talking about? A. Having guests this weekend111 B. Going out for sightseeing C. Moving into a new house9. What is the relationship between the speakers? A. Neighbors B. Husband and wife C. Host and vis
5、itor10. What will the man do tomorrow? A. Work in his garden B. Have a barbecue C. Do some shopping听第8段材料,回答第11至13题。11. Where was the man born?111 A. In Philadelphia B. In Springfield C. In Kansas12. What did the man like doing when he was a child? A. Drawing B. Traveling C. Reading13. What inspires
6、 the man most in his work? A. Education B. Family love C. Nature听第9段材料,回答第14至17题。14. Why is Dorothy going to Europe? A. To attend a training program B. To carry out some research C. To take a vacation15. How long will Dorothy stay in Europe? A. A few days B. Two weeks C. Three months16. What does Do
7、rothy think of her apartment? A. Its expensive B. Its satisfactory C. Its inconvenient17. What does Bill offer to do for Dorothy? A. Recommend her apartment to Jim B. Find a new apartment for her C. Take care of her apartment听第10段材料,回答第18至20题。18. What are the tourists advised to do when touring Lond
8、on? A. Take their tour schedule B. Watch out for the traffic C. Wear comfortable shoes19. What will the tourists do in fifteen minutes? A. Meet the speaker B. Go to their rooms C. Change some money20. Where probably is the speaker? A. In a park B. In a hotel C. In a shopping centre第二部分 阅读理解(共两节,共20小
9、题,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWant to learn a foreign language well? Come to Teenagers Abroad! We invite you to join us on an amazing journey of language learning.Our Courses Regardless of your choice of course, youll develop your language ability
10、 both quickly and effectively. Our Standard Course guarantees a significant increase in your confidence in a foreign language with focused teaching in all 4 skill areas-speaking, listening, reading and writing. Our Intensive Course builds on our Standard Course, with 10 additional lessons per week,
11、guaranteeing the fastest possible language learning(see table below)Course TypeDaysNumber of lessonCourse TimetableStandard CourseMon-Fri.20 lessons9:00-12:30Intensive CourseMon-Fir.11120 lessons9:00-12:3010 lessons13:00-14:30Evaluation Students are placed into classes according to their currnt lang
12、uage skills. The majority of them take on online language test before starting their programme. However, if this is not available, students sit the exam on the first Monday of their course. Learning materials are provided to students throughout their course, and there will never be more than 15 part
13、icipants in each class. Arrivals and Transfer Our programme offers full package-students are taken good care of from the start through to the very end. They are collected from the airport upon arrival and brought to their accommodation in comfort. We require the students full details at least 4 week
14、s in advance.Meals/ Allergies(过敏)/ Special Dietary Requirements Students are provided with breakfast, dinner and either a cooked or packed lunch(which consists of a sandwich, a drink and a dessert). Snacks outside of mealtimes may be purchased by the student individually. We ask that you let us know
15、 of any allergies or dietary requirements as well as information about any medicines you take. Depending on the type of allergies and/or dietary requirements, an extra charge may be made for providing special food.21. How does Intensive Course differ from Standard Course? A. It is less effective B.
16、It focuses on speaking C. It includes extra lessons22. When can a student attend Standard Course? A. 13:00-14:30 Monday B. 9:00-12:30 Tuesday C. 13:00-14:30 Friday D. 9:00-12:30 Saturday23. Before starting their programme, students are expected to _. A. take a language test B. have an online intervi
17、ew C. prepare learning materials D. report their language levels24. Which of the following may require an extra payment?A. Cooked dinner B. Mealtime dessert C. Packed lunch D. Special diet【答案】21.C22.B23.A24.D【解析】试题分析:这是一则广告。介绍一个语言学习课程的课程设置,学习生活方面的要求。24.D细节理解。根据最后一段的最后一句话,可知,特殊的饮食可能要额外付款。故选D。1【名师点睛】细
18、节题的破解一般采用寻读法,即先看试题,再读文章。对有关信息进行快速定位,再将相关信息进行整合、甄别、分析、对比,有根有据地排除干扰项,选出正确答案。此法加强了阅读的针对性,提高了做题的准确率,节省了宝贵的时间。寻读法还特别适用于对图形表格类题材的理解。做此类型的题目还要特别注意句子的逻辑关系。比如第23小题A细节理解。根据Evaluation这段的句子The majority of them take an online language test可知,在开始课程之前,学生被希望参加一个语言考试。故选A。考点:考查广告类阅读 BWhat is superpower in your opinio
19、n? What superpower would you want to have if possible?Dreaming about whether you would want to read minds, see through walls, or have superhuman strength may sound silly, but it actually gets to the heart of what really matters in your life.Every day in our work, we are inspired by the people we mee
20、t doing extraordinary things to improve the world.They have a different kind of superpower that all of us possess: the power to make a difference in the lives of others.Were not saying that everyone needs to contribute their lives to the poor. Your lives are busy enough doing homework, playing sport
21、s, making friends, seeking after your dreams. But we do think that you can live a more powerful life when you devote some of your time and energy to something much larger than yourself. Find an issue you are interested in and learn more. Volunteer or, if you can, contribute a little money to a cause
22、. Whatever you do, dont be a bystander. Get involved. You may have the opportunity to make your biggest difference when youre older. But why not start now?Our own experience working together on health, development, and energy the last twenty years has been one of the most rewarding parts of our live
23、s. It has changed who we are and continues to fuel our optimism about how much the lives of the poorest people will improve in the years ahead.25. Why does the author say they are inspired every day? A. They possess different kinds of superpowers B. They have got the power to change the world C. Som
24、e people around the mare making the world better D. There are many powerful people in their life and work26. What does the author stress in Paragraph 5? A. Learning more and contributing more to a cause B. Rising above self and acting to help others. C. Working hard to get a bigger opportunity D. Tr
25、ying your best to help the poor27. What can be inferred from the last paragraph? A. The author believes the lives of the poorest will get better B. Much more progress will be made in the near future C. The work on health is the most valuable experience D. Peoples efforts have been materially rewarde
26、d【答案】25.C26.B27.A【解析】26.B推理判断题。根据第五段中we do think that you can live a more powerful life when you devote some of your time and energy to something much larger than yourself.。我们确实认为当你把你的一些时间和精力奉献给别人时,你就能过上一个更强大的生活。Volunteer or, if you can, contribute a little money to a cause.。自愿或者,如果你能的话,给一个事业贡献一点钱。可
27、知第五段的意思是:行动起来帮助别人。故选B。1【名师点睛】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含有infer, suggest, imply, conclude indicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。比如第7小题A 推理判断题。根据最后一段最后一句It ha
28、s changed who we are and continues to fuel our optimism about how much the lives of the poorest people will improve in the years ahead.它已经改变了我们是谁,在以后的这些年里最穷人的生活将会得到改善。故选A。考点:考查日常生活类阅读CI will never forget the days when I taught art at a school in Chicago. I used Tinkertoys as a test at the beginning
29、of a term to find out something about my students. I put a small set of Tinkertoys in front of each student, and said: “Make something out of the Tinkertoys. You have 45 minutes today-and 45 minutes each day for the rest of the week.” A few students hesitated to start. They waited to see the rest of
30、 the class would do. Several others checked the instructions and made something according to one of the model plans provided. Another group built something out of their own imaginations. Once I had a boy who worked experimentally with Tinkertoys in his free time. His constructions filled a shelf in
31、the art classroom and a good part of his bedroom at home. I was delighted at the presence of such a student. Here was an exceptionally creative mind at work. His presence meant that I had an unexpected teaching assistant in class whose creativity would infect(感染) other students. Encouraging this kin
32、d of thinking has a downside. I ran the risk of losing those students who had a different style of thinking. Without fail one would declare, “But Im just not creative.” “Do you dream at night when youre asleep?” “Oh, sure.” “So tell me one of your most interesting dreams.” The student would tell som
33、ething wildly imaginative. Flying in the sky or in a time machine or growing three heads. “Thats pretty creative. Who does that for you?” “Nobody. I do it.” “Really-at night, when youre asleep?” “Sure.” “Try doing it in the daytime, in class, okay?”28. The teacher used Tinkertoys in class in order t
34、o _? A. know more about the students B. make the lessons more exciting C. raise the students interest in art D. teach the students about toy design29. What do we know about the boy mentioned in Paragraph 3? A. He liked to help his teacher. B. He preferred to study alone. C. He was active in class. D
35、. He was imaginative.30. What does the underlined word “downside” in Paragraph 4 probably mean? A. Mistake. B. Drawback. C. Difficulty. D. Burden.31. Why did the teacher ask the students to talk about their dreams? A. To help them to see their creativity. B. To find out about their sleeping habits.C
36、. To help them to improve their memory. D. To find out about their ways of thinking.【答案】28.A29.D30.B31.A【解析】试题分析:本文属于记叙文,作者通过让学生拼装玩具发现并鼓励学生的创造性和想象力。128.A推理判断题。根据文章第二段可知当我把拼装式玩具放在学生面前的时候,有些学生犹豫着在等着看别人如何行动,有一些学生查看了使用说明并根据模型做出了一些东西。而另外一些学生则根据本人的想象力做出了一些东西。通过观察我对不同的学生的性格有了不同的理解。故A正确。29.D推理判断 第三段第一句提到男孩在
37、空闲时间拼装玩具, 由Here was an exceptionally creative mind at work.可知他很有想象力和创造性。【名师点睛】猜测词义题。阅读材料中的每个词与它前后的词语或句子甚至段落都有联系。我们可以利用语境(各种已知信息)推测、判断某些生词的词义。我们要特别注意熟词生义,切不可脱离语境想当然。在句子或段落中,我们可以利用熟悉的词语,根据语言环境所表示的关系推断生词词义。比如,第30小题B语义猜测 由I ran the risk of losing those students who had a different style of thinking.可知我的
38、教育方法也有不足之处。故划线部分单词意为缺点。考点:考查记叙文阅读DMany people now have problems with sleep. Drinking milk is helpful. A warm drink of milk before bed has long been the best choice for those wanting a good nights sleep. But now a study has found it really does help people nod off-if it is milked from a cow at night.
39、Researchers have discovered that “night milk” contains more melatonin(褪黑激素), which has been proven to help people feel sleepy and reduce anxiety.The study, by researchers from Seoul, South Korea, involved mice being fed with dried milk powder made from cows milked both during the day and at night.Th
40、ose given night milk, which contained 10 times the amount of melatonin, were less active and less anxious than those fed with the milk collected during daytime, according to the study published in The Journal of Medicinal Food.Night milk quickened the start of sleep and caused the mice to sleep long
41、er.While the effect of cows milk harvested at different time has not been tested on humans up to now, taking melatonin drugs has been suggested to those who are struggling to fall asleep at night.Previous studies have also indicated that milk can be excellent for helping sleep because of he calcium
42、content, which helps people to relax.Milk is also sugar-free and additive-free with nutritionists recommending skimmed milk as the best choice before bed as it is the least fattening. The more fat you take in before bedtime, the greater burden you will put on your body at night.32. According to the
43、text, the mice fed with daytime milk_. A. started sleep more easily B. were more anxious C. were less active D. woke up later33. Which of the following is true of melatonin according to the text? A. Its been tested on mice for ten times B. It can make people more energetic C. It exists in milk in gr
44、eat amount D. Its used in sleeping drugs34. What can be a suitable title for the next? A. Night Milk and Sleep B. Fat, Sugar and Health C. An Experiment on Mice D. Milk Drinking and Health35. How does the author support the theme of the text? A. By giving examples B. By stating arguments C. By expla
45、ining statistical data D. By providing research results【答案】32.B33.D34.A35.D【解析】试题分析:本文讲的是晚上牛奶和睡眠。32.B推理判断题。根据第四段第一句Those given night milk, which contained 10 times the amount of melatonin, were less active and less anxious than those fed with the milk collected during daytime,晚上喂牛奶的那些比白天喂牛奶的那些更不活跃,更
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-370658.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
