广西柳江县2016高考英语(二轮)阅读理解摸底练习(7)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西 柳江县 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 摸底 练习 答案
- 资源描述:
-
1、广西柳江县2016高考英语(二轮)阅读理解摸底练习(7)及答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【2014高考英语综合能力测试题】Michael DeBakey performed more than sixty thousand operations during his long career as a heart surgeon. His patients included American presidents John Kennedy, Lyndon Johnson and Richard Nixon. They also included Rus
2、sian president Boris Yeltsin and the Shah of Iran. Doctor DeBakey died on July 11, 2008 in Houston, Texas, two months short of his onehundredth birthday. As a medical student, he invented the roller pump in 1931. Years later it was used for blood transfusions during heart operations. The roller pump
3、 became a major part of the heart-lung machine. The machine pumps oxygen-rich blood to the brain and other organs so that doctors can operate on the heart. Michael DeBakey was a pioneer of open-heart surgery, who had saved countless lives. Open-heart surgery means that the chest is open and surgery
4、is performed on the heart. Doctors may or may not open the heart itself as well. Michael DeBakey was born in Lake Charles, Louisiana, on September 7, 1908. His parents were Lebanese immigrants. When he was a child, his mother taught him to sew. Later he sewedpolyester tubes (多元酯管) for patients to pe
5、rform heart bypass operations(搭桥手术).He developed a way to replace or repair .a blood vessel with Dacron, a man-made material and he continued to improve it in the process. Today this technology is used around the world. He was also a pioneer in artificial hearts, heart transplants and recording surg
6、ery on film. He brought a revolution to medicine in the 1950s and 1960s. During World War II, he helped develop the Mobile Army Surgical Hospital. Michael DeBakey earned his medical degree in 1932 from Tulane University in New Orleans. For years he led the Baylor College of Medicine in, Houston. He
7、joined the college in 1948 when the school was still part of Baylor University. He became president of the medical college in 1969. Over the years, he received many awards. In April, 2008, he received Congress highest civilian honor, the Congressional Gold Medal.36. What can we know about Michael De
8、bakey? A. He was a very experienced heart surgeon. B. He died two months later after his100th birthday. C. He invented the roller pump after becoming a doctor. D. His patients included American president Boris Yeltsin.37. Which of the following statements is NOT true about the roller pump? A. It pum
9、ps oxygen to the brain. B. It is a part of the heart-lung machine. C. It can be used for blood transfusions. D. It enables doctors to operate on the heart.38. Which of the following contributed to DeBakeys heart bypass operations? A. That he learned to sew from his mother. B. That his parents moved
10、to America from Lebanon. C. That he developed the Mobile Army Surgical Hospital. D. That he led the Baylor College of Medicine in Houston. 39. The underlined word it in Paragraph 4 probably refers to_ . A. a heart B. a blood vessel C. a heart bypass operation D. a way to replace or repair a blood ve
11、ssel40. This passage is mainly about _. A. the roller pump B. open-heart surgery C. Michael DeBakey life D. heart bypass operations【参考答案】36-40 AAADC 本文主要介绍世界著名的医学家Michael DeBakey取得的成就和对人类的贡献。作为心脏手术专家,他做过六万多次心脏手术。36. A。推理判断题。由第一段Michael DeBakey performed more than sixty thousand operations during his
12、 long career as a heart surgeon可知,Michael DeBakey在他的职业生涯中做过六万多次手术,说明经验很丰富,故选A。37. A。细节理解题。由第三段第25句可知,滚子泵可以在给心脏动手术时输血,是心肺机器的一个重要部分,并由心肺机器提供氧气充足的血液至大脑,此处并未说滚子泵可以提供氧气,故选A。38. A。推理判断题。由第四段When he was a child, his mother taught him to sew. Later he sewed polyester tubes for patients to perform heart bypa
13、ss operations可知,他向母亲学习缝纫为他后来用针线把多元酯管缝入病人体内进行心脏搭桥手术准备了条件,故选A。39. D。代词指代题。He developed a way to replace or repair a blood vessel with Dacron, a man-made material and he continued to improve it in the process这句话意为“他研究出一种方法即使用一种人造材料Dacron来代替或修补血管,并在使用这个方法的过程中使之不断改进”,故选D。40. C。主旨大意题。本文主要介绍世界著名的医学家Michael
14、 DeBakey的一生。故选C。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。MUMBAI, India The children in their party clothes on the stage were very excited when they received the award. And the two of them said, Its unbelievable!Nine-year-old Rubina Ali, and Azharuddin Ismail, 10, were living a very different life and
15、 apparently loving every minute of it. The two, some of the child stars of the Oscar-winning Slumdog Millionaire (贫民窟的百万富翁)movie, know the Indian slums very well. That was where they grew up, and it is where they will return at the end of their Hollywood dream trip.But before going back home, there
16、was an interview with the host, Ryan Seacrest. During the interview they smiled and repeated their disbelief at what was happening to them. To their surprise, their movie won the first place in the Oscars. When the two received the award, it was late morning in the childrens home city of Mumbai, whe
17、re their family, friends and many fellow residents of the slums watched the results from Hollywood. I dont really know what the Oscars are, Rubinas mother said. Im just glad my daughter looks happy, though she told me she missed Indian food.Our children lead a dogs life, Rubinas mother said, pointin
18、g at the rubbish everywhere, the open drains (下水道) and the lack of education opportunities.In a few days they will be back in Mumbai and back in the slums. Fortunately, according to media reports, the movies director, Danny Boyle, has promised to help the children he chose from the slums go to a pro
19、per school. The two dont need to worry about their daily lives because of the Oscar success of Slumdog Millionaire. But the poverty and lack of education opportunities the central theme of the movie is always all around.1. Which of the following is true about the two children? A. They played a major
20、 role in getting India children to receive education. B. They were both excited about receiving the award. C. They were interviewed after they went back home.D. They were the only two child winners of the movie.2. When the children attended the Oscar ceremony in Hollywood, their family and friends w
21、ere _. A. watching TV in Mumbai B. doing what they did as usualC. seeing the movie Slumdog Millionaire D. having a family party3. What will happen to the two children after they return to India?A. They will stay at home as before. B. They will still worry about their daily lives.C. They will leave s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
人教版高中语文必修3-4《蜀道难》 课件 (共29张PPT).ppt
