广西桂林市2020-2021学年高一上学期期末检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西桂林市2020-2021学年高一上学期期末检测英语试题 WORD版含解析 广西 桂林市 2020 2021 学年 高一上 学期 期末 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、桂林市2020-2021学年度上学期期末质量检测高一英语本试卷分第I卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,注意事项:1.答第I卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑如需改动.用橡皮擦 干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效第I卷第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转 涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题.从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 听完每段对话后,你都
2、有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What food does the woman suggest?A. Sandwiches.B. Salads.C. Noodles.【答案】C【解析】【原文】W: The school cafe is planning to add something new to the menu. They need our ideas!M: Really ? Maybe they can add sandwiches and salads.W: I suggest noodles.2. 【此处可播
3、放相关音频,请去附件查看】What will the man do first with the womans car?A. Fill up the tank.B. Wash the windows.C. Check the tire pressure.【答案】A【解析】【原文】M : Hello, madam. Should I fill up the tank for you?W: Yes, please. And after you do that, can you wash my windows and check my tire pressure?M : No problem.3.
4、【此处可播放相关音频,请去附件查看】What is the man doing right now?A. Walking around.B. Watching TV.C. Eating snacks.【答案】B【解析】【原文】W:You should get up and move around more. Sitting down to watch TV all day isnt good for your health.M: OK. Ill get up and walk to the kitchen to get some snacks in five minutes.4. 【此处可播放
5、相关音频,请去附件查看】Where is the conversation probably taking place?A. In an office.B. In a hospital.C. In a restaurant.【答案】A【解析】【原文】W: were going to the Indian restaurant for lunch in a minute. Do you want to come?M: No, thanks. I have a very bad headache.I think l will go to the hospital after I finish th
6、is report.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. Different colors.B. A picture.C. Some flowers.【答案】B【解析】【原文】W: Look at this picture. Do you like it?M: Yes.The scenery is beautiful with those red flowers, but I dont like the girl in the picture. She wears strangs blue clot
7、hes and has colored her hair orange.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白.每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项 中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后, 各小题给出5秒钟的作答时间二每段对话或独白读两遍.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. Who might the woman be?A. A doctor.B. An assistant.C. A professor.7. When will the man go to
8、 see the doctor?A. On Wednesday.B. On Thursday.C. On Friday.【答案】6. B 7. C【解析】【原文】W: Good morning. This is Doctor Whites office. May I help you?M: Id like to make an appointment to see the doctor this week.W: Well, Im afraid he is fully booked on Monday and Tuesday. How about Wednesday?M: I have clas
9、ses at the university on WednesdayWill Thursday be OK?W : Sorry. Im afraid he is fully booked on Thursday too.M : Friday?W: Yes! He will be available on Friday this week. How about Friday morning?M: I prefer some time in the afternoon if its possible. Thank you!听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8.
10、What will the man do tomorrow?A. Rest at home.B. Go shopping.C. Work.9. What will the man buy?A. A hat.B. A necklace.C. A coat.10. What is the relationship between the speakers?A. Colleagues.B. Mother and son.C. Husband and wife.【答案】8. A 9. B 10. C【解析】【原文】W: Steven, shall we go shopping tomorrow?M:
11、Hmm. I dont like shopping on Saturdays. It s always too busy. Lets go the day after.W:Are you kidding? The main streets and shopping malls are even more crowded on Sundays.M: I know.But I want to spend a whole day relaxing after a weeks work. Then I won t feel that tiredwhen I go shopping.W: OK. Let
12、s make it Sunday.M: By the way, where do you want to go?W : I want to buy a coat and a hat for our son, so I was thinking of going to Kidswant.M:Great! Then l can buy a crystal necklace for you in jewelry store next to it.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】11. What are the speakers doing?A. Doing a
13、test.B. Having an interview.C. Playing a puzzle game.12. What is Jennifer bad at?A. Focusing.B. Dealing with stress.C. Getting on with others.13. How does Jennifer feel about the result?A. Surprised.B. Disappointed.C. Worried.【答案】11. A 12. B 13. A【解析】【原文】M: Hey, Jennifer. Ive got an interesting test
14、 here. Youve got to give it a try!W: Sure! Whats it about?M: The test is supposed to help you find out the best job for you. You will only have to answer three questions.W: OK. Go ahead.M: Question 1: Do you find yourself easy to get on with?W: Yes!M: Question 2: Can you focus well in most cases?W:
15、I can read a newspaper in the middle of a noisy street.M: The last question: Can you deal with stress well?W: I dont think so.M: Alright, lets see. It says you are liked by most people, and that you could be a good teacher.W: Thats interesting. I didnt expect that at all.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,
16、请去附件查看】14. Why will the man miss the school dance?A. He wont be in school.B. He doesnt like dancing.C. Hes busy with other events.15. When is the senior picnic?A. In a week.B. In a month.C. In two months,16. Which event is in June?A. The photo day.B. The graduation party.C. The awards ceremony.17. W
17、here will the woman be this summer?A. In Boston.B. In New York City.C. In Washington, DC【答案】14. C 15. B 16. C 17. C【解析】【原文】W: Did you see the poster I made for the school dance next week? I hope youll come! Do you like to dance?M: I saw the poster-it looks great! Youre very talented. And I like danc
18、ing, but I m not going to make it. We have so many events going on for senior students before we graduate in two months! I m very busy.W:I know! The senior picnic and photo day are in a month. Then the awards ceremony for seniors in June, right before graduation.M: Yes, theres a lot going on. And we
19、 have to get ready to leave for college soon. Im moving to New York City in July. I need to find an apartment before classes start. Where are you going to college?W: Im going to college in Boston, but I m staying here in Washington, D.C. until just before school begins in the fall. I want to spend t
20、ime with my family this summer before I move away.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】18. What will the weather be like today in the southeast of the country?A. Rainy.B. Cloudy.C. Dry19. What will the highest temperature be in the north?A. 15 degrees centigrade.B. 20 degrees centigrade.C. 23 degrees ce
21、ntigrade.20. Which part of the country will likely be sunny tomorrow?A. North.B. Southeast.C. South.【答案】18. A 19. C 20. A【解析】【原文】Good morning. Heres the daily weather forecast for the entire country. In the south, there will be heavy rain in some places, especially in the southeast. Temperature duri
22、ng the day will be about average for this time of year, that is, about 20 degrees centigrade. In the north, things are a little better, with only a chance of shower here and there, but generally a fairly dry day with temperature up to 23 degrees centigrade. Clouds should clear up all over the north
23、early in the evening, but temperature will drop to around 10 degrees centigrade. Back to the south, the rain will continue into the night in most places, with a thunderstorm in the southeast. Temperature will remain fairly mild during the night, dropping to around 15 degrees centigrade in the early
24、hours of the morning. As for tomorrow, w hile little change will happen in the south, the north can be expected to get brighter. Okay, thats it for now. Have a nice day and Ill see you tomorrow!第二部分阅读理解(共两节,满分30分)第一节(共3篇,10小题,每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AIts summer movie time agai
25、n. And heroes are ready to try their strength and magic on the silver screen. Check out our list of four films that look most promising to young audience.Harry potter and the Prisoner of AzkabanRelease Date: June 4Story: Its the summer before Harry Potters third year at Hogwarts School of Witchcraft
26、 and Wizardry. A shadow is hanging over Hogwarts. A dangerous murderer, Sirius Black, has escaped the Wizards Prison. And he broke out to fulfill one task to kill Harry Potter.Around the World in 80 DaysRelease Date: June 16Story: This version of the classic novel set in 1872 focuses on Passepartout
27、 ( Hong Kong actor Jackie Chan), a Chinese thief who seeks refuge with a strange London adventurer, Phileas Fogg. Passepartout uses his martial arts skills to defend Fogg from danger as he travels around the world in 80 days to win a bet.Spider- Man 2Release Date: June 30Story :Peter Parker is still
28、 coming to terms with his dual identity (双重身份)as the crime superhero Spider-Man. He wants to reveal his secret identity to Mary Jane: meanwhile, his aunt May has fallen on hard times. A new bad man, Dr Otto Octavius, has appeared to cause more troubles.King ArtherRelease Date: July 7Story: King Arth
29、ur is presented as a clever ruler who manages to unite all the knights(骑士) in Britain after the fall of the Roman Empire(帝国). Under the guidance of Merlin and the beautiful, brave Guinevere, Arthur will struggle to realize his dreams21. According to the passage, if you want to see a film whose leadi
30、ng actor is Jackie Chan, you will see the film on _.A. June 4B. June 16C. June 30D. July 722. In Spider Man 2, Aunt Mays trouble is caused by_.A. Peter ParkerB. Mary JaneC. Dr. Otto OctaviusD. Spider-Man23. Which of the following films is set in ancient Britain?A. Harry Potter and the Prisoner of Az
31、kaban.B. Around the world in 80 Days.C. Spider-Man 2D. King Arthur【答案】21. B 22. C 23. D【解析】这是一篇应用文。短文介绍了几部电影的相关情况。【21题详解】细节理解题。根据“Release Date: June 16Story: This version of the classic novel set in 1872 focuses on Passepartout ( Hong Kong actor Jackie Chan), a Chinese thief who seeks refuge with a
32、strange London adventurer, Phileas Fogg.”可知,上映日期:6月16日。故事:这个版本的经典小说设定在1872年,讲述了一个名叫路路通(香港演员成龙饰)的中国小偷向一个奇怪的伦敦冒险家斐利亚福克寻求庇护的故事。所以,根据这篇文章,如果你想看一部主角是成龙的电影,你可以在6月16日看这部电影。故选B项。22题详解】细节理解题。根据“A new villain(坏人) , Dr Otto Octavius, has appeared to cause more troubles.”可知,在蜘蛛侠2中,Aunt May的麻烦是由Dr. Otto Octavius
33、引起的。故选C项。【23题详解】细节理解题。根据“Story: King Arthur is presented as a clever ruler who manages to unite all the knights(骑士) in Britain after the fall of the Roman Empire(帝国)”可知,故事:亚瑟王被描绘成一个聪明的统治者,他在罗马帝国垮台后成功地团结了英国所有的骑士。由此可知,亚瑟王是以古英国为背景的。故选D项。BThere are some special traditions in Hawaii. People are very frie
34、ndly and always welcome visitors. They give visitors a lei, a long necklace of beautiful fresh flowers. Men wear bright flowered shirts, and women often wear long flowered dresses. There are traditional Chinese, Japanese and Filipino holidays and all the holidays from the United States. They call Ha
35、waii the Aloha State. Aloha means both hello and goodbye. It also means “I love you”.Usually when people from different countries, races and traditions live together, there are serious problems. There are so many people living in Hawaii, but in general, people have learned to live together in peace.
36、Hawaiians get most of their money from visitors, and most of the visitors come from the mainland and from Japan. There are so many people living in Hawaii now that there are residential areas(住宅区) where there used to be farms. Some of the big sugar and pineapple companies have moved to the Philippin
37、es, where they do not have to pay workers as much money. The families of the first people who came from the U.S. mainland own the important banks and companies. Japanese are also buying or sharing businesses here.24. The author wants to show that_.A. all the people in the world have to go to HawaiiB
38、. it is possible to learn to live together in peaceC. it is not possible to live together in peaceD. Hawaii is the only place where there is peace25. _ plays an important part in the development of Hawaii.A. Modem industryB. The bankC. The airlineD. Tourist trade26. A good title for this article mig
39、ht be .A. Hawaii, the Aloha StateB. The Businesses of HawaiiC. The Flowers of HawaiiD. The Problems of Hawaii【答案】24. B 25. D 26. A【解析】这是一篇说明文。文章介绍了夏威夷的传统、人们和旅游业。【24题详解】推理判断题。根据第二段中“There are so many people living in Hawaii, but in general, people have learned to live together in peace. (有很多人生活在夏威夷,但
40、总的来说,人们已经学会了和睦相处。)”可知,作者想要表明,学会和平共处是可能的。故选B项。【25题详解】细节理解题。根据第三段中“Hawaiians get most of their money from visitors, and most of the visitors come from the mainland and from Japan. (夏威夷人的收入主要来自游客,大多数游客来自大陆和日本。)”可知,旅游业在夏威夷的发展中起着重要的作用。故选D项。【26题详解】主旨大意题。根据第一段中“People are very friendly and always welcome v
41、isitors. (人们非常友好,总是欢迎游客。)”和“They call Hawaii the Aloha State. Aloha means both hello and goodbye. It also means “I love you”. (他们称夏威夷为迎宾州。Aloha既是“你好”,也是“再见”。它也意味着“我爱你”。)”可知,本文主要讲述了夏威夷的传统、人们和旅游业等信息,因此本文最佳标题是选项A“夏威夷,迎宾州”。故选A项。C“Without music, life would be a mistake.famous Gerrman philosopher Friendri
42、ch Nietzsche said over a century ago. Music is a big part of our lives. But in recent years, some US schools have cut music classes to control budgets (预算).For example, Chicago public schools hurt arts education when it fired over 1,000 teachers. Among them, 10 percent of the teachers taught art or
43、music, according to the Washington Times. In fact, this is not just a problem in the US. In other countries, such as China and the UK, music classes are not thought to be as important as ones like science, math and history. Thats partly because music is not seen as a very important life skill, and i
44、t isnt tested. Many students are busy with schoolwork, so parents and students choose to focus on subjects that are tested more often.However, learning music is beneficial in many ways.When playing music, you need different abilities to work together. It is not as simple as it looks, according to Ke
45、nneth Guilmartin of Music Together, an early childhood music development program. For example, when playing the piano, people see music notes and decode (解码)them in their brains. They also use their fingers to make sounds. You need to deal with all these things at the same time.Music has a special c
46、onnection with science as well. You can see that many scientists are good at playing music: Einstein played the violin, and German physicist Max Planck was talented in playing the piano.27. Some schools in the US cut music classes, because_.A. Students in the US werent interested in musicB. They wer
47、e too difficult to learnC. There werent enough music teachers in the USD. The schools wanted to control budgets28. What does the underlined word them in Paragraph 2 refer to?A. Parents in Chicago.B. Public schools.C. Fired teachers.D. Students in Chicago.29. Whats the main idea of Paragraph 4?A. Dif
48、ferent abilities are needed to work together while we are playing music.B. Playing the piano needs people use fingers to make sounds.C. Decoding music notes is needed while we are playing music.D. Playing the piano needs people to see music notes.30. How many scientists who are good at playing music
49、 are mentioned in this passage?A. One.B. Two.C. Three.D. Four.【答案】27. D 28. C 29. A 30. B【解析】这是一篇说明文。文章由一些美国学校削减音乐课这一现象介绍了音乐其实对生活很重要,学习音乐在很多方面都是有益的。【27题详解】细节理解题。根据第一段中“But in recent years, some US schools have cut music classes to control budgets (预算).”(但近年来,一些美国学校为了控制预算,削减了音乐课)可知,美国一些学校取消音乐课是因为学校要控
50、制预算。故选D项。【28题详解】词句猜测题。根据第二段中划线词上一句“For example, Chicago public schools hurt arts education when it fired over 1,000 teachers.”(例如,芝加哥公立学校解雇了1000多名教师,这对艺术教育造成了伤害)可以推断,划线此句“Among them , 10 percent of the teachers taught art or music”(他们当中,百分之十的教师教美术或音乐)中them指的是被解雇的教师。故选C项。【29题详解】主旨大意题。根据第四段第一句(主题句)“Wh
51、en playing music, you need different abilities to work together.”可知,当我们演奏音乐时,需要不同的能力一起工作。故选A项。【30题详解】细节理解题。根据最后一段中“You can see that many scientists are good at playing music: Einstein played the violin, and German physicist Max Planck was talented in playing the piano.”(你可以看到,许多科学家都擅长演奏音乐:Einstein演奏
52、小提琴,德国物理学家Max Planck在弹钢琴方面很有天赋)可知,文章中提到了两位擅长演奏音乐的科学家。故选B项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂 黑,选项中有两项为多余选项。As students, it is important for you to have a good relationship with your teafliers. Some of you can get along well with your teachers, but others cannot. If you have
53、 trouble in doing it, dont worry._31_Respect your teachers_32_. You may not always agree with them. You may not always understand what your teachers say. However, you do need to show your basic respect to them._33_ .Listening to your teachers is good manners, and listening is a good way for you to c
54、ommunicate with your teachers. While you are listening, your eye contact helps show your attention in class. You will miss some useful information if you dont listen carefully.Ask your teachers for helpYou may not always understand everything that you see or hear in school. If you are not sure about
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-376229.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(新教材)2020-2021版高中英语译林版必修第二册课件:UNIT 1 LIGHTS CAMERA ACTION! EXTENDED READING .ppt
