广西省北海市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(13)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西 北海市 2014 高考 英语 阅读 理解 巩固 全程 训练 13 答案
- 资源描述:
-
1、广西省北海市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(13)及答案【浙江省2014高考英语模拟冲刺卷】DMy parents lived through the Great Depression of the 1930s and I heard stories from both of them about how their lives changed because of it. The same was true of my in-laws whose lives were also affected negatively. For example, my husbands grandfat
2、her owned a factory. Owing to the stock (证券) market crash, he lost the factory and went back to work in the very factory hed once owned. He could no longer afford to send my father-in-law to college. My father-in-law worked full time as a pipe fitter and went to school part-time to earn his degree,
3、which took seven years.Somehow, my husband and I never dreamed that we would live through anything similar. However, as they say, history often repeats itself. In 1929, the stock market crashed in the month of October. The same thing happened in 2008. My husband, who had invested (投资) all our money
4、in the market, was in a state of shock. Each day the news was more terrible.“Weve lost more than half of our wealth,” he told me.I just stared at him. “How can that be?”“I thought we had good, solid investments, but it seems I was wrong.”“Well, we do have pensions (抚恤金),” I said. “Hopefully, they wo
5、nt be affected. Since we have never lived a high lifestyle to begin with, I dont think we have to worry.”“I did hope to leave our children and grandchildren a generous inheritance (遗产),” my husband said. He shook his head in disbelief.“Well still be able to give gifts. Love is the most important gif
6、t anyway.” Our children are grown and we always try to be generous to them and our grandchildren.“It just wont be the same.”“The world is always changing,” I said. “You never know what will happen. The main thing is not to get discouraged. As long as we have our health and can afford the necessities
7、 of life, theres no reason to be upset. When you have your health, you can always earn more money.”I hugged my husband and he kissed me in return.“I guess youre right,” he agreed. “We love each other. We have our health and enough money to live on comfortably. Thats all that matters.”We had to move
8、out of our house into an apartment. Since few people could afford a house in those hard days, we decided to offer it for considerably less than it would normally be worth. Even so, several buyers changed their mind days before closing. But finally, our home was sold.As we shook hands with the new ow
9、ners, I told them how fortunate they were.“Not only are you getting a bargain in the price, but this house has good luck. We bought the house from a family who lived in it for nine years. They were a happy family, a husband, wife and five children. It was a cheerful house and we had a good feeling a
10、bout it. We raised our children here as well.”“Thats good to hear,” the young woman said with a smile. “We have two young children ourselves. And I believe in luck too.”We nodded our heads in agreement, understanding each other.“Youll live only six houses from the best primary school in the town and
11、 your children wont even have to cross a street,” I said. “Our children used to come home each day and have lunch with me.” “We like the woods in the back,” the young man told us. “Were going to plant a large garden in the backyard.”They seemed so young and happy and full of plans. My husband and I
12、had to smile. At least some good was coming out of the economic difficulty. We no longer needed a house. It was good to know that another young family would now be living in what had been a happy, loving home for us. Also, the house needed work that we no longer had the energy to perform.These may b
13、e tough times economically, but as for me, I intend to look forward, not back. As Shakespeare said in Macbeth, “whats done is done and cannot be undone.” Its the present and future that matter. We can learn from our mistakes and make our lives better.55. In the first paragraph, the author described
14、her husbands family in order to tell us _.A. economic difficulty can change a familys lifestyleB. people have to sell their factories when the stock market crashesC. everything can happen in todays worldD. my husbands family suffered a lot in the 1930s56. What happened to the authors family in 2008?
15、 A. Her husband invested all their money in the stock market. B. They had to live on pensions. C. They had to sell their house. D. They got most of their money lost in the stock market.57. The authors attitude towards her husband after hearing the bad news can be described as _. A. angry but support
16、ive B. sincere and encouraging C. kind and sympathetic D. forgiving but casual58. In the authors opinion what matters in life is _. A. wealth and health B. health and love C. money and work D. house and children59. By telling the new owners “this house has good luck”, the author intended to tell the
17、m _. A. they had bought the house at a much lower price B. their children could go to school conveniently and safely C. they would live in the house happily D. they could plant a large garden in the backyard60. Which of the following can be the best title of the story? A. Selling the House.B. Stock
18、Market Crash C. Whats Done Cant Be Undone.D. A Change in Lifestyle.Passage D【语篇解读】本文为记叙文。文章通过对作者一家在经济危机中所遇到的困难及所采取的态度与措施的直接描写,间接地告诉读者经济上的困难带给一个充满爱与乐观的家庭仅仅是生活方式上的一点改变。55A【解析】写作意图题,作者举其丈夫一家在“大萧条”时期的例子,为的是说明经济上的困难会给生活方式带改变,从而引出本文的主题。56D【解析】事实细节题,从夫妻两人的对话中可看出。57B【解析】推理判断题,从作者与丈夫的对话中可推知其对丈夫的态度是诚恳与鼓励的。58B
19、【解析】推理判断题。从作者与丈夫的对话中可推知她认为“健康”是非常重要的;从她拥抱丈夫及丈夫随后的话语中又可推知生生活的另一要素为“爱”。59C【解析】句义推断题。根据作者与房子买主夫妇的对话及倒数第二段的内容可推知,作者此处的luck指的是这所房子给人带的好运是居住在内的家庭都会过得很幸福。60D【解析】主旨大意题。全文从头倒尾突出的都是生活方式的改变。阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分) 阅读下列短文,从每小题所给的四个选项(A、B、C、D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A Arthur Miller (1915-2005) is universally recogni
20、zed as one of the greatest dramatists of the 20th century. Millers father had moved to the USA from Austria HungaryDrawn like so many other by the “Great American Dream” However, he experienced severe financial hardship when his family business was ruined in the Great Depression of the early l930s.
21、Milless most famous play, Death of a Salesman, is a powerful attack on the American system. With its aggressive way of doing business and its insistence on money and social status as indicators of worth. In Willy Loman, the hero of the play, we see a man who has got into double with his worth. Willy
22、 is “burnt out” and in the cruel world of business there is no room for sentiment: if he cant do the work, then he is no good to his employer, the Wagner Company, and he must go. Willy is painfully aware of this, and at loss as to what to do with his lack of success. He refuses to face the fact that
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018版高三语文二轮复习第四部分写作第三节结构完整严谨巧妙课件 .ppt
