上海奉贤区致远高级中学2021-2022学年高一英语下学期期末在线教学评估试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 上海 奉贤区 高级中学 2021 2022 学年 英语 学期 期末 在线 教学评估 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、致远高中2021学年第二学期期末教学评估高一英语考试时间:120分钟 满分150分I. Listening ComprehensionSection A (1*10=10)1. A. 10:00. B. 10:10. C. 10:20. D. 10:30.2. A. Go to the office. B. Keep calling. C. Try online booking. D. See a doctor.3. A. On a bus. B. In a swimming pool.C. In an English class. D. In a sporting goods store.4
2、. A. He doesnt want to watch TV tonightB. He prefers to watch the baseball game.C. Hed rather see the movie in the cinema.D. He hasnt decided what to watch tonight.5. A. Cook and baker. B. Waitress and diner.C. Patient and dentist. D. Tailor and customer.6. A. The woman is a kind-hearted teacher.B.
3、The woman is worried about her students.C. The man always has excuses for being late.D. The mans alarm clock didnt work that morning.7. A. He was not surprised about it. B. He found it unbelievable.C. He was proud of it. D. He found the truth unacceptable.8. A. She allows him to sit down.B. Shell mi
4、nd if he sits down.C. She doesnt want the man to sit with her.D. It doesnt matter whether he sits down or not,9. A. Draw a picture. B. Take a photo.C. Look at somebody. D. Open the window.10. A. Ask Mary where the bookshelf is.B. Lend Mary some reference materials-C. Ask Mary if she has an extra boo
5、kshelf.D. Check through the books on Marys shelf.Section B(1.5*10=15)Questions 11 through 13 are based on the following passage.11. A. They sold their old house. B. They sold their second car.C. They built a new place for a van. D. They moved to their grandparent house.12. A. A family with more than
6、 two children. B. A family with much money.C. A family with an interest in vans. D. A family with a baby. 13. A. Some people think motor homes are cheap.B. Big families can put more things in motor homes.C. They enable a family to have a happier holiday together.D. They can take people to another ci
7、ty when people are free.Questions 14 through 16 are based on the following passage.14. A. The number of each shop he entered.B. The face of every person he met.C. The face of each shop he passed by.D. The name of each shop he passed by.15. A. They do not work hard enough.B. They do not have good mem
8、ories.C. They are too busy to spend enough time on it.D. They do not hear the language as often as they hear their mother tongue.16. A. People differ a lot in their memories.B. A wonderful memory is the common thing all the great men have.C. The earlier one starts to learn a foreign language, the be
9、tter the result will be.D. We need to do a lot of work before we keep something forever in our minds.Questions 17 through 20 are based on the following conversation.17. A. On September 1st. B. On September 3rd.C. On September 5th. D. Not mentioned.18. A. Its management. B. The taste of its coffee.C.
10、 Its selections of stores. D. Its service.19. A. To leave out some figures. B. To accept the fact.C. To do more research. D. To change a new topic.20. A. To ask for help. B. To know the deadline.C. To make an appointment. D. To argue for a better score. Grammar and VocabularySection A(1.5*10=15)Dire
11、ctions: After reading the passage below, fill in the blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word; for the other blanks, use one word that best fits each blank.Are you on _1_ diet? Then mayb
12、e you should consider _2_(sit) by the window the next time you eat out. A new book claims that _3_ you sit in a restaurant can affect how much you consume.A new research found that people sitting farthest from the front door ate the fewest salads and were 73 percent _4_(likely) to order dessert.The
13、diners _5_(seat) at a dark table ate heavier food and ordered more of it, _6_ those sitting at bright bar tables ordered more salads and fewer desserts.According to the researchers, the darker it is, the more invisible you _7_ feel, the less easy it is to see how much youre eating and the less guilt
14、y you are when you eat more.In contrast, _8_(expose) yourself to the sunlight, people or trees outside might make you more aware _9_ how you look, might make you think about walking or might make you want a green salad.The researchers also noted that slim diners chewed around 15 times per mouthful,
15、three chews more than heavier diners. By eating more slowly, the diner consumes less in the time_10_ takes for the brain to register satisfaction.【答案】1. a 2. sitting 3. where 4. more likely 5. seated 6. while 7. may 8. exposing 9. how 10. it【解析】【导语】这是一篇说明文。研究发现,吃得多或少和坐的位置、光线明暗等因素有关。【1题详解】考查冠词。句意:你在节
16、食吗?表示“节食”短语为be on a diet。故填a。【2题详解】考查非谓语动词。句意:那么下次你出去吃饭的时候,也许你应该考虑坐在窗边。根据consider可知,此处要用动名词做宾语,consider doing sth.“考虑做某事”。故填sitting。【3题详解】考查主语从句。句意:一本新书声称,你在餐厅里坐的位置会影响你的消费。引导主语从句,从句中缺少地点状语故用where。故填where。【4题详解】考查形容词比较级。句意:一项新的研究发现,坐在离前门最远的人吃的沙拉最少,并且点甜点的几率要高73%。短语be likely to do“很有可能做”,根据73 percent 可
17、知此处要用形容词的比较级。故填more likely。【5题详解】考查非谓语动词。句意:坐在深色桌子上的食客口味更重,点的也更多,而坐在明亮吧台的食客点的沙拉更多,甜点更少。分析句子结构可知seat在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语diners构成被动关系,故用过去分词作定语。故填seated。【6题详解】考查连词。句意:那些坐在深色桌子前的人吃得更重,点的食物也更多,而坐在明亮的吧台前的人点的沙拉更多,甜点更少。此处表示Those seated at a dark table和diners seated at bright bar tables两者的不同,因此用转折连词while“然而”。
18、故填while。【7题详解】考查情态动词。句意:根据研究人员的说法,光线越暗,你就越感觉自己看不见,也就越不容易看到自己吃了多少,而且当你吃得更多时,你的负罪感也就越少。根据动词原形feel可知此处要用情态动词,may“能够,可能”符合题意。故填may。【8题详解】考查非谓语动词。句意:相比之下,在阳光下晒太阳,外面的人或树可能会让你更注意自己的样子,可能会让你想要散步,或者可能会让你想要一份蔬菜沙拉。分析句子结构可知expose在句中应用非谓语动词形式,此处作主语,应用动名词形式。故填exposing。【9题详解】考查宾语从句。句意:相比之下,在阳光下晒太阳,外面的人或树可能会让你更注意自己
19、的样子,可能会让你想要散步,或者可能会让你想要一份蔬菜沙拉。引导宾语从句,从句中缺少方式状语,故用how。故填how。【10题详解】考查代词。句意:通过吃得更慢,用餐者在大脑产生满足感所需的时间内消耗得更少。根据the diner consumes less in the time可知此处代词it,指代时间,固定句式it takes (some time) for sb. to do“对某人来说花多长时间做”。故填it。Section B(1.5*10=15)Directions:Complete the following passage by using the words in the
20、box. Each word can only be used once. Note that there is one word more than you need.A. overall B. financially C. decision D. positive E. strive F. joyful G. influence H. devoted I. physically J. situations K. affected Happiness, according to the Oxford English dictionary, is based on luck or good f
21、ortune. Joy, on the other hand, is described as a vivid emotion of pleasure. Thus, happiness depends on _11_; joy, on our emotional well-being.If you know joyful people, you will probably notice common traits among them. Joyful people are often healthy, both _12_ and mentally; they value strong _13_
22、 relationships, and they dont allow the extremes of life - sudden highs or sudden lows - to _14_ them too much. Joyful people lead a more stable life. But these abilities do not just arrive; they have to be worked at.Teaching ourselves to be joyful may be one of the greatest things we can do to enha
23、nce our _15_ health. However it is important to understand that joy is an emotion that arises from within us and is not _16_ by the things that happen to us. Instead of looking for external things to provide happiness in our lives, we must _17_ to find the joy within. We must educate ourselves about
24、 joy and work to enhance it in our lives. One way to start is to make a _18_ to wake up every morning and find joy in our lives. Think about a special person or a _19_ pet. It is our choice to be joyful or fearful. Lets take the time to train ourselves to be_20_ - our lives will be both happier and
25、healthier for it.【答案】11. J 12. I 13. D 14. G 15. A 16. K 17. E 18. C 19. H 20. F【解析】【导语】这是一篇议论文。文章主要讲述了快乐的人是身心健康的人,不会因身边的事而产生大起大落的情绪,所以要教自己快乐起来,在生活中找到快乐,使生活变得更快乐、更健康。【11题详解】考查名词。句意:因此,幸福取决于情境;快乐,关乎我们的情感健康。根据上文“Joy, on the other hand, is described as a vivid emotion of pleasure.(另一方面,快乐被描述为一种生动的快乐情绪。
26、)”可知,幸福是取决于我们的状况的,所以此处用situations表示“情景、状况”符合语境。故选J项。【12题详解】考查副词。句意:快乐的人往往身体和心理都很健康。分析句式结构可知,此处用副词修饰形容词 healthy作状语,再根据and后面的mentally可知,此处用physically表示“身体上地”和mentally相呼应。故选I项。【13题详解】考查形容词。句意:他们重视强大的积极的人际关系,他们不允许生活的极端突然的高潮或突然的低谷过多地影响他们。根据上文“Joyful people are often healthy(快乐的人往往是健康的)”可知,此处用positive表示“积
27、极的”人际关系,符合语境。故选D项。【14题详解】考查动词。句意:同上。根据上文“they dont allow the extremes of life - sudden highs or sudden lows(快乐的人通常是健康的他们不允许生活的极端突然的高潮或突然的低谷)”可知,此处用to influence作宾补,表示来“影响”他们,符合语境。故选G项。【15题详解】考查形容词。句意:教自己快乐可能是我们能做的最伟大的事情之一,以提高我们的整体健康。分析句式结构可知,health是名词,所以前面应该用形容词,再分析句意可知,此处用overall表示“整体的、全面的”符合语境。故选A项
28、。【16题详解】考查动词。句意:然而,重要的是要明白,快乐是一种源自我们内心的情感,不受发生在我们身上的事情的影响。根据空格后的by可知,此处应该用被动语态,再根据句意,此处应该用affected表示“被影响”符合语境。故选K项。【17题详解】考查动词。句意:我们必须努力寻找内在的快乐,而不是寻找外在的东西来提供我们生活的快乐。分析句意可知,此处用动词strive与不定式连用构词固定短语strive to do sth表示“努力做某事”符合语境。故选E项。【18题详解】考查名词。句意:一个开始的方法是每天早上下定决心醒来,在我们的生活中寻找快乐。分析句意可知,此处用名词decision与前面的
29、make构成固定短语make a decision表示“做出决定”符合语境。故选C项。【19题详解】考查形容词。句意:想一个特别的人或一只忠诚的宠物。分析句意,再根据空格后的pet可知,此处用形容词devoted表示“忠诚的”宠物,符合语境。故选H项。【20题详解】考查形容词。句意:让我们花点时间训练自己去快乐我们的生活会因此变得更快乐、更健康。分析句式结构可知,be动词后面应该用形容词作表语,所以此处用形容词joyful表示“快乐的、高兴的”与下文的happier呼应。故选F项。. Reading ComprehensionSection A(1*15=15)Directions: For
30、each blank in the following passages there are four words or phrases marked A, B, C, and D. Fill in each blank with the word or phrase that best fits the context.Im an attorney (代理人), a childrens book author, an entrepreneur (企业家), and a regular volunteer at my church. Having moved to California fro
31、m New York recently, I often wake up to thousands of _21_ and emails. Like many of you, Im a busy person and always on the go.I started a storytelling _22_ called the Auditory Museum. We believe in the power of shared experiences. As part of our mission, we are _23_ to using personal stories as a me
32、ans for social change. One day, I flew back to the east coast for a friends wedding. After it, I had a few hours to kill before my red-eye flight back home. Like any other entrepreneurs, I decided to sit in the hotel lobby at _24_ with my laptop and get some work done.While writing an email about th
33、e importance of storytelling, I was _25_ by a gentleman who was curious as to what I was working on. _26_ that I had lost my train of thought, I gave him a fake smile. _27_ with my icy response to him the gentleman _28_ next to me in the hotel lobby. “Why are you working now? What do you do? Where a
34、re you from? ”Now, at this point, the irony was not lost on me. I was so _29_ my task that I had prioritized _30_ a non-pressing email over the opportunity to engage in conversation.I closed my laptop and smiled. I told the gentleman about my job, my company, my passion for storytelling, and my _31_
35、 to create social change through the sharing of personal experiences. He began to tell me his life story. One hour later, he thanked me for my time, wished me good luck and _32_.That night I learned a very _33_ lesson. We live in a generation obsessed with self-improvement, self-help, self _34_ etc.
36、 I dont think there is anything wrong with focusing on ourselves. In fact, it is arguably necessary for personal growth. However, we can often find the answer to lifes greatest problems outside of ourselves, in human _35_.21. A. booksB. planesC. textsD. computers22. A. houseB. eventC. filmD. company
37、23. A. appliedB. admittedC. committedD. objected24. A. dayB. midnightC. morningD. afternoon25. A. forgottenB. interruptedC. blockedD. surprised26. A. WorriedB. ExcitedC. HappyD. Annoyed27. A. UnsatisfiedB. PleasedC. AngryD. Careful28. A. stood upB. sat downC. hung onD. leaned against29. A. equipped
38、withB. bored withC. occupied withD. familiar with30. A. copyingB. answeringC. printingD. sending31. A. processB. desireC. dislikeD. journey32. A. got offB. came backC. ran acrossD. walked away33. A. expensiveB. valuableC. longD. short34. A. developmentB. controlC. confidenceD. awareness35. A. dignit
39、yB. abilityC. conditionD. connection【答案】21. C 22. D 23. C 24. B 25. B 26. D 27. A 28. B 29. C 30. B 31. B 32. D 33. B 34. A 35. D【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章主人公是一个代理人、儿童读物的作家,也是一个企业家,自己开了一家讲故事的公司,致力于通过讲述自己的人生经历创造社会变革。在一次出差途中,通过与陌生人的交谈,认识到自我提升、自我成长固然十分有必要,但人生问题的答案也经常出现在人际交往中。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:我最近刚从纽约搬到加州,一睁眼就
40、会看到成千上万条短信和电子邮件。A. books书;B. planes飞机;C. texts短信、文本;D. computers计算机。根据后面的“and emails”可知,前面设空处表达的意思应与email相近,text表示“短信”,与其含义相近。虽然文章开头说了主人公是一个“childrens book author”,但book实际上与email无法构成并列关系。故选C项。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:我开了一家讲故事的公司,叫“听觉博物馆”。A. house房子、住宅;B. event事件;C. film电影;D. company公司。根据文章开头提到的“an entrepr
41、eneur”以及下文的“I told the gentleman about my job, my company, my passion for storytelling”可知,文中主人公是一个企业家,有自己的公司,因此这里指的是开了一家公司。故选D项。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:我们致力于用个人故事作为社会变革的手段,这是我们使命的一部分。A. applied申请、应用;B. admitted承认、接收;C. committed承诺、致力于;D. objected反对。根据前面的“As part of our mission”可知,既然是使命,那必定是一直致力于做的事情,be c
42、ommitted to为固定搭配,意为“致力于做某事”,符合句意。故选C项。【24题详解】考查名词词义辨析。句意:和其他企业家一样,我决定半夜坐在酒店大堂里,拿着笔记本电脑完成一些工作。A. day白天;B. midnight午夜、半夜;C. morning早晨;D. afternoon下午。根据前面的“I had a few hours to kill before my red-eye flight back home.”可知,文中主人公的飞机是红眼航班,为夜间航班,因此这里是指半夜。故选B项。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:当我在写一封关于讲故事的重要性的电子邮件时,一位绅士打断了
43、我,他对我正在做的工作很好奇。A. forgotten忘记;B. interrupted中断、打断;C. blocked阻塞、挡住;D. surprised惊讶、诧异。根据下文的“_6_ that I had lost my train of thought, I gave him a fake smile.”可知,主人公写邮件的思路已经断了,说明来人打断了他,interrupt表示“打断、中断”,符合句意。故选B项。【26题详解】考查形容词词义辨析。句意:恼怒于他打断了我的思路,我回了个假笑。A. Worried担心、发愁;B. Excited兴奋、激动;C. Happy开心、幸福;D. A
44、nnoyed恼怒、生气。根据后面的“I had lost my train of thought, I gave him a fake smile.”可知,主人公的思路被打断,于是回了个假笑,说明主人公心情并不太好,故设空处应用消极含义的词。又根据谓语动词“had lost”可知,是过去完成时,说明思路已经断了,因此应该是恼怒的。worry表示“担忧”,常指对可能发生的事情的担忧,此处与文中时态不符。故选D项。【27题详解】考查形容词词义辨析。句意:那位先生不满意我对他冷冰冰的回答,在酒店大厅里坐在我的旁边。A. Unsatisfied不满意的、未得到满足的;B. Pleased高兴的、满意的
45、;C. Angry恼怒的、生气的;D. Careful谨慎的、小心的。根据后面的“icy response”可知,主人公一开始的fake smile是一种冰冷、疏离的回答,可以反向推测出那位先生情绪肯定也是偏消极;又根据下文他继续提的问题“Why are you working now? What do you do? Where are you from?”可知,那位先生其实并没有转身就走,反而继续提问了,说明也没有到生气的地步,由此可推出只是不太满意而已。故选A项。【28题详解】考查动词短语辨析。句意:那位先生不满意我对他冷冰冰的回答,在酒店大厅里坐在我的旁边。A. stood up站起来
46、、坚持;B. sat down坐下;C. hung on抓紧、坚持;D. leaned against倚靠。根据后面的“next to me”可知,那位先生应该是坐在主人公的旁边,因为上文提到了“I decided to sit in the hotel lobby”,主人公坐在酒店大堂写邮件。故选B项。【29题详解】考查动词短语辨析。句意:我就这么忙,连回复一封无关紧要的邮件都要放在聊天之前。A. equipped with配备有;B. bored with对厌烦;C. occupied with忙于D. familiar with对熟悉。根据前面的“the irony was not lo
47、st on me”可知,那位先生问这些问题其实是在讽刺主人公忙到连聊天都没时间,结合后面的“my task”可知,设空处应用occupied with,表示“忙于某事”。故选C项。【30题详解】考查动词词义辨析。句意:我就这么忙,连回复一封无关紧要的邮件都要放在聊天之前。A. copying复制、抄写;B. answering回复;C. printing打印、印刷;D. sending邮寄、发送。根据前面的“writing an email about the importance of storytelling”可知,主人公是在写邮件,故此处应用answering,表示“回复”。sendin
48、g一般强调“邮寄、发送”的动作。故选B项。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:我向这位先生讲述了我的工作、我的公司、我对讲故事的热情,以及我希望通过分享个人经历来创造社会变革的愿望。A. process步骤、过程;B. desire愿望、渴望;C. dislike不喜欢、厌恶;D. journey旅行、历程。根据前面的并列连词and可知,设空处所填词汇也应与前面的passion一样,具有抽象含义;且根据上文提到的“As part of our mission, we are _3_ to using personal stories as a means for social change.
49、”可知,既然是作为使命,那么应该是渴望通过分享个人经历来创造社会变革的,desire符合语境。故选B项。【32题详解】考查动词短语辨析。句意:一个小时后,他感谢我抽出时间来陪他聊天,祝我好运,然后走了。A. got off逃脱惩罚、离开;B. came back回来;C. ran across偶然遇见;D. walked away走开、离去。根据前面的“he thanked me for my time, wished me good luck”可知,是已经聊完了,打算告别离开,walked away符合句意。get off表示“离开”时,一般指希望某人离开,此处是那位先生自己主动离开的,不符
50、合语境。故选D项。【33题详解】考查形容词词义辨析。句意:那天晚上,我学到了非常宝贵的一课。A. expensive昂贵的;B. valuable值钱的、贵重的、重要的;C. long长久的、长期的;D. short短暂的、简短的。根据后面的“We live in a generation obsessed with self-improvement, self-help, self _14_ etc.”可知,这些都属于人生经验,是宝贵的,valuable符合句意。expensive一般强调价格昂贵,long和short一般指时间或者篇幅的长短,均与语境不符。故选B项。【34题详解】考查名词词
51、义辨析。句意:例如,我们都生活在一个崇尚自我提升、自助、自我成长的时代。A. development发展、成长;B. control控制;C. confidence自信;D. awareness意识。根据前面的“self-improvement, self-help”以及后面的“it is arguably necessary for personal growth.”可知,是要关注自我提升、自我成长,用development合适。故选A项。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:然而,我们常常能在自身之外的人际关系中找到人生最大问题的答案。A. dignity尊严、自尊;B. ability能
52、力、才能;C. condition状况、条件;D. connection关系、联系。根据前面的However可知,本句与上一句存在转折关系,上一句提到“it is arguably necessary for personal growth.”需要关注个人成长,下一句“we can often find the answer to lifes greatest problems outside of ourselves, in human _15_.”转折说明在人际关系中也经常能找到人生问题的答案。故选D项。Section B(2*15=30)Directions: Read the foll
53、owing three passages. Each passage is followed by several questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A, B, C, and D. Choose the one that fits best according to the information given in the passage you have just read.(A)I am Canadian, so I started learning Fren
54、ch when I was 10 years old. But my entire experience with the language was in the classroom. All of that changed, however, during my last summer of high school. At age 17, I flew across the country by myself for the first time! I was headed to Quebec to live in the province (省) with a French-speakin
55、g host family. I would learn French at a local college.When I arrived, I met my host family. They didnt speak any English. Though nervous, I introduced myself as best I could. On the first day of school, all of us students were given a test to determine our language level. We also signed a contract
56、promising to speak only French all summer. This even included times we communicated with our other English-speaking classmates.The struggle to communicate in a second language was harsh but exhilarating. I made a lot of new friends, ordered food from restaurants and even saw a movie in French. I did
57、nt understand most of it, but I loved the whole amazing experience.On the weekends, my classmates and I took trips to different locations around the province. On one trip, we went whale watching on the St. Lawrence River. Even though it was raining, we could see giant whales swimming around our boat
58、.The most memorable part of our trip was a visit to historic Quebec City. I walked along the cobblestone (鹅卵石) streets and took pictures of the European-style buildings, and I learned about an important battle that took place nearby. I also got to enjoy a “beaver tail” a special local food. It was t
59、ruly an Eastern Canadian treat!By the end of summer, I was communicating pretty fluently. I couldnt wait to go back to school and talk with my French teacher. Being fully immersed (沉浸) in a French-speaking environment was a valuable learning experience. At the time, I had no idea that Id end up livi
60、ng abroad for more than 10 years. Ill never forget that first experience that paved the way for my future adventures.36. What left the author the deepest impression?A. Visiting historic Quebec City.B. Speaking French with classmates.C. Introducing herself to the host family.D. Watching whales on the
61、 St. Lawrence River.37. The word “exhilarating” in paragraph 4 is closest in meaning to “_”.A. surprisingB. pleasantC. dramaticD. embarrassing38. Which of the following statements is TRUE? A. The host family could speak a little English.B. The author disliked the special local food “beaver tail”.C.
62、The author flew to Quebec with friends for the first time at age 17.D. The author communicated with all her classmates only in French for all summer.39. Which of the following is the best title for the passage?A. My First Experience with a Host FamilyB. My Struggle to Learn a Foreign LanguageC. An U
63、nforgettable Learning Experience AbroadD. A Foreign Language Experience in My Own Country【答案】36. A 37. B 38. D 39. D【解析】【导语】本文是一篇记叙文,讲述了作者学法语的经历,虽然全程要讲法语是一件艰难的事,但是这个过程对作者来说是很快乐很享受的,给作者留下了深刻的印象。作者也从一个不会说法语的人变成了能流利说法语的人。【36题详解】细节理解题。根据第六段的第一句“The most memorable part of our trip was a visit to historic
64、 Quebec City.(我们旅行中最难忘的部分是参观历史名城魁北克。)”可知,参观历史名城魁北克给作者留下最深的印象。故选A项。【37题详解】词句猜测题。根据第四段的“I made a lot of new friends, ordered food from restaurants and even saw a movie in French. I didnt understand most of it, but I loved the whole amazing experience.(我交了很多朋友,从餐馆订餐,甚至看法语电影。我不太明白其中的大部分,但我喜欢整个令人惊叹的经历。)”
65、可知,用法语交流虽然艰难,但是作者从中交到朋友,有了很奇妙的经历。因此用法语交流即使很艰难,但是过程是快乐的。故exhilarating意为“开心的,快乐的”。故选B项。【38题详解】细节理解题。根据第三段“On the first day of school, all of us students were given a test to determine our language level. We also signed a contract promising to speak only French all summer. This even included times we c
66、ommunicated with our other English-speaking classmates.”(上学第一天,所有学生都参加了一个测验来判定我们外语水平。我们也达成一个协议,承诺整个夏天都只能讲法语。这甚至包括我们和其他说英语的同学的交流的时间。)”可知,作者他们整天夏天都在说法语,而且只能说法语。故选D项。【39题详解】主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段“I am Canadian, so I started learning French when I was 10 years old. But my entire experience with the languag
67、e was in the classroom. All of that changed, however, during my last summer of high school. At age 17, I flew across the country by myself for the first time! I was headed to Quebec to live in the province with a French-speaking host family. I would learn French at a local college.”(我是加拿大人,所以我从10岁开始
68、学习法语。但我的全部语言经验都是在课堂上。然而,在我高中的最后一个夏天,所有这些都改变了。17岁时,我第一次独自飞越了这个国家!我前往魁北克,与一个讲法语的寄宿家庭住在该省。我会在当地的一所大学学习法语)可知,文章讲述了身为加拿大人的作者在自己国家魁北克省学习外语的经历。故选D项。(B)Places, People and Property with Strutt & ParkerFor more properties visit our website The world might seem focused on urbanization, but over the past five y
69、ears of our Housing Futures research, we have seen the emergence of a new trend in housing the desire to move back to rural locations.With advancements in technology, villages are now more connected than ever. Our Housing Futures research, focusing on The Village Revival, identified that 21% of resp
70、ondents expressed a desire to move to a village making it probably the most popular location for buyers. Those looking to move cited neighborhood safety (86%), space between neighbors (58%) and a strong community feel (48%) as key factors to leave cities and settle in rural location.Figures show tha
71、t Englands rural economy produces 210 billion of economic output. In fact, a quarter of all registered businesses are based in rural locations. The expansion of broadband and mobile communications has seen a greater rate of working from home in rural locations compared to urban areas. It seems that
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-377894.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
