河北省大联考2020-2021学年高一下学期4月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省大联考2020-2021学年高一下学期4月月考英语试题 WORD版含解析 河北省 联考 2020 2021 学年 一下 学期 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高一(下)四月份月考英语注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应
2、位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt?A.19.15. B.9.18. C.9.15.答案是C。1. What will the man do later?A. Send some letters. B. Attend a meeting. C. Go to the post office.2. What did the man watch yesterday?A. A movie. B. A football match. C. A basketball game.3. What did t
3、he womans husband study in college?A. Chinese. B. English. C. Spanish.4. What does the woman advise the man to do?A. Buy a dress. B. Buy another gift. C. Tell his mother honestly.5. What is the man?A. A driver. B. A policeman. C. A repairman.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A
4、、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Whats the relationship between the speakers?A. Husband and wife. B. Father and daughter. C. Driver and passenger.7. How will they go to the Book Building?A. On foot. B. By bus. C. By taxi.听第7段材料,回答第8、9题。8. H
5、ow does the man feel?A. Sad. B. Happy. C. Disappointed.9. Who will the man call to share this good news later?A. His brother. B. His friends. C. His parents.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where will the two speakers probably go?A. Shanghai. B. The mans hometown. C. Shenzhen.11. How many painters painted the b
6、iggest Mona Lisa in the world?A. 909. B. 999. C. 1,000.12. What does the speaker talk about?A. A travel plan. B. A famous painter. C. The final exam.听第9段材料,回答第13至16题。13. Whats the weather like now?A. Foggy. B. Sunny. C. Rainy.14. What are the speakers going to do this afternoon?A. To go swimming. B.
7、 To have a P. E class. C. To attend the opening.15. How did the man get to know the weather report?A By hearing the radio. B. By searching on the Internet. C. By calling the weather service.16. What does the woman think of the man?A. He is humorous. B. He is too serious. C. He worries too much.听第10段
8、材料,回答第17至20题。17. What does the speaker think of finding someone to fix a fridge?A. Difficult. B. Easy. C. Frequent.18. What happened to Mrs. White?A. Her fridge was broken.B. Her TV set stopped working.C. Her washing machine didnt work.19. Why was Mrs. White unhappy when the repairman arrived?A. The
9、 man came too early.B. The man didnt come in time.C. The man asked for much money.20. When did Mrs. White telephone the workshop?A. On the 21st. B. On the 20th. C. On the 19th.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ACall Me a Snow Cat One More Tim
10、eAre we the only ones that think this cat looks like the terrible snowman? Or its a black cat that is desperately trying to make its way through a cloud. Obviously, it is failing and getting stuck. Poor thing. Now he just looks like he wants to attack whoever thought it was a good idea to take this
11、picture. Lets hope the hateful cat finds some humor in his situation.This Cat Always Looks UpsetPoor cat. No one should look upset all the time. His human probably thinks hes the saddest kitty in all the land, thanks to those two pencil-thin 90s eyebrows(眉毛)on the top of his head. And, of course, wi
12、th those markings on his all-white body, it does look super cute. But, hey, something had to match his brows! Its called fashion.Hitler the CatDont judge Hitler the cat just because he looks like one of the worst dictators in all of human history. Its not his fault that his markings came out looking
13、 like a Charlie Chaplin mustache. Of course, his evil green eyes arent really helping the overall beauty of the creature. But, again, maybe he cant help that he looks as if hes about to tear its human into pieces.A Forever Monkey HugEven if no one gives this cat hugs, it doesnt matter. He has a fore
14、ver friend on his back at all times. This kittys black marking is in the very obvious shape of a monkey. This is the type of friend everyone needs. Only, maybe with a real thing and not something that is already part of your body.1. What does the snow cat look like?A. A peaceful granny.B. An anxious
15、 worker.C. A friendly stranger.D. An angry snowman.2. What can you see on the photo of the last cat?A. Another animal marking on its body.B. Funny hair below its nose.C. Long fur covering its body.D. Sad looks on its face.3. Which cat reminds people of well-known persons?A. The first one.B. The seco
16、nd one.C. The third one.D. The fourth one.【答案】1. D 2. A 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四只猫以及它们身上的特点。【1题详解】细节理解题。根据第一段中“Are we the only ones that think this cat looks like the terrible snowman?(难道只有我们觉得这只猫看起来像可怕的雪人吗?)”可知,雪猫看起来像愤怒的雪人。故选D。【2题详解】细节理解题。根据最后一段中“This kittys black marking is in the very obvious
17、 shape of a monkey.(这只小猫身上的黑色斑纹很明显是猴子的形状)”可知,最后一只猫的照片上能看到身体上有另一种动物的形状。故选A。【3题详解】细节理解题。根据第三段中“Dont judge Hitler the cat just because he looks like one of the worst dictators in all of human history. Its not his fault that his markings came out looking like a Charlie Chaplin mustache.(不要因为Hitler这只猫看起来
18、像所有人类历史上最糟糕的独裁者之一就对它进行评判。他的斑纹看上去像查理卓别林的胡子,这不是他的错)”可知,第三只猫会让人们想起名人。故选C。BA teenager in Georgia will no longer have to walk 7 miles to work after school thanks to one womans act of kindness.Jayden Sutton, a high school senior, went on foot each day from school to his job at a restaurant and then back h
19、ome. Sutton was determined to work and make enough money to eventually buy his own vehicle.Sutton said hed leave school at 3:30 pm, then walk miles to his job at the restaurant. After his work, which usually lasted six to eight hours, he walked home, sometimes not arriving back until almost midnight
20、.That all changed when Myers saw him walking down the road in the rain in December. “The young man was insistently in a rush walking to work, saying I cant be late,” Myers said. “He begged me to give him a ride. I told him I could take him as far as I was going. I began to create small talk along th
21、e way. It was revealed to me that his name was Jayden, 12th grader, worked 40 hours a week, walked 5 miles to work immediately after school, got off at 10:30 pm at night and walked back home another 5 miles if co-workers didnt offer a ride.”After dropping Sutton off, Myers said his heart and determi
22、nation filled her with tears. “He was smiling in good spirits and thats a child worth blessing,” she told Fox News. So, Myers shared Suttons story on the GoFundMe page, which raised more than $ 9, 000 from 186 donors.She surprised Sutton with a new car after she managed to convince the general manag
23、er to drop the price of the vehicle to meet the budget.4. Why did Sutton work so hard in his spare time?A. To gain working experience.B. To pay for his education.C. To own a car.D. To support his family.5. What difficulty did Sutton have in his work at the restaurant?A. He worked longer than other w
24、orkers.B. His work was too tiring.C. His job was much less paid.D. He had to walk to work.6. What does the underlined word “revealed” in paragraph 4 mean?A. Known.B. Attached.C. Believed.D. Limited.7. What do we know about the money donated online?A. It could buy more than a new car.B. It was not en
25、ough to buy a new car.C. It was given to Myers to buy herself a new car.D. It mainly came from a car sales manager.【答案】4. C 5. D 6. A 7. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了乔治亚州的一名高中生Jayden Sutton在一位善良女士Myers的帮助下拥有了一辆车,他再也不用步行几公里去上班了。【4题详解】细节理解题。根据第二段中“Sutton was determined to work and make enough money to eventu
26、ally buy his own vehicle. (Sutton下定决心工作并赚足够的钱,最终要买一辆自己的车)”可知,Sutton在业余时间这么努力工作是想拥有一辆车。 故选C项。【5题详解】细节理解题。根据第三段中“Sutton said hed leave school at 3:30 pm, then walk miles to his job at the restaurant. (Sutton说他下午三点半放学,然后步行几英里去餐馆上班)”可知,Sutton在餐厅工作的困难在于 他不得不步行去上班。 故选D项。【6题详解】词义猜测题。根据第四段中“It was revealed
27、to me that his name was Jayden, 12th grader, worked 40 hours a week, walked 5 miles to work immediately after school, got off at 10:30 pm at night and walked back home another 5 miles if co-workers didnt offer a ride. (我revealed,他叫Jayden,12年级的学生,每周工作40个小时,放学后马上步行5英里去上班,晚上10:30下班,如果同事不提供搭车,他得再步行5英里回家
28、)”可知,Myers知道了Jayden那么多的信息,可知,划线词revealed 意为“知道”。故选A项。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“She surprised Sutton with a new car after she managed to convince the general manager to drop the price of the vehicle to meet the budget. (她设法说服总经理降低车价以满足预算,结果萨顿买了一辆新车,这让她大吃一惊)”可知网上捐赠的钱对于买一辆新车是不够的。故选B项。CTechnology is widely ava
29、ilable to students in classrooms across the United States, a new study shows. Nearly nine in 10 U. S. public school students say they use digital learning tools at least a few days a week. And more than half of those who were questioned said they used digital technology to learn.In the new survey, d
30、igital learning tools means technology. It includes websites, application software programs, and online classes, games, videos and programs. The survey found that classroom technology gets high marks from educators. At least eight in 10 teachers and school leaders say they see great value in using c
31、lassroom technology tools now and in the future.When it comes to preparing students for future careers(职业), the study found that educators are likely to say technology is more effective than non-digital tools for connecting learning to students careers.Derek Kelley of Virginia agrees. He manages tec
32、hnology for Fairfax County Public Schools, which serves nearly 200,000 students. He said, “The important thing is to help prepare the students for real world experience and knowledge about technology is something students need.”In the report, more than half of the special education teachers question
33、ed said technology could help their students. Tony Daniel, a special education teacher, agrees with that. He teaches children with learning difficulties at the Springfield Estates Elementary School in Springfield, Virginia.Nearly all pupils say digital learning tools are fun. Most say the technology
34、 helps them learn things on their own and at their own speed.Almost three-fourths of secondary students say the technology tools help them learn things on their own. Over 5,000 said they make school more interesting. 42% would like to use it more often at school, and only 800 said they would like to
35、 use them less. One thing everyone agrees on is that technology is here to stay in American classrooms.8. What do educators think of technology according to paragraph 3?A. It saves a lot of learning time for students.B. It makes teachers and students communicate more easily.C. It offers much fun to
36、students in learning process.D. It mixes education with career more effectively.9. What can digital learning tools do for pupils?A. Offer them high marks.B. Help them learn with their own steps.C. Speed up their physical growth.D. Force them to learn at home.10. What are the figures in the last para
37、graph about?A. Students of different grades.B. The advantages of technology.C. Students views on technology.D. The development of technology.11. What can be the best title for the text?A. Technology Will Replace Traditional TeachingB. Educators and Students Admit Technology ValueC. Technology Comple
38、tely Changed Our SocietyD. The Use of Technology in Teaching Is under Discussion【答案】8. D 9. B 10. C 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。研究显示,美国大多数的教育工作者和学生都认为数字技术对他们的教学和学习有很大的价值。【8题详解】推理判断题。根据第三段“When it comes to preparing students for future careers(职业), the study found that educators are likely to say technology
39、 is more effective than non-digital tools for connecting learning to students careers.(当谈到为学生的未来职业做准备时,研究发现,教育工作者可能会说,在将学习与学生的职业联系起来方面,技术比非数字化工具更有效)”可知,教育工作者认为技术更有效地将教育与职业结合起来 故选D项。【9题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“Most say the technology helps them learn things on their own and at their own speed. (大多数人说,这项技术帮助
40、他们自学,并以自己的速度学习)”可知,数字化学习工具能帮助学生用自己的步调学习。故选B项。【10题详解】推理判断题。根据最后一段中“Almost three-fourths of secondary students say the technology tools help them learn things on their own. Over 5,000 said they make school more interesting. 42% would like to use it more often at school, and only 800 said they would li
41、ke to use them less. (近四分之三的中学生表示,技术工具帮助他们自学。超过5000人说它们让学校更有趣。42%的人表示愿意在学校多使用手机,只有800人表示愿意减少使用)”可知,最后一段的数字是关于学生对技术的看法。故选C项。【11题详解】主旨大意题。根据第一段中“Nearly nine in 10 U. S. public school students say they use digital learning tools at least a few days a week. And more than half of those who were questione
42、d said they used digital technology to learn.( 近九成的美国公立学校学生表示,他们每周至少有几天使用数字学习工具。超过一半的受访者表示,他们使用数字技术进行学习。)”和第二段中“The survey found that classroom technology gets high marks from educators. At least eight in 10 teachers and school leaders say they see great value in using classroom technology tools now
43、 and in the future. (调查发现,教育工作者对课堂技术的评价很高。至少80%的教师和学校领导表示,他们认为现在和未来使用教室技术工具有巨大的价值)”可知,本文主要讲述了美国大多数的教育工作者和学生都认为数字技术对他们的教学和学习有很大的帮助,因此本文的最佳标题选项B“教育工作者和学生认可(数字)技术价值”符合题意。故选B项。DResearchers in the African country of Niger have introduced a new vaccine that protects against the diarrheal disease called ro
44、tavirus(轮状病毒). A scientific test has shown that the new vaccine is effective, safe and easy to use. Experts believe it will be more widely used than the two rotavirus vaccines now given to children.The new vaccine is important because rotavirus is a serious illness that can lead to death. It kills m
45、ore than 215,000 children each yearabout 600 a day. Two vaccines against rotavirus are already available. However, they are costly and difficult to use.They must also be kept cold. In many African countries where people suffer from rotavirus, refrigeration and electricity are unreliable. As a result
46、, the existing rotavirus vaccines are not widely used.Researchers have been working on a new vaccine for rotavirus called BRV-PV. They have recently tested the vaccine with young children in Niger. Researchers gave 1,780 babies the BRV-PV vaccine. Only 31 cases of rotavirus developed in those babies
47、. The researchers say the clinical trial shows that BRV-PV was nearly 67 percent effective.Dr. Emmanuel Baron is the director of Epicentre, a research group that is part of Doctors Without Borders, an aid group. Epicentre researchers conducted the clinical trial. “We saw actually three things. The f
48、irst is that this vaccine is efficient. The second is that this vaccine is safe. And we also saw a good acceptability by both the care providers and the families.”The new vaccine does not need refrigeration for up to six months. Medical workers mix it with liquid and give it to babies three times: w
49、hen they are 6 weeks old, 10 weeks old, and 14 weeks old.The vaccine is expected to cost $ 6. The price will likely drop as more people are given the vaccine.Baron says medical workers in countries where rotavirus is a serious health threat are waiting for the World Health Organization to give the g
50、reen light to the vaccine. Then, medical workers can start giving the new vaccine to children.12 What does the author think of the new vaccine?A. It is difficult to promote it.B. It has saved a lot of lives of babies.C. It has been widely used in the world.D. It has advantages over the old ones.13.
51、What can we learn about the existing vaccines?A. They are not safe.B. They are not effective.C. They are inconvenient to store.D. They are difficult to buy.14. What was Dr. Emmanuel Barons attitude towards the new vaccine?A. He spoke highly of it.B. He threw doubt on it.C. He felt sorry about it.D.
52、He thought it needed improving.15. Which of the following matches the present situation of the new vaccine?A. It is not allowed to use by WHO.B. It is waiting for an official permit.C. It is being tested on young children.D. It is becoming more expensive.【答案】12. D 13. C 14. A 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文。非洲
53、国家尼日尔的研究人员引进了一种新的疫苗,可以预防轮状病毒引起的腹泻。文章主要介绍了这种新疫苗的特点和优势以及人们对此的看法。【12题详解】细节理解题。根据第一段中“A scientific test has shown that the new vaccine is effective, safe and easy to use. Experts believe it will be more widely used than the two rotavirus vaccines now given to children.(科学试验表明,这种新疫苗有效、安全、易于使用。专家认为,它将比现在给
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-378278.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
