分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 17

类型2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 25) WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:379453
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOCX
  • 页数:17
  • 大小:43.74KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022届高考英语一轮复习题型组合训练DAY 25 WORD版含解析 2022 高考 英语 一轮 复习 题型 组合 训练 DAY 25 WORD 解析
    资源描述:

    1、2022届高考英语一轮复习题型组合训练(Day25)今日训练内容:完型填空1篇+阅读理解4篇+语法填空1篇+书面表决2篇一、完形填空Its the seaside birds that deserve at least part of the blame for getting Nick Burchill blacklisted at the Fairmont Empress Hotel in Victoria, Canada.Burchill was 1 at the hotel on business and planning to 2 some friends in the area.

    2、They had asked him to 3 some pepperoni (辣香肠) from back east. So he 4 a suitcase full of pepperoni. As he was 5 that it would be too warm, he 6 it out on the table near an open window. He thought his pepperoni was 7 and well chilled (冷却) and he 8 .Thats when things went 9 “I remember walking down the

    3、 long 10 and opening the door to my room to find an entire flock of seagulls,” Burchill said in a recent letter of 11 to the 4-star hotel. The seagulls immediately went 12 . They rushed to the window, 30 or 40 birds all trying to 13 at the same time, and pepperonieverywhere. The curtains were fallin

    4、g down, the lamps were falling down, It was a real 14 .Older and wiser now, Burchill chalked up the incident to youthful indiscretion (莽撞).“I have 15 and I admit responsibility of my 16 ,” he said in the letter. “I come to you, 17 , to apologize for the-damage I had 18 caused and to ask you to 19 my

    5、 lifetime ban from the hotel.”His letter 20 . Banned from the hotel since 2001.Burchill is now welcome to come back, the Fairmont said.1AstudyingBstayingClookingDpacking2AvisitBhelpCfollowDmake3AsellBhaveCbringDtaste4AfilledBlockedCabandonedDlost5AsurprisedBpleasedCexcitedDworried6AdugBclearedCcutDl

    6、aid7AdeliciousBsafeCsoftDready8AleftBnoddedCwaitedDregretted9AfarBfunnyCwrongDblind10AbeachBdrivewayChallDtable11AapplicationBapologyCrequestDinvitation12AhungryBdeadCmissingDwild13Awake upBget outCtake offDbreak in14AmessBpuzzleCfightDchallenge15ArecoveredBretiredCescapedDmatured16AsufferingBplansC

    7、madnessDactions17Ahands in pocketBnose in the airChat in hand Dfeet on the ground18AindirectlyBdeliberatelyCcautiouslyDsecretly19AreplaceBrememberCreconsiderDrenew20AarrivedBworkedCendedDdisappeared二、阅读理解AVaccination(接种疫苗) is among the most effective ways to help us prevent diseases. For viruses tha

    8、t dont change too muchthe measles virus(麻疹病毒), for examplegetting vaccinated is a once-and-for-all method to prevent you from becoming infected with the virus. If you had two measles vaccines when you were a child, you would be protected for life.However, its a different story when it comes to influ

    9、enza(流行性感冒), commonly known as “the flu”, which generally peaks between December and February. Flu vaccines cannot protect us in the long term.There is no long-term immunity(免疫), according to Theodore Strange, associate medical director at Staten Island University Hospital in New York. “The virus es

    10、sentially changes its coatH1N1, H2N3, and so on,” he told the website Healthline.Apart from a persons immune protection from flu vaccination declining over time, flu viruses are also constantly changing. So the vaccines are likely to be updated from one season to the next to protect against the viru

    11、ses that research suggests may be the most common during the upcoming flu season.Thus, to develop effective flu vaccines, over 100 national influenza centers around the world conduct year-round surveillance(监测) for influenza. Researchers will test thousands of influenza virus samples from patients,

    12、according to the official website of the US Centers for Disease Control and Prevention(CDC). The World Health Organization also suggests there are three or four influenza viruses that are most likely to spread among people during the upcoming flu season.But even when a vaccine is developed, getting

    13、it can prove to be difficult, as it is in high demand and short supply. The timing of influenza vaccine production and distribution is unpredictable, thus the availability of the flu vaccine supply does not always meet peak demand.So scientists prioritize access to the vaccination. The CDC recommend

    14、s key populations, such as medical staff, teachers, students, children and those aged 60 and above, receive flu vaccines.This year the situation seems more complicated, as the upcoming flu season coincides with the COVID-19 pandemic. This could overwhelm hospitals, straining(过度使用) resources and heal

    15、thcare workers, time.21What do we know about influenza?AInfluenza viruses are continuously changing.BIt commonly peaks between November and December.CGetting two flu vaccines can protect people against the viruses.DH1N1 and H2N3 are the most easily infectious flu viruses.22How do researchers improve

    16、 flu vaccines?AThey update vaccines once a year.BThey monitor the flu throughout the year.CThey focus on one or two viruses during a period.DInfluenza centers worldwide share virus samples from patients.23Why do scientists prioritize access to the vaccination?ABecause not all people can afford it.BB

    17、ecause some people refuse to get vaccinated.CBecause the vaccine is not safe for everyone.DBecause the vaccine fails to meet the demand.24What does the authors attitude towards the upcoming flu season?AWorried.BPositive.CConfident.DSkeptical.BThis is a story between a woman and a tree in America.Jul

    18、ia Hill was born in 1974. As she grew up, she realized it was important to protect trees At the age of 23, she heard some bad news one day. A company wanted to cut down part of forest in California. In the forest there was a 1, 000-year-old redwood tree, which was 70 metres tall! Julia wasnt happy a

    19、bout this. She thought, “If I sit in the redwood tree, the company cant cut it down. ”So she traveled to California to protect the redwood tree. In order to stop the company, Julia climbed up the redwood tree, built a small treehouse and lived in it. Her friends cooked food for her every day. Many n

    20、ews reporters came to interview her. Julia talked to those reporters by mobile phone.Many people supported Julia, but other people were not on her side. They tried to stop her. The company used a helicopter to fly around her treehouse. It made a lot of noise and brought strong wind. But nothing coul

    21、d stop Julia. She stayed in the redwood tree for two years and eight days.In the end, Julia was successful. The company agreed not to cut down the redwood tree Julia and her friends became very happy.25Where did the story happen?AIn England. BIn Canada.CIn Australia. DIn America.26Why did Julia trav

    22、el to California?ATo make a speech on TV. BTo visit her friends.CTo protect the redwood tree. DTo have a meeting.27Julia talked to those reporters_.Aby e-mail. Bover the radio.Con the Internet. Dby mobile phone.28What would be the best title for the text?AA Woman and a House. BA Woman and a Tree.CA

    23、Woman and a Phone. DA Woman and a Helicopter.CJapanese automaker Toyota has announced its “Woven City” plan, which aims to create a “smart city of the future. It will be a “living laboratory” for technologies including self-driving systems, high-speed internet connectivity to link major information

    24、and communication systems.The main streets in Woven City will be divided for different purposes. One part will be used for faster vehicle traffic. Another will be designed for people riding bicycles. The third part will be used for walking. To move people through the city, only fully-autonomous, zer

    25、o emission Toyota vehicles will be allowed on the roads. In and throughout Woven City, Toyota e-Palettes will be used for transportation and deliveries.The city will be fully sustainable(可持续的),with buildings made mostly of wood to cut carbon footprint to the minimum. The rooftops will be covered wit

    26、h solar panels to produce power in addition to power produced by H2 fuel cells. Houses will be equipped with the latest AI technologies, such as in-home robotics to assist with daily work and to check people s health, Both neighborhood parks and a large central park for recreation and social gatheri

    27、ngs are designed to bring the people together.Toyota plans to populate the city with Toyota Motor Corporation employees and their families, visiting scientists and industry partners. The plan is for 2, 000 people to start, adding more as the ;project develops.“Building a complete city from scratch,

    28、even in a small size like this, is a unique chance to develop future technologies. With people, buildings and vehicles all connected and communicating with each other through sensors, we will be able to test connected AI technology in both the virtual(虚拟的) and the physical areas to maximize its pote

    29、ntial,” said Akio Toyoda,president of Toyota Motor Corporation.Experts say smart cities, like Toyotas“Woven City”,will greatly improve our living conditions.29What is the “e-Palette” in paragraph 2?AAn intelligent robot,BA driverless car.CAn autonomous bike.DA slow vehicle.30What can we say about Wo

    30、ven City?AAll the houses are built with wood only.BOnly Toyota workers live there.CIt is designed to hold 2,000 people,DJust green power is used in the city.31What does Akio Toyoda mean?AHe is not satisfied with the small size of the city.BIt is difficult to build a complete city of the future.CThe

    31、city is a good platform to test future technologies.DToyota is committed to improving the living conditions.32What can be the best title for the text?AWhat Does a “City of the Future Look Like?BCan Toyotas Woven City Become a Reality?CToyotas Plan for a “City of the FutureDNew Technologies for Futur

    32、e CitiesDWhen it comes to the beaches in Sydney, its hard to know where to begin. Around 100 beaches spread around the harbor and along the coast. Here are four of them. Bronte BeachBrontes sea pool offers a protected ocean swim and is regarded as one of the best in Sydneyand much like beach culture

    33、 itself, its free. The nearby parkland has spacious barbecue areas for family gatherings. On public holidays, the park becomes a sea of busy people as parties take place.BalmoralBalmoral, on the north shores Middle Harbor near Taronga Zoo, has an air of peace. Life moves at a more leisurely pace her

    34、e. If its loudness and pride youre after, this isnt it. What Balmoral does have overall is impressive views. And its calmness makes it a great swimming spot for families.Garie BeachLocated in the Royal National Park, 54 kilometers south of Sydney, Garie Beach is accessible through Garie Road and isn

    35、t one for beach-lovers without a car. The large beach is very impressive, though. Its well preserved and is the perfect spot for a relaxing day away from the city. The facilities are top-grade and there is a great fishing spot off the east-facing rocks.North Narrabeen BeachHaving some of the best an

    36、d most consistent surf, the beach attracts board lovers from all over Sydney. Surfers have no discomfort making the 25-kilometer trip north to get to the three-kilometer-long beach. The northern end of the vast beach is protected from the northeasterly winds and is a surfers destination, while the r

    37、est of it is ideal for swimming.33What do Bronte Beach and Balmoral have in common?AThey are both family-friendlyBThey both charge no admission fee.CThey both allow of a feeling of peace.DThey are both most visited during holidays34What can we learn about Garie Beach?AIt has big barbecue spots.BIt i

    38、s appealing to fishing loversCIt covers an area of 54 square kilometersDIt has no convenient transportation.35which beach is suitable for people who like riding on waves?ABalmoralBGarie Beach.CBronte Beach.DNorth Narrabeen Beach三、语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Having lived and worked in several

    39、 countries across three continents, Wong Yi-lok 36 (consider) a worldwide citizen by many of his friends. 37, despite his many years abroad, Wong believes one must know where he or she comes from. A co-founder of three educational startups, Wong has a strong desire 38 (contribute) to the advancement

    40、 of online education in his country. He hopes to expand the worldview of young people so that they might have better 39 (opportunity).Last year, Wong hosted more than 100 hours of 40 (globe) online meetings with education experts, 41 (include) the opening session of the Worldwide MOOC Conference on

    41、Dec. 11, attracting more than 10 million live attendees. MOOC refers to free online courses, 42 are made available over the Internet to a very large number of people.Thought Wongs parents never had the chance to go to college, they were aware of the importance of education. When 43 (send) to study i

    42、n the United Kingdom, Wong was 10 years old. 44 didnt take long for him to adapt to living alone in a foreign country. All the overseas volunteer projects Wong participated in during his college days 45 (strength) his determination to devote himself to the field of education.四、书面表达假定你是李华,你校最近发起了针对全球

    43、污染问题的宣传活动。请你在校报的英语专栏写一封公开信,给同学们提出建议,内容包括:1.海洋里的垃圾越来越多;2.空气污染严重;;3.解决方法及建议。注意:1.词数80左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。_五、读后续写47阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头续写两段,使之构成一篇完整的短文。Whats the saddest moment you can think about in your life right now? I know mine. That day was one of the saddest days of my life. It was a Sunday in t

    44、he year of 2020. I arrived at my class that morning. As soon as I walked in, the mood immediately felt depressing and uncomfortable. I knew exactly why the mood felt this way. The classmates around me were controlling their sadness. Today was the day when our head teacher would leave and move to ano

    45、ther school. Mr. Smith was finally leaving our school after five years teaching here.Mr. Smith was an extremely likable guy. He was very easy to talk with and to have fun with. He was cool, relaxed, and was always friendly when you would see him. He watched us grow up. He taught us knowledge and to

    46、love others. I couldnt even imagine how things were going to be without him. These thoughts flooded my mind, and I became discouraged.“Hey, are you alright?” My friend interrupted my thinking.“Yeah, Im alright. Im just kind of sad that Mr. Smiths leaving,” I replied.“Yeah, me too. I had so many good

    47、 times with him when I was younger.”“I wish he were our teacher forever,” as I sighed, all happy moments flooded my mind.“Hey, can you stop talking please?” my deskmate politely asked.My friend quickly leaned back to his spot, and I began to think again.“Thank you everyone for my times here. I will

    48、forever keep these memories and friend-ships Ive made in the past five years.” He took a deep breath and announced, “As a gift for my leaving, please look under your seats.”Confused, I slowly checked under my seat to see a yellow block of wood that read “LOVE” on it. I quickly grabbed it and began t

    49、o study it. After seconds of analyzing this strange rectangle, I realized that it was a Jenga block (积木块).注意:1. 续写的词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。The Jenga block was freshly painted bright yellow._Reflecting on this moment today, maybe that day wasnt the worst day after all._2022届高考英语一轮复习综合训练参考答案1-2

    50、0:DACAD DBACC BDBAD DCACB1考查动词词义辨析。句意:Burchill出差,当时正在酒店收拾行李,准备去拜访当地的一些朋友。A. studying研究;B. staying停留;C. looking看;D. packing包装。根据“Burchill was 21 at the hotel on business and planning to 22 some friends in the area.”及生活常识可知,Burchill出差住在酒店,准备去拜访当地的一些朋友,自然是在酒店收拾行李。故选D。2考查动词词义辨析。句意:Burchill出差,当时正在酒店收拾行李,

    51、准备去拜访当地的一些朋友。A. visit拜访;B. help帮助;C. follow跟随;D. make制作。根据“They had asked him to 23 some pepperoni (辣香肠) from back east. So he 24 a suitcase full of pepperoni.”可知,朋友让他带一些东西,由此推知Burchill准备去拜访当地的一些朋友。故选A。3考查动词词义辨析。句意:他们让他从美国东部带些意大利香肠过来。A. sell卖;B. have有;C. bring带来; D. taste品尝。根据“So he 24 a suitcase fu

    52、ll of pepperoni.”可知,Burchill的朋友让他从美国东部带些意大利香肠过来。故选C。4考查动词词义辨析。句意:所以他装了满满一箱子意大利香肠。A. filled装满;B. locked锁上;C. abandoned抛弃;D. lost丢失。根据“a suitcase full of pepperoni”和“They rushed to the window, 30 or 40 birds all trying to 33 at the same time, and pepperoni everywhere.”可知,他装了满满一箱子意大利香肠。故选A。5考查形容词词义辨析。句

    53、意:因为担心会太热,他把它放在桌子上,靠近一扇开着的窗户。A. surprised感到惊讶的;B. pleased高兴的;C. excited兴奋的;D. worried担心的。根据“he 26 it out on the table near an open window.”可知,他担心意大利香肠会太热,所以把它放在桌子上,靠近一扇开着的窗户。故选D。6考查动词词义辨析。句意:因为担心会太热,他把它放在桌子上,靠近一扇开着的窗户。A. dug挖; B. cleared清除;C. cut切下;D. laid放。根据“it out on the table near an open window

    54、”可知,他把它放在桌子上。故选D。7考查形容词词义辨析。句意:他以为他的意大利香肠是安全的,冷却得很好,就走了。A. delicious美味的; B. safe安全的;C. soft柔软的;D. ready准备好。根据“I remember walking down the long 30 and opening the door to my room to find an entire flock of seagulls,” Burchill said in a recent letter of 31 to the 4-star hotel.”可知,Burchill离开了,由此推知,他以为他

    55、的意大利香肠是安全的,冷却得很好。故选B。8考查动词词义辨析。句意:他以为他的意大利香肠是安全的,冷却得很好,就走了。A. left离开;B. nodded点头;C. waited等待;D. regretted后悔。根据“I remember walking down the long 30 and opening the door to my room to find an entire flock of seagulls,” Burchill said in a recent letter of 31 to the 4-star hotel.”可知,Burchill离开了。故选A。9考查形

    56、容词词义辨析。句意:事情就在这时出了问题。A. far远的;B. funny有趣的;C. wrong失常的;D. blind盲目的。根据“The seagulls immediately went 32 . They rushed to the window, 30 or 40 birds all trying to 33 at the same time, and pepperoni everywhere. The curtains were falling down, the lamps were falling down, It was a real 34 .”可知,事情就在这时出了问题

    57、。故选C。10考查名词词义辨析。句意:Burchill在最近给这家四星级酒店的一封道歉信中说:“我记得我走过长长的大厅,打开房门,发现满满一群海鸥。”A. beach海滩;B. driveway私人车道;C. hall大厅;D. table桌子。根据“and opening the door to my room to find an entire flock of seagulls”可知,Burchill走过长长的大厅。故选C。11考查名词词义辨析。句意:Burchill在最近给这家四星级酒店的一封道歉信中说:“我记得我走过长长的大厅,打开房门,发现满满一群海鸥。”A. applicatio

    58、n申请;B. apology道歉;C. request要求;D. invitation邀请。根据“I have 35 and I admit responsibility of my 36 ,” he said in the letter. “I come to you, 37 , to apologize for the-damage I had 38 caused and to ask you to 39 my lifetime ban from the hotel.”可知,Burchill给酒店写了一封道歉信。故选B。12考查形容词词义辨析。句意:海鸥立刻变得疯狂起来。A. hungry

    59、饥饿的;B. dead死亡的;C. missing失踪的; D. wild疯狂的。根据“They rushed to the window, 30 or 40 birds all trying to 33 at the same time, and pepperoni everywhere.”可知,海鸥被突然回到房间的Burchill吓到了,变得疯狂起来。故选D。13考查动词短语辨析。句意:它们冲到窗口,30或40只鸟都想同时出去,到处都是意大利香肠。A. wake up醒来;B. get out出去;C. take off起飞;D. break in闯入。根据“They rushed to

    60、the window”及生活常识可知,鸟看到人类很害怕,想同时从窗户逃出去。故选B。14考查名词词义辨析。句意:窗帘在落下,灯也在落下,真是一团糟。A. mess混乱; B. puzzle不解之谜;C. fight打架;D. challenge挑战。根据“The curtains were falling down, the lamps were falling down”可知,现场一片混乱。故选A。15考查动词词义辨析。句意:“我成熟了,我承认对自己的行为负责,”他在信中说。A. recovered恢复;B. retired退休;C. escaped逃跑;D. matured成熟。根据“an

    61、d I admit responsibility of my 36 ,”可知,这里意思是Burchill认为自己成熟了。故选D。16考查名词词义辨析。句意:“我成熟了,我承认对自己的行为负责,”他在信中说。A. suffering苦难;B. plans计划;C. madness疯狂;D. actions行为。根据“I come to you, 37 , to apologize for the-damage I had 38 caused and to ask you to 39 my lifetime ban from the hotel.”可知,Burchill承认对自己的行为负责。故选D

    62、。17考查固定短语辨析。句意:我来找你,恭恭敬敬地,为我间接造成的伤害道歉并请求您重新考虑我被终身禁止入住酒店的决定。A. hands in pocket手放在口袋里; B. nose in the air目中无人;C. hat in hand毕恭毕敬地;D. feet on the ground脚踏实地。根据“to apologize for the-damage I had 38 caused and to ask you to 39 my lifetime ban from the hotel.”及生活常识可知,向别人道歉,应该表明自己是毕恭毕敬地。故选C。18考查副词词义辨析。句意:我

    63、来找你,恭恭敬敬地,为我间接造成的伤害道歉并请求您重新考虑我被终身禁止入住酒店的决定。A. indirectly间接;B. deliberately故意地;C. cautiously谨慎地;D. secretly秘密地。根据“The curtains were falling down, the lamps were falling down”可知,作者携带的意大利香肠招来了海鸥,海鸥在逃跑的过程中,造成了一些东西的损坏,Burchill间接给酒店造成了损失。故选A。19考查动词词义辨析。句意:我来找你,恭恭敬敬地,为我间接造成的伤害道歉并请求您重新考虑我被终身禁止入住酒店的决定。A. rep

    64、lace取代;B. remember记得;C. reconsider重新考虑;D. renew更新。根据“my lifetime ban from the hotel.”和“Banned from the hotel since 2001. Burchill is now welcome to come back, the Fairmont said.”可知,Burchill请求酒店重新考虑自己被终身禁止入住酒店的决定。故选C。20考查动词词义辨析。句意:他的信起作用了。A. arrived到达;B. worked起作用;C. ended结束;D. disappeared消失。根据“Banne

    65、d from the hotel since 2001. Burchill is now welcome to come back, the Fairmont said.”可知,他的信起作用了。故选B。21-24:ABDA21细节理解题。根据文章第四段“Apart from a persons immune protection from flu vaccination declining over time, flu viruses are also constantly changing.(除了一个人对流感疫苗的免疫保护随着时间的推移而下降外,流感病毒也在不断变化。)”可知,流感病毒在不断

    66、变化。故选A。22细节理解题。根据文章第五段“Thus, to develop effective flu vaccines, over 100 national influenza centers around the world conduct year-round surveillance(监测) for influenza.(因此,为了研制有效的流感疫苗,全世界100多个国家流感中心对流感进行了全年监测。)”可知,为了研制有效的流感疫苗,研究人员全年监测流感。故选B。23细节理解题。根据文章倒数第三段“But even when a vaccine is developed, gett

    67、ing it can prove to be difficult, as it is in high demand and short supply. The timing of influenza vaccine production and distribution is unpredictable, thus the availability of the flu vaccine supply does not always meet peak demand.(但是,即使研制出疫苗,也很难获得疫苗,因为疫苗的需求量很大,而且供不应求。流感疫苗生产和分发的时间是不可预测的,因此流感疫苗供应

    68、的可获得性并不总是与高峰需求相吻合)”和倒数第二段“So scientists prioritize access to the vaccination.(所以科学家们优先考虑接种疫苗。)”可知,因为疫苗需求量很大、供不应求,并不总是能满足需求,所以科学家们优先考虑接种疫苗。故选D。24推理判断题。根据文章最后一段“This year the situation seems more complicated, as the upcoming flu season coincides with the COVID-19 pandemic. This could overwhelm hospita

    69、ls, straining(过度使用) resources and healthcare workers time.(今年的情况似乎更加复杂,因为即将到来的流感季节恰逢新型冠状病毒肺炎大流行。这可能会压垮医院,占用资源和医护人员的时间。)”可知,作者认为因为今年即将到来的流感季节恰逢COVD-19大流行,所有这种情况会更复杂,使医院、医疗资源和医护人员不堪重负,因此对医务工作者来说,这可能比以往任何时候都更具挑战性,从而推断作者持担心的态度。故选A。25-28:DCDB25细节理解题。根据第一段 “This is a story between a woman and a tree in Am

    70、erica.(这是一个发生在美国,一个女人和一棵树之间的故事。)”可知,这个故事发生在美国,故选D项。26细节理解题。根据第三段“So she traveled to California to protect the redwood tree.(所以她前往加州保护红杉树。)”可知,她去加州是为了保护红杉树,故选C项。27细节理解题。根据第三段“Julia talked to those reporters by mobile phone.(Julia 通过手机和这些记者谈话。)”可知,Julia通过手机与记者交谈,故选D项。28标题判断题。根据第一段 “This is a story bet

    71、ween a woman and a tree in America.(这是一个发生在美国,一个女人和一棵树之间的故事。)”结合全文内容可知,文章描述了一位美国女性为了让千年树龄的红杉树不被砍伐,就在树上做着一个树屋住在里面防止红杉树被砍,并且最后她成功了,由此可知B项“女人和树。”符合文章主旨,适合作为本文的标题,故选B项。29-32:BDCC29细节理解题。根据第二段“One part will be used for faster vehicle traffic.(其中一部分将用于更快的车辆交通。)”及“To move people through the city, only full

    72、y-autonomous, zero-emission Toyota vehicles will be allowed on the roads.In and throughout Woven City, Toyota e-Palettes will be used for transportation and deliveries.(为了让人们在城市中穿行,只有全自动零排放的丰田汽车才被允许上路。在整个Woven City,丰田e-Palettes将用于运输和送货)”可知,e-Palette是丰田公司设计制造的无人驾驶汽车。故选B。30推理判断题。根据第二段“To move people t

    73、hrough the city, only fully-autonomous, zero-emission Toyota vehicles will be allowed on the roads. (为了让人们在城市中穿行,只有全自动零排放的丰田汽车才被允许上路。)”及第三段“The city will be fully sustainable(可持续的), with buildings made mostly of wood to cut carbon footprint to the minimum. The rooftops will be covered with solar pan

    74、els to produce power in addition to power produced by H2 fuel cells. (这座城市将是完全可持续的,建筑主要由木材建造,将碳足迹降至最低。屋顶将覆盖太阳能板,除H2燃料电池产生的电力外,还将产生电力。)”可推断,该城仅使用太阳能及氢能等清洁能源。故选D。31推理判断题。根据第一段“It will be a living laboratory for technologies including self-driving systems, high-speed internet connectivity to link major

    75、 information and communication systems. (它将成为自动驾驶系统、连接主要信息和通信系统的高速互联网连接等技术的“生活实验室”。)”及倒数第二段“With people, buildings and vehicles all connected and communicating with each other through sensors, we will be able to test connected AI technology in both the virtual(虚拟的)and the physical areas to maximize

    76、its potential. (人、建筑和车辆都通过传感器相互连接并相互交流,我们将能够在虚拟和物理领域测试互联人工智能技术,以最大限度地发挥其潜力。)”可推断,丰田公司希望把“Woven City”建成一个新技术实验平台。故选C。32主旨大意题。根据文章第一段“Japanese automaker Toyota has announced its “Woven City” plan, which aims to create a “smart city of the future”.(日本丰田汽车公司宣布了其“Woven City”计划,旨在创建“未来的智能城市”。)”全文内容可知,本文介绍

    77、了丰田公司“未来城市”的蓝图,如城市的交通、建筑、智能家装、未来城市的居民和城市文化建设等。所以短文的最佳标题为“丰田的“未来城市”计划”。故选C。33-35:ABD33细节理解题。根据Bronte Beach中“The nearby parkland has spacious barbecue areas for family gatherings. (附近的公园有宽敞的烧烤区供家庭聚会)”和Balmoral中“And its calmness makes it a great swimming spot for families. (它的宁静使它成为家庭游泳的好地方)”可知,这两个海滩的共

    78、同之处在于它们都很适合家庭游玩。故选A项。34细节理解题。根据Garie Beach中“The facilities are top-grade and there is a great fishing spot off the east-facing rocks. (这里的设施是一流的,东边的岩石边上有一个很棒的钓鱼点)”可知,Garie Beach对钓鱼爱好者很有吸引力。故选B项。35细节理解题。根据North Narrabeen Beach中“Having some of the best and most consistent surf, the beach attracts boar

    79、d lovers from all over Sydney. Surfers have no discomfort making the 25-kilometer trip north to get to the three-kilometer-long beach.(有一些最好的和最稳定的冲浪,海滩吸引了来自悉尼各地的滑板爱好者。冲浪者在向北行驶25公里到达3公里长的海滩时没有任何不适)”可知,North Narrabeen Beach适合喜欢冲浪的人。故选D项。36is considered37However38to contribute39opportunities40global41i

    80、ncluding42which43sent44It45strengthened36考查时态语态。句意:Wong Yi-lok曾在三个大洲的几个国家生活和工作,他的许多朋友认为他是一个世界公民。分析句子结构可知,此处为句子的谓语动词。根据全文的时态和句意可知,此处陈述客观事实需要用一般过去时。主语Wong Yi-lok是单数且与谓语动词consider是被动关系。故填is considered。37考查副词。句意:然而,尽管他在国外多年,Wong认为一个人必须知道他或她来自哪里。根据句意可知,前文说到朋友认为Wong是一个世界公民,此处Wong认为一个人必须知道自己来自何处,所以此处存在转折关系

    81、。故填However。38考查非谓语动词。句意:Wong是三家教育初创公司的联合创始人,他强烈希望为中国在线教育的发展做出贡献。固定短语have a desire to do sth.译为“渴望做某事”。故填to contribute。39考查名词单复数。句意:他希望扩大年轻人的世界观,让他们有更好的机会。根据主语they可知,此处表达“给年轻人提供更好的机会”,所以要用可数名词opportunity的复数形式。故填opportunities。40考查形容词。句意:去年,Wong主持了100多个小时的全球教育专家在线会议,其中包括12月11日的全球MOOC大会开幕式,吸引了1000多万现场参与

    82、者。根据空格后的名词meetings可知,此处填入形容词global作定语。故填global。41考查介词。句意见上一题。根据句意可知,此处表达“其中包括12月11日的全球MOOC大会开幕式”。表示“包括”,需要使用介词including。故填including。42考查定语从句。句意:MOOC指的是通过互联网向大量人群提供的免费在线课程。分析句子结构可知,此处为定语从句。先行词free online courses是物,在定语从句中作主语,所以用关系代词which引导非限制性定语从句。故填which。43考查状语从句的省略。句意:当Wong被送到英国学习时,他才10岁。在状语从句中,如果从句

    83、的主语和主句的主语相同,且从句有be动词时,则省去主语和be动词。所以完整的状语从句为When he was sent to study in the United Kingdom,省去主语和be动词后为When sent to study in the United Kingdom。故填sent。44考查形式主语。句意:没过多久他就适应了独自在外国生活。固定句型“It take some time for sb. to do sth.”译为“花某人多少时间做某事”。在这个句型中it作形式主语,真正的主语为不定式。故填It。45考查时态语态。句意:大学期间参加的所有海外志愿者项目都坚定了他投身

    84、教育领域的决心。分析句子结构可知,此处为谓语动词,需要将名词strength变为动词strengthen来作谓语动词。根据句中的participated in可知,句子陈述过去发生的事实,需要用一般过去时。主语All the overseas volunteer projects和谓语动词strengthen是主动关系。故填strengthened。Dear friends,As we can see, there will be more and more rubbish in the ocean. Besides, air pollution is still serious.In my

    85、view, we should take action to reduce pollution. Firstly, laws must be made to forbid people from throwing rub-bish at will, which may help the ocean become clean soon. Whats more, we should plant more trees to get more fresh air. Last but not least, we should increase the awareness of protecting th

    86、e environment. Only by doing so can pollution problems be paid enough attention to.Yours,Li HuaThe Jenga block was freshly painted bright yellow. I immediately felt sadness and I began to tear up. I glanced over to my friend to see him crying and noticed that his Jenga block was very different from

    87、mine. Curiosity quickly became my objective as I looked around me to see that everyones Jenga block was different. Some had different designs, colors, pat-terms, but all had the word “LOVE” written in some way. “This is a reminder to always love others,” Mr. Smith said slowly.Reflecting on this mome

    88、nt today, maybe that day wasnt the worst day after all. I keep these memories to myself, especially the word “LOVE”, which became my ultimate lifestyle and taught me how I lived everyday. The more I grew up, the more I understood why loving others was so important. Ive gotten most of my friends this way and people respect me more as a person. To this day, the Jenga block sits on the top of my computer desk as a reminder to love others.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 25) WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-379453.html
    相关资源 更多
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修四UNIT 5 THEME PARKS.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修四UNIT 5 THEME PARKS.ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 6 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 6 WORD版含答案.doc
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修三UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修三UNIT 4 ASTRONOMY THE SCIENCE OF THE STARS.ppt
  • 人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修一UNIT 3. TRAVEL JOURNAL.ppt人教版新课标2012届高三英语一轮复习基础知识核查课件系列:必修一UNIT 3. TRAVEL JOURNAL.ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 5 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 5 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语八年级上册 Unit 3 Period 1 课件(共24张PPT).ppt人教版新目标英语八年级上册 Unit 3 Period 1 课件(共24张PPT).ppt
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 达标 WORD版含答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 4 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语七年级下册 Unit 9 Section A (Period 1) 课件(共14张PPT).ppt人教版新目标英语七年级下册 Unit 9 Section A (Period 1) 课件(共14张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(8)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(8)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 3 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 3 达标 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标英语七年级上册Unit 4 Where’s my schoolbag Section A Period 2共34张PPT).ppt人教版新目标英语七年级上册Unit 4 Where’s my schoolbag Section A Period 2共34张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(6)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(6)及答案.doc
  • 人教版新目标八年级英语上册第五单元大归纳(共12张PPT).ppt人教版新目标八年级英语上册第五单元大归纳(共12张PPT).ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(5)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(5)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 2 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 2 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 6 Section B.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 6 Section B.ppt
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 5 CANADA SECTION Ⅱ WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(4)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(4)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 达标 WORD版含答案.doc
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 4 ASTRONOMY 单元质量评估检测卷 4 WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 4 ASTRONOMY 单元质量评估检测卷 4 WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(2)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(2)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修3 MODULE 1 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 5 Section B.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 5 Section B.ppt
  • 2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:UNIT 3 THE MILLION POUND BANK NOTE SECTION Ⅲ WORD版含答案.doc
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(11)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(11)及答案.doc
  • 2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修2 MODULE 6 达标 WORD版含答案.doc2018版高考英语一轮复习(外研版)练习:必修2 MODULE 6 达标 WORD版含答案.doc
  • 人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 4 Section A.ppt人教版新目标八年级下册英语课件:Unit 4 Section A.ppt
  • 云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc云南玉溪市2015高考英语优生自选练习(10)及答案.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1